Spørgsmål og svar om Pudderdåsernes Niacinamid 10%

25.04.18
Niacinamid 10%

Niacinamid 10%

I tømte hele vores lager! De dygtige folk på fabrikken i Vassingerød måtte på overarbejde og har nu lavet en ny portion Pudderdåserne Musthave Niacinamid 10%, som netop er kommet på vores webshop her.

Vi vil gerne benytte os af lejligheden til at svare på nogle af de mange spørgsmål, vi får om Niacinamid 10%:

Hvad gør Niacinamid 10%?
Længe før vi lavede vores Niacinamid 10%, skrev vi kaldte niacinamid (B3-vitamin) for ingrediensen, der kan alt. Og niacinamid er en af disse superstjerner af ingredienser indenfor hudpleje, der har en meget bred virkning på huden. Niacinamid virker blandt andet på forstørrede porer, mærker efter bumser, hudorme og pigmentpletter. Samtidig giver niacinamid generelt en finere hud med glød. Og det lille B3-vitamin kan meget mere, som vi skrev om tilbage i 2016.

Skal jeg bruge Niacinamid 10% i stedet for T-Zone Peeling/AHA Serum/anden syre?
NEJ – Niacinamid er B3 vitamin og har intet med syre at gøre. Den gør noget helt andet end den glykolsyre og salicylsyre, der er i hhv. AHA Serum og T-Zone Peeling, og Niacinamid 10% kan på ingen måde erstatte hverken AHA Serum, T-Zone Peeling eller syrepeelinger fra andre mærker. Tværtimod fungerer Niacinamid som et godt supplement til et produkt med syre. Læs mere om at kombinere Niacinamid med enten AHA Serum eller T-Zone Peeling her.

I hvilken rækkefølge skal jeg bruge syreprodukt, Niacinamid og serum med…?
Altid brug syre først. Derefter betyder rækkefølgen af forskellige serum mindre. Gør som du bedst selv kan lide.

Er der parfume i?
Nej

Må jeg bruge Niacinamid 10% som gravid eller ammende?
Ja

Er der parabener i?
Nej (men vi kan faktisk godt lide parabener).

Jeg bruger kun Niacinamid 10%, og jeg bruger den både morgen og aften. Hvorfor får jeg tør og irriteret hud?
Niacinamid 10% er ikke et produkt, der kan stå alene. Niacinamid 10% indeholder groft sagt kun to ingredienser: Niacinamid, der er B3 vitamin, og miniporyl, der er et rødkløverekstrakt, der virker på hudens porer. Men den indeholder ikke andet og er helt oliefri. Langt de fleste vil altså have brug for en anden creme ovenpå til at fugte huden.

Jeg har fået et par bumser, jeg ikke plejer, efter opstart med Niacinamid. Hvorfor?
Det kan jeg ikke forklare, men jeg oplever det også selv, hvis jeg starter hårdt ud med Niacinamid 2 gange dagligt. Bruger jeg den derimod kun en gang om dagen, så får jeg den pæneste hud. Jeg tror måske, det er lidt det samme, der kan ske, når man starter med salicylsyre. Prøv at nøjes med en gang dagligt, hvis du oplever det samme – det virker i hvert fald for mig.

Hvad er forskellen på Pudderdåsernes Niacinamid 10%, The Ordinary Niacinamid 10% og Paula’s Choice Niacinamid 10%?
Indholdet af niacinamid er det samme i alle tre. Pudderdåserne har tilføjet 1% miniporyl, der er et ekstrakt af rødkløver, der har en effekt på hudens porer. The Ordinary har tilsat 1% zink, der virker matterende og udtørrende på fedtet hud. Paula’s Choice Niacinamide Booster indeholder flere ingredienser herunder C-vitamin og hyaluronsyre.

Hvorfor sidder der lidt hvidt pulver på flasken?
Niacinamid er i sig selv et hvidt pulver. Vores Niacinamid 10% indeholder som navnet siger 10 procent, hvilket er rigtig meget af en aktiv ingrediens, og derfor kan man opleve, at der sætter sig lidt hvidt pulver på kanten af åbningen. Især hvis du ikke har brugt den i et stykke tid. Det er simpelthen niacinamiden, du kan se. Der sker intet ved det, og produktet fejler ikke noget.

Hvorfor får Niacinamid 10% min hud til at fnulre?
Det høje indhold af dette hvide pulver kan få produktet til at fnulre lidt for nogen af jer. Det hjælper, hvis du prøver kun at bruge et meget tyndt lag. Hvis ikke det hjælper, så nøjes med at bruge Niacinamid 10% om aftenen ved sengetid, så betyder det ikke noget, hvis den driller under makeup.

Er Niacinamid 10% vegansk?
Ja

Vi opdaterer løbende indlægget, så stil endelig alle de spørgsmål, vi har glem at svare på, i kommentarfeltet.

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
61 kommentarer
Mette

Tak for god gennemgang, jeg har både undret mig over det hvide pulver /“grus” og fnulleret – jeg troede sidstnævnte var min foundation og var begyndt at overveje at skifte den ud. Problem solved – jeg flytter Niaciamiden til aftenrutinen.

Katja Moikjær

Perfekt! Håber det virker

SofieA

Jeg har spurgt tidligere, og det er måske et svært spørgsmål. Men er det bedre at bruge versionen fra The Ordinary, hvis man er ret plaget af fedtet hud?

SofieA

Er det bedre at bruge versionen fra The Ordinary, hvis man har ret fedet hud?

Katja Moikjær

Jeg synes det er svært at svare på. Zink kan have en brugbar effekt men kan også irritere. Måske du kan prøve begge og give os et bud på svaret? 🙂

Pernille

Hej piger.
Jeg har netop bestilt jeres t-zone peeling og Niacinamid. Derudover bruger jeg epiduo (receptpligtig acetylsalisylsyre). Hvilken rækkefølge skal jeg bruge dem i for at få optimal virkning?

isa

Er epiduo ikke benzoylperoxid og adapalen?

Helene Randløv

Hej Isa
Jo, det er det.
Kh. Helene

Christine

Jeg bruger selv præcis de samme produkter. Jeg starter med T-Zone Peeling, herefter Niacinamiden og til sidst Epiduo på mine problemområder (som jeg lader tørre et stykke tid, herefter bruger jeg en ansigtscreme). Nogle gange bruger jeg Niacinamiden om morgenen også, under ansigtscremem.

Helene Randløv

Tak for dine erfaringer Christine <3

Helene Randløv

Hej Pernille
Eksfolierende syre skal altid nederst, så jeg ville bruge:
T-Zone Peeling
Epiduo
Niacinamid 10%
Men prøv dig frem med rækkefølgen af de to sidste. Og tilfør eventuelt noget fugt, din hud kan blive meget tør af T-Zone Peeling.
Kh. Helene

Anne

Kære Pudderdåserne,
Jeg er meget forvirret over min rutine.
Jeg bruger:
Bha, Paulas Niacinamide,Retionol, Resist Anti-Aging Ultra-Light Antioxidant Serum.
Så faktisk er jeg også begyndt at bruge lidt aloe vera i ansigtet, fordi min hud er begyndt at blive tør.
Jeg har lige købt Paulas C15 super booster. Kan jeg bruge den samtidig med niacinamide? eller retionol?
Jeg har ikke oplevet ”tør hud” før. Tror I min rutine er for ”hård” til kombineret hud? Har fedtet t-zone men meget tørre kinder. Jeg bruger niacinamide to gange om dagen og retinol hver aften. Anyway, jeg er meget forvirret over hvad jeg må bruge samtidigt??
Jeg har lagt mærke til at min tørre hud er hændt efter jeg har skiftet BHA. Før brugte jeg jeres, men så købte jeg Paulas Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant. Jeg har prøvet selv at undersøge sagen, og jeg kan jo se der er flere forskellige 2% BHA. Hvad er den store forskel, når de alle er 2%? Kan det virkelig passe at min hud kan blive mere tør af det?

Helene Randløv

Hej Anne
Der kan være så mange grunde til at din hud reagerer. Umiddelbart er det i hvert fald ikke mærkeligt, at huden er tør, den får jo så godt som ingen fugt. Og slet ikke noget beskyttende fedt. Niacinamid 10 % er knas tør og A-vitamin er også kendt for at udtørre huden, så jeg vil anbefale at du læser her: https://pudderdaaserne.dk/2015/09/01/tirsdagstip-fokuser-paa-toerheden/
Kh. Helene

Baysens

Jeg ELSKER Niacinamiden! Den er så god! Endelig et produkt, som fungerer for mig og gør en forskel for mine porer 🙂

Helene Randløv

Jaaaaa, hvor er det dejligt at høre <3
Kh. Helene

Sissel

Jeg har brugt produktet længe, lidt on/off, men i perioder flere uger ad gangen. Jeg synes ikke min hud bliver bedre, tvært imod. Jeg har urenheder/Acne pga medicin, og ellers har jeg tør og sensitiv hud. Jeg synes egentlig jeg har flere bumser de perioder jeg bruger produktet. Jeg vil konsekvent begynde kun at bruge det én gang om dagen, men jeg kunne godt ønske et lidt bedre resultat. Jeg er sikker på det ikke er produktet, men min hud der ikke makker ret, men jeg ville lige dele frustrationen med jer 😅

Helene Randløv

Hej Sissel
Ligesom med syre, så er det desværre ikke alle Niacinamid 10 % virker for. Har du styr på fugten? Se her: https://pudderdaaserne.dk/2015/09/01/tirsdagstip-fokuser-paa-toerheden/
Kh. Helene

Sofie

Har I nogle gode råd hvis frostvejret i marts var lige lovlig hård mod ens hud? Er niacinamid et godt valg her? 🙂

Helene Randløv

Hej Sofie
Så gælder det om at få fugt og fedt, læs her: https://pudderdaaserne.dk/2016/09/20/tirsdagstip-bevar-fugten-huden/
og her: https://pudderdaaserne.dk/2015/09/01/tirsdagstip-fokuser-paa-toerheden/
Trods ørkenlignende tilstande kan jeg godt selv bruge Niacinamid 10 %, men jeg skal virkelig være god til at få smurt med nogle gode cremer.
Kh. Helene

Katrine p

Kunne det være en idé at blande er par dråber i dagcremen for en blid opstart? Jeg har været plaget af eksemudbrud på det seneste. Hudlægen mener, at det er gærsvampe relateret.
Er glad for en række af jeres andre produkter😊

Helene Randløv

Hej Katrine
Det giver mere mening bare at smøre creme på før eller efter.
Har du overvejet at læse her: https://pudderdaaserne.dk/2018/03/06/tirsdagstip-hurtig-hjaelp-til-skaeleksem/? Læs især kommentarfeltet.
Kh. Helene

Katrine

Mange tak😊 Det vil jeg læse.

Bettina

Må Niciamid smøres under øjnene?
På T-Zone peeling står der på bøtten at man skal undgå øjenomgivelserne. Det står der ikke på Niacimid.

Helene Randløv

Hej Bettina
Op til men selvfølgelig ikke i øjnene. Mine øjne reagerer på tørheden, når jeg kommer for tæt på. Prøv dig frem!
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *