Top 3: Øjencremer

11.12.13
Øjencremer fra LING, Filorga og Avène

Øjencremer fra LING, Filorga og Avène

Jeg ved godt, jeg har sagt, at øjencremer er unødvendige. Men man har et standpunkt, til man tager et nyt. Der findes faktisk ingredienser, der kan gøre en forskel for for eksempel mørke rande.

Først og fremmest vil jeg stadig påstå at 9 ud af 10 øjencremer er overflødige. De er blot ansigtscremer i mindre tuber til højere priser. Ingredienser, der virker mod rynker i ansigtet, virker lige så godt på rynker omkring øjnene. Der er ingen grund til at to forskellige cremer der.

Men der er behagelige undtagelser derude. Problemerne er dog de samme, som jeg tidligere har nævnt. Vi mangler stadig forskning for at kunne sige noget afgørende om effekterne.

1. LING Vitamin K
For at understrege min pointe, så er LINGs Vitamin K heller ikke en øjencreme overhovedet. Det er et K-vitamin serum til ansigtet.

K vitamin eller phytonadione har en styrkende effekt på blodkar og kan derfor benyttes til mange formål. Herunder mørke rande, der skyldes blodkarrene under øjnene. Et enkelt studie fra 2004 har vist, hvordan det kan behandle mørke rande. Kritikere af studiet har dog påpeget problemerne i, at de antioxidanter, der var i den testede creme, kan have været ansvarlige for effekten i stedet.

Jeg har selv brugt LING Vitamin K i et par måneder nu og er helt solgt. Det har haft to effekter på mig. Det har afgjort mindsket mine mørke rande. Ikke voldsomt, men det har haft en effekt, og det kan man ikke sige om mange andre produkter derude.

Derudover har jeg under øjnene, altså nærmere på toppen af kindbenene, haft problemer med nogle bittesmå hævelser – måske små ødemer – og karspræninger. Det har LING Vitamin K hjulpet gevaldigt på.

K vitamin er IKKE effektivt, hvis du har mørke rande på grund af hyperpigmentering. Vær også opmærksomme på, at det ikke er helt ualmindeligt at få allergi overfor det.

K vitamin er også interessant for jer med rosacea. Der er ikke rigtig nogen dokumentation til at bakke det op, men der er mange beretninger derude fra folk med rosacea, der har en effekt af K vitamin. Er der nogen af jer, der kan bidrage med erfaringer her?

LING Vitamin K koster 669 for 30 ml. Du kan købe den i Magasin og på nettet. Blandt andet på A Beauty Shop.

2. Filorga Optim-Eyes
Jeg elsker Filorga. De putter så mange superspændende interessante ingredienser i deres produkter, at det næsten er for meget. Deres øjencreme Optim-Eyes er ingen undtagelse.

Her er simpelthen alt i (undtagen K vitamin faktisk). Og jeg mener alt derudover. Listen over ingredienser er så lang, at det er helt absurd. Hvis jeg skulle gennemgå alle ingredienser, så ville det tage et par dage. Her er flere ingredienser, der kan styrke blodårerne, mindske rynker og hjælpe på pigmentfejl plus det løse. Og ja – den virker også på mig.

Ingredienser som for eksempel lecithin styrker blodårene. Hyaluronsyre øger tykkelsen i huden. Dette hjælper en smule på mørke rande. Der er adskillige ingredienser i, der kan hjælpe på hyperpigmentering også og selvfølgelig også rynker.

Filorga Optim-Eyes koster 325 kroner for 15 ml. blandt andet i Magasin.

3. Avène Soothing Eye Contour Cream
Som en slags undtagelse, der bekræfter reglen, så er Avène Soothing Eye Contour Cream alt det, jeg talte om før: Unødvendig for hovedparten af jer og helt uden ingredienser, der har nogen særlig effekt på huden omkring øjnene.

Hvorfor har jeg den så med her? Fordi jeg ikke kan leve uden.

Jeg har ekstremt sarte øjne, fordi mine øjne ikke producerer nok tårevæske. Det betyder, at jeg hele tiden bruger øjendråber, men stadig slås med ømme, røde og sarte øjne.

Når mine øjne for alvor er hidsige, så virker denne beroligende øjencreme fantastisk. Når jeg ikke kan falde i søvn, fordi mine øjne er tørre og ømme lige meget, hvor mange øjendråber jeg bruger, så får Avènes beroligende øjencreme dem til at falde til ro.

Hvis du har helt almindelige øjne, så er der absolut ingen grund til at bruge en creme som denne. Men hvis du har nogle af de samme udfordringer, som mine øjne giver mig, så er den et forsøg værd.

Avène Soothing Eye Contour Cream kosher 130 kroner på apoteket. Du kan købe den til knap 80 kroner på Escentual eller til cirka 90 kroner på Apo-Rot (den hedder Beruhigende Augencreme).

Ingen af de tre cremer indeholder parfume.

Har du prøvet nogle øjencremer, der virker?

 

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
35 kommentarer
Beagle Janssens

Jeg har i årevis forsøgt at finde et produkt der kunne afhjælpe mine hævede øjne om morgenen, rande og lidt kragetæer omkring øjnene. Troede jeg var på en umulig mission men indtil jeg mødte Rodial øjencreme (den orange)
Alle mine problemer er væk nu. Nu har jeg flot stram ensfarvede omgivelser omkring øjnene. Ser ikke træt ud mere. Mine venner tror jeg har fået botox men det har jeg så ikke. Rodial, det virker !

Sus

Hej Beagle Janssens.
Når nu Katja skriver, at ansigtscreme i de fleste tilfælde er lige så godt som øjencreme, mon så ikke at denne kan gøre tricket om øjnene også?
https://www.matas.dk/rodial-dragons-blood-hyaluronic-moisturiser-50-ml

Jenny

Æv! har altid været glad for øjencreme (men ingen trofast bruger). Bestilte Filorga øjencremen hos Feelunique, og duppede med højspændte forventninger på øjenomgivelserne inden sengetid. Det føltes godt, rigtig godt. Køligt, beroligende og lige en smule opstrammende.
…næste morgen havde jeg så røde, hævede øjenomgivelser 🙁 Har prøvet den én gang mere, det samme skete), så Filorga er no-go for mig, desværre :-/

Katja Moikjær

Ej hvor ærgerligt. Ved du hvad du ikke kan tåle? Har du prøvet noget tilsvarende før?

Jenny

Nej, desværre, jeg aner det ikke :-(. Jeg snuppede en antihistamin og gjorde så intet ved mine øjne (=nul-makeup, nul-creme, nul-noget) i en uges tid. Da huden var faldet lidt til ro smurte jeg lidt kokosolie på, fordi den var helt tør, dér hvor den havde været hævet og rød. Nu er jeg tilbage på hesten med makeup osv. men uden øjencreme… – bare ærgerligt, når nu man ælsker fornemmelsen 😉

Katja Moikjær

Irriterende. Øv!

Kiki

Der er parfume i filorga optim eyes

Helene Randløv

Hej Kiki
Jeg kan ikke huske det, men i følge ingredienslisten er der.
Kh. Helene

Julie

Er disse tre stadig favoritterne i 2018? Jeg leder efter en effektiv creme mod mørke rander, og det kunne være skønt at høre, om der er kommet noget nyt og godt på hylderne siden da 🙂

Helene Randløv

Hej Julie
Det er der desværre ikke :-/
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *