Tirsdagstip: Bevar fugten i huden

20.09.16
Blandede produkter

Blandede produkter

Som jeg har nævnt tidligere er der i øjeblikket en del udfordringer forbundet med det at være blogger… Den dejlige ejendom, jeg bor i, er nemlig ved at blive renoveret, og derfor er bygningen pakket ind af stillads og afdækket fra begge sider. Det gør det ualmindelig besværligt at tage billeder, og derfor kræver det hele lidt ekstra forberedelse. Samtidig går det virkelig hårdt udover min hud, som lider under mængden af støv og manglende søvn. For når man ikke har døgnrytme som en håndværker, så bliver man bare RIGTIG træt i længden.

Sene nætter
Med alderen kan jeg virkelig se forskel på, om jeg har sovet nok eller ej. Når de sene nætter som i øjeblikket bliver afbrudt af noget, der lyder som krig, kan man både se og i særdeleshed mærke stor forskel på både huden og humøret. Først og fremmest er man bare pænere, når man smiler, og hende i spejlet ser ærlig talt gnaven ud… men der er bare også en stor forskel på hudens humør. Min hud er nemlig tør, mat og så bliver den let irriteret og rød, altså det der svarer til træt og gnaven.

Solid pleje
Heldigvis har jeg alle forudsætninger for at pleje min hud efter alle kunstens regler, og i øjeblikket tester jeg endda noget, der er særlig velegnet til netop denne problematik (mere om det på næste torsdag). Det kræver nemlig solid pleje at få huden på højkant igen, når den er bukket under for ens uhensigtsmæssige livsstil. Det giver god mening med en ”lag på lag”-filosofi, så fugten ikke fordamper fra overfladen. Det lyder måske avanceret, men det behøver slet ikke at være dyrt. I årevis har jeg for eksempel selv brugt A-Derma.

Den letteste nederst
Uanset hvilke produkter du bruger, så skal du vælge at lægge den letteste konsistens nederst og den rigeste konsistens øverst. For eksempel i følgende rækkefølge:

  • Essence eller skintonic: Du skal være ekstra opmærksom på at vælge en med gode fugtgivende ingredienser.
  • Serum eller behandling: Uanset om du fokuserer på rynker, pigmentforandringer, tørhed eller andre udfordringer.
  • Creme eller olie: Produktet skal selvfølgelig være målrettet de udfordringer, du nu måtte have, bortset fra det kan du vælge frit mellem alle former for creme og olie. Du kan også sagtens vælge begge dele, hvis du har det bedst med det. I det tilfælde er jeg gladest for at have olien under cremen. Men hvis du foretrækker det omvendt er det ligeså fint.

Det er helt bevidst, at jeg har valgt at skrive Essence/skintonic på listen, ikke fordi det er tvingende nødvendigt at bruge sådan en, men fordi mange af vores læsere spørger til dem… det giver god mening at forsøge sig med de fugtgivende af slagsen, hvis man ikke er så vild med fede cremer. Er huden rigtig tør, slipper du langt hurtigere for problemerne, hvis du overgiver dig til de fede cremer. Husk altid SPF øverst i dagtimerne!

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
6 kommentarer
Sigrid

Hej
Jeg har nu i en uge brugt jeres ansigtsolie, som desværre har givet mig urenheder iform af bumser.. Jeg har Rosacea, tror i det er derfor min hud reagerer som den gør? Matas ekspedienten ville ihvertfald ikke anbefale at bruge olie på en Rosacea hud, men valgte self ikke at høre efter hende.
På forhånd tak

Helene Randløv

Hej Sigrid
Æv, hvor er det ærgerligt! Det kan meget vel være på grund af din Rosacea, at huden reagerer på olien. Generelt anbefaler man vist ikke olie til Rocacea, prøv at læse dette gamle tirsdagstip: Pas på den sarte hud læs især kommentarerne, hvor flere af vores læsere kommer med gode råd. Og så er der ingen vej uden om en god læge, så du kan få ordentlig hjælp til hvad du skal undgå.
Kh. Helene

Stine

Uhh, jeg gruer for renoveringen af vores ejendomme, som begynder til december. Jeg har heller ikke håndværker døgnrytme længere. Men det kan jeg vel få igen – af nød :-p Håber de snart er færdige hos jer 🙂 Kh S

Helene Randløv

Kæreste Stine
Du har i hvert fald min fulde medfølelse og sympati! Det påvirker mig desværre i langt højere grad, end jeg troede muligt. Og jeg bliver nødt til at stikke af med mellemrum, hvis jeg ikke bare skal sidde med hænderne i skødet og vræle. Sådan har jeg aldrig nogensinde reageret før. Æv, hvor er det træls.
Kh. Helene

Sigrid

Hej!
Hvis man bruger jeres T-zone peeling og et tyndtflydende serum, hvilken en skal så på huden først?
På forhånd tak. Mvh

Helene Randløv

Hej Sigrid
Syre skal altid nederst, altså T-Zone Peeling skal nederst og så kan du ellers give den gas med sera og creme, som du lyster 🙂
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *