Matas Special Ansigtsgelé vs. Pudderdåserne T-zone Peeling

07.03.16
Matas Special Ansigtsgelé og Pudderdåserne T-Zone Peeling1

Matas Special Ansigtsgelé og Pudderdåserne T-Zone Peeling

Det er et kæmpe stort kompliment, når Matas lancerer en ny stribe, der godt kunne se ud som om, den var inspireret af et af vores produkter. Og det er et endnu større kompliment, at så mange af jer har tillid nok til vores objektive dømmekraft, at I spørger os om vores mening om et konkurrerende. Jeg vil derfor gøre mit bedste for at lave en objektiv sammenligning af vores egen T-zone Peeling og Matas Special Ansigtsgelé.

Først og fremmest er der stor forskel på prisen. Og det er naturligvis derfor mange af jer har interesseret spurgt om Matas Special Ansigtsgelé kunne være et billigt alternativ til T-zone Peeling? Og tanken er forståelig. Der er nemlig Niacinamid og Salicylsyre i.

Meget lidt salicylsyre

Matas Special Ansigtsgelé og Pudderdåserne T-Zone Peeling ingredienslister

Men Matas Special Ansigtsgelé er ikke en effektiv salicylsyre-peeling (BHA) på samme måde som vores T-zone Peeling eller Paula’s Choice BHA-produkter er det. Og det er der to årsager til. For det første er der ikke ret meget salicylsyre i. Jeg kender af gode grunde ikke den præcise koncentration, men ingredienslisten giver et godt billede af detpå Ingredienslisten skal ingredienserne nemlig altid stå i rækkefølge, med det, der er mest af, først.

Salicylsyre (salicylic acid) står næstnederst på ingredienslisten på Matas Special Ansigtsgelé. I vores T-Zone Peeling er der til sammenligning 2 procent i, og der står salicylsyre på plads nummer 4 på ingredienslisten med langt ned til bunden.

Høj PH-værdi
For at salicylsyre skal fungere effektivt som eksfoliering skal ph-værdien være lav. Vores er på cirka 3,5 hvilket allerede er højt for et produkt med salicylsyre (vi bruger en særlig blanding, der gør det muligt at fungere ved en lidt højere ph-værdi). Matas’ Special Ansigtsgelé har en ph-værdi på 4,5.

 

Højt indhold af niacinamid, squalane og bisabolol
Matas gør da heller ikke selv ret meget ud af at nævne salicylsyre og eksfolierende effekter. De påstande står helt for min egen og håbefulde kunders regning. Matas påstår selv intet i den retning.

Matas skriver selv:

“Ansigtsgeléen er tilsat vitamin B3, der mindsker urenheder i huden, nedsætter hudens fedtproduktion og forbedrer hudens evne til at bevare sin naturlige fugtbalance. 

Bisabolol mindsker risikoen for irritation i huden, mens indholdet af glycerin beskytter og fugter din hud.

Geléen indeholder endvidere salicylsyre og squalane.”

Og det er i virkeligheden en fuldkommen præcis og korrekt beskrivelse. Ansigtsgeléen er rig på både niacinamid og bisabolol, der begge er forrygende ingredienser.

Niacinamid har vi efterhånden skrevet meget om. Det er en superstjerne, der i de rette koncentrationer kan hjælpe på ikke bare akne og forstørrede porer, men også rynker og hyperpigmentering, og vi bruger den også selv i flere af vores egne produkter. Læs mere her. Jeg kender desværre ikke den præcise koncentration af niacinamid i dette produkt.

Bisabolol stammer fra kamille og er en god beroligende og antiinflammatorisk ingrediens.

Plejende ansigtsgelé
Matas har altså skabt en billig ansigtsgelé med nogle rigtig gode ingredienser, som ALLE hudtyper har gavn af – ikke bare uren hud. Det er bare ikke en BHA/salicylsyre-eksfoliering. Den helt oliefrie gelé gør i sig selv, at produktet er mest oplagt til fedtet hud, men alle hudtyper har gavn af niacinamid og bisabolol.

Pudderdåsernes T-Zone Peeling er en salicylsyre peeling tilsat niacinamid. Indholdet af salicylsyre på 2% giver en daglig mild kemisk peeling, der blandt andet kan mindske urenheder, hudorme mm. Læs mere om kemisk peeling her.

Matas Special Ansigtsgelé er en plejende ansigtsgelé med niacinamid og bisabolol. Indholdet af niacinamid har også have en positiv effekt på uren hud, det virker bare på en anden måde end salicylsyre.

I øvrigt vil du sagtens kunne kombinere ansigtsgeléen med en syrepeeling, når indholdet af salicylsyre er så minimalt, som det er.

Og hvis du ikke har uren eller fedtet hud, men bare er nysgerrig efter at prøve et billigt produkt med niacinamid, så er det også en god mulighed – men det er en helt fedtfri gelé, så de fleste vil nok have brug for en creme oveni. Og så skal du også være opmærksom på, at geléen er lidt til den klistrede side.

Her kan du købe det
Matas Special Ansigtsgelé koster 60 kroner for 80 ml. i Matas. Pudderdåsernes T-Zone Peeling koster 195 kroner og kan blandt andet købes samme sted, selvom den godt nok er udsolgt pt. Læs mere og se andre forhandlere her.

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
65 kommentarer
Anne

Hvis jeg vil bruge både matas’ og jeres, hvilken vil I så anbefale at jeg putter på først? 🙂

Helene Randløv

Hej Anne
Hvis det er T-Zone Peeling, du vil bruge den sammen med, så er det først T-Zone Peeling og derefter Matas Special Ansigtsgelé.
Kh. Helene

Signe Caroline

Wuhu, tak!

Pigen89

Hey Pudderdåserne, er lige faldet over jeres side! NICE! Overvejer nu at prøve den t-zone gele, for den har jeg ikke hørt om før nu!:)
Men – Har det her problem, som jeg tænkte I/nogle andre herinde måske kunne hjælpe med.. Vil høre om nogen kan anbefale en bodylotion/creme til fedtet hud på skuldre/ryg/bryst som er begyndt på at føles/være udtørret efter vask, men ved påføring af bodylotion reagerer med bumser?
Har forsøgt at bruge Matas (ansigts) fugtlotion til uren hud på de nævnte områder, og det slog jeg ret meget ud med bumser af ;( Har i forvejen stadig tendens til uren hud og bumser på bryst/ryg(især) i en alder af 26 år og det er sindssygt nederen at have det samtidigt hvor huden så også nu skal føles tør og usmidig oven i købet.
Mangler desuden også virkelig(!) foreslag til en ansigtscreme til fedtet hud(især i t-zonen) i ansigtet, som føles meget tør/stram efter vask – har nemlig altid brugt Matas Specialcreme til uren hud, i mange, mange år (uden at bruge andre produkter, andet end at eksfoliere 2 gange om ugen) og det fungerede okay til at fugte huden og samtidigt holde bumseudbrud forholdsvist nede – MEN nu er den så forfærdeligvis udgået og har så brugt Matas Fugtlotion til uren hud i stedet, som jeg dog synes tilstopper mine porer og min hud føles mere fedtet af den og synes min huds tilstand er blevet værre. Har heller ikke lyst til at bruge den om natten, når der nu er solfilter i (hvorfor bruge det om natten) Dem i Matas er ikke til nogen hjælp, der hvor jeg har været, så ville være vidunderligt, hvis nogen måske kunne hjælpe med dette 🙂 Mange hilsener fra Pigen89

Katja Moikjær

Hejsa
Først og fremmest vil jeg gerne vide, hvad du vasker med? For hvis din hud føles tør/stram efter vask, så kunne det tyde på, at du lidt for hård ved den?
Vi har skrevet efterhånden mange tips om problemerne ved at rense sin hud for aggresivt. Her er blot et par af dem: https://pudderdaaserne.dk/2014/09/16/tirsdagstip-rens-huden-blidt/
https://pudderdaaserne.dk/2016/01/03/vask-mindre-hvorfor-vand-udtoerrer-huden/
Kh. Katja

Anne

Kan man bruge t-zone peelingen eller aha peelingen sammen med egf? Man skal jo være lidt forsigtig, hvad man blander egf med, så det ikke mister virkningen.

Katja Moikjær

Ja, det kan du. Der er ingen olie i t-zone peelingen/aha, og det er normalt det største problem for egf. Brug T-zone peelingen nederst.
Du kan også vælge at bruge t-zone peelingen/aha morgen og egf aften.

Elisabeth

Er der en grund til lugten i jeres t-zone peeling? Jeg synes personligt, at det er en dårlig lugt, og første gang jeg brugte det, var jeg faktisk ved at kaste op. Jeg ved ikke om det er mig der er sart, men jeg synes bare, at I skulle tage det op til overvejelse 🙂

Helene Randløv

Hej Elisabeth
Ja, grunden er, at produktet er uparfumeret og salicylsyre lugter altså frygteligt. Vi har overvejet det nøje og valgt ikke at tilsætte parfume. Om du er sart, vil jeg ikke udtale mig om, men jeg har dog aldrig hørt om nogen, der har fået opkastningsfornemmelse af lugten før.
Kh. Helene

Camilla

Jeg er begyndt at bruge T zone gel for ca 2 uger siden, kun til natten. Bagefter bruger jeg en Beaute Pacifique creme med A vitamin. Jeg syns min hud er meget tør- kan det være der ikke er fugt nok i det jeg bruger? Og kan jeg evt bruge T zone gel, en olieserum og så min Beaute Pacifique creme?

Katja Moikjær

Hej Camilla. Der er absolut ingen fedtstoffer i T-zone peelingen. Der skal en creme ovenpå ved bare den mindste smule tørre hud. Jeg ved jo ikke hvad der er i din Beaute Pacifique creme? Men ja, du kan SAGTENS putte en olie ovenpå. Du kan putte hvad som helst ovenpå – bare T-zone peelingen kommer på nederst.

Camilla

Jeg elsker T-zone peelingen, den er fantastisk hvis man blot holder en ordentlig hudpleje. Lugten vænner man sig til, den er ik så slem.

Helene Randløv

Mange tak Camilla, det er godt at høre :-*

Ida

Hej 🙂
Jeg har inden for det sidste halve års tid fået en rigtig træls problemhud! Jeg har ellers altid været forskånet for de værste bumser og urenheder, men så stoppede jeg med p-piller…og nu skal jeg da ellers lige love for, at min hud tager revanche for alle de gode år! Hudorme og bumser, primært i panden, på hagen og ved kæbelinjen. Det er jeg sådan rimelig træt af, så jeg satte mig til at google og faldt over jeres T-zone peeling, som jeg fluks gik i Matas efter. Nu vil jeg så gerne vide, om det er normalt, at huden lige flipper lidt ekstra ud, inden den bliver bedre?! Jeg bruger T-zone peeling først og smører derefter Clinique Moisture Surge på. Gør jeg noget forkert, eller skal det bare lige ha’ lidt tid til at virke? Jeg har brugt det i ca 1 uge. På forhånd tak for svar. Vh Ida

Katja Moikjær

Kære Ida. Det er HELT normalt. Jeg har skrevet et helt indlæg om det her: https://pudderdaaserne.dk/2015/08/24/kan-salicylsyre-give-mere-uren-hud-starten/

Lisa

Jeg har haft slem akne i et års tid og prøvet mange forskellige behandlinger og produkter. Det har været en kamp for mig og det har givet mig en frustration. Men her for en måned siden købte jeg jeres T-zone peeling. Jeg kunne se resultatet allerede efter en uges tid, at mine porer blev mindre og jeg har ikke fået kæmpe hudorm/udbrud siden! Er virkelig glad for at jeg har fundet det rigtige produkt, og håber, at min hud forbliver glat og balanceret som nu. Tak for et super produkt!
Venlige hilsner
Lisa S.

Helene Randløv

Wauw! Hvor er det fantastisk at høre! Tak fordi du tog dig tid til at skrive til os <3
Kh. Helene

Louise

Wauw! har lige fået købt jeres peeling og har smurt den på her til aften :)) jeg må sige jeg er mega imponeret!! Ikke nok med at jeg kunne se en øjeblikkelig forskel, så virker den virkelig behagelig og mild på huden 👌 Den er bedre end Paulas ift konsistensen, da det suges hurtigt ind i huden og ikke lægger sig som et skinnende lag på huden. Paulas produkter synes jeg også kan være lidt for skrappe og irriterende på huden. Men det her!! Genialt! Tak herfra 😊

Katja Moikjær

Tak Louise 🙂

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *