Fredagsfavorit: Kollagen

09.08.19
Pudderdåserne Alt i et kosttilskud

Pudderdåserne Alt i et kosttilskud

Da jeg for cirka 3 måneder siden startede på vores Alt i et Kosttilskud, var jeg fuldstændig uforberedt. Jeg havde aldrig før indtaget så meget som en skefuld kollagenpulver eller rørt en tablet med hyaluronsyre. Jeg har aldrig taget hverken New Nordic, Imedeen, Oslo Skin Lab eller andre af de efterhånden mange kosttilskud med kollagen, der findes til huden.

Jeg tog derfor et par før-billeder af mit ansigt og gik i gang. Ikke et eneste øjeblik faldt det mig ind at tage billeder af det, der for alvor ville forandre sig med Alt i et Kosttilskud: Min krop.

Jeg har født tre børn på to graviditeter og haft en yoyo-vægt store dele af mit liv. Især min første graviditet, hvor jeg tog cirka 35 kilo på satte store spor på min krop. Jeg har meget løs hud på min krop.

Især min mave er ramt og det endda til en grad, hvor jeg visse dage oplever fysiske gener af det. Allernederst på min mave er huden så løs og crepet, at den er papirtynd og hurtigt bliver irriteret. Især mellem folderne.

Sådan har det været siden jeg fødte min første søn for snart 11 år siden, og intet har gjort nogen forskel – før nu. Og jeg blev så overrasket, at jeg skulle tage et længere tilløb, før jeg fortalte jer om det. Men jeg kan ikke se, hvad det ellers skulle være, der har virket.

Min hud er stadig løs, og jeg er stadig tyk omkring maven. Min hud vil altid være løs. Men den er mindre løs. Det føles simpelthen som om den har trukket sig en lillebitte smule sammen omkring mig. Og det der virkelig ødelagte crepede hud allernederst på min mave føles lidt tykkere, lidt stærkere og lidt mindre crepet. Jeg tror ikke, det er nok til at min mand har lagt mærke til det -han kan heller ikke se forskel, når jeg har været til frisøren. Men jeg kan selv mærke en forskel, og det har jeg aldrig kunnet før.

Godt udvendigt, mindre godt indvendigt
Et andet sted, jeg har kunnet mærke tabletterne, har været indeni maven, og derfor tager jeg stadig kun 2 i stedet for 3 om dagen. Mange mennesker (for eksempel Helene) kan tage kollagen og hyaluronsyre uden at mærke det fjerneste. Jeg selv derimod fik en værre mavekneb af dem og startede derfor langsomt op med 1 om dagen. Det hjalp! Nu tager jeg to om dagen. Det er endnu ikke lykkedes mig at komme op på 3 om dagen, men min mave er altså også i forvejen en besværlig en.

Slut med røde knopper på armene og tørre ben
Udover strammere hud på min mave så kan jeg også se forskel andre steder på min krop. Mest dramatisk er nok de røde knopper på mine overarme, der er forsvundet som dug for solen – dem, der hedder keratosis pilaris. De er pistvæk. Også fra mine overlår, hvor de har siddet i mindre omfang end på mine overarme.

Huden på mine underben fejler normalt ikke andet end at den er tør og forsømt, og her kan jeg virkelig mærke en forskel. Mit ansigt smører jeg ind i adskillige lag flere gange om dagen, og min hud har i al beskedenhed haft det rigtig godt der i mange år. Men huden på min krop har det ikke godt på samme måde og lider under almindelig forsømmelse. Her kan jeg mærke mindre tør hud over hele linjen.

Mange studier af rynker
Der findes efterhånden mange undersøgelser af effekten på huden af at indtage kollagenpeptid som kosttilskud. Vi har blandt andet skrevet om dem her.

Og hvis du ikke tror på mig, så har jeg fundet denne artikel skrevet af en professor fra Århus Universitet i tidsskriftet Dansk Kemi, hvor professor Hanne Christine Bertram fremhæver et studie af et kosttilskud på 10 gram kollagenpeptid på 100 kvinder. På baggrund af ultralydsundersøgelser af huden blev der konkluderet, at kollagenkosttilskuddet øgede densiteten af hudens kollagen og øgede hudens hydrering. 10 gram er dog noget mere end der er i de fleste produkter på markedet.

Andre undersøgelser af kollagenpeptid er enten lavet som laboratorieforsøg på celleniveau eller som undersøgelser af rynker i ansigtet. Jeg kan ikke finde studier af effekten på løs hud efter vægttab eller graviditet. Men effekten på hudens kollagen må jo alt andet lige optræde på hele kroppen, og ikke kun i ansigtet?

Her kan du købe det (*reklamelinks)
Pudderdåserne Alt i et Kosttilskud koster 299 for en måneds forbrug. Du kan købe det online  på Matas.dk, i Magasin, på Nicehair eller en af vores øvrige forhandlere.  Alt i et Kosttilskud kommer også snart i udvalgte Matas-butikker.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Dette påvirker dog ikke vores redaktionelle arbejde og holdninger, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

PS. Er du vegetar eller veganer, så husk at kosttilskud med kollagen er lavet af enten dyr eller fisk. Hyaluronsyre i kosttilskud er også lavet af dyr.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
37 kommentarer
Anna

Jeg har taget jeres kosttilskud i snart en måned – og jeg er desværre ikke blæst bagover af effekten. Lugten er til gengæld ved at få mig til at falde ned af stolen. Det lugter præcis som fiskefoder, og pillerne er ikke rigtig coatede, så man får også smagen i munden. Jeg må nok holde mig til jeres ansigtspleje, som er heldigvis er uden “duft” 🙂

Helene Randløv

Hej Anna
Tabletterne lugter ikke rart, det er vi helt enige om. Jeg vil klart anbefale, at du ikke smager på dem, de skal synkes hele og ikke opbevares i munden. Tag eventuelt en ad gangen, hvis du har svært ved at synke flere på en gang. Tabletternes belægningen er, som den skal være.

Signe

Tror i det har en effekt på operationsar? Jeg tænker i forhold til at mindske synligheden og øge smidigheden af aret?

Helene Randløv

Hej Signe
En kombination af massage med hybenkerneolie og et tilskud af kollagen vil have effekt, men der er ingen garanti for hvor stor effekt. Tid er desværre det bedste middel mod ar.
Kh. Helene

Anne

Er det kollagenen der virker mod de små røde sataner? Jeg har kæmpet med keratosis pilaris lige siden jeg kan huske, har prøvet alverdens cremer (også HTH). Så hvis nu det er kollagen og ikke de andre ingredienser der har effekten, bør jeg så prøve med et kosttilskud kun med kollagen?
…Og mon jeres kosttilskud vil virke på appelsinhud? 🙂

Helene Randløv

Hej Anne
Kollagen har sandsynligvis effekt på appelsinhud, det kan du læse mere om her: https://pudderdaaserne.dk/2019/06/07/hold-huden-i-topform-med-new-nordic/
og her: https://pudderdaaserne.dk/2018/10/03/kosttilskud-med-kollagen-giver-paenere-hud/
Nu har jeg jo taget alle mulige kosttilskud mens Katja kun har testet vores, og selvom jeg har meget mindre KP end Katja har jeg ikke før set en effekt på det.
Kh. Helene

Anne

Hej Helene
Tak for svar! 🙂 Skal det forstås som, at I tænker at grunden til at Katja har set en del forbedringer på KP er kombinationen af de ingredienser der er i jeres Alt i en kosttilskud?

Helene Randløv

Hej Anne
Nej, egentlig ikke, jeg skriver sådan set bare, at jeg ikke før har set effekt på lige KP. Det kan jo skyldes mange ting. Koncentrationen af kollagen, de andre ingredienser og alt muligt andet. Det kan jeg ikke svare på.
Kh. Helene

Emilie

Hej Pudderdaaser.
Jeg har tænkt over, om Katja måske har oplevet forbedring af KP på grund af sommervejret? Ikke at det har været pragende, men min KP på overarmene holdes pænt nede om sommeren, selvom jeg ikke er den store solbader.. Det er bare en strøtanke, hvis der har været et mønster.
Jeg tror bestemt, at jeg må kaste mig over jeres kosttilskud alene for forsøget omkring KP. Har nemlig umiddelbart ikke de store skavanker med hud, negle eller hår UDOVER KP på armene (er 22 år)

Helene Randløv

Hej Emilie
I så fald ville det jo være en tilbagevendene begivenhed, og det er det ikke. Der er også flere andre læsere og venner, der har haft markant bedring i forhold til KP.
Kh. Helene

tine

Jeg er næsten lige startet på de meget dyre (i en almindelig fællesøkonomi!) Imedeen time perfection. Vil jeres kunne være et godt alternativ til dém? Jeg læste nettet tynd for anbefalinger af imedeen og vurderede dem til at være reelle. Så med jeres gode viden om indhold – kan de så sammenlignes? Vh

Helene Randløv

Hej Tine
Jeg har absolut intet at udsætte på Imedeen, som jeg selv testede for et par år siden, men der er mange andre stærke spillere på markedet nu. Du må sammenligne indholdet af de forskellige ingredienser side om side, og derefter tage stilling til, hvilke ingredienser og værdier du vægter højest.
Kh. Helene

Sanne

Hej! Jeg har nu læst en helt masse omkring new nordic collagen filler, new nordic hyaluron shot og jeres alt i et kosttilskud. Både her på siden og andre hjemmesider. Og jeg kan simpelthen ikke finde ud af hvad jeg skal tage for at få bugt med min KP og cellulitis på bedst mulig vis. Er det collagen der udelukkende er bedst til begge områder? En kombination af collagen og noget andet? Hvilket produkt (eller kombi af produkter) tænker I vil have den bedste chance for en synlig effekt? På forhånd tak! 🙂

Katja Moikjær

Helt ærligt Sanne, så aner jeg det ikke. Jeg har intet grundlag for at lave den sammenligning. Det eneste jeg ved er at kollagen virker. Jeg har aldrig taget andet end vores eget, og Helene har ingen KP. Og i øvrigt ville det være useriøst af os at lave en sammenligning kun på baggrund af en enkelt personlig erfaring.
Jeg kan sige så meget at kollagen virker. Det er jeg ikke i tvivl om. Hvilken rolle hyaluronsyre spiller i forhold til cellulitis er jeg i tvivl om. Hyaluronsyre tror jeg dog spiller en rolle i forhold til KP.
Så: Hvis dit mål alene var cellulitis ville jeg sige, at du bare skulle have noget kollagen og jo mere, jo bedre. Hvis dit mål er både KP og cellulitis, så er jeg mere usikker.
Både New Nordic Collagen Filler og vores eget kosttilskud er rigtig gode bud. Hvilket du skal vælge er helt op til dig 🙂

Anne

Hvilken collagen pulver er allermest smagsneutral. Dem jeg har prøvet har alle haft en grim bismag : /

Helene Randløv Hansson

Kære Anne
Det ved jeg simpelthen ikke. Jeg spiser selv tabletter, fordi jeg ikke får brugt pulveret.

Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *