Matas Special Ansigtsgelé vs. Pudderdåserne T-zone Peeling

07.03.16
Matas Special Ansigtsgelé og Pudderdåserne T-Zone Peeling1

Matas Special Ansigtsgelé og Pudderdåserne T-Zone Peeling

Det er et kæmpe stort kompliment, når Matas lancerer en ny stribe, der godt kunne se ud som om, den var inspireret af et af vores produkter. Og det er et endnu større kompliment, at så mange af jer har tillid nok til vores objektive dømmekraft, at I spørger os om vores mening om et konkurrerende. Jeg vil derfor gøre mit bedste for at lave en objektiv sammenligning af vores egen T-zone Peeling og Matas Special Ansigtsgelé.

Først og fremmest er der stor forskel på prisen. Og det er naturligvis derfor mange af jer har interesseret spurgt om Matas Special Ansigtsgelé kunne være et billigt alternativ til T-zone Peeling? Og tanken er forståelig. Der er nemlig Niacinamid og Salicylsyre i.

Meget lidt salicylsyre

Matas Special Ansigtsgelé og Pudderdåserne T-Zone Peeling ingredienslister

Men Matas Special Ansigtsgelé er ikke en effektiv salicylsyre-peeling (BHA) på samme måde som vores T-zone Peeling eller Paula’s Choice BHA-produkter er det. Og det er der to årsager til. For det første er der ikke ret meget salicylsyre i. Jeg kender af gode grunde ikke den præcise koncentration, men ingredienslisten giver et godt billede af detpå Ingredienslisten skal ingredienserne nemlig altid stå i rækkefølge, med det, der er mest af, først.

Salicylsyre (salicylic acid) står næstnederst på ingredienslisten på Matas Special Ansigtsgelé. I vores T-Zone Peeling er der til sammenligning 2 procent i, og der står salicylsyre på plads nummer 4 på ingredienslisten med langt ned til bunden.

Høj PH-værdi
For at salicylsyre skal fungere effektivt som eksfoliering skal ph-værdien være lav. Vores er på cirka 3,5 hvilket allerede er højt for et produkt med salicylsyre (vi bruger en særlig blanding, der gør det muligt at fungere ved en lidt højere ph-værdi). Matas’ Special Ansigtsgelé har en ph-værdi på 4,5.

 

Højt indhold af niacinamid, squalane og bisabolol
Matas gør da heller ikke selv ret meget ud af at nævne salicylsyre og eksfolierende effekter. De påstande står helt for min egen og håbefulde kunders regning. Matas påstår selv intet i den retning.

Matas skriver selv:

“Ansigtsgeléen er tilsat vitamin B3, der mindsker urenheder i huden, nedsætter hudens fedtproduktion og forbedrer hudens evne til at bevare sin naturlige fugtbalance. 

Bisabolol mindsker risikoen for irritation i huden, mens indholdet af glycerin beskytter og fugter din hud.

Geléen indeholder endvidere salicylsyre og squalane.”

Og det er i virkeligheden en fuldkommen præcis og korrekt beskrivelse. Ansigtsgeléen er rig på både niacinamid og bisabolol, der begge er forrygende ingredienser.

Niacinamid har vi efterhånden skrevet meget om. Det er en superstjerne, der i de rette koncentrationer kan hjælpe på ikke bare akne og forstørrede porer, men også rynker og hyperpigmentering, og vi bruger den også selv i flere af vores egne produkter. Læs mere her. Jeg kender desværre ikke den præcise koncentration af niacinamid i dette produkt.

Bisabolol stammer fra kamille og er en god beroligende og antiinflammatorisk ingrediens.

Plejende ansigtsgelé
Matas har altså skabt en billig ansigtsgelé med nogle rigtig gode ingredienser, som ALLE hudtyper har gavn af – ikke bare uren hud. Det er bare ikke en BHA/salicylsyre-eksfoliering. Den helt oliefrie gelé gør i sig selv, at produktet er mest oplagt til fedtet hud, men alle hudtyper har gavn af niacinamid og bisabolol.

Pudderdåsernes T-Zone Peeling er en salicylsyre peeling tilsat niacinamid. Indholdet af salicylsyre på 2% giver en daglig mild kemisk peeling, der blandt andet kan mindske urenheder, hudorme mm. Læs mere om kemisk peeling her.

Matas Special Ansigtsgelé er en plejende ansigtsgelé med niacinamid og bisabolol. Indholdet af niacinamid har også have en positiv effekt på uren hud, det virker bare på en anden måde end salicylsyre.

I øvrigt vil du sagtens kunne kombinere ansigtsgeléen med en syrepeeling, når indholdet af salicylsyre er så minimalt, som det er.

Og hvis du ikke har uren eller fedtet hud, men bare er nysgerrig efter at prøve et billigt produkt med niacinamid, så er det også en god mulighed – men det er en helt fedtfri gelé, så de fleste vil nok have brug for en creme oveni. Og så skal du også være opmærksom på, at geléen er lidt til den klistrede side.

Her kan du købe det
Matas Special Ansigtsgelé koster 60 kroner for 80 ml. i Matas. Pudderdåsernes T-Zone Peeling koster 195 kroner og kan blandt andet købes samme sted, selvom den godt nok er udsolgt pt. Læs mere og se andre forhandlere her.

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
65 kommentarer
Gitte

Tak for en fin gennemgang, jeg fortsætter med t zone og så min nye aftenfavorit; ansigtsolien!

Helene Randløv

Hej Gitte
Mange tak, vi er også svært stolte af den <3
Kh. Helene

Line

Hej ville hører om i kender til en bha med en lettere konsistens end pudderdåsernes?
den er god for mig det meste af tiden men min hud hopper ret drastisk fra halvtør til fedtet så vil gerne have en der optages hurtigere til de fedtede perioder – nogle forslag? 😀

Katja Moikjær

Hej Line. Paula’s Choice har en flydende BHA: http://www.paulaschoice-eu.com/skin-perfecting-2-beta-hydroxy-acid-liquid-exfoliant.html Det kunne være et bud. Du skal ikke gå efter hendes gelé. Den trænger langsomt ind.

Sanne

Har I nogen mening om, hvordan jeres produkter vil kunne blive brugt sammen med en roller, man bruger 1-2 gange om ugen? Jeg har engang haft akne og har derfor de karakteristiske akne-ar i kinderne. Jeg bruger jeres t-zone og anti-age hcer dag og er vildt glad for det! Overvejer dog alligevel om en roller fra fx swizz clinic en gang om ugen kunne være endnu mere effektfuldt, men tænker så at T-zone vil være for hård sammen med. Overvejer også ansigtsolien…

Helene Randløv

Hej Sanne
Du kan godt bruge T-zone Peeling, men olien vil afgjort have bedre effekt på arrene. Du skal også være opmærksom på, at T-zone kan svie, på grund af den lave pH-værdi.
Kh. Helene

Ida V.R.

Jeg har ikke haft succes med jeres T-zone peeling, så måske jeg vil give den fra Matas et skud. Tak for anmeldelse. 🙂

Helene Randløv

Hej Ida
Hvor længe har du forsøgt, hvor tit og hvordan har du brugt den og hvad skal den hjælpe med?
Kh. Helene

Ida V.R.

Næsten 1 år. Jeg har brugt den én gang om dagen, nogle gange 2. Jeg ville gerne den kunne hjælpe på hudorme på næsen, hagen og midt på panden.

Helene Randløv

Hej Ida
Har den slet ikke hjulpet? Måske er du en af de få, hvor BHA bare ikke har en effekt? Er din hud tør? I så fald vil jeg hellere anbefale dig AHA-Serum.
Om Matas Special Ansigtsgelé kan gøre en forskel på hudormene, tvivler jeg stærkt på, især fordi du ikke har oplevet effekt at T-Zone Peeling, på den anden side skader det næppe at forsøge…
Skriv endelig hvordan det går, hvis du tester den :-*
Kh. Helene

Ida V.R.

Nu har jeg jo brugt den over noget tid, men jeg synes ikke rigtig jeg kan se nogen forskel. Jeg har lige brugt det sidste, så måske jeg kan se forskel når jeg stopper med den. Jeg synes ikke jeg har tør hud, lidt rødmen på kinderne, men det har vel ikke noget med tør hud at gøre?

Helene Randløv

Hej Ida
Nej… ikke nødvendigvis i hvert fald 🙂
Måske er det bare ikke det rigtige for dig.
Kh. Helene

Ida V.R.

Nej, det kan jo (desværre) sagtens være. Men hvad kan AHA-serum hjælpe på? Måske jeg skulle prøve den. 🙂

Katja Moikjær

Lidt det samme – det er bare en anden type syre. T-zone peelingen indeholder salicylsyre. AHA-serum indeholder glykolsyre. Nogen hudtyper har det bedst med den ene, andre med den anden. Jeg synes det er et forsøg værd. Der er også andre typer syre, som vi ikke bruger, men som du kan købe hos andre mærker. Prøv at læse mere her: https://pudderdaaserne.dk/2014/09/13/hvilken-syre-skal-jeg-vaelge-aha-bha-eller-en-af-de-andre/

Sandra

Hej Pudderdåserne.
Tak for fin gennemgang. Jeg er begyndt at bruge jeres t zone peeling men vil høre om der skal skin tonic på først eller om dette kan/skal undværes?
Samtidig vil jeg høre om hvis man bruger ansigstolie (fx jeres nye), skal den så på efter t-zone peeling eller? hvilken olie vil I kunne anbefale til ar men som ikke tilstopper porerne?

Katja Moikjær

Hej Sandra. Der er absolut ingen grund til Skintonic. drop endelig den.
Vores ansigtsolie skal på EFTER T-zone Peelingen. Og er faktisk et godt bud på en olie til ar (det eneste bud jeg har faktisk). Du må endelig fortælle os om den virker. Vi er ret nysgerrige på, hvor meget den egentlig kan!
Kh. Katja

Camilla

Hold da helt op – der er virkelig gode chancer for, at der er et ordentlig skud niacinamide i den matas gel! Håber på de 5% – for så sparker niacinamide virkelig r*v, og får huden på rette køl ret så hurtigt! Hvilke muligheder er der, for at finde ud af procentandelen for niacinamiden?

Helene Randløv

Hej Camilla
Det tager måske nok noget tid, men det er før lykkedes mig at opstøve info om ingredienserne ved at spørge i Matas. Altså langt inden jeg var dåse.
Kh. Helene

Cecilie

Hej I dejlige dåser! Jeg nyder at følge med – og jeg elsker når i nørder produkter og ingredienser. Jeg har købt jeres T-zone peeling, som alternativ til Avene CleananceK, da jeg havde forstået det som værende et glimrende alternativ. Jeg føler ikke på samme måde, at min hud er “gennemarbejdet” om morgenen ved brug af t-zone peeling, som jeg gjorde med CleananceK. Er det mig der har helt misforstået T-zone peeling? 🙂

Helene Randløv

Hej Cecilie
Hvis du er ude efter noget, der minder om Cleanance K, er T-Zone Peeling ikke produktet for dig. Cleanance K var baseret på glycolsyre og minder altså langt mere om vores AHA-Serum.
Hvilken effekt ønsker du fra cremen?
Kh. Helene

Cecilie

Årh for pokker – så er det mig der har misforstået. I bund og grund ønsker jeg, at den kan gøre noget ved de hudorme/forstørrede porrer omkring og på min næste.
Vh

Helene Randløv

Hej Cecilie
Det kan være, at du er en af dem, som bare oplever bedre effekt af AHA end af BHA. De virker begge eksfolierende, men koncentrationen af glykolsyre er højere og mere krads,end salicylsyre er. Hvor længe har du brugt T-Zone Peeling?
Kh. Helene

Cendie Dyekjær-Themsen

T-zone peeling 4ever 😊 Men det er da dejligt at andre begynder at oppe dem og følge jeres gode eksempel – HVIS altså procenterne er høje nok til rent faktisk at give en effekt. If it aint broke dont fix it – så jeg nyder mine “dåser” fortsat.

Helene Randløv

Mange tak søde Cendie <3

Simone

Hej! Jeg ønsker at forsøge mig med en af jeres produkter/eller et alternativ. Jeg døjer med hormonpræget acne/bumser i hageområdet samt forstørrede porer og hudorme. Er det mon noget et af jeres produkter eller denne gelé kunne hjælpe på? På forhånd tak!

Helene Randløv

Hej Simone
Vores T-Zone Peeling kunne godt være noget for dig. Og så kan det hjælpe RIGTIG meget at undgå mælkeprodukter.
Kh. Helene

HeLene

Tak for en god og brugbar gennemgang! Jeg bruger også samtlige pudderdåserne produkter til forskellige ting, og over og under andre produkter. Er virkelig glad for dem. Og at de har pumpe-the best!!!
Tænker måske matas geleen kunde være et godt alternativ til en mand eller teenager med ikke de store problemer med huden, og til sportstasker og lignende hvor produkterne nogle gange forsvinder (læs bliver tabt eller værre stjålet) i svømmehallen o lign. Så det kunde godt være jeg tester den bare for sjov og for den er billig. Har haft held med deres peel off maske som er lidt mildere og blødere end den sorte som jeg glemt navnet på.
Jo, havde også et spm, Ansigtsolien, hvis man bruger den sammen med anti-age hvilken skal på først? Eller hvis det ikke giver mening at lægge lignende produkter lag på lag, er det bedre at bare tage ‘alt i en’ over ansigtsolien i stedet? For olien er vel mest potent i sammenhænget og skal derfor underst, ik?

Helene Randløv

Kære HeLene
Den er afgjort et godt alternativ.
Selv bruger jeg den under Alt i en Creme, men du kan sagtens bruge olien over Anti Age Creme.
Kh. Helene

Maria

Jeg har brug jeres T-zone peeling på næsen i et par måneder for at prøve at få bugt med grimme og genstridige hudorme på næsen, som jeg har haft siden jeg var 14. Resultatet af uren hud og tunge briller – er ekstremt nærsynet men bruger i dag kontaktlinser. Min hud er meget sart med parfume allergi, kan f.eks. ikke tåle hyalurensyre og har været bange for at behandle den da jeg har oplevet at ødelægge min hud med kradse sager som ung. Clearasil… Tea træ olie… Jeg tåler sagtens T-zone peelingen lidt til min egen overraskelse og bruger den to gange om dagen. Hudormene syner af mindre, mere grå end sorte, men de er der stadig. Er der overhovedet noget jeg kan gøre for at komme helt af med dem?
Tak for en fantastisk blog, I gør et kæmpe arbejde 🙂

Camilla

Ofte forveksler man sebaceous filaments med hudorme. Dem kan man desværre intet gøre ved. Du kan se forskellen på det her billede: http://www.epicbeautyguide.com/wp-content/uploads/Blackheads-vs-Sebaceous-Filaments.jpg
OBS: kære dåser. Det er måske et emne, der er værd at skrive om, så folk ikke banker sig selv i hovedet, vedr. noget man ikke kan gøre det store ved?
Kram <3

Christine

Hvad er forskellen?

Helene Randløv

Hej Christine
Forskellen er at “Sebaceous filaments” er de kanaler i huden, der sørger for at transportere sebum til hudoverfladen, så den lipide film forbliver intakt… En hudorm er overskydende fedt, bakterier og døde hudceller, der bliver samlet i porerne. Du kan læse mere her
Kh. Helene

Maria

Hold da op en bedrevidende kommentar. Sådan ville en pudderdåse aldrig have svaret 🙁

Helene Randløv

Kære Maria
Først skal du have stor tak for tilliden og ros :-*
Camillas kommentar er venligt ment, det er jeg helt sikker på! Sådan vælger jeg i hvert fald at læse den <3
Det største problem er desværre nok, at porerne jo er blevet udvidet af de propper(hudorme), der har siddet der. Porerne kan ikke trække sig sammen igen, og selvom du renser huden og bruger T-Zone Peeling, så vil du stadig kunne se porerne. Hvis du har nogle hudorme, så prøv at presse forsigtigt på dem med den fætter, jeg har omtalt i dette indlæg eller få en dybderens på en god klinik, hvor de ved, hvad de laver.
Mine egne porer er meget synlige, og det er jeg vildt ked af, men jeg har efterhånden testet så mange behandlinger/cremer, at jeg har indset, at det er noget, jeg skal lære at leve med. I øjeblikket tester jeg vores Ansigtsolie, og det er noget af det eneste, der har gjort en forskel… det er naturligvis ikke noget, jeg kan garantere, især ikke fordi det sådan set ikke giver særlig god mening… Vi leder efter lignende studier om de forskellige ingredienser, der måske kan forklare denne effekt.
Når du tåler T-Zone Peeling, ville jeg holde mig til den de to gange dagligt.
Kh. Helene

Camilla

Kære Maria,
når jeg skrev ” banker sig selv i hovedet med..” mente jeg det som, at mange bliver rigtig ked af det over at have dem – og ikke kan slippe af med dem. Så det bliver til en stressfaktor/ grund til lav selvtillid mv. Men det bliver lidt lettere at slippe det, hvis man ved, at man alligevel ikke kan gøre det store ved dem – og at man er ‘hel normal’/ at det ikke er tegn på at man lider af hudsygdomme mv. 🙂

Katja Moikjær

Maria, hvor længe har du brugt T.zone peelingen?

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *