Top 3: Kvik-rens af pensler

06.09.15
Produkter til hurtig rens af pensler

Produkter til hurtig rens af pensler

Vand og shampoo er den bedste måde at rense pensler på, hvis du gerne vil passe godt på dem. Men nogle gange er det praktisk med hurtige måder at rense sine pensler hurtigt på, hvis man gerne vil kunne bruge dem med det samme igen lige bagefter uden at behøve vente på de tørrer først.

Disse tre produkter har nu en fast plads på mit makeupbord, og jeg vil forsøge efter bedste evne at forklare fordele og ulemper ved dem.

MAC Brush Cleanser
“Apply to damp brushes and work through. Rinse well.” Sådan står der på MAC’s klassiske Brush Cleanser. Jeg har aldrig i mit liv brugt den sådan.

Jeg bruger den ved at hælde lidt ud på en Kleenex, køre penslen henover et par gange og derefter tørre den af i en tør kleenex.

Fordelen i forhold til de to produkter, jeg kommer til senere er, at Brush Cleanser er skånsom ved penslerne. Men der er også ulemper i forhold til kvik-rens temaet.

Først og fremmest tørrer de ikke ret hurtigt, og man står med fugtige pensler (især selvfølgelig hvis man bruger den officielle metode). Dernæst er shampoo-type flasken ikke super praktisk, og der kommer altid ret meget ud af den.

Brush Cleanser har afgjort sin berettigelse på mange punkter, men tørretiden adskiller den fra de to andre produkter her. Til gengæld er den bedre til at pleje penslerne end de andre to.

Jeg har hørt om andre, der hælder Brush Cleanser på spray, men jeg har ikke fundet en egnet sprayflaske til formålet endnu. Jeg leder stadig.

Makeup Brush Cleaner fra The Pro Hygiene Collection
Måske forsøger jeg mig med at hælde MACs Brush Cleanser om på spray-flasken fra The Pro Hygiene Collection, når jeg har tømt deres Makeup Brush Cleaner helt, for dem virker super til formålet.

Selve produktet har også en tørrere og hurtigttørrende konsistens.

Jeg sprayer den på penslen, tørrer den af i en Kleenex og voila! – ren og tør pensel. Afhængig af hvor meget produkt, jeg har måtte bruge kan penslen være en anelse fugtig, men ikke noget, der ikke tørrer meget hurtigt.

Det virker genialt til at rense pensler, som jeg skal bruge med det samme og ikke har tid til at vente på.

Bagsiden af medaljen er, at sprayen uden tvivl er mere udtørrende og på sigt sandsynligvis vil slide mere på penslerne. Der er altså tale om en “nødvask”, som man ikke skal bruge konstant. Det her er tørshampoo til pensler.

Vera Mona Color Switch
Det samme kan man sige om Vera Mona Color Switch. Den sorte svamp på dåse er en grov svamp, som kan vaskes, og som virker overraskende godt.

Man tørrer penslen af på den og farven forsvinder. Det virker faktisk, selvom svampen er helt tør og der ikke er noget renseprodukt involveret.

Bagsiden igen er et vist slid på penslen. Svampen er grov og ikke helt blid mod sarte pensler.

Den sorte svamp kan vaskes og bruges igen og igen. Vera Moma Color Switch findes i to varianter. Den ene har også en lille hvid svamp i midten, som man kan hælde vand på og bruge til produkter, man har brug for at gøre våd.

Fordelen opvejer ulemperne i en uperfekt verden
I min verden er fordelene dog gevinsten værd for alle produkterne. Er du typen, der altid har nyvaskede pensler, så fedt! Dejligt at du er så god til at passe på dine ting. (Ja, jeg taler til dig Helene…)

Men for alle os andre dødelige, der sidder med 2 minutter til bussen går og skal lægge makeup og opdager, at alle penslerne er beskidte, fordi der sjovt nok ikke lige kom nogen forbi og vaskede dem, er det produkter som disse, der redder mig fra endnu en dag med det, som Gregory Arlt, director of Makeup Artistry hos MAC, har kaldt “the dirty brush” look.

Her kan du købe det
MAC Brush Cleanser koster 95 kroner for 233 ml. i Magasin, Salling i Aalborg og i MAC Pro Store på Købmagergade i København. Du kan også købe den online på Magasin.dk og på maccosmetics.dk.

Makeup Brush Cleanser fra The Pro Hygiene Collection koster 107 kroner hos Feelunique. Koden REWARD15 giver lige nu 15%. Vær opmærksom på at der kan komme told og moms på ordrer fra Feelunique. Feelunique refunderer, dog kun op til ordrens værdi.

Vera Mona Color Switch har jeg købt på Amazon.co.uk for cirka 20 pund plus fragt. Jeg køber så mange ting på Amazon, at jeg altid kan samle nok til en ordre til at det kan betale sig.

PS. Har nogle af jer set den nye vaskemaskine til pensler fra Lilumia? Både Helene og jeg fik selvfølgelig helt våde øjne ved synet, men den er desværre kun lavet til amerikansk strømspænding og kan IKKE bruges med de 230 volt, vi har i Danmark og EU.

 

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
8 kommentarer
pernille

jeg har en børsterens på spray fra youngblood. Men jeg er ikke så god til at gøre det tit – så ender oftest med shamppo eller intimsæbe fordi de er så beskidte… hmm. Men idag fik jeg det da gjort.

Katja Moikjær

Altså bare de bliver renset. Det er da bedst at du får det gjort rigtigt med vand og sæbe

Astrid

Jeg kan varmt anbefale en tom Fix+ flaske til børsterens – works like a charm!

Katja Moikjær

Selvfølgelig! Det er det, jeg skal!

Lone H

Den fra Clinique er heller ikke tosset. Spray flasken er så meget mere mig

Katja Moikjær

Oh! Gad vide om ikke det er den, jeg skal prøve. Den er garanteret magen til MACs

Anna

Jeg har næsten lige købt den fra MAC og ekspedienten forklarede fremgangsmåden præcis som du bruger den, så det er nok også helt fint 😀

Katja Moikjær

Det er også sådan de selv gør, når de renser deres egne pensler. Jeg har godt afluret dem 😉 De har jo ikke lige adgang til vand heller.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *