Tirsdagstip: Hjælp til ung hud

28.08.18
Billede: Nico Bartés Natural Beauty Blog

Alle må og kan skrive til os, men gennem længere tid er det begyndt at bekymre mig, at der er så mange helt unge, der skriver for at få hjælp. Nu ved jeg godt, at det er et minefelt, jeg begiver mig ind i! Det sidste, jeg vil, er at blande mig i andre menneskers opdragelse.
Selv er jeg mor til to teenagedrenge, hvoraf den ene har haft store udfordringer med huden. Derfor ved jeg udmærket, at det slet ikke er nemt at få sådan nogle teenagere til at lytte til, hvad man siger. Uanset hvor velmente dine råd er, hvor meget erfaring du har eller hvor meget du støtter op med læsning om emnet og ledsagede lægebesøg… Der vil altid være en inspirerende video på YouTube med en, der har meget mere erfaring end dig i hvert fald i den unges øjne.

Skal/Skal ikke
Hvis nu den unge ikke selv virker mærket af hudproblemerne, hvornår er det så rigtigt at blande sig? Det er det, inden det er blevet slemt. Det er aldrig for sent med et godt plejeritual, men kan man egentlig starte for tidligt? Det kan man selvfølgelig godt. En udtørrende rens og produkter fyldt med alkohol og parfume kan gøre nærmest uoprettelig skade. Derfor er det vigtigt at hjælpe, når din teenager skal vælge de første produkter. Hvis du er i tvivl om, hvilke produkter det kunne være, er du selvfølgelig altid velkommen til at spørge. Ellers er der hjælp at hente i følgende links:

Hvis der er store bumser, er det bedste at lade dem være! Det er dog noget nær umuligt at holde fingrene væk. Og derfor finder du også en vejledning i, hvordan du kan klemme bumserne ud, så du undgår at ødelægge huden.

Overskueligt
Når man taler om hudpleje, er det ikke nødvendigvis en god idé med et langt og krævende ritual. Det er blandt andet grunden til, at vi anbefaler rensevand. Ganske få trin er bare lettere at overstå og overskue end en lang række af produkter. Det har vi naturligvis også et indlæg om, det handler godt nok om tør hud… Helt generelt har vi ikke meget fidus til hudtyper her på bloggen. Taler vi om hudtyper, er der i vores øjne kun en grundlæggende hudtype nemlig kombineret hud. Langt de fleste af os har en hud, der: fedter lidt i T-zonen, er lidt tør på kinderne og så videre. Uanset hvilken hudtype du tænker, at du har, er et godt og ikke mindst regelmæssigt plejeritual vejen frem.

Skriv!
Det er ikke for at træde nogen over tæerne, og det er slet ikke for at undgå at svare på søde unge kvinders spørgsmål. Det, der bekymrer mig, er, at der ikke er andre end tilfældige kvinder på nettet til at besvare de spørgsmål. Naturligvis er vi meget stolte over at kunne hjælpe eller i hvert fald prøve at hjælpe. Har du lyst til at skrive til os uanset alder, så skal du selvfølgelig gøre det. Det sted, vi svarer hurtigst, er på facebook og Instagram. Derfor vil jeg helt klart opfordre dig til at skrive der.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *