Torsdags top ti: Til trætte hænder

Torsdags top ti: Til trætte hænder
17.10.24
Torsdags top ti: Til trætte hænder

Indlægget ”Torsdags top ti: Til trætte hænder” blev skrevet i kalenderen sidste år, det blev dog ikke udgivet som planlagt. Det var en af grundende til, jeg lidt spontant delte gode håndcremer i stories på Instagram i sidste uge. I dag stod der oprindeligt et helt andet indlæg på programmet, men det blev også forsinket… Ældsten har nemlig lånt en af tingene, der skal med på billedet og han kom ikke hjem som planlagt. Det skulle han meget gerne gøre i aften, hvorfor jeg byttede rundt på de to indlæg. Her er altså ”Torsdags top ti: Til trætte hænder”! Inde i mig er der et lille bitte men inderligt håb om, at du er sejere end mig… Det er simpelthen så pinligt, for jeg har allerede neglerødder, fordi mine hænder og neglebånd er knastørre. Det er både dumt og helt vildt unødvendigt… og så ved jeg jo bedre.

Til trætte hænder

Om man kan kalde det en slags profeti, ved jeg ikke helt… Tænk at have planlagt et indlæg i et års tid og så alligevel selv glemme plejen til hænderne. Det er da sørgeligt! Der er naturligvis et hav af undskyldninger, selvom jeg inderst inde ved, at de ingenting er værd. Så i dag satte jeg mig med en del af produkterne i dette indlæg og fik endelig plejet hænderne.
Der er masser af favoritter, jeg har skrevet om før. Nogle af dem har jeg endda skrevet om så mange gange, at jeg nærmest kan nøjes med at indsætte links. Det er altså en del gamle gennemtestede produkter, der holder år ud og år ind. Der er selvfølgelig også nogle nyere men bestemt ikke mindre skønne tilføjelser til listen. ”Torsdags top ti: Til trætte hænder” handler altså om alt til pleje af hænderne.

Tekst markeret med * indeholder reklamelinks

Produkter markeret med ¤ er modtaget som anmeldereksemplar

1. CND SolarOil*

Min foretrukne negleolie er SolarOil, det har jeg skrevet om MANGE gange. Den olie har jeg brugt ALTID, selvfølgelig er der andre gode negleolier, men det er denne her, der bliver genkøbt. Det er egentlig lidt pudsigt, for jeg er ikke specielt begejstret for, at duften er så kraftig.
Hvis du er i tvivl om vigtigheden af negleolie, så har du aldrig brugt det regelmæssigt. Det holder ikke bare hud og neglebånd velplejede. Det får også din neglelak til at holde længere. Forklaringen har jeg ikke sat mig ind i, til gengæld har jeg testet det på mig selv masser af gange. Holdbarheden af især gelelak bliver markant forbedret, når jeg er flittig med negleolien.

2. Depend Peeling Pen

Får nogle år siden udgik denne genistreg fra Depend på det danske marked. Øjeblikket, hvor jeg fandt den i Malmø og jublede af glæde, står klart i erindringen. Ham den langhårede så på mig, som om han ikke længere var i tvivl om, at jeg havde mistet forstanden. Hvordan man kan blive SÅ glad for neglebåndspleje, er måske også lidt svært at forstå. Det er sådan, at mine neglebånd ofte lever deres eget og meget oversete liv. Det er med andre ord ikke dem, der får mest opmærksomhed. Depend Peeling Pen søger med et snuptag for, at jeg ikke får neglerødder… Det er en helt fin pimpsten med en stift af pleje i midten, som sagt er det en genistreg!

3. InuaCare Sialuk Hand & Body Wash

I årevis har vi skrevet om milde sæber, som det vigtigste i kampen mod tørre hænder. Det kommer vi nok til at gentage mange gange endnu. Der er stadig nogen, det kommer bag på, at sæben skal være mild og have en lav pH-værdi. Faktisk aflaster håndsprit også huden, fordi det ligeså meget er vandet, der er synderen., men det er en anden historie. Sialuk Hand & Body Wash fra InuaCare stiftede jeg bekendtskab med sidste år. Det er en drøngod håndsæbe, der er skånsom mod huden, har en lav pH-værdi og en mild men rar duft. Så kan man nærmest ikke ønske sig mere. InuaCare flytter lager i øjeblikket, indtil da kan du købe produkterne via linket ovenfor.

4. Mediq Bomuldshandsker*

Brugen af bomuldshandsker til natten er et tip, der også er delt mange gange i årenes løb. Første gang jeg sov med handsker, var jeg ikke ret gammel. Min mor havde sådan nogle gazeagtige handsker, hun gav mig på, når huden på hænderne drillede. Det er sådan et tip, der er gået i arv, min bedste plejede nemlig også sine hænder på den måde. Der er ingen undskyldning, når mine hænder er tørre, er det aldeles selvforskyldt. Sagen er, at jeg VIRKELIG ikke bryder mig om at have noget på hænderne. Brugen af handsker bliver altså udsat til… det er alt for sent! Derfor opfordrer jeg dig til at huske det, kuldeskader er hverken pæne eller rare.

5. Handsker, vanter eller luffer*

Hvis ikke du er overbevist efter forrige afsnit, så er du måske ligeså tungnem som mig. Hvis du behøver mere overtalelse, så kan jeg tilføje, at du ikke blot udtørrer huden… Faktisk er udtørringen næsten det nemmeste at gøre noget ved. Neglene tager også skade af kulden, og de er immervæk længe om at gro ud igen… Sådan en omgang kan være starten på negle, der både flækker og spalter. Det kan skyldes, at neglen er så længe om at tørre, efter du har vasket hænder. Kulde og vand er en rigtig skidt kombination for neglene. Sørg derfor altid for at beskytte hænderne med både creme og handsker, vanter eller luffer.

6. Manucurist Active Glow i farven Blueberry*

Efter at have prøvet Manucurist Active Glow i farven Raspberry var jeg fuldstændig solgt. Den gør ikke bare neglene pænere, den plejer også selve neglen. Så du behøver ikke have slidte og smadrede negle i uger, hvis uheldet er ude. Det kan være kulde, en behandling eller gelélak, der ikke er blevet fjernet korrekt…
Active Glow er nærmest magisk, selvom jeg har prøvet temmelig meget neglepleje, er jeg aldrig stødt på en som den. Det er hverken ret voksent eller særlig feminint at sidde og pille neglelak af, men jeg kan altså ikke styre det. Når jeg er stresset, skal jeg bare ikke have gelélak på. Derfor er den fuldstændig uundværlig efter min mening. Med Manucurist Active Glow kan jeg have pæne negle uden bekymringer.

7. JJDK Provence Neglefile*

Lad det være sagt med det samme, jeg hader alt ved at file negle! Det er tidskrævende, det er ubehageligt, det lyder ulækkert… det er også virkelig nødvendigt for at have pæne negle. Mine negle gider ikke blive klippet, så jeg er virkelig på spanden, når mine negle er blevet for lange. Hvis man holder af neglelak, er det jo også et vigtigt trin i plejen.
Du skal altid være opmærksom på filens grovhed og tjekke de tal, der står på, grovheden kaldes også for grit. Alt under 180 er for groft for naturneglen, en fil, der er for grov, kan simpelthen ødelægge neglen. Hvis tallet derimod er meget højt, tager det MEGET lang tid, og de helt høje grit er til polering af neglen.

8. Karmameju Soul Balm

De fleste kender formentlig Calm Balm, der er en fantastisk salve fra Karmameju. For ikke vildt længe siden kom Soul Balm, der er det uparfumerede alternativ til vidundersalven. Salve, balms eller hvad du nu kalder denne produktkategori er helt genial til alt hud, der hungrer efter fedt. Selv bruger jeg dem i ansigtet, på hænderne, på albuerne og alle mulige andre steder. Det er for eksempel Soul Balm, jeg smører hænderne ind i, inden jeg tager bomuldshandskerne på til natten. Det er også Soul Balm min hud er fedtet ind i, når jeg masserer mine ømme muskler. Fordelene ved at bruge så fedtet et produkt er mange. Uanset om det er hænderne eller ansigtet, der bliver forkælet, forhindrer balmen, at fugten fordamper fra huden.

9. Bodyologist Soft Hands*

Når jeg skal prøve et mærke, er det ikke sjældent håndcremen, jeg kaster mig over først. Det gør jeg, fordi jeg virkelig ikke bryder mig om creme på hænderne. Lige fra jeg var lillebitte, har jeg været sensitiv over for fornemmelsen af creme på hænderne. Min overraskelse over, at jeg rent faktisk kan lide en håndcreme, kan nok fornærme nogen. De færreste tror på mig, når jeg siger, at jeg vitterligt hader creme, for jeg er trods alt skønhedsblogger. Det er bare for at sige, at Soft Hands er en ganske særlig creme! Det er noget så sjældent, som en håndcreme, jeg selv har købt. Der skal faktisk helst ligge en tube i min taske og stå en flaske med pumpe på natbordet… Sådan er det bedst!

10. Body Lab Plastic Nail Brush*

Måske er det en erhvervsskade, men altså en neglebørste er ligeså nødvendig som en tandbørste i mine øjne. Da jeg mødte ham den langhårede, var hans personlige hygiejne en af de ting, der fangede min opmærksomhed. På Roskilde Festival er der immervæk mange, der lader stå til… det gjorde han heldigvis på ingen måde.
Hænderne er jo i kontakt med alt muligt i løbet af en dag. Selvom du ikke har lange negle, betyder det, at der bliver akkumuleret en del under neglene. Da man jo ikke kan se bakterier, er det ikke kun, når neglene er sorte, de skal renses ordentligt. Gør det til en daglig del af dit ritual og husk at en neglebørste er personlig… præcis ligesom tandbørsten er det.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Dette påvirker dog ikke vores redaktionelle arbejde og holdninger, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *