Tirsdagstip: Rens huden blidt

The Body Shop renseprodukter
16.09.14

The Body Shop renseprodukter

Der er vist ingen tvivl om, at det er vigtigt at rense huden. Desværre har mange af os fået smag for den der RIGTIG rene fornemmelse. Min egen mor har ALTID brugt rensemælk, så det gjorde jeg selvfølgelig også, da jeg begyndte at rense min hud. I takt med at jeg tjente flere penge, gik jeg mere og mere op i mærker og det var der, det begyndte at gå galt. Det var nemlig der, min hud blev vurderet til at være kombineret. Det havde været SÅ skønt, hvis en eller anden havde sagt: “Rens huden blidt”.

Normal hud
Helt ærlig… Hvad er ”normal hud”? Jeg tror simpelthen ikke, at jeg har mødt et eneste menneske med normal hud. Hvordan opfører normal hud sig? Hvis du har normal hud, vil jeg virkelig gerne vide det!
Nå… men dengang jeg var til den konsultation hos et meget respekteret mærke, det var der den rare dame fortalte mig, at min hud var kombineret… Det var i 1993 og jeg var ikke så velbevandret ud i ingredienser, som jeg er nu. Og derfor åd jeg selvfølgelig alt, hvad hun fortalte mig råt. Jeg blev en rigtig pæn hud og lige knap to tusinde kroner fattigere…

Den rene følelse
Du kender det godt, huden føles lidt stram, men det er egentlig meget rart… Stemmen i dit indre som hvisker, at det altså ikke er særlig smart, kan du sagtens overbevise om, at det er helt okay… Det er jo bare, fordi du ikke har taget creme på endnu.
Du ved sikkert godt, at du lyver for dig selv, og du trøster dig med, at du i det mindste ikke er den eneste, som ikke renser huden hensigtsmæssigt.
Som nævnt er jeg én af dem… misbruger af sæbe og mishandler af hud.

Rens huden blidt
Skum og helst masser af det… og bagefter skal det skylles af med en masse vand… AAhhh!
Selvom jeg udmærket ved, hvor skidt det er, så elsker jeg alligevel følelsen. Heldigvis er der efterhånden så mange formler der ude, som kommer i en dispenser, som selv kan sørge for skummet, på den måde kan du (og jeg) spare på de sulfater, som tørrer huden ud.

Konservering
Det er ikke kun de vaskeaktive ingredienser, du skal kigge på, når du vælger ansigtsrens. Det er i høj grad også konserveringen, for det er helt almindeligt at konservere med salt.
Så sent som i går sad Katja og jeg talte om præcis denne type konservering per SMS. Og det er altså noget, som kan få huden til at flippe godt og grundigt ud. Tro mig… jeg har prøvet!

Prøv noget nyt
Hvis du har mod på at prøve noget nyt, kan jeg varmt anbefale at rense huden med olie eller en af de mange balms, som du efterhånden finder hos de fleste mærker. Det er en meget anderledes fornemmelse at rense huden med olie. Og det er en rigtig god idé at alliere sig med en vaskeklud af en art, så du er helt sikker på, at du får vasket snavs og olie af huden igen.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
46 kommentarer
SofieM

Hej Pudderdåser
Hvorfor har jeg først fundet jeres blog nu?! Jeg er fuldstændig forelsket i alle jeres tips og tricks. Jeg har siddet på jeres blog og læst gamle indlæg i en time nu – i træk sgu!
Nå, jeg har allerede lavet mig en lille liste med et par ting, jeg skal ud og købe efter jeres gode råd. Jeg har fedtet hud og efter et par timer prøver jeg at give den lidt pudder for at dække det. Det ender med at sætte sig i klumper jo længere vi kommer hen på dagen. Derfor lyder det rispapir som en god ide 🙂
Til gengæld har jeg lidt svært ved at gennemskue, hvilken creme I anbefaler til fedtet hud? Jeg har lidt urenheder, men ikke meget. Kan det passe, at I anbefaler A-Derma Exomega creme eller er den kun til tør hud?
Endnu engang tak for en fantastisk god blog. Jeg ved helt sikkert, hvad weekenden skal gå på. Der er jo mange indlæg at komme igennem 😉

Helene Randløv

Hej SofieM
Lige det spørgsmål kan jeg ikke svare på 😛
Hvis din hud er fedtet, er det nok ikke A.Derma du skal kaste dig over. En let creme uden alkohol, vil være at foretrække. ellers kan jeg varmt anbefale vores egen T-zone Peeling til formålet, den er vi så glade for her hjemme.
Kh. Helene

Ruth

Rigtig godt indlæg – endnu engang. Tak ((-:

Helene Randløv

Mange tak Ruth :-*
Kh. Helene

SofieM

Hej pudderdåser
Jeg er helt på røven over jeres blog, som jeg ikke anede eksisterede før i går. Jeg brugte en hel time på at læse tidligere indlæg i går, og jeg ved allerede, hvad weekenden skal bruges til!
Jeg fandt svar på mange af de spørgsmål, jeg havde til min egen hudtype, og jeg har lavet en lille seddel med de produkter, jeg vil ud og prøve 🙂
Jeg har dog stadig et spørgsmål. Jeg har fedtet uden mange urenheder, men det er super irriterende at den skinner i løbet af dagen. Jeg har skrevet mig råddet med det absorberende rispapir bag ørerene. Men er det rigtig forstået, at I anbefaler A-Derma Exomega creme som ansigtscreme til fedtet hud? Jeg synes den har en dejlig overkommelig pris 🙂

Katja Moikjær

Hej Sofie
Nej – det var godt du spurgte 🙂 A-Derma Exomega er fantastisk til tør, irriteret, skadet og eksemplaget hud. Til fedtet hud vil jeg bestemt ikke anbefale den. Det er ikke engang sikkert, at en decideret creme er nødvendig til dig.
Prøv at starte med at læse her:
http://pudderdaaserne.dk/2014/02/12/hudpleje-rutine-alle-trin-trin/
og her:
http://pudderdaaserne.dk/2014/09/13/hvilken-syre-skal-jeg-vaelge-aha-bha-eller-en-af-de-andre/

Sarah

Men hvis man renser med olie, skal man så stadig bruge en creme bagefter (hvis man normalt bruger ansigtscreme efter at have renset)? Er huden ikke fedtet bagefter, eller skal man rense det hele af med en våd klud? Jeg må indrømme, at jeg ikke helt forstår konceptet. Jeg bruger normalt Matas’ Alt-i-en-rens – er det ublid rensning? Undskyld, at jeg lyder totalt tabt bag en vogn, men jeg er altså lidt blank på det her område.

Helene Randløv

Hej Sarah
Det skal du ikke nødvendigvis… Min hud er ikke fedtet bagefter jeg har brugt den våde klud i ansigtet, den er bare… behagelig!
Hvis Matas Alt-i-en-rens er god til dig, så er det da den du skal bruge. Jeg synes ikke den er særlig mild, jeg ligner i hvert fald en tomat i ansigtet, hvis jeg bruger den 🙁
I øvrigt synes jeg bestemt ikke du er tabt bag en vogn! Man bliver jo ikke klogere, hvis ikke man spørger!!
Kh. Helene

Tanja

Hvad med Decubals face wash? Den er jo netop udviklet til tør hud samtidig med, at den giver den der ‘rene’ fornemmelse som enhver anden skumrens. Den må da være god for huden!?!

Katja Moikjær

Jep, den er helt sikkert et rigtig godt og mildt bud. MEN – enhver brug af vand i ansigtet udtørrer huden. Vi skal selvfølgelig vaskes, så det er om at finde den rette balance 🙂

Julie

Hej, hvis man har mange hudorme og en tendens til bumser, kan man så stadig godt rense med olie? Er lidt bange for at det bare vil stoppe porerne til endnu mere..

Katja Moikjær

Nej det er nok en skidt ide. Fedtet hud kan sagtens få for meget olie.

Tina

Jeg forstår ikke helt budskabet i den første spalte? Er det skidt at bruge en rensemælk? Jeg bruger en rensemælk da jeg troede det var en mild form for rens der ikke tørre huden ud? Min hud er kombineret med en t-zone der bliver fedtet i løbet af dagen.. Men er ikke interesseret i at bruge nogen sæbe af en art til at rense huden i da jeg syntes det virker lidt krads..

Helene Randløv

Hej Tina
Budskabet er at jeg ville ønske, en eller anden havde sagt til mig, at jeg allerede gjorde det helt rigtige for min hud! Nemlig at rense den blidt med rensemælk. I takt med at jeg interesserede mig for de forskellige mærker, begyndte det at gå galt. Fordi jeg lyttede til dem, som fortalte mig at min hud skulle renses i dybden… hver dag!
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *