Spørgsmål og svar om Pudderdåsernes Niacinamid 10%

25.04.18
Niacinamid 10%

Niacinamid 10%

I tømte hele vores lager! De dygtige folk på fabrikken i Vassingerød måtte på overarbejde og har nu lavet en ny portion Pudderdåserne Musthave Niacinamid 10%, som netop er kommet på vores webshop her.

Vi vil gerne benytte os af lejligheden til at svare på nogle af de mange spørgsmål, vi får om Niacinamid 10%:

Hvad gør Niacinamid 10%?
Længe før vi lavede vores Niacinamid 10%, skrev vi kaldte niacinamid (B3-vitamin) for ingrediensen, der kan alt. Og niacinamid er en af disse superstjerner af ingredienser indenfor hudpleje, der har en meget bred virkning på huden. Niacinamid virker blandt andet på forstørrede porer, mærker efter bumser, hudorme og pigmentpletter. Samtidig giver niacinamid generelt en finere hud med glød. Og det lille B3-vitamin kan meget mere, som vi skrev om tilbage i 2016.

Skal jeg bruge Niacinamid 10% i stedet for T-Zone Peeling/AHA Serum/anden syre?
NEJ – Niacinamid er B3 vitamin og har intet med syre at gøre. Den gør noget helt andet end den glykolsyre og salicylsyre, der er i hhv. AHA Serum og T-Zone Peeling, og Niacinamid 10% kan på ingen måde erstatte hverken AHA Serum, T-Zone Peeling eller syrepeelinger fra andre mærker. Tværtimod fungerer Niacinamid som et godt supplement til et produkt med syre. Læs mere om at kombinere Niacinamid med enten AHA Serum eller T-Zone Peeling her.

I hvilken rækkefølge skal jeg bruge syreprodukt, Niacinamid og serum med…?
Altid brug syre først. Derefter betyder rækkefølgen af forskellige serum mindre. Gør som du bedst selv kan lide.

Er der parfume i?
Nej

Må jeg bruge Niacinamid 10% som gravid eller ammende?
Ja

Er der parabener i?
Nej (men vi kan faktisk godt lide parabener).

Jeg bruger kun Niacinamid 10%, og jeg bruger den både morgen og aften. Hvorfor får jeg tør og irriteret hud?
Niacinamid 10% er ikke et produkt, der kan stå alene. Niacinamid 10% indeholder groft sagt kun to ingredienser: Niacinamid, der er B3 vitamin, og miniporyl, der er et rødkløverekstrakt, der virker på hudens porer. Men den indeholder ikke andet og er helt oliefri. Langt de fleste vil altså have brug for en anden creme ovenpå til at fugte huden.

Jeg har fået et par bumser, jeg ikke plejer, efter opstart med Niacinamid. Hvorfor?
Det kan jeg ikke forklare, men jeg oplever det også selv, hvis jeg starter hårdt ud med Niacinamid 2 gange dagligt. Bruger jeg den derimod kun en gang om dagen, så får jeg den pæneste hud. Jeg tror måske, det er lidt det samme, der kan ske, når man starter med salicylsyre. Prøv at nøjes med en gang dagligt, hvis du oplever det samme – det virker i hvert fald for mig.

Hvad er forskellen på Pudderdåsernes Niacinamid 10%, The Ordinary Niacinamid 10% og Paula’s Choice Niacinamid 10%?
Indholdet af niacinamid er det samme i alle tre. Pudderdåserne har tilføjet 1% miniporyl, der er et ekstrakt af rødkløver, der har en effekt på hudens porer. The Ordinary har tilsat 1% zink, der virker matterende og udtørrende på fedtet hud. Paula’s Choice Niacinamide Booster indeholder flere ingredienser herunder C-vitamin og hyaluronsyre.

Hvorfor sidder der lidt hvidt pulver på flasken?
Niacinamid er i sig selv et hvidt pulver. Vores Niacinamid 10% indeholder som navnet siger 10 procent, hvilket er rigtig meget af en aktiv ingrediens, og derfor kan man opleve, at der sætter sig lidt hvidt pulver på kanten af åbningen. Især hvis du ikke har brugt den i et stykke tid. Det er simpelthen niacinamiden, du kan se. Der sker intet ved det, og produktet fejler ikke noget.

Hvorfor får Niacinamid 10% min hud til at fnulre?
Det høje indhold af dette hvide pulver kan få produktet til at fnulre lidt for nogen af jer. Det hjælper, hvis du prøver kun at bruge et meget tyndt lag. Hvis ikke det hjælper, så nøjes med at bruge Niacinamid 10% om aftenen ved sengetid, så betyder det ikke noget, hvis den driller under makeup.

Er Niacinamid 10% vegansk?
Ja

Vi opdaterer løbende indlægget, så stil endelig alle de spørgsmål, vi har glem at svare på, i kommentarfeltet.

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
61 kommentarer
Eliz

Hej.
Når i skriver ved et produkt at det er vegansk, betyder det så at produktet er lavet uden indgredienser fra dyr og slut produkt ikke er testet på dyr ?

Helene Randløv

Hej Eliz
Det har været ulovligt at teste på dyr i mange år, så det burde være helt overflødigt at skrive. Det har ikke noget med om produktet er vegansk eller ej at gøre.
KH. Helene

Kicki

Hej!
Jeg har fulgt jeres råd med kun at bruge niacinamid en gang dagligt, fordi det gav mig urenheder, men min hud reagerer stadig med urenheder atypiske steder. Er det et spørgsmål om tilvænning, eller bør jeg konkludere, jeg så ikke tåler det?

Katja Moikjær

Hvor længe har du brugt det nu?

Kicki

Jeg har forsøgt mig med en uges tid af to omgange med allerede på dag 2 går min hud amok.

Katja Moikjær

Kære Kicki. Det er helt normalt og vil forsvinde, hvis du bruger den længe nok – hvilket vil sige en måned eller to. Spørgsmålet er så om du har tålmodighed til det?

Britt

Hvad er pH værdien?

Helene Randløv Hansson

Hej Britt
Den er 5,5-6.0. Du kan altid finde pH-værdien på vores produkter her: https://pudderdaaserne.dk/2018/09/25/ingredienslister-og-uddybning-af-ingredienser-i-pudderdaasernes-hudplejeserie/

Kh. Helene

Grete Oll

Hej Puddredåserne,

Min Niacamin lugter surt 🙄 kan jeg stadig bruge den?
Bagrundsinfo: Fik fra Matases webshop en flaskemwd gammelt design og derfor bekymret fir om lugten kan betyde at den er blevet dårligt 🤔 Jeg har brugt jeres niacamine siden den kom på markedet og aldrig før oplevet at den lugtede surt.

Helene Randløv Hansson

Hej Grete
Ja, det er jeg helt sikker på, at du kan. Råvarerne lugter ikke altid ens, derfor vil der være udsving i lugten fra produktion til produktion. Der er heldigvis ingen chance for, at den er dårlig. Når du skriver gammelt design, er det så, hvor der står OWP på eller er det fra sølvstregen på låget? Hvis du mener produktet fejler noget, kan du altid skrive en besked på facebook eller instagram.
Kh. Helene

Grete Oll

Tak 😀
Når jeg skriver gammelt, mener jeg at emballagen ikke har OPW mærket og “tuden/pumpen” er lav og rund istedet for høj og mere spids (som det er på øvrige produkter og har været et stykke tid også på Niacamine).

Helene Randløv Hansson

Hej Grete
Det er ikke den gamle emballage, det er den nye emballage. Vi har været nødt til at skifte leverandør på grund af leveringsproblemer.

Kh. Helene

Stine

Kære jer
Efter at have brugt Niacinamide og T-zone peeling i 14 dage er min hud slået voldsomt ud – med store hvis bumser og min hud er øm. Jeg har læst mig til herinde at man godt kan have en reaktion i starten og blev derfor ved. Nu ser min hud helt forfærdelig ud og er gået fra ikke at have en eneste bums, til at ligne en med et svært acne problem. Jeg er nu stoppet med det øjeblikkeligt, men jeg ser forfærdelig ud – hvad pokker gør jeg?
Bh S

Helene Randløv Hansson

Hej Stine
Du trapper stille og roligt op: https://pudderdaaserne.dk/2020/02/18/tirsdagstip-langsom-opstart-et-produkt-ad-gangen/
Hvorfor faldt valget på de to, når du ikke har problemer med bumser i forvejen?
Kh. Helene

Pia

Hej Pudderdåserne, jeg er vild med jeres produkter og overvejer at tilføje denne til samlingen. Jeg ved godt man generelt skal bruge SPF men skal man være ekstra forsigtig/er man ekstra udsat med denne som man skal med peeling?

Helene Randløv

Hej Pia
Nej, tværtimod B3 er jo et antioxidant 🙂

Kh. Helene

Katrine

Hej,
Min niacinamid har fået en brunlig, karamel-agtig farve – er den stadig ligeså effektiv, som da den var hvid?

Og noget helt andet: indeholder nogen af jeres cremer C-vitamin eller vil I lave nogle i fremtiden med det? (og ja, jeg har kigget lidt på produkterne i indlægget https://pudderdaaserne.dk/2018/04/01/pudderdaasernes-store-guide-til-c-vitamin/comment-page-3/#comments , men synes ikke lige, at der umiddelbart er noget for mig)

Hav en god dag!

Helene Randløv

Hej Katrine
Der er indtil videre kun C-vitamin i vores Alt i en Beskyttelse, men det er ikke meget og den er ikke til at støve op i øjeblikket.
Med hensyn til Niacinamid 10% lugter den underligt? Hvornår begyndte du at bruge den? Jeg synes ikke, at jeg har oplevet, at den skifter farve.
Du er velkommen til at skrive en besked på Facebook eller Instagram.

Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *