Dåseposten: Hudpleje til teenagehud

22.09.13

Kære dåser

Jeg læser med stor fornøjelse jeres blog og har lært en hel del om min egen hudpleje.
Nu bliver min søn imidlertid snart 13 og jeg kan fornemme at der er brug for en anden hudpleje rutine end hidtil.
Har I tips til produkter og hudpleje til en teen-age dreng så vi allerede nu begynder at forebygge uren hud ?

Håber at det er et emne som flere kunne være interesseret i……

MVH Christina

Kære Christina

Tak for din mail. Jeg er glad for, at du har gavn af det, vi skriver.

Teenagere kan have både tør hud eller fedtet hud ligesom alle os andre – på samme måde som bumser og fedtet hud bestemt ikke er nået, man vokser fra, når man bliver voksen. Alle teenagere har derfor ikke brug for den samme hudpleje, men skal se på deres egen hud ligesom alle os andre.

Jeg nærer en stor modvilje mod hudplejeprodukter, der sælges specifikt til en særlig aldersgruppe og især dem til teenagere. Ikke mindst fordi de ofte er fyldt med udtørrende ingredienser, der kan gøre ondt værre.

Teenagehudpleje skal ligesom for os andre være mild. Less is more, synes jeg, og hvis de unge ikke har tegn på bumser endnu, så lad være med at kaste jer ud i særlige hudplejeritualer.

Basal god hygiejne med blide renseprodukter og eventuel creme, makeupfjerner og solcreme ved behov er som regel nok.

Hudorme og bumser
Når puberteten kommer og hormonerne begynder at rase, så kommer hudorme og bumser også for mange. Jeg var selv forskånet for bumser i mine teenageår, men det kan være en grum oplevelse, der efterlader ar på både ansigt og sjæl.

Peeling med BHA eller AHA er første skridt i behandling af alle former for knopper, hudorme, bumser og andre urenheder. Avene Cleanance K er en god og billig mulighed.

Hvis det ikke er nok, er der flere muligheder for behandling af akne:

  • Basiron er det eneste godkendte håndkøbslægemiddel. Det er effektivt – især i kombination med et peelingprodukt som beskrevet ovenfor.
  • Et besøg hos lægen, hvor der er mange forskellige receptpligtige muligheder.
  • Zink
  • Stop med mælk er også en interessant mulighed, som jeg har hørt kloge folk fortælle om, hvordan har hjulpet deres teenagere.

Farlig verdensrekord i modermærkekræft
En af de vigtigste ting, vi skal lære vores teenagere, er at beskytte sig mod solen. Unge danske piger har verdensrekord i modermærkekræft. Og det er livsfarligt.

Årsagen er dårlige solvaner og brug af solarie.

Jeg håber, det hjalp.

Kærlig hilsen

Katja

 

 

 

 

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
1 kommentarer
A

Hej Dåser!
Faldt lige over dette indlæg og ville lige høre, hvordan jeg skal kombinere Basiron med en kemisk peeling. Jeg bruger Basiron hver aften efter rens + toner. Før Basiron brugte jeg LRP Effaclar Duo, som jeg ønsker at inddrage i min rutine igen. Skal den bruges før eller efter Basiron, og hvor ofte bør jeg bruge den?
Tak for den bedste blog for dåser!

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *