Lette fugtighedscremer og fugtserum

25.11.13
Lette cremer og sera med fugt

Lette cremer og sera med fugt

Vi får mange spørgsmål om anbefalinger af cremer til den-og-den hudtype. Men som jeg før har skrevet om, så er jeg ikke fan af den traditionelle opdeling af hudtyper. Et eller andet sted har vi alle en eller anden form for kombineret og sensitiv hud – alt afhængig af tid på måneden, tid på året og en masse andre faktorer.

De produkter, jeg her har forsøgt at lave en liste over, ville man måske kalde for cremer til kombineret hud. Men jeg foretrækker at kategorisere dem som lette fugtighedscreme og lette fugtsera, som alle kan have gavn af i forskellige perioder. Jeg bruger for eksempel selv nogle af dem under en fed creme.

Men fælles for dem alle er, at det er lette produkter, som alle kan bruge uden at bekymre sig om, at de fedter. Knastør hud vil derimod ofte have brug for noget mere.

De er alle udvalgt ud fra, at de indeholder gode fugtbevarende ingredienser og antioxidanter. Nogle af dem indeholder også et par antiage-ingredienser eller andet, men vi snakker altså ikke om produkter her med nogen behandlende effekt. Dette er basis fugtpleje med gode antioxidanter og hudvenlige ingredienser.

MAC Prep+Prime Moisture Infusion Sérum Hydratant
Dette ultralette men meget effektive serum anbefaler jeg ofte til veninder, der hader følelsen af fed creme i ansigtet. Den indeholder nemlig minimal 0lie, men til gengæld andre ingredienser som for eksempel hyaluronsyre, der binder fugt til huden uden at fedte. Jeg bruger den også gerne selv, men tilføjer så en fed creme til. Dette silikonebaserede serum indeholder adskillige ingredienser, der giver en god glød og følelsen af velplejet hud og trænger lynhurtigt ind i huden.

Læs hele anmeldelsen her.

MAC Moisture Infusion Sérum Hydratant koster 300 kroner for 50 ml. hos MAC og Magasin.

Clinique Dramatically Different Moisturizing Lotion+
Lige så forældet den gamle Dramatically Different Moisturizing Lotion var, lige så velformuleret er den opgraderede Dramatically Different Moisturizing Lotion+. Den er stadig ultralet og fugter uden at efterlade huden fedtet, men ingredienserne er blevet noget mere spændende.

Den er nok den fedeste af alle på denne liste, men er stadig let på huden. Den findes dog også i en gelé-udgave, der indeholder flere af de samme ingredienser blot i en let gelé til de fedtforskrækkede.

Læs hele anmeldelsen her.

DDML+ koster 395 kroner for 125 ml. og 225 kroner for 50 ml. hos blandt andet Magasin, Matas og Clinique.dk.

LING Hydrator
LING har tre forskellige Hydrator i deres system, som adskiller sig markant fra andre hudplejemærker, ved IKKE at sælge almindelig creme. I stedet bruger man en let flydende fugtgivende geléagtig toner først og derefter deres sera til forskellige problemer. De tre hydrators er også rigtig interessante for alle jer, der leder efter et alternativ til fed creme. Jeg er selv i gang med at bruge Dual Moisture for tiden, som er en fedtfri blanding af squalane og hyaluronsyre, der begge plejer huden og binder fugt. Den føles som en let og flydende gelé på huden, men binder fugt i huden.

Repleneshing Hydrator er lettere endnu, mens Calming Hydrator minder mest om en skintonic med witch hazel, aloe vera og kamille.

De forskellige LING Hydrator koster fra 295 kroner og op for 118 ml., og du kan købe dem i visse Magasin og på nettet – blandt andet hos Spashop. Du kan se en komplet forhandlerliste her.

Caudalie Vinosource S.O.S Thirst Quenching Serum
Det oliefrie Caudalie Vinosource S.O.S Thirst Quenching Serum indeholder ligesom resten af Vinosource-serien ekstrakt af vindrue og i store mængder.

Drueekstrakt og -olie indeholder nogle meget effektive antioxidanter: Polyphenoler, flavonoider, anthocyaniner og roanthocyanidiner, som beskytter huden, og som du måske også har hørt om i kost-sammenhæng. Der er lavet masser af forsøg, som viser, hvordan dele taget fra vindruer kan beskytte og helbrede huden.

Serummet er ultra-let og helt uden olie. Selv på min tørre hud giver det en umiddelbar “aaaah”effekt af lindring og velbehag, som trænger ind meget hurtigt.

Dertil indeholder den blandt andet hyaluronsyre og squalane.

Den koster 345 kroner for 100 ml. i Sephora. Du kan også købe den til lige under 250 kroner på britiske feelunique.com.

Nuxe Nirvanesque Light
Nirvanesque falder egentlig udenfor kategori her, fordi den sælges som et antiage produkt til de første rynker. Den indeholder også nogle fine antiage-ingredienser, og det havde jeg jo egentlig lovet, det ikke skulle handle om her. Men den er så skøn og let, at jeg ikke kunne lade være.

Den indeholder også bark af enantia chlorantha træet, som påstås at virke mod fedtet hud. Den del af det, kan jeg ikke finde dokumentation for, men enantia chlorantha virker i hvert fald antibakterielt. Og så er den i tube.

Læs min oprindelige anmeldelse her.

Nuxe Nirvanesque Light koster 295 kroner i blandt andet Magasin og Matas, men jeg kan ikke finde netop denne version på en dansk webshop. Det kan jeg til gengæld her hos tyske Apo-Rot.

Den billige version: Ikke alle behøver creme
Når jeg kigger ned over mit udvalg, så kan jeg godt se, at de billigste muligheder mangler. Men jeg kan helt ærligt ikke finde nogen oplagte i denne kategori. Der er gode antiage-produkter og gode fedtcremer i de billige klasser, men de der lækre og behagelige fugtighedsprodukter i superlette konsistenser, vil jeg i hvert fald gerne høre mere om, hvis I har fundet hos de billige mærker.

Mit allerbilligste råd er, at hvis du har rigtig fedtet hud, så lad være. Fedtet hud behøver ikke endnu mere fedt eller fugt. En god lotion med kemisk eksfoliering kan være alt, hvad du har brug for. Og hvis du gerne vil have antioxidanter for eksempel uden at bruge creme, så er dette tilfældet hvor en skintonic kan være en god idé. Eller blot bruge det antiage-serum, som du er glad for.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
13 kommentarer
Pernille

Jeg har et meget relevant spørgsmål til Clinique-cremen. Jeg har fået at vide af en pige jeg kender, som har arbejdet i Matas, at Cliniques gule creme KUN er reparerende og skal bruges som en del af 3-trins-systemet. Og at systemet skal bruges INDEN den “rigtige” fugtighedscreme, fordi deres toner og rens er så “stærk” at huden skal repareres efter brug, og at den ene fugtighedscreme derfor ikke er nok fugt til huden, og at man skal bruge endnu en creme fra fx Clinique udover det. Og jeg kan se på deres hjemmeside ved nogle creme-produkter, at de skal bruges efter tre-trins-systemet, som denne creme er en del af.
Jeg vil bare gerne vide, om I er af samme mening og derfor vil anbefale en creme ovenpå, eller om I ikke mener det samme, og mener at den gule creme er nok??
(og andre svar er selvfølgelig også velkomne),.

Katja Moikjær

Kære Pernille
Cliniques 3-trins system er ganske rigtigt meget hård kost for huden, og derfor plejer jeg også at fraråde det temmelig kraftigt. Rens skal være mild.
Denne fungerer fint alene – afhængig af din hud.
Kh. Katja

Pernille

Okay, så du vil egentlig bare fraråde selve 3trinssystemet og istedet anbefale den gule creme sammen med rens og toner fra et mindre hårdt mærke istedet? Jeg synes nemlig, at den er god, men bruger på nuværende tidspunkt noget ovenpå fordi jeg bruger hele systemet 🙂

Katja Moikjær

Jep 🙂 https://pudderdaaserne.dk/2011/04/10/anmeldelse-cliniques-3-trins-hudplejesystem/
Med undtagelse af de ekstra-milde. De er gode.

Janne

Clinique Dramatically Different Moisturizing Lotion+, er en del er deres rens (3 trins system), og der skal derfor en creme ovenpå, For der er ingen beskyttelse eller fugt til yderhuden. Der er mange der går fejl af det, desværre.

Lise

Nu står der, at fedtet hud sagtens kan nøjes med en lotion med kemisk eksfoliering, og så kom jeg bare lige til at tænke på… Hvad så med solbeskyttelse? Det vil der jo være i en creme.

Katja Moikjær

Solcreme er noget ganske andet.
Hvis man vælger dagcreme med SPF, så husk på, at solfiltre fylder rigtig meget. Der er simpelthen ikke plads til ret mange andre ingredienser i dem. Jeg bruger altid en separat solcreme.

Mette

Mange tak for en god liste! Det er så dejligt når nogen har testet produkterne for én så man har noget at gå ud fra, for man kan godt nok hurtigt købe sig fattig 🙂
Jeg savner blot lidt info om der er nogen af produkterne som er parfumefri? Eller om I kan anbefale et tilsvarende parfumefrit produkt?
Mette

Katja Moikjær

Min fejl! Absolut. MAC og Clinique er parfumefri.

Nat

Kære Pudderdåser. Jeg oplever ved overgangen til de koldere perioder at have konstante problemer med min hud i ansigtet (stramme kinder og pande, samt skalden på næsen). Det er tydeligt at den mangler en masse fugt, og når jeg så køber en creme til tør hud, er der som regel for meget fedt i- hvilket gør at jeg får uren hud. Efter at have døjet med perioral dermatit, er min hud på hagepartiet desuden meget sensitiv og tynd, hvorfor fugt er det eneste tålelige.
Derfor vil jeg gerne have en creme, som dem I beskriver ovenfor, der udelukkende fugter en masse, og hvor jeg kan supplere med fx cremen fra Purely Professional. Jeg er dog lidt i tvivl om hvilken creme jeg skal vælge, når nu min hud er ret dehydreret. Har I andre alternativer til den gule creme fra Clinique (som ekspedienten i Matas ikke mente jeg kunne bruge uden resten af serien), eller ville dette være det bedste bud?
Mange Tak for hjælpen!

Helene Randløv

Hej Nat
DDML+ (den gule creme) kan du roligt bruge alene uden resten af serien! Ekspedienten i Matas vil selvfølgelig hellere sælge dig en hel serie end en enkelt creme 🙂 Hvis jeg var dig, ville jeg sørge for at prøve samtlige produkter nævnt herover (eller i hvert fald flere af dem) og derefter tage stilling til, hvilken en af dem du bedst kan lide. Konsistens er jo en smagssag og derfor synes vi ikke nødvendigvis det samme 🙂
Kh. Helene

Louise ibsen

Hejsa pudderdåserne:)
ELSKEEER jeres side. Gode anmeldelser og råd. Mange tak.
Har netop bestilt prøver fra paulas choice og er meget i tvivl om hvilken række sælge man skal bruge sine rens, cremer og serumer.
Bruger cliniquea Dark spot correcter serum og søger en serum/ creme til tidlige rynker. Derudover har jeg bestilt en prøve på en fugtighed creme?
Hvordan ville i bruge dette? 🙂

Katja Moikjær

Kære Louise
Rens – serum – creme er den bedste rækkefølge. Om du bruger Dark Spot Corrector før eller efter et antiageserum betyder næppe ret meget.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *