Fredagsfavorit: Organic Circle flydende håndsæbe fra Rema 1000

20.11.15
Organic Circle Flydende håndsæbe

Organic Circle Flydende håndsæbe

Når man er plaget af tørre hænder, skyldes det som regel en eller flere af følgende årsager:

  • Hyppig håndvask eller anden kontakt med vand
  • Udtørrende håndsæbe
  • Håndsprit
  • Frost på hænderne

Fede håndcremer hjælper, men ikke lige så meget, som hvis man får fjernet den udtørrende faktor.

Langt hovedparten af alle flydende håndsæber er baseret på det vaskeaktive stof sodium laureth sulfat. Det er billigt, det skummer, og det er helt fint. Men sodium laureth sulfat kan bidrage til problemet, hvis man har tør hud.

At skifte Neutrals flydende håndsæbe ud med milde håndsæber uden laureth sulfat har gjort en kæmpe forskel for ikke bare mine egne tørre hænder, men også resten af familien herhjemme. Især min mands tørre cyklist-hænder kan mærke forskellen.

Sodium coco-sulfat
Indtil vi flyttede til Farum og fik en Rema 1000 som nærmeste nabo, brugte jeg dyrere løsninger som for eksempel Purely Professionals. Men med en stor børnefamilies forbrug af håndsæbe, er jeg ekstra glad for at have opdaget den fantastiske billig mulighed i Rema 1000: Organic Circle flydende håndsæbe.

Organic Circle er baseret på sodium coco sulfat, som er en mildere sulfat end laureth sulfat.

Jeg har skrevet om den før, og jeg bruger helst ikke andet. Det er der især ikke nogen grund til, når en halv liter koster cirka 30 kroner. Og så oven i købet i mit nærmeste supermarked. Hvor heldig har man lov at være?

Det er efterhånden blevet en vane at tjekke for mulige håndsæber i butikker, jeg kommer forbi. Men jeg har endnu ikke fundet noget hverken bedre eller billigere alternativ.

Kæmper du også med tørre hænder nu, så prøv at skifte din håndsæbe ud. Bare fordi et produkt som for eksempel Neutrals håndsæbe har alle de rigtige mærker, så kan den sagtens være udtørrende. Sodium laureth sulfat er i stort set samtlige produkter, er hverken allergent, miljø- eller sundhedsskadeligt. Men det kan altså være en idé at prøve uden, HVIS man har tør hud. Hvis du har meget store problemer med hænderne, så er dette også en mulighed,

Organic Circles håndsæbe er også både allergimærket, miljømærket og dertil mærket med ecocert. Den skummer en smule mindre end de fleste traditionelle flydende sæber. Det er prisen man betaler for de mildere vaskeaktive stoffer. Men skummet har ikke noget med effekt at gøre, selvom man godt kan forledes til at tro det.

Her kan du købe det
Jeg glemmer altid den præcise pris, men det er i omegnen af 30 kroner for 500 ml. flydende håndsæbe fra Organic Circle. Og det er altså i Rema 1000, du kan købe den.

PS. Og husk nu at få vanter på! Det er rigtig vigtigt nu, hvor det kolde vejr for alvor er på vej. Kulde er rigtig slemt for tørre hænder.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
30 kommentarer
Susanne G

Dejligt tip! Jeg har nu købt håndsæden. Det er svært at mærke, om den er god her og nu, men måske er det mere udeblivelsen af tørre hænder på sigt, der indikerer, at den er god;-)
Jeg vil lige høre jer, om I ved, om serien også har en sulfo til opvask – som ligeledes undgår de udtørrende ingredienser? Jeg synes faktisk opvasksæbe er en større synder. Vi har opvaskemaskine, men det bliver alligevel til en del større ting (gryder mm.), der vaskes op i hånd, og jeg glemmer ofte handsker.
Hvis Ikke Rema1000’s serie byder på en god sulfo, kan I måske anbefale en anden?

Katja Moikjær

Det er nemlig det. Den behandler ingenting men forebygger udtørring ved fravær af udtørrende ingredienser. Rema har andre produkter under andet navn til opvask, men det er et godt spørgsmål hvad de bruger deri. Det er nogle andre ting end i håndsæbe. Jeg ved det ikke desværre, men du har helt ret – det er yderst relevant.

Anne Larsen

Jeg er også virkelig fan! Jeg har haft problemer med udslæt omkring knoerne i flere år. Særligt om vinteren. Jeg har prøvet alverdens håndcremer og festsalver – uden noget særligt godt resultat. Efter at vi har skiftet til den her håndsæbe, så er udslættet faktisk forsvundet. MEGET fantastisk

Susanne G

Kan I mon hjælpe med at foreslå et godt opvaskemiddel (altså til opvask), der tilsvarende ikke udtørrer?
Hvad skal man kigge efter/undgå?
Bedste hilsner – og endnu en gang tak for en fantastisk blog!!

Katja Moikjær

Desværre ikke. Det er ikke noget jeg ved noget om. Opvaskemaskine? :-DD

Sanne

Nu er det jo ved at være et gammelt indlæg, men jeg håber i ser det. Jeg tænkte på om man kan bruge den i håret? Hvis man ikke kan, kan i så forklare mig hvorfor? Hvis man kan er det jo en mega billig sulfatfri “shampoo” 😊
Jeg har læst indlægget om shampooen i samme serie og kunne forstå at den ikke var nær så anbefalelsesværdig som håndsæben.
Tak for en dejlig blog som altid giver en reel vurdering af produkter og anvendelse.

Katja Moikjær

Organic Circle laver også en shampoo. Cirka samme pris og uden sulfater. Prøv den? Men jeg har faktisk ikke forsøgt mig med denne i håret

Karolina

Hej! Selvom det er et gammelt indlæg, vil jeg lige komme med en opdatering som jeg selv blev glad for. Netto er begyndt at lave en økoversion af lovena-håndsæben. Denne er også på Coco-sulfate – endda med aloe Vera som den 2. ingrediens 🙂

Irene

En Sodium coco sulfat er jo en sulfat. Så den er bestemt ikke sulfatfri.

Helene Randløv

Når vi skriver sulfatfri er det fri for SLS og SLES.

Mette Onsberg

Sulfatfri er godt, men ph værdien skal jo også ligge rigtigt. Ved du noget om ph værdi på Organic circle?

Lou

Jeg har længe brugt bodyshampoo i stedet for håndsæbe, langt billigere og vist generelt det samme der er i sæben.
Ved du også noget om det?!

Helene Randløv Hansson

Hej Lou
Det er for længe siden, jeg selv har prøvet, men sammenlign ingredienslisterne, så kan du ret hurtigt få overblik over det <3

Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *