Top 3: Læbepomade med solfaktor

24.04.14
Læbeprodukter med solfaktor

Læbeprodukter med solfaktor

Irriterende mange læbeprodukter udelader beskyttelsen mod de høje UVA-stråler. Det nytter selvfølgelig ikke noget, læberne er udsatte og skal beskyttes lige så godt som resten af ansigtet.

Hvis ikke det generer dig, så kan du selvfølgelig bruge din almindelige solcreme på læberne også og spare de penge i stedet for at købe et ekstra produkt. Men der findes nu både lækrere og smartere løsninger, som du både kan bruge alene eller under læbestift og lipgloss:

1. Den tørre – Vichy Solstift SPF50
Vichys solstift er et af de produkter, vi har omtalt mest her på bloggen. Den har mange talenter udover Vichys sædvanligt suveræne solbeskyttelse: Brug den i midterskilningen, brug den på særligt udsatte pigmentpletter, eller brug den på læberne som en primer under læbestiften.

Den er en super-tør konsistens, hvilket gør den velegnet til alle disse formål. Det gør også at den ikke er plejende, men den beskytter effektivt, og så kan den fungere som læbe-primer og få din læbestift til at blive, hvor du lagde den.

Vichys solstift koster cirka 120 kroner på apoteket. Du kan også købe den til cirka 70 kroner på Escentual eller Apo-Rot.

(Tag jer ikke af forskellene i udseende. Vichy har redesignet deres sol-emballage, men indholdet af denne er det samme – heldigvis)

2. Den fede – Elizabeth Arden Eight Hour Cream Nourishing Lip Balm SPF 20
Mange læbeprodukter med SPF er knastørre. Det er godt til mange ting, men mine læber er også meget tørre, så den super-fede konsistens Eight Hour Cream Nourishing Lip Balm SPF 20 fra Elizabeth Arden har er skøn! Den er fed og plejende (men har iøvrigt ikke meget andet til fælles med den originale Eight Hour Cream andet end navnet). Den indeholder Avobenzone for god UVA-beskyttelse.

Den koster 180 kroner herhjemme i blandt andet Matas og Magasin. Jeg kan ikke finde den online desværre – Matas har den godt nok stående her, men billede og beskrivelse passer ikke sammen.

Du kan også købe den til 150 kroner på feelunique.com eller til cirka 140 på lookfantastic.com.

3. Det gode køb – Matas Læbebalsam SPF25
Matas Læbebalsam er uparfumeret, mærket med både den blå krans og miljømærket svanen, og så er den god. Den er blød grænsende til det flydende, men udtørrer til gengæld ikke læberne. Tværtimod plejer den med både bivoks og sheasmør og indeholder UVA-beskyttelse med solfiltret Tinosorb.

Den koster den rørende sum af 30 kroner hos Matas. Lige nu oven i købet sat ned til 24 kroner.

Hvad bruger du til læberne i solen?

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
10 kommentarer
Julie

Jeg har altid døjet rigtig meget med forkølelsessår, som resultat af for stærk sol og forbrænding på læberne. Jeg har derfor testet utallige læbepomader med solfaktor gennem årene (både i den dyre og den billige ende), og jeg må sige, at den eneste, der virker for mig en solstift fra Matas med faktor 30. Mener også, at den koster omkring de 30 kr.
Hvis bare jeg husker at smøre den på kan jeg være næsten hundrede procent sikker på, at jeg heller ikke får forkølelsessår. Den virker bare – i modsætning til alle de andre jeg har prøvet.
Så jeg starter hver sommersæson ud med at købe et par stykker af dem i Matas, så jeg kan være sikker på at jeg altid har en på mig til når jeg skal sidde ude i solen 🙂

Anne

Hej Katja
Jeg sprang ind på nettet for at få indkøbt læbepomade med solfaktor baseret på dine anbefalinger, som jeg lægger meget vægt på – I er så superseje! Og jeg faldt lige over en 8 hour stick med 50spf: http://www.lookfantastic.com/elizabeth-arden-eight-hour-cream-targeted-sun-defense-stick-spf50-high-protection/10547991.html

Dorte

Jeg bruger labello med solfaktor 30..
Jeg er ikke en stor labello fan, men mine læber bliver ikke forbrændte eller føles stramme når jeg har været ude i solen med den på.. Så jobbet bliver gjort 🙂

B

Jeg bruger den gule læbepomade fra EO! Den har også solfaktor i.
Ved dog ikke hvor høj den er. 🙂

Henriette

Jeg købte Eight Hour Spf 15 for 100 kr. i magasin i går (var der både i neutral og farvede versioner)

Karina

Hej Katja
Tak for tippet.
Jeg cyklede fluks i matas og købte Eight hour faktor 20. Måske lidt dyr men jeg har brugt alm. Eight hour til læberne i 100 år ca. ( siden jeg var 20, idag er jeg 43 ) så mener det er pengene værd.
Tak for alle jeres gode råd og go’ solrig weekend til jer 🙂

Maja

Hej søde dåser. I skriver at læbepomaden fra Matas indeholder Tinosorb – jeg har nu købt en, og jeg kan ikke finde hverken den eller andre varianter (Bemotrizinol, Bisoctrizole, Tris-Biphenyl Triazine, Octyl methoxycinnamate) i ingredienslisten? Findes der et femte navn for tinosorb, eller er ingrediensen blevet fjernet, med den konsekvens at den gode solfaktor ryger?

Katja Moikjær

Nej, det var da mystisk? Prøv lige at lægge hele ingredienslisten herind. Eller send mig et foto på katja@pudderdaaserne.dk

Mette RR

Tak for en super god side – følger jævnligt med. Jeg har dog et enkelt spørgsmål. Hvad gør man, hvis der er brugt for meget på læberne, og de derefter er konstant tørre? Det oplever jeg desværre. Et godt råd? Tror mine læber har vænnet sig for meget til produkter, desværre.

Helene Randløv

Hej Mette
Hvilke produkter er det helt præcist, dine læber har vænnet sig til?
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *