Nej, du behøver ikke vaske dit ansigt morgen og aften

Milde renseprodukter
04.09.21
Milde renseprodukter

Milde renseprodukter

Damebladsråd nummer et: Vask dit ansigt morgen og aften.

Men hvorfor? Der findes faktisk ingen dokumentation for, at det har en positiv effekt på huden. Tværtimod.

Effekten af to gange daglig ansigtsvask på andre typer end akne-hud er aldrig undersøgt, og selv på hud med akne er effekten aldrig dokumenteret.

Dette studie har opsamlet alle undersøgelser udført siden 1951 og konkluderer, at vi ved ikke nok, og der mangler flere undersøgelser, før vi kan komme med anbefalinger.

I en tidligere undersøgelse fra Stanford, som vi har omtalt flere gange, satte man forsøgspersonerne til at vaske ansigts hhv. 1, 2 og 4 gange om dagen. Antallet af gange, de vaskede ansigt om dagen, havde ingen indflydelse på deres akne.

Så indtil nogen kan fremvise dokumentation for en positiv effekt af to gange daglig hudvask, står vi på din hudbarrieres side og synes, du skal være lidt blidere ved den.

Rens din hud for snavs, sved, makeup og solcreme

Vi ved til gengæld, at vand udtørrer huden og forstyrrer hudens syrekappe, der er dens egen beskyttelse og forsvar. Enhver, der vasker hænder hyppigt, ved, hvad for meget vand (og forkert sæbe) kan gøre ved huden, noget Corona-krisen også viste os. Det samme sker naturligvis i vores ansigt også.

De ting, du altid skal sørge for at fjerne fra dit ansigt, når dagen er slut, er:

  • Makeup
  • Solcreme
  • Rester fra tandbørstning
  • Sved
  • Synligt snavs (hvad ved jeg, hvad du får i ansigtet i løbet af dagen… hvis du har spist burger til aftensmad for eksempel?)

Ting vi derimod IKKE ønsker at fjerne, er hudens eget fedt og egen bakterieflora. Overvej derfor, om der er nogen særlig grund til at du står og vasker ansigt? Hvad er det, du renser væk? Er det reelt din huds eget forsvarsværk, du er i gang med at fjerne?

Rens mindre og rens mildere (reklamelinks*)

Du kan gøre flere ting, der gør din hud gladere:

Vask din hud mindre: Hvis du vasker dit ansigt to gange om dagen, så prøv at nøjes med en enkelt.

Skift til et mildere renseprodukt: Sørg især for at undgå sodium laureth sulfat og sodium lauryl sulfat i dine ansigtsrens. Vi anbefaler blandt andet vores egen Alt i en sæbe  og Matas rensemousse*.

Brug produkter, der ikke kræver vand: For eksempel en flydende makeupfjerner, rensemælk eller tilsvarende. Vores egen Alt i en makeupfjerner*,  de fleste andre eau micellaire eller Cliniques Take The Day Of Balm*. Er du til en mere cremet konsistens, der stadig ikke skal skylles af, så prøv Cliniques dejlige All About Clean All-in-One Cleansing Milk. Avène Extremely Gentle Cleanser er virkelig mild. Konsistensen er ikke min personlige favorit, men jeg kan læse af kommentarerne på vores Facebook-side, at kontaktlinsebrugere er glade for den.

Brug plejende renseprodukter, der modvirker den udtørrende effekt af vand: Vi har netop lanceret Alt i en renseolie. Elizabeth Arden har også en helt anderledes, men meget lækker renseolie, som vi har skrevet om her.

 

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
26 kommentarer
Ann-Sofie

Hej

Tak for en god blog 🙂

Jeg bruger Ecooking rensegel hver aften, som jeg skyller efter med vand i ansigtet. Om morgenen tager jeg blot lidt vand i ansigtet (her bruger jeg ingen produkter, kun vand for at skylle natcremen af huden).

Jeg tænker på, om jeg vasker mit ansigt for meget med vand (og dermed udtørrer min hud). Burde jeg droppe at vaske mit ansigt om morgenen i vand? Skal jeg så blot påføre min dagcreme direkte på huden efter jeg er vågnet, eller?

Jeg har fedtet hud med tendens til bumser i T-zonen, særligt på hagen.

Vh. Ann-Sofie

Helene Randløv Hansson

Hej Ann-Sofie
Brug en klud for at begrænse vandmængden både i badet, og når du renser huden. Vand er skidt, det er langt bedre at bruge en rensevand om morgenen.
Kh. Helene

Katrine

Hej 🙂
Må jeg bruge både jeres a serum og jeres nanosaid produkter sammen med aha peeling? Eller skal jeg holde mig til en ting af gangen. Jeg har også købt jeres tzone peeling.
Jeg har aldrig rigtig renset ansigt og er blevet vejledt gennem Matas men nu bliver jeg i tvivl om jeg går for meget all in og ødelægger mere end jeg gavner. Kunne bare forstå på ekspedienten at disse ting var vigtige for ens hud, det skulle den have.
Mvh en meget forvirret kvinde på 31

Helene Randløv

Kære Katrine
Du kan starte med at læse her: https://pudderdaaserne.dk/2020/04/07/tirsdagstip-saadan-oversaetter-du-hudplejeritualet-til-produkter/
De eneste af vores produkter, du IKKE under nogen omstændigheder må kombinere, er AHA-Peeling og T-Zone Peeling. Så længe du husker det, er du dækket godt ind. Du skal dog trappe langsomt op, den process kan du læse mere om her: https://pudderdaaserne.dk/2022/07/05/tirsdagstip-opnaa-god-effekt-fremfor-uheldig-reaktion/

Hvordan renser du huden nu?
Kh. Helene

Kat

Tak for at tale for mindre vask. Vi har det med at glemme, at næsten alle dem, der giver ‘gode råd’, har et ønske om at sælge os noget. Min mormor var hudlæge, og hendes ‘svar på alt’ var mindre vand og sæbe. Jeg har fedtet hud med tendens til acne, og, pga. pigmentforandringer, bruger jeg foundation dagligt. De sidste 9 måneder er jeg gået i seng med makeup på og har kun vasket mit ansigt om morgenen (Neutrogena Hydro-Boost Gel er fantastisk! Den er det mildeste, jeg nogensinde har prøvet). Det er en dårlig vane, som jeg skal ha’ skilt mig af med (jeg skal vaske selvfølgelig om aftenen og ikke om morgenen), men pointen er, at min hud på ingen måde har fået det værre af det. Jeg har ikke fået flere urenheder, og på mange måder lader min hud til at have det godt. De rette hudplejeprodukter kan gøre en stor forskel, hvis man har konkrete problemer, men når det kommer til vask og rens, så er mindre klart bedre.

Helene Randløv

Uha jeg er glad for jeg læste din kommentar til ende, før jeg svarede. Du har ret… den vane skal helst ændres hurtigst muligt.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *