Tirsdagstip: Rækkefølgen er ikke hugget i sten

Det Gode Ritual
20.09.22
Det Gode Ritual

I øjeblikket får vi mange beskeder, der handler om, hvilken rækkefølge diverse produkter skal bruges i. I tidens løb har vi mange gange hørt, at rækkefølgen kan bestemmes ud fra konsistensen. Det virker umiddelbart også som en ganske fornuftig tilgang. Med mindre man altså bruger en cremet syrepeeling a la vores egne to: T-Zone Peeling og AHA-Peeling. Så er der nogen ting, man bare virkelig sjældent har held med at smøre ovenpå hinanden. Så er der ventetiden… Og masser af andre faktorer, der kan gøre at rækkefølgen ikke fungerer. Det har vi allerede skrevet adskillige indlæg om, men det er ærligt talt heller ikke nemt. Der er masser af idéer til nye produkter, men vi ved udmærket godt, at vi ikke ligefrem bidrager til overskueligheden. Derfor minder jeg denne tirsdag om de gode råd og huskeregler, der er i forhold til at kombinere produkter.

Det Gode Ritual

Rækkefølgen er ikke hugget i sten
Selvom der som nævnt ovenfor er gode råd og huskeregler, så vil jeg minde om ”Rækkefølgen er ikke hugget i sten”. Der er nogen få ting, som simpelthen gør produktet overflødigt eller aldeles ineffektivt. Særligt med den ene af nedenstående ingredienser, kan det være en dyr affære, hvis man intet får ud af det.

  • Kemisk eksfoliering: Det er den slags, der skal blive på huden. De skal på den rene hud, det er sådan de virker bedst. AHA er for eksempel ikke ret begejstret for fedt. Husk også at vælge dit eksfolierende produkt med omhu, så du undgår overeksfoliering!
  • Probiotisk hudpleje: Der er ikke mange af den ægte vare, men dem der er, skal behandles forsigtigt. Derfor er det helt generelt en rigtig skidt idé at kombinere produkterne. Der er ganske få undtagelser, men du skal virkelig være kritisk i forhold til dine øvrige produkter.
  • EGF: Den ret sarte ingrediens med den ret så vilde effekt… hvis den bliver brugt alene. Den er ikke glad for legekammerater. Brug den derfor alene, så du er sikker på, at du ikke spilder de dyre dråber.
  • SPF: Det skal altid tættest muligt på solen. Selv bruger jeg det oven på min hudpleje og under min makeup. I løbet af dagen supplerer jeg med en spray.

Det var dem jeg lige kunne huske, skriv endelig flere på listen… Udover ovenstående undtagelser, så kan du kombinere produkterne og bruge dem i den rækkefølge, du bedst kan lide.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *