Matas Special Ansigtsgelé vs. Pudderdåserne T-zone Peeling

07.03.16
Matas Special Ansigtsgelé og Pudderdåserne T-Zone Peeling1

Matas Special Ansigtsgelé og Pudderdåserne T-Zone Peeling

Det er et kæmpe stort kompliment, når Matas lancerer en ny stribe, der godt kunne se ud som om, den var inspireret af et af vores produkter. Og det er et endnu større kompliment, at så mange af jer har tillid nok til vores objektive dømmekraft, at I spørger os om vores mening om et konkurrerende. Jeg vil derfor gøre mit bedste for at lave en objektiv sammenligning af vores egen T-zone Peeling og Matas Special Ansigtsgelé.

Først og fremmest er der stor forskel på prisen. Og det er naturligvis derfor mange af jer har interesseret spurgt om Matas Special Ansigtsgelé kunne være et billigt alternativ til T-zone Peeling? Og tanken er forståelig. Der er nemlig Niacinamid og Salicylsyre i.

Meget lidt salicylsyre

Matas Special Ansigtsgelé og Pudderdåserne T-Zone Peeling ingredienslister

Men Matas Special Ansigtsgelé er ikke en effektiv salicylsyre-peeling (BHA) på samme måde som vores T-zone Peeling eller Paula’s Choice BHA-produkter er det. Og det er der to årsager til. For det første er der ikke ret meget salicylsyre i. Jeg kender af gode grunde ikke den præcise koncentration, men ingredienslisten giver et godt billede af detpå Ingredienslisten skal ingredienserne nemlig altid stå i rækkefølge, med det, der er mest af, først.

Salicylsyre (salicylic acid) står næstnederst på ingredienslisten på Matas Special Ansigtsgelé. I vores T-Zone Peeling er der til sammenligning 2 procent i, og der står salicylsyre på plads nummer 4 på ingredienslisten med langt ned til bunden.

Høj PH-værdi
For at salicylsyre skal fungere effektivt som eksfoliering skal ph-værdien være lav. Vores er på cirka 3,5 hvilket allerede er højt for et produkt med salicylsyre (vi bruger en særlig blanding, der gør det muligt at fungere ved en lidt højere ph-værdi). Matas’ Special Ansigtsgelé har en ph-værdi på 4,5.

 

Højt indhold af niacinamid, squalane og bisabolol
Matas gør da heller ikke selv ret meget ud af at nævne salicylsyre og eksfolierende effekter. De påstande står helt for min egen og håbefulde kunders regning. Matas påstår selv intet i den retning.

Matas skriver selv:

“Ansigtsgeléen er tilsat vitamin B3, der mindsker urenheder i huden, nedsætter hudens fedtproduktion og forbedrer hudens evne til at bevare sin naturlige fugtbalance. 

Bisabolol mindsker risikoen for irritation i huden, mens indholdet af glycerin beskytter og fugter din hud.

Geléen indeholder endvidere salicylsyre og squalane.”

Og det er i virkeligheden en fuldkommen præcis og korrekt beskrivelse. Ansigtsgeléen er rig på både niacinamid og bisabolol, der begge er forrygende ingredienser.

Niacinamid har vi efterhånden skrevet meget om. Det er en superstjerne, der i de rette koncentrationer kan hjælpe på ikke bare akne og forstørrede porer, men også rynker og hyperpigmentering, og vi bruger den også selv i flere af vores egne produkter. Læs mere her. Jeg kender desværre ikke den præcise koncentration af niacinamid i dette produkt.

Bisabolol stammer fra kamille og er en god beroligende og antiinflammatorisk ingrediens.

Plejende ansigtsgelé
Matas har altså skabt en billig ansigtsgelé med nogle rigtig gode ingredienser, som ALLE hudtyper har gavn af – ikke bare uren hud. Det er bare ikke en BHA/salicylsyre-eksfoliering. Den helt oliefrie gelé gør i sig selv, at produktet er mest oplagt til fedtet hud, men alle hudtyper har gavn af niacinamid og bisabolol.

Pudderdåsernes T-Zone Peeling er en salicylsyre peeling tilsat niacinamid. Indholdet af salicylsyre på 2% giver en daglig mild kemisk peeling, der blandt andet kan mindske urenheder, hudorme mm. Læs mere om kemisk peeling her.

Matas Special Ansigtsgelé er en plejende ansigtsgelé med niacinamid og bisabolol. Indholdet af niacinamid har også have en positiv effekt på uren hud, det virker bare på en anden måde end salicylsyre.

I øvrigt vil du sagtens kunne kombinere ansigtsgeléen med en syrepeeling, når indholdet af salicylsyre er så minimalt, som det er.

Og hvis du ikke har uren eller fedtet hud, men bare er nysgerrig efter at prøve et billigt produkt med niacinamid, så er det også en god mulighed – men det er en helt fedtfri gelé, så de fleste vil nok have brug for en creme oveni. Og så skal du også være opmærksom på, at geléen er lidt til den klistrede side.

Her kan du købe det
Matas Special Ansigtsgelé koster 60 kroner for 80 ml. i Matas. Pudderdåsernes T-Zone Peeling koster 195 kroner og kan blandt andet købes samme sted, selvom den godt nok er udsolgt pt. Læs mere og se andre forhandlere her.

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
65 kommentarer
Ivy

Min hud på halsen har været ramt af hudorme og hvide talg/bumseknopper, og efter jeg har brugt jeres t-zone i en uges tid, kan jeg tydelig se at den har taget det værste! Tak for den!

Helene Randløv

Hej Ivy
Tusind tak fordi du tog dig tid til at skrive, det er så dejligt at vide, at den har hjulpet dig <3
Kh. Helene

Camilla

Kan man bruge t-zone peelingen ovenpå en serum (ANR)? Jeg er lidt i tvivl da der står på ren hud

Helene Randløv

Hej Camilla
T-Zone Peeling skal på ren hud, du skal bare bytte rundt, så du tager serum ovenpå T-Zone Peeling.
Kh. Helene

Helene

Har matas stoppet med ansigtsgelen? Jeg kan ikke længere finde den på matas.dk og linket virker heller ikke!!!

Katja Moikjær

Ej, jeg så den i en matas butik så sent som i forrige uge? Det kan de da ikke???

Linda

Snakkede med en matas dame igår, der sagde at den kommer i ny emballage, og derfor er svær at finde.

Katja Moikjær

Fedt. Tak for info.

Catrine

Nu ved jeg ikke om der er en gammel nyhed for jer (og alle andre 😂), men jeg har netop spottet at Matas nu HAR lavet en “Matas T-zone peeling” med AHA. Jeres vurdering af denne (som da må være inspireret af jeres produkt) ville være kærkommen!

Katja Moikjær

Vi ved det godt 🙂 Vi skal nok 🙂

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *