Tirsdagstip: Justér dine plejeritualer

02.10.18
Efterårsfarver
Efterårsfarver
Foto: Peter Bros Nissen

Efter den fine sommer vi har haft, kan det være svært at vænne sig til kolde morgener og ekstra pleje. Krampagtigt holder vi fast i de varme dage, og heldigvis er det ikke helt koldt endnu. Nu skriver jeg heldigvis… men det ved du jo godt, at jeg ikke mener. Alligevel må jeg indrømme, at jeg følte mig temmelig dum, da jeg i sidste uge begav mig ud uden jakke på.
Efteråret er og bliver min yndlingsårstid. Suppe, gryderetter, hårde pærer, varm chokolade, vinterbadning, halstørklæder… jeg er vild med det hele.
Min hud har det ikke på samme måde.

Ekstra opmærksomhed
Hvert år er der mange, der bliver overrasket over hudens øgede behov for fugt og fedt. Som nævnt er jeg selv en af dem… men jeg har efterhånden lært at forebygge. I onsdags var jeg til behandling hos Facia Beauty i Charlottenlund, hvor jeg fik målt hudens tilstand. Selv gik jeg og troede, at det var fugten, den var gal med, når min hud er tør. Det viste sig at være forkert. Med et fornemt apparatur blev blandt andet hudens fugt-og lipidniveau målt. Meget overraskende var det lipider og ikke fugt, min hud manglede…
Mon ikke der er andre, der også trænger til lidt opfriskning af efterårs- og vintervanerne? Det tror jeg, der er, og derfor har jeg skrevet en liste over de områder, der måske skal have lidt ekstra opmærksomhed.

Læber
Uanset om det er fordi, du glemmer læbepomaden, eller du synes, det er ubehageligt at bruge den. Så er det en god idé at blive venner med den. Brug den især inden cykelturen, når du går ud og til natten. De morgener hvor jeg giver den gas med makeuppen, er læbepomaden det første punkt på dagsordenen. De fleste af mine favoritter er MEGET fedtede og bliver siddende, fordi jeg ikke slikker mig om munden! Det er en vane, du skal gøre alt for at blive kvit, hvis du lider af tørre læber.

Fødder
Lukkede sko og tykke sokker er en dårlig undskyldning for at lade stå til. Dine fødder behandler dig meget bedre, hvis du tager dig lidt af dem. Et par ordentlige sko, du går godt i, der hverken klemmer eller giver dig vabler, er vigtige. Måske bør du have et indlæg? Hele kroppen har det bedre, når du går i ordentlige sko.
Smør fødderne med en god creme og smid filen ud. Sådan kan dine fødder uden problemer være klar til næste sæson uden ret meget indsats fra dig.

Hænder og Neglebånd
En god håndcreme og gode vaner kan kurere alle neglerødder. De gør vildt ondt, så det er selvfølgelig noget de fleste gerne vil undgå. Sørg derfor for at neglebåndene er i god form. Det kan du gøre med en god håndcreme og negleolie eller salve direkte på neglebåndene. Samtidig skal du vænne dig til at skubbe dine neglebånd op. Det skal foregå stille og roligt, og du behøver ingen særlige redskaber. Det kan du nemt klare, når du tørrer hænderne efter vask.
Kulden er hård for både hud og negle, derfor er det en god idé at huske handsker. Prøv at bruge dem før dine håndrygge er helt tørre.

Hud
De blussende røde kinder kan være tegn på, at du har gået en god tur i blæsevejr… Det kan også være din huds måde at fortælle dig, at din beskyttelse skal være bedre.
I takt med at det bliver koldere, bliver luften også tørrere. Derfor har din hud sandsynligvis brug for mere både fugt og fedt.

Ovenstående liste er forhåbentlig forholdsvis overskuelig. Selvom alle ændringer i dine plejeritualer kræver en indsats, så gå dem alligevel efter. Om ikke andet er det jo rart at blive bekræftet i, at man gør det rigtige.

Tilføjelserne
Med gode vaner og plejeritualer kan du komme langt. Selvfølgelig er der også andet, du kan gøre…
For nylig fik jeg nævnt, at de kosttilskud, jeg har testet, virker… men jeg fik ikke lige nævnt hvilke kosttilskud, det drejer sig om. Det er selvfølgelig ret interessant at vide, så jeg vil liste dem her under:

  • Longo Vital 50+: Longo Vital har vi skrevet om MANGE gange, dem spiser vi begge to… Det er primært slimhindernes sundhed, de er så gode for.
  • Imedeen Time Perfection: Mine oplevelser er, at huden bliver mere robust og langt mindre tør, reagerende og rød, end før jeg brugte Imedeen.
  • New Nordic Hyaluron Shots: For mit vedkommende er det på gløden, spændstigheden og fugtniveauet man kan se den største forskel.
  • Beauty Bear Skin: Min hud er blevet klarere og meget blødere. Det er primært en tekstur forskel, jeg oplever.

Kulde og halstørklæder hænger sammen. Det gør brugen af halstørklæder og uren hud også… Der er desværre mange, der ikke er opmærksomme på at få vasket huer, halstørklæder og andet tøj, der er i nærkontakt med huden i mange timer. Det gælder naturligvis også dine puder, både i sofaen og i sengen.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
9 kommentarer
Jannie

Jeg har meget sart hud og hurtig bliver rød og irriteret. T zonen bliver hurtigt fedtet og jeg har mange hudorme. Jeg bruger jeres T zone peeling , Niaciamid, A serum og anti age. Jeg er lige begyndt at bruge jeres ansigts olie, da min hud er blevet meget irriteret, efter radiatoren er tændt, men det fungerer ikke. Selv hvis jeg kun bruger t zone og olie går det galt, da det begynder at fnuller på huden. Rent logisk virker de andre produkter ikke hvis de fnuller af, eller hvad? Og må jeg bare erkende at min hud ikke kan lide jeres olie? Jeg får bumser hvis jeg bruger Alt i en creme og salve.

Katja Moikjær

Kære Jannie. Ja, det lyder sådan. Jeg kan sagtens selv køre den der kombination i ansigtet uden problemer, men det hjælper jo ikke dig overhovedet. Hvis olien får det hele til at gå galt, så lad den ligge!

Jannie

Kære Katja. Mange tak for dit svar. Kan du anbefale en anden creme du tænker jeg kan bruge i stedet for olien? Min hud trænger asap.

Katja Moikjær

Der er mange – er det ren fugt og fedt den har brug for? To muligheder: Den nye Moisture Surge 72hr som Helene har skrevet om og som jeg for min død ikke kan finde link til lige nu, eller Purely Professional Repair Cream.

Jannie

Ja, eller jeg tænker jeg er så godt dækket ind af de andre af jeres produkter, at det primært er fugt og fedt. Jeg ved ikke hvorfor jeg får bumser af jeres Alt i en creme og salven, så jeg er lidt spændt på om det samme sker ved ovenforstående cremer. Er der en af dem der er bedre end den anden, med alle mine problematikker?

Katja Moikjær

Jeg er meget i tvivl her. Alt kan give bumser, det er svært at forudsige… Prøv dig frem – er mit eneste bud. Køb små størrelser og prøvestørrelser og prøv dig igennem.

Jannie

Og det er nok i virkeligheden det bedste råd, du kan give mig, tak! Jeg havde slet ikke overvejet at det var muligt at købe små størrelser/prøvestørrelser.

Anne-Sofie

hej Dåser 🙂
Når du skriver lipider, betyder det så fedt?

Helene Randløv

Jaaaaa, det er det samme… lyder bare lidt bedre 😛

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *