Tirsdagstip: Klem bumserne ud…

14.07.15
Klem bumserne ud med en hudormefjerner
Klem bumserne ud med en hudormefjerner
Foto: Sephora

Det var lidt pudsigt, i går skrev Katja nemlig en sms, hvor hun spurgte, om jeg har skrevet dette tip før. Det har jeg måske lidt i brudstykker, men min holdning er LAD VÆRE! For en glad bruger af vores T-zone Peeling, havde nemlig inspireret mig til dette tirsdagstip allerede i weekenden. Fordi vi i øjeblikket står i en mildere, men lignende situation her hjemme…
Min ældste søn har nemlig set sig alvorligt ond på sin hud. Han bliver fjorten om et øjeblik, så det er jo ikke så sært, at huden slår lidt ud, hormonerne vælter jo rundt i kroppen på ham. Knægten hævder ellers hårdnakket, at han er den ENESTE fra klassen, som får bumser. Og selvom jeg kan følge med på Instagram og Facebook og se, at hans virkelighed ser ret anderledes ud gennem mine øjne, så ved jeg godt, at det slag er tabt for længst. For han ved naturligvis alt meget bedre end mig…

Har du nu pillet igen?
En af de kampe, som jeg ikke slipper, er kampen om, hvorvidt han skal trykke, presse, kradse og pille i og på huden. Det går ikke stille for sig, og jeg har endda hevet min stakkels mand ind i diskussionen som det gode eksempel på, hvordan man i hvert fald ikke skal gøre… Ham den langhårede var efter eget udsagn hårdere ramt, end knægten er, og han pillede, hvilket betyder, at han har nogle virkelig grimme ar. Vores diskussion går altså på, hvordan man kan så få de tarvelige bumser til at gå væk…

Kend forskel
Det er egentlig lidt misvisende at tale om bumser, for der er mange forskellige slags… Og som Katja skrev i går, er der en rigtig og en forkert måde at blive dem kvit. Først og fremmest skal du være MEGET sikker på, hvad du har med at gøre, for det andet, skal du være klar over, at du kan gøre ondt værre, når du maser, piller og kradser i bumserne. Helt galt er det, hvis det du roder med ligger dybt nede i huden. Det er ikke noget du må rode med selv. Der skal professionelle øjne på!

Ansvar
Da jeg var teenager havde jeg ligesom nu temmelig tør overhud, samtidig med at hormonerne havde aktiveret en fedtproduktion, som jeg slet ikke kunne håndtere. Det resulterede i, at jeg fik de ondeste kæmpebumser, som bare sad der på næsen og var røde, fordi de var indkapslet under den tørre overhud. Jeg fik skåret hul på to af dem hos en plastikkirurg, som derefter viste mig, hvordan jeg kunne prikke hul på dem selv. Det vil jeg straks fraråde, at du gør, uden at du har fået kyndig vejledning! Det er dybt uansvarligt at mase, prikke eller på anden måde skade huden, for at komme bumserne til livs.

Undtagelserne
Selvom vi alle sammen godt ved at vi skal lade være med at pille, og at huden i langt de fleste tilfælde har meget bedre af, at man lader bumsen være, så kan vi ikke altid holde fingrene væk. Og når der sidder en kæmpebums og sender morsekoder ud i omgivelserne, så må den gerne bare dø i en fart. Hvis du passer virkelig godt på og følger nogle simple regler, så kan du ret hurtigt få dræbt bumsen.

  • Rens huden grundigt men blidt med en blød vaskeklud og en skånsom ansigtsrens, der ikke fedter eller på anden måde efterlader en hinde på huden. Vaskekluden eksfolierer din hud blidt, så det bliver lettere at trykke bumsen ud. Det er strengt forbudt at skrubbe med vaskekluden, husk altid at behandle huden blidt!
    Et af de tip, man altid hører, er at man skal forberede huden, ved at holde en varm og våd klud på bumsen. Det er en dårlig idé, fordi huden ikke kan lide varmt vand, og det kan bumser heller ikke. Du opnår bare, at du får rødere hud, som kan gøre det vanskelligt at se, hvad der er hvad.
  • Tør derefter huden ved blot at presse håndklædet forsigtigt mod ansigtet. Det er vigtigt at undlade at trykke på bumserne, mens huden er våd, da du automatisk vil presse hårdere, for at fingrene ikke skal glide.
  • I stedet for servietter/klude eller vat, kan det være en god idé at få fat i en såkaldt hudormefjerner. Selvfølgelig skal den bruges med største forsigtighed, fordi du ellers vil gøre skade på huden. Læg hullet over det hvide på bumsen og pres derefter ganske forsigtigt. Bumsen vil hurtigt give under for presset og blive tømt. Hvis ikke den gør det, skal du lade den være, til du er sikker på, at den er HELT klar.
  • Som afsluttende behandling er det vigtigt at bruge et produkt, der kan hæmme bakterievæksten for eksempel Basiron eller et produkt med salicylsyre (for eksempel vores T-zone Peeling).

Uanset hvor træls sådan en bums ser ud her og nu, så husk på, at arrene efter en for hårdhændet behandling bliver lige der, hvor de er blevet skabt. Det betyder altså at negle, skarpe genstande, nåle og den slags ikke skal i nærheden af huden.

Du kan finde hudormefjernere på Apoteket og i Sephora, hvorfra jeg har lånt billedet.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
20 kommentarer
Rasmussen

Jeg fik nogle mystiske prikker på overlæben, som begyndte at brede sig. Så prøvede jeg noget klorhexidincreme jeg havde liggende, og natten over var de i gang med at hele igen. Så det var måske også en mulighed 🙂

Helene Randløv

Hej Rasmussen
Det er ikke et dumt bud, men det er langt fra optimalt i forhold til de nævnte :-*
Kh. Helene

Malene P

Det lyder smart! En god måde at teste om bumsen “er klar”. Den må jeg have til nødstilfælde.
Ps. Min hud er blevet så meget pænere med jeres t-zone peeling!! Nu er jeg gået i gang med anti age – er den bedst at bruge morgen eller aften?

Katja Moikjær

Hej Malene. Det gør ingen forskel. Gør det, der passer dig bedst – men brug den gerne både morgen og aften for bedst mulig effekt. Kh. Katja

Cecilia

Er det sikkert at bruge jeres t-zone peeling til at komme indgroede hår til livs samt hudorme på brystet? Døjer en del med indgroede hår efter voksbehandling, men ved ikke om jeg er helt forkert på den og om det er alt for krads? Selvom den desværre ikke har hjulpet min hud(øv øv øv), så har jeg slet ikke haft ‘problemer’ med den i ansigtet 😉
Kh. Cecilia

Katja Moikjær

Det er det i hvert fald. Jeg gør det selv på benene efter jeg har vokset dem for nylig.

Mette

TAK
Da jeg også er indehaver af et stk teenage søn med de akavede pillerier i ansigtet.
Har ledt højt og lavt efter den tekst, sammenfattet som du gør det her.
Vil omgående hoppe på apoteket efter en bumsedims.
Her i huset er det Acnisyl sæbe og Acnisyl creme der gør tricket. Da han tørrer helt vildt ud på Basiron, som moderen godt tåler.
Men bumseuddriveren har jeg aldrig mødt andet end hos kosmetologer. Tak for den.
KH Mette

Helene Randløv

Kære Mette
Jeg må indrømme at hverken Basiron eller andre lignende midler har været nødvendige, fordi jeg har været på ham fra start. Han syntes, jeg var så træls, men han er glad for det nu.
Kh. Helene

Myrup

Hej
Man kan også købe den hos the body shop. Der har jeg købt min.

Helene Randløv

Hej Myrup
Tak for tip :-*
Kh. Helene

Sophie

Hej Pudderdåser
Tak for en helt fantastisk blog! Dejligt med en beauty blog der er så ‘grundig’! 🙂
Jeg døjer meget med store porer og hvide hudorme , er sidst i 20’erne og har altid gjort det.
Tænker lidt at prøve en creme med noget AHA eller BHA. Hvad vil I umiddelbart anbefale?
Vh.
Sophie

Helene Randløv

Hej Sophie
Det lyder afgjort, som om det er BHA du akal have fat i :-* Den vil sandsynligvis forværre problemet i en periode, indtil den har “ryddet op”. Du bør kunne spore en forandring efter 3-4 uger.
Kh. Helene

Sille

Er man hårdt ramt af bumser er den rigtige vej, efter min mening, omkring lægen. De almene praktiserende læger kan give nogle cremer, og hjælper det ikke kan en hudlæge udskrive noget kraftigere. Men man slipper naturligvis ikke for rens af huden hver eneste dag 🙂

Helene Randløv

Hej Sille
Vi har skrevet om bumser, rens, cremer og hudpleje til diverse udfordringer med huden masser af gange, blandt andet i det indlæg jeg henviser til. Selvfølgelig skal man gå til lægen, vi kunne ikke drømme om at råde til andet.
Mvh. Helene

Sara

Hej
Jeg kan slet ikke lige greje hvordan den der hudormefjerner fungerer? Kan du forklare det? 🙂 Presser man med den eller? Føler mig lidt blank.. haha

Helene Randløv

Hej Sara
Undskyld det sene svar. Du bruger den ved at lægge “løkken” ned over bumsen eller hudormen og presse forsigtigt mod huden. Giver det mere mening?
Kh. Helene

Frk. Nielsen

Hvor længe kan man forvente der går før end man ser resultater at virkningen med jeres T-zone peeling? Min kæreste døjer med acne og har brugt den 1 uge nu, men oplever blot flere bumser og at huden bliver helt fedtet (som efter man har taget fed creme/solcreme på) :/ havde lige håbet den ville virke, da jeg kun har læst godt om jeres produkter 🙂

Katja Moikjær

En bums har en livscyklus på op mod 2 måneder fra den fødes til den dør, og enhver behandling virker kun mod fremtidige bumser så at sige. Dem, der først er opstået, kan ingen gøre noget ved. Vi kan kun forebygge nye i at opstå. Så som tommelfingerregel skal du give det op til 2 måneder, før du kan se det sande resultat. Men han burde også kunne se fremskridt inden da. En uge er dog alt for tidligt, og som du siger vil mange i starten opleve en forværring. Så I må væbne jer med tålmodighed lidt endnu.

Mette

Hej,
For det første, tak for en fantastisk blog. Jeg er fast og langvarig læser 🙂
Jeg har et dilemma, jeg håber I kan hjælpe med. Jeg desværre kommet til at pille for meget ved min hud over årene – prikke, kradse, klemme osv. Det gælder både ansigt og krop. Men min krop har desværre taget en del skade! Derfor ville jeg høre, om der er noget jeg kan gøre, for at komme alle de hvide pletter/plamager på min krop til livs? En syre jeg kan bruge?
Vh
Mette

Katja Moikjær

Kære Mette. Ja, det er der. Først og fremmest skal du sørge for helt at undgå solen. Dernæst – fortæl lidt mere. Er det hvide pletter, brune pletter? Hvor gamle er de? Har du slet ikke bumser længere, men “kun” ar? Kh. Katja

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *