Nej, du behøver ikke vaske dit ansigt morgen og aften

04.09.21

Milde renseprodukter

Damebladsråd nummer et: Vask dit ansigt morgen og aften.

Men hvorfor? Der findes faktisk ingen dokumentation for, at det har en positiv effekt på huden. Tværtimod.

Effekten af to gange daglig ansigtsvask på andre typer end akne-hud er aldrig undersøgt, og selv på hud med akne er effekten aldrig dokumenteret.

Dette studie har opsamlet alle undersøgelser udført siden 1951 og konkluderer, at vi ved ikke nok, og der mangler flere undersøgelser, før vi kan komme med anbefalinger.

I en tidligere undersøgelse fra Stanford, som vi har omtalt flere gange, satte man forsøgspersonerne til at vaske ansigts hhv. 1, 2 og 4 gange om dagen. Antallet af gange, de vaskede ansigt om dagen, havde ingen indflydelse på deres akne.

Så indtil nogen kan fremvise dokumentation for en positiv effekt af to gange daglig hudvask, står vi på din hudbarrieres side og synes, du skal være lidt blidere ved den.

Rens din hud for snavs, sved, makeup og solcreme

Vi ved til gengæld, at vand udtørrer huden og forstyrrer hudens syrekappe, der er dens egen beskyttelse og forsvar. Enhver, der vasker hænder hyppigt, ved, hvad for meget vand (og forkert sæbe) kan gøre ved huden, noget Corona-krisen også viste os. Det samme sker naturligvis i vores ansigt også.

De ting, du altid skal sørge for at fjerne fra dit ansigt, når dagen er slut, er:

  • Makeup
  • Solcreme
  • Rester fra tandbørstning
  • Sved
  • Synligt snavs (hvad ved jeg, hvad du får i ansigtet i løbet af dagen… hvis du har spist burger til aftensmad for eksempel?)

Ting vi derimod IKKE ønsker at fjerne, er hudens eget fedt og egen bakterieflora. Overvej derfor, om der er nogen særlig grund til at du står og vasker ansigt? Hvad er det, du renser væk? Er det reelt din huds eget forsvarsværk, du er i gang med at fjerne?

Rens mindre og rens mildere (reklamelinks*)

Du kan gøre flere ting, der gør din hud gladere:

Vask din hud mindre: Hvis du vasker dit ansigt to gange om dagen, så prøv at nøjes med en enkelt.

Skift til et mildere renseprodukt: Sørg især for at undgå sodium laureth sulfat og sodium lauryl sulfat i dine ansigtsrens. Vi anbefaler blandt andet vores egen Alt i en sæbe  og Matas rensemousse*.

Brug produkter, der ikke kræver vand: For eksempel en flydende makeupfjerner, rensemælk eller tilsvarende. Vores egen Alt i en makeupfjerner*,  de fleste andre eau micellaire eller Cliniques Take The Day Of Balm*. Er du til en mere cremet konsistens, der stadig ikke skal skylles af, så prøv Cliniques dejlige All About Clean All-in-One Cleansing Milk. Avène Extremely Gentle Cleanser er virkelig mild. Konsistensen er ikke min personlige favorit, men jeg kan læse af kommentarerne på vores Facebook-side, at kontaktlinsebrugere er glade for den.

Brug plejende renseprodukter, der modvirker den udtørrende effekt af vand: Vi har netop lanceret Alt i en renseolie. Elizabeth Arden har også en helt anderledes, men meget lækker renseolie, som vi har skrevet om her.

 

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
8 kommentarer
Anne

Jeg har ofte tænkt på, hvis man nu ikke bruger make up er det så nødvendigt, at rense ansigtet om aften?

Helene Randløv Hansson

Hej Anne
Ja, det er det… Du bruger jo SPF hver dag, der lige skal af huden, og der er også forurening.

Kh. Helene

Marianne

Hvad tænker I om Exfo fra Ph Formula?
Den er mild og har meget lidt peelende i.

Helene Randløv Hansson

Hej Marianne
Vi svarer gerne, men får mange kommentarer på mange forskellige indlæg. Når du ikke har kommenteret før, skal din kommentar godkendes af os, det bliver den, når vi når så langt. Exfo er såvidt jeg husker god og mild… men dyr.

Kh. Helene

Dorrit

Hvad foreslår I man gør om morgenen? Lægger makeup oven på natcreme fra aftenen før? Eller lægger dagcreme ovenpå den “gamle” natcreme og så makeup?

Helene Randløv Hansson

Hej Dorrit
Personligt bruger jeg Alt i en Makeupfjerner om morgenen, ikke at vaske er ikke det samme som ikke at rense 🙂

Kh. Helene

Nanna

Så hvis man bruger jeres alt i en makeup fjerner er det så nok som rens? Jeg synes nemlig at mange siger at det først er en “ordentlig” rens hvis rensen skal skyldes af med vand?

Helene Randløv Hansson

Hej Nanna
Ja, det er det. Og ja, det er der mange der siger.
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *