Vaseline som øjencreme til knastørre øjne

12.12.13

Apotekets Vaseline

Dette indlæg er kun til alle de andre tørre dåser derude. Hvis du har knitrende tørre øjne, der er sarte med tør hud omkring, så læs med her. Hvis du har bare den mindste smule problemer med fedtede øjenomgivelser og makeup, der splatter, så er dette ikke til dig.

Efter mit indlæg i går om øjencremer, spurgte Anne i kommentarfeltet efter et godt råd til meget tørre øjenlåg og øjne.

Udover at minde om, at man altid skal gå til sin læge og få tjekket hvorfor man har så tørre øjne, så vil jeg lige videregive et af de bedste råd, jeg selv har fået. Vaseline.

Jeg har knastørre øjne, fordi jeg har nedsat produktion af tårevæske. Udover selvfølgelig at bruge øjendråber, så er helt almindelig vaseline det bedste middel mod meget tørre og hypersarte øjne.

Smør et godt lag vaseline henover øjet, før du går i seng. Det lindrer og fugter helt fantastisk, og i ren vaseline er der absolut intet, der kan irritere de fleste sarte øjne.

Selvom man selvfølgelig absolut kun skal smøre vaseline på huden og ikke inde i selve øjet, så har det altså også en kolossal lindrende effekt på de tørre øjne og ikke kun på tørre øjenomgivelser.

Til dette formål køber jeg ALTID apotekets vaseline, da den er på tube. Jeg har haft nok øjenbetændelse i mit liv til aldrig at smøre noget ukonserveret fra krukke på mine øjne. Den lille gule kløvervaseline i dåse er altså no-go efter min mening til dette formål. Den på tube koster 33 kroner på et hvilket som helst apotek.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
11 kommentarer
Marianne

Jeg kan anbefale Neutral øjensalve fra apoteket til at bruge inden i øjet, det er vist egentligt bare steril vaseline i en lille tube. Bruger den selv om natten, da jeg ellers konstant får øjenbetændelse. Og fjerner vaselinen fra mine øjenvipper om morgenen med en vandfast makeupfjerner.

Katja Moikjær

Jeg blev aldrig rigtig fan af apotekets. Det er jeg til gengæld i stor stil af denne: http://www.apo-rot.de/index_details.html?_filterartnr=1578675&_searchkeyword=Bepanthenol&_nav=suche&_random=843640047

Louise

Både vaseline og øjensalve fra apoteket fungerer også super for mig. Men som en lille info bør det nævnes, at salven kan være ret så irriterende, hvis man skal sætte kontaktlinser i. De vil kke suge sit fast ovenpå salven – virkelig irriterende 😉

Katja Moikjær

Tak for reminderen 🙂
Jeg bruger desværre slet ikke kontaktlinser. Det kan mine tørre øjne slet ikke tåle 🙁

Lone

Hej Louise – på etiketten på øjensalven fra apoteket står der, at den ikke kan anvendes, hvis man bruger kontaktlinser.
Mvh. Lone

Pernille

Tusind tak for godt råd:-)

Katja Moikjær

Selvtak 🙂

J.

Dejligt med nogle gode råd herinde! Den skal jeg ud og ha fingrene i i morgen..

Sabine

Jeg har altid sovet med åbne øjne, og den salve jeg køber i dyre domme til at holde mine øjne fugtede natten over indeholder 90% vaseline. Til gengæld holder det også både øjenlåg og vipper gennemfugtede så jeg ikke behøver at investere i øjencremer = dobbeltwin! 🙂

Anne

Åh Katja, Tusind tak for det gode indlæg, var helt gået glip af det, før jeg nu sad og browsede decembers indlæg igennem. Turen går på apoteket i morgen efter vaselinen og der er tid hos lægen efter nytår, aldrig tænkt over at det ikke nødvendigvis var normalt.
God jul til jer begge. 🙂

Katja Moikjær

Det er jeg glad for at høre Anne. Lad mig høre, hvordan det går, ikke?

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *