The Ordinary

22.01.17
The Ordinary

The Ordinary

Et af de mest interessante nyere hudplejemærker er uden tvivl The Ordinary. Lave priser og fokus på effektive ingredienser i høje doser har gjort det canadiske mærke til en kæmpe online-succes på ingen tid. Vi har set nærmere på mærket og testet et udvalg af produkterne.

The Ordinary er et under-brand til firmaet Deciem, der pt. har 13 brands i alt. Hvor The Ordinary er kendetegnet ved en attraktiv blanding af enkelthed og lave priser, er flere af de øvrige mærker ekstremt komplicerede at gennemskue og priserne er også langt højere. Men der er også andre interessante brands under Deciem – jeg er ved at teste flere af dem.

The Ordinary er et smukt brand i al sin enkelthed. Hvert produkt indeholder en enkelt eller to ingredienser i høj koncentration i et helt simpelt serum eller lotion uden andre dikkedarer. Du kan derfor nafprøve produkter med enkelte ingredienser som for eksempel retinol, niacinamid, C-vitamin, azelaic acid, matrixyl eller lign.

Der er indtil videre 24 produkter, og der er næsten alle tyndtflydende serum med en enkelt eller to ingredienser i meget høje koncentrationer.

Det er en serie, som skal blandes med andre produkter for en komplet hudplejerutine. Du finder ingen ansigtsvask, solprodukter eller lækre cremer her. Kun serum eller olier med en enkelt eller to ingredienser.

Til gengæld får du produkter med høj effektivitet, som er nemme at indkorporere i din hudplejerutine. Og hvis du vil afprøve, hvad de mest veldokumenterede ingredienser som for eksempel Matrixyl, niacinamid eller a-vitamin kan gøre for dine hudproblemer, så er det svært at finde en bedre mulighed.

Jeg har dog overordnet set en meget stor anke mod The Ordinary: Når nu The Ordinary på hjemmesiden konstant henviser til “independent studies show that…”, så ville det være yderst passende med konkrete links og kildehenvisninger. Men det ændrer ikke på at de laver gode og billige produkter. Vi har samlet en liste med de mest og mindst interessante her:

Disse produkter fra The Ordinary skal du overveje:

The Ordinary Advanced Retinoid 2%
A-vitamin er en af den slags stjerne-ingredienser, der hjælper på næsten alt: Akne, ar, rynker, solskader – hvad som helst der er galt med din hud, så er der en virkelig god sandsynlighed for, at 2% a-vitamin vil have en positiv effekt. Og det her er en fremragende pris for 2% a-vitamin, der er en meget høj koncentration. Det er virkelig et godt køb.

The Ordinary Advanced Retinoid 2% kombinerer to former for a-vitamin: Retinol og hydroxypinacolone retinoate.

Retinol er hele a-vitaminet og en effektiv udgave af A-vitaminet, som vi efter vores mening ser i alt for få produkter. Hydroxypinacolone retinoate er en forholdsvis ukendt variant af A-vitamin, som grossisten selv påstår er en effektiv form for A-vitamin men med færre bivirkninger. Dem er der efterhånden mange forskellige af.

Jeg kan finde tre publicerede italienske studier af netop denne særlige form for a-vitamin, der studerer effekten på akne. Men alle studier kombinerer a-vitaminet med andre ingredienser og ingen sammenligner med andre A-vitaminformer, hvilket gør det meget lidt brugbart.

Men sammenlignet med andre A-vitamin produkter er The Ordinary Advanced Retinoid 2% også ekstremt billigt. Og det gør det selvfølgelig til en ekstremt interessant mulighed – også selvom det er en relativt ukendt form for A-vitamin.

The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1%
Niacinamid er B3 vitamin og også en stjerne-ingrediens med hudforbedrende egenskaber for alle. Det er godt mod akne, rosacea, hyperpigmentering, ar, hudens egen beskyttelse og meget mere. Vi har skrevet mere her.

Mange spørger om man må bruge niacinamid sammen med syre. The Ordinary fraråder også selv at kombinere det med C-vitamin (en syre). Jeg forstår godt, hvorfor I spørger, men jeg forstår slet ikke hvorfor The Ordinary fraråder.

Årsagen til at man ofte fraråder kombinationen af niacinamid og syre er, at visse former for niacinamid skal være basiske for at fungere (ph over 7). Og et produkt med for eksempel AHA eller BHA har ofte en ph omkring 3. Det samme gælder et produkter med C-vitamin, der også har en lav ph-værdi. The Ordinarys C-vitamin har en ph-værdi på cirka 5.

Men det har deres niacinamid altså også. Da jeg testede den viste den også en ph-værdi på 5. Jeg har meget svært ved at se nogen meningsfuld forklaring på at jeg ikke kan bruge den ovenpå både en c-vitamin, en AHA eller en BHA. Så det har jeg selv gjort – helt uden problemer. Ydermere vil jeg henvise til Paula’s Choice, der har en tilsvarende 10% Niacinamid. Hun anbefaler også at bruge den ovenpå eksfoliering og skriver intet om at der er noget problem med at bruge efter syre.

Og du skal også prøve 10% niacinamid – især hvis du har akne, irriteret hud, store porer, misfarvninger eller ar i ansigtet.

C-vitamin produkter
The Ordinary har 3 C-vitamin produkter, og C-vitamin har muligvis været her i mange år, men er stadig super interessant for de fleste hudtyper. Det er en kraftig antioxidant, der styrker generelt huden og forbedrer hudtonen.

The Ordinary bruger (selvfølgelig) de billige C-vitaminer derude. Det helt store problem med C-vitamin er at holde det ekstremt sarte vitamin stabilt. Ved kontakt med lys og luft bliver C-vitamin hurtigt nedbrudt. Nogle former er mere stabile og mere effektive end andre. Nogle giver en højre risiko for bivirkninger og svien.

The Ordinary har 3 forskellige C-vitamin produkter og deres egen guide til C-vitamin forklarer faktisk forskellen ganske fint. Jeg vil ikke uddybe dem yderligere selv her, for det bliver et helt indlæg for sig, men jeg har selv brugt Ascorbyl Tetraisopalmitate Solution 20% in Vitamin F.

The Ordinary Azelaic Acid Suspension 10%
Azelaic Acid er en helt speciel syre, som normalt er meget svær at finde, og derfor er den interessant. Azelaic Acid er specielt interessant til dig, der har pigmentpletter. Den bruges også mod akne og virker yderst interessant mod rosacea, men jeg ved ikke nok om brugen til rådgive om netop det. Hvis nogen har mere erfaring i at bruge azelaic acid, så må I endelig råbe op.

The Ordinary Alpha Arbutin 2% + HA
Alpha arbutin er også en ingrediens til dig med hyperpigmentering. Det er en ingrediens, der udløser hydroquinone på huden, og den har derfor også været til debat for dens sikkerhed, men EU har vurderet den sikker. Hvor ren hydroquinone er forbudt i kosmetik, er alpha arbutin tilladt i op til 2%.

Alpha arbutin virker derfor også uden tvivl på pigmentpletter og er et rigtig godt bud til dig med melasma.

Men i modsætning til andre produkter på det danske marked, så kan alpha arbutin faktisk også bruges til at lysne huden – omend 2% nok ikke er nok til den helt store effekt. De produkter, vi normalt ser i EU, kan kun bruges til at hæmme hyperpigmentering med, men vil ikke kunne lysne mørk hud. Det kan man bruge alpha arbutin til – men der skal nok større koncentrationer til.

Jeg har selv købt den for at teste, men mine egne pigmentpletter er efterhånden helt væk, så jeg har ikke rigtig noget at teste på. Jeg ved at flere af jer er i gang – har I set resultater?

Disse produkter fra The Ordinary kan du springe over
The Ordinary 5% Lactic Acid + 2% HA 
The Ordinary 10% Lactic Acid + 2% HA
Mælkesyre er en AHA, og der er som sådan ikke noget galt med dem fra The Ordinary. Men hvis du vil prøve mælkesyre, så kan du lige så godt købe en HTH creme i Normal til under 40 kroner for 200 ml. Den indeholder også Lactic acid.

Som mange af jer har bemærket, så fraråder The Ordinary generelt brugen af salicylsyre. Det står under deres niacinamid-produkt. Jeg har skrevet til dem og spurgt ind til årsagen, men har desværre ikke fået svar. De anbefaler i stedet mælkesyre. Mælkesyre har nogle andre egenskaber – du kan læse mere om de forskellige syrer her – og du kan under alle omstændigheder købe det langt billigere i en almindelig HTH creme, hvis du vil prøve, hvad mælkesyre kan gøre.

Koldpressede olier
The Ordinary sælger også olier som for eksempel en koldpresset arganolie og koldpresset hybenkerneolie. Det er et godt valg og de fejler absolut intet, men til hhv. 51 og 73  kroner for små flasker med 30 ml., så er de ikke billige, og du kan gøre et bedre køb herhjemme.

The Ordinary Caffeine Solution 5% + EGCG
The Ordinary vil også gerne kunne løse problemet med mørke rande under øjnene, men heller ikke de kan. De skriver at:

“This light-textured formula contains an extremely high 5% concentration of caffeine, supplemented with highly-purified Epigallocatechin Gallatyl Glucoside (EGCG) from green tea leaves. Independent studies have shown that topical use of each of caffeine and EGCG can help reduce looks of puffiness and of dark circles in the eye contour.”

For at tage Epigallocatechin Gallatyl Glucoside (EGCG) først, så kan jeg ikke finde de påståede studier, desværre. Jeg kan ikke finde et uafhængigt publiceret studie af Epigallocatechin Gallatyl Glucoside og dets effekt på mørke rande og hævede øjenomgivelser.

I forhold til koffein, så kan jeg finde to enkelte studier, hvor der er vist en effekt på øjenområdets udseende generelt ved brug af en creme, hvor koffein er indgået sammen med en lang række andre ingredienser, herunder den mere interessante K-vitamin. Personligt oplever jeg da heller ingen effekt efter flere ugers brug, og jeg har både mørke rande og hævede øjenomgivelser, så der skulle være rigeligt at tage af.

The Ordinary har efterhånden rigtig mange produkter og der kommer hurtigt nye til, så dette var kun et lille udvalg. Hvilke har du prøvet?

Her kan du købe det
Du kan købe The Ordinary på Deciems webshop, hvor du kan købe alle Deciems mærker.

The Ordinary og resten af Deciem er fra Canada, men de sender europæiske ordrer fra et lager i England, så der kommer ikke problemer med told og moms. Der er gratis fragt, når du køber for over 25 euro, og du kan blande produkter fra deciems mange forskellige mærker i samme indkøbskurv.

Der findes også enkelte europæiske forhandlere af Deciems produkter, og jeg fik ved en dumhed fra min side bestilt derfra, første gang jeg købte The Ordinary. Jeg endte med at vente meget længere på min ordre end jeg har ventet, når jeg har købt direkte hos deciem. Da jeg bestilte fra Deciem selv i starten af januar, gik der en uge fra jeg bestilte, til jeg fik en mail om, at den blev afsendt. Så jeg tror ikke, I skal ikke undre jer, hvis det tager lidt tid – der er vist meget pres på for tiden.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

The Ordinary

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
159 kommentarer
Camilla

Kære pudderdåser ❤️
Først! Tak for jer, og alle de guldkorn i har delt og fortsat deler 🙏 Det er med ydmyghed og stor taknemlighed at jeg beder om jeres vejledning ☺️
Jeg har længe og med stor succes daglig anvendt jeres t-zone peeling efterfulgt af Bioeffekt egf serum. Men jeg må erkende at jeg ikke længere kan finansiere mit egf forbrug 😬 Derfor har jeg søgt nye veje og er i den forbindelse faldet over disse ordinary produkter. Jeg er efter inspiration fra denne artikel og lidt research kommet frem til en række produkter som imødekommer mine behov (fokus på rynker, store porer, rødme, lette pigmentfejl og generelt solskadet hud) Jeg har allerede bestilt dem, men jeg må indrømme at jeg ikke lige kan gennemskue hvordan jeg skal sammensætte produkterne. Jeg vil fortsat anvende jeres fantastiske t-zone peeling. Og de indkøbte produkter er følgende:
Niacinamide 10% + Zinc 1%
Matrixyl 10% + HA
Granactive Retinoid 2% in Squalane
(Ja jeg har vist haft lidt svært ved at begrænse mig) 😅
Men spørgsmålet er om alle produkterne med fordel kan sammensættes og i så fald hvordan?
På forhånd tak ❤️
Kh
Camilla

Camilla

P.s.: kan det passe at BHA deaktivere virk ingen af retinoid? For så kan jeg jo ikke bruge min t-zone peeling sammen med retinoid ☺️

Sofie

Ja ikke brug aha eller bha sammen med retinoid. Du kan evt skifte mellem dem hver aften (jeg ville vælge at bruge retinoid 4-5 dage om ugen, og aha/bha 2-3 gange. Nogle siger du kan bruge den ene om morgenen, men begge er ikke godt at gå i solen med (ihvertfald ikke brug bha eller aha om morgenen. 🙂

Helene Randløv

Hej Sofie
Det er simpelthen ikke korrekt! Vitamin A er en kraftig antioxidant og beskytter derfor cellerne i solen dog ikke som SPF (selvfølgelig), men antioxidanter er netop gode i solcremer. I øvrigt er SPF en nødvendighed, uanset hvad man ellers bruger af produkter.
The Ordinary anbefaler selv kombinationen af syre og retinoid.
Kh. Helene

Helene Randløv

Hej Camilla
Jeg beklager den lange svar tid, din kommentar var druknet for mig. Du skal være opmærksom på at du kan få alvorlig tør hud af Niacinamid 10% + Zink 1%, min hud blev i hvert fald helt vanvittigt tør. Vores nyeste produkt indeholder også 10% Niacinamid, så ved du det, hvis du oplever tørhed 🙂
Jeg ville nok bruge BHA, Niacinamid og Matrixyl om dagen og BHA, Niacinamid og Retinoid om aftenen.
The Ordinary anbefaler selv bruge af syre sammen med Retinoid, så det kan du roligt gøre 🙂
Kh. Helene

Manja

Min hud blev tør af The Ordinary’s Niacinamid (Eller niniacid, som jeg kalder det). Hvad er forskellen på den og jeres? 🙂

Katja Moikjær

Kære Manja. Forskellen er at der er zink i The Ordinary, som virker udtørrende. Og så er der Miniporyl i vores som virker ekstra på porerne. Kh. Katja

Anna

Hej 🙂 Kan i anbefale noget til rynker omkring øjnene og under øjnene fra dette mærke?

Helene Randløv

Hej Anna
Mit forslag ville være Buffet, som med meget andet skal den selvfølgelig ikke i øjnene. Sørg for også at bruge noget fugt.
Kh. Helene

Anna

1000 tak for svaret 🙂 Jeg har lige et hurtigt spørgsmål mere. Jeg fik også købt mig niacinamide 10% og granactive retinoid 2% emulsion men har bare haft dem til at stå i skabet fordi jeg er kommet i tvivl om hvordan de skal bruges og hvor ofte? Jeg vasker mit ansigt morgen og aften med ansigtssæbe og bruger så jeres anti age creme derefter og så bare ansigtsmasker engang imellem. Er solcreme ekstra vigtigt når man bruger disse produkter som jeg har købt?

Katja Moikjær

Hej Anna. Du kan bruge niacinamid og retinoid før antage cremen. Du må kun bruge retinoid en gang om dagen , nemlig om aftenen og den kan godt gøre huden mere lysfølsom.

Lene

Hej jeg har lige et spørgsmål om the ordinary , hvilken serum vil I anbefale til mig, moden dame med begyndende rynker og lidt pigmentforandringer? Jeg bruger i forvejen serum fra bioeffect om natten og bioeffect dagcreme om dagen

Katja Moikjær

Hvorfor vil du bruge The Ordinary, når du allerede bruger BioEffect?

Lene

Fordi the ordinary er noget billigere, og vil også gerne prøve om mærket er bedre end bioeffect

Helene Randløv

Hej Lene
De to mærker kan overhovedet ikke sammenlignes, jeg vil ikke påtage mig at komme med forslag til noget der kan erstatte noget så effektivt som BIOEFFECT. Buffet er jeg selv glad for, men det er som at sammenligne en robåd med en luksus yaght.
Kh. Helene

Lene

Tusind tak for svar Helene

Helene Randløv

Velbekomme :-*

Christina

Tak for et godt indlæg! Jeg er meget fristet til at prøve The Ordinarys produkter af, men er meget i tvivl om, hvilken kombination, der vil være bedst for mig. Jeg er 30 år, og mine første rynker er nu ved at sætte sig fast – særligt i panden og ved mundvigen. Desuden er min hud en anelse til den tørre side og lidt mat at se på. Jeg vil derfor gerne mindske aldringstegn, gøre huden mere ensartet og tilføre fugt – hvilken kombination ville I foreslå? Min daglige hudpleje består af rens med micellar vand, arganolie om morgenen og SuperBooster eller arganolie om aftenen. På forhånd tusind tak!

Helene Randløv

Hej Christina
Der er et hav af kombinationer, jeg synes, du skal læse på de forskellige produkter på sitet og tage stilling selv 🙂 Der er mange relevante produkter, men kun du ved, hvor meget du kan overskue at få brugt og hvad du helst vil behandle/opnå.
Kh. Helene

Mette

Hej Christina
Jeg er 39 og har de udfordringer, du beskriver plus ujævn hudtone med lidt pigmentpletter.
Jeg har god erfaring med Hyaluronic Acid og Granactive Retinoid 2% emulsion mod netop tørhed og begyndende rynker. Jeg bruger Hyaluronic Acid både morgen og aften og Retinoid om aftenen.
Jeg er for nylig begyndt at bruge Ascorbin Acid + Alpha Arbutin mod hudtonen, og her skifter jeg mellem denne og Retinoid hver anden dag, da de ikke må bruges sammen.
Vær opmærksom på, at du ikke må bruge flere Retinoid produkter samtidig.

Trine Thorsen

Hej pudderdåserne! (:
Jeg er en stor fan af jeres blog og anvender også jeres T-zone peeling med god effekt.
Jeg overvejer at investere i nogle produkter fra The Ordionary, men er i tvivl om kombinationen er ok
.
– Jeg har tendens til fedtet hud, urenheder, rødme og har pigmentforandringer (er 27 år)
Jeg har overvejet følgende:
– The Ordinary
Ascorbyl Tetraisopalmitate Solution 20% in Vitamin F
– ved ikke om den bliver for tung/fedtet til min hud?
The Ordinary
Granactive Retinoid 2% in Squalane
The Ordinary
Niacinamide 10% + Zinc 1%
The Ordinary
Salicylic Acid 2% Solution
– Til bumser og sorte porre på næsen
The Ordinary
AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution
– Som maske en gang om ugen
Derudover har jeg en god rens og matterende ansigscreme fra formula 10.0.6 jeg anvender dagligt.
Jeg håber at de produkter jeg har skrevet ned giver mening og håber at i har en ide om det er de rette produkter til mine problemer.

Helene Randløv

Hej Trine
Vil du få brugt alt det? Du skal huske at konsistenserne fra The Ordinary er meget anderledes… Det kan helt sikkert godt lade sig gøre, men jeg ville synes, at det var træls med så mange produkter.
Kh. Helene

Tine

Jeg blev idag anbefalet at bruge en rens i samme mærke som dagcreme. Men eftersom the ordinary ikke laver rense-produkter, hvad ville I så anbefale at gøre?

Helene Randløv

Hej Tine
Det er ikke en holdning vi deler …tværtimod!
Du kan læse om nogle af de gode muligheder her: Milde ansigtsvask
Kh. Helene

Thea

Super. Tak for hjælpen 🙂

Thea

Hej.
Jeg er i tvivl om hvilket retinoid produkt der er bedst. Hvad tænker i om produktet Granactive Retinoid 5% in Squalane, sammenlignet med Granactive Retinoid 2% Emulsion? Der er en lille prisforskel, men vil i mene at det er det værd for den højere koncentration? 🙂

Katja Moikjær

Det gør en forskel med de 5% – MEN hvis du aldrig har brugt det før, så er det alligevel bedst at starte med den lavere koncentration på 2%. Så det synes jeg bestemt du skal gøre. Når du har brugt 2%, så kan du prøve 5%.

Thea

Super. Tak for hjælpen 🙂

Lærke Valum

Hej. Hvor mange produkter kan man kombinere uden at det bliver for meget? kan jeg f.eks. både bruge Retinoid 2% og Niacinamide ?
Mvh Lærke

Katja Moikjær

Det kan du sagtens. Jeg kan ikke udelukke at din hud vil blive lidt irriteret – det er aldrig til at vide. Jeg bruger selv både retinol og niacinamid. Prøv dig frem 🙂

Helene

Hej pudderdåserne. Tak for en dejlig hudplejeserie, som har gjort rigtig meget godt for min hud😘 Jeg bruger dagligt jeres t-zone peeling, niacinamid og alt i en creme eller antiage creme. Jeg er 32 år og kan begynde at se at jeg får flere og flere fine linjer, og jeg overvejer the ordinarys retinoid emulsion 2%, for at se hvad den kan gøre for mig. Er det for tidligt at afprøve a-vitamin når jeg kun er 32? Og vil i mene det er et sikkert produkt? Altså jeg har læst når man googler det at det mistænktes for at gøre huden “tyndere” i længden… Men læser så også andre steder at det ikke passer🤔

Katja Moikjær

Hej Helene. A-vitamin er et godt bud. Jeg synes bestemt, du skal give det en chance.

Linda Halberg Damgaard

Hej
Har med stor interesse læst mange af opslagene, da jeg brænder for at prøve nogle af produkterne fra The Ordinary.. har og er stadig storforbruger af Clinique.. Er 56 og ønsker som de fleste noget som er opstrammende.. hvad kan anbefaledes ?
Har en normal hud (ingen acne) ønsker en komplet serie.
De bedste hilsner Linda

Katja Moikjær

Kære Linda. Hvis du ønsker en komplet serie, så kan du ikke skifte alting ud med The Ordinary. Deres produkter er kun egnet til at prøve et serum hist og pist.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *