De bedste ansigtsrens

20.12.11

Vi får med jævne mellemrum læserønsker, og dette indlæg stammer fra sådan et. En læser (som jeg ikke engang kan huske, hvem var nu? Råb højt!) bad om gode tips til de bedste ansigtsrens. Og ja, det kan du tro, jeg gerne vil skrive om.

Først og fremmest vil jeg gerne give lidt generelle tips til at vælge en god ansigtsrens. Det allervigtigste råd, jeg kan give, er, at dette er i særklasse et område, hvor der IKKE er nogen grund til at købe de allerdyreste produkter. En ansigtsrens har EN funktion, og det er at vaske din hud ren uden at udtørre den. Alle dyre og fine ingredienser bliver alligevel bare vasket af din hud igen, når du skyller den.

Så som hovedregel skal du bruge penge på det, der bliver siddende på din hud, og spare på det, du vasker af din hud igen. Som for eksempel ansigtsrens. Det, jeg leder efter, i sådan en er, at den vasker min hud ren uden at irritere eller udtørre den. At den er mild, uparfurmeret og behagelig og ikke koster en formue.

Og som en sidenote: Glem alt om ansigtsvaske, der påstår at de kan afhjælpe akne og lignende. Det kan de ikke. Alle aktive ingredienser bliver jo alligevel skyllet af. Det er det, der bliver siddende på din hud, der kan virke. Ansigtsvask renser din hud und nichts weider. Kan I huske Clearasil ansigtsvask fra 90’erne? Det virkede heller ikke, vel?

Så tilbage til mine yndlings. De har flere fællestræk end forskelle. De er milde, uparfumerede og uden sulfater og andre irriterende ingredienser. De fleste hudtyper kan bruge dem. Konsistenserne er forskellige, så der handler det meget om, hvilken følelse du bedst kan lide.

Clinique Liquid Facial Soap Extra Mild – I har hørt mig skælde ud over Clinique forældede 3 trins system, men lige præcis deres Liquid Facial Soap Extra Mild er virkelig god. Den er blød, mild og behagelig og har haft en fast plads i min brusekabine meget længe. Den er uparfumeret, men har en sjov meget let duft. Den dufter for mig ganske let af kardemomme. Sådan meget let af kagecreme? Er det kun mig, der synes det? Den er hovedsageligt baseret på olie og er derfor særlig egnet til tør hud.

Clinique Liquid Facial Soap Extra Mild koster 180 kroner for 200 ml. og kan købes i Matas, parfumerier og stormagasiner og på Magasins webshop.

Purely Professional Shampoo 3
Ja, jeg ved godt, at det er en shampoo, men ingredienserne i den er så milde, at jeg gladeligt vasker både den ene og den anden ende af min krop i den… Også mit ansigt. Jeg bruger den faktisk ikke som shampoo, selvom det er en shampoo, men jeg har den i brusebadet og bruger den både som bodyshampoo og til at vaske ansigt i. Jeg har ikke prøvet noget mildere nogensinde. Hvorfor er det, at vi skal bruge et produkt til hver del af vores krop, når det i bund og grund er de samme detergenter, der er i? Det giver ikke mening for andre, end dem der skal sælge det til os.

Purely Professional Shampoo 3 koster 120 kroner og kan købes her i Purely Professionals webshop.

Neutral Face Wash
Neutrals Face Wash er et relativt nyt bekendtskab for mig, men jeg synes, at den fortjener hædrende omtale. Den er billig, mild, parfumefri, miljømærket og astma- og allergimærket og gør det, den skal. Akkurat lige så godt som de dyrere. Hvorfor så betale mere? Det er en behagelig og blød skum, som ikke udtørrer huden og er baseret på milde og gode ingredienser.

Neutral Face Wash koster 79,95 og kan købes i Matas, større supermarkeder og andre steder. Du kan også købe den lige nu på tilbud i Matas webshop. Mon ikke, den også er på tilbud i Matas’ butikker også?

Hvad bruger du?

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
93 kommentarer
Kristina H.

Super brugbart indlæg! Min kosmetolog holder på, at man skal bruge samme serie til rens, toner og fugtpleje, pga. Ph-værdien. Hvad er Pudderdåsernes holdning til det? 🙂

Pudderdåse Katja

Tak Kristina. Med al respekt for din kosmetolog, så er det noget vås. Der er absolut ingen grund til at bruge den samme serie, andet end for den person, der skal sælge dig det 😉

Linda

Er du udannet kosmetolog Katja? For med alt respekt så lader det tit til at du ikke aner hvad du taler om.

Pudderdåse Katja

Nej, det er jeg ikke, men har nok studeret emnet en del mere end de fleste uddannede kosmetologer.

Liselotte

@ Linda,
Jeg er sikker på, at Katja heller ikke er udannet;-)

Kristina H.

Tak for svaret – tænkte nok den måske ikke helt holdt i byretten 😉 jeg vil kaste mig ud i Neutrals ansigtsrens, det er jo en yderst SU-venlig pris!

Pudderdåse Katja

Uhaja…. på SU så bliver det endnu være. Av!
PS. De fleste ansigtsprodukter har cirka samme PH-værdi… Undtagen AHA og BHA produkter, men det er en længere historie.

Linda

Hvad får dig til at tro du har studeret emnet mere end de fleste som har brugt tid og kræfter på en udannelse?
Det er en meget arrogant antagelse. Det virker mest af alt som om du efterhånden har opbygget et had til folk med en relevant udannelse indenfor beauty branchen ?

Lotte

Jeg kunne ikke være mere enig.

Tina T

Jeg bruger neutral face wash og har gjort det igennem længere tid og jeg er blevet rigtig glad for den. Og endvidere så er den faktisk utrolig drøj i brug jeg har virkelig min længe, også udtørre den hellere ikke huden. Så den vil jeg varmt anbefale.

Pudderdåse Katja

Dejligt at høre. Tak for anbefalingen.

Maria

Hej 🙂 Jeg vil gerne spørge jer Pudderdåser hvad forskellen er på en ansigstsrens og en ansigtsvask?
God aften.
Mange hilsner fra
Maria

Pudderdåse Katja

Hej Maria. I mit hoved er det det samme 🙂 Kh. Katja

Tine

Er efterhånden blevet helt afhængig af jeres gode blog og takker for de mange tips:-) Vil høre om i har nogle gode ldeer til hvordan man kommer af med irriterende talg-knopper på kunden og under øjet?

Pudderdåse Katja

Hej Tine. Tak for de søde ord. Prøv at læse her: https://pudderdaaserne.dk/2011/08/21/forstorrede-porer-og-hudorme-eksfoliering-og-peeling/ og her: https://pudderdaaserne.dk/2011/11/07/aha-peeling-til-en-20er/
Mit gæt vil være, at en AHA som fx. HTH vil kunne hjælpe. Det er hvide knopper, ikke?
Hvor sidder dem på kinden? Sidder de højt eller nede på kæben og er der rødme?
Kh. Katja

Tine

Okay, tak for det. Ville det være det samme med BHA, for har længe overvejet at købe den fra Paulas Choice som I har snakket så godt om – har nemlig også nogle store porer på næsen jeg gerne vil af med også. Ja, det er hvide knopper uden rødme der sidder meget højt på kinden.

Pudderdåse Katja

Ja, den burde også hjælpe. Men du må prøve dig frem.

pernille

Jeg bruger en rensegel fra La roche posay (effaclar). For mig er det vigtigt at den kan vaske make-up ordentligt af og renser huden, da jeg ikke bruger skintonic eller lign, fordi jeg synes det tørrer huden ud.

alice sørensen

Jeg har også brugt rensegelen fra LRP effaclar 8(dvs.til uren hud). Huden føles ren og ikke stram efter brug. MEN jeg har kombineret (aldrende) hud, så den tørre hud på mine kinder er blevet irrieteret og endnu mere tør og smårynket end før! Jeg har den også mistænkt for at bryde hudens naturlige syrekappe, så man nemmere får bumser. ÆV. Leder nu efter et alternativ, så derfor læser jeg med her…

Pudderdåse Katja

Av nej, det lyder ikke rart. Håber du kan finde noget her så.

Mette WK

Hvorfor kan du ikke lide Cliniques 3-trins system? Nu siger du jo så meget klogt om så meget andet, så det vil jeg da gerne vide 😉 Jeg er forresten også glad for ansigtsrensen fra Clinique. Lidt dyr i indkøb, men meget drøj i brug!

Pudderdåse Katja

Hov, det skulle jeg selvfølgelig have linket til. Det står her: https://pudderdaaserne.dk/2011/04/10/anmeldelse-cliniques-3-trins-hudplejesystem/

Mette WK

Tak for link! Jamen, der er vi vist meget enige 😉 Er selv glad for rensecremen her og den milde skintonic. Bemærker mig dog, af en anden kommentar i indlægget, at den skal duppes – det skal jeg huske. Cremen er mere lala, men sammen med deres turnaround serum, er den god om morgenen, når det skal tørre hurtigt. Og om aftenen bruger jeg alligevel min favoritcreme (A-Derma Exomega) som natcreme…

Pudderdåse Katja

Turnaround er god! Rigtig god! Anmeldelse er på vej. Og du deler favoritcreme med Helene 😉

Marie-Louise Larsen

Jeg bruger Matas’s renseskum. Den er virkelig drøj i bru, og er flere år gammel faktisk. Ups!
Men jeg synes den udtørrer en del, så tror jeg vil prøve Neutrals næste gang, eller Cliniques. Den er bare dyr, når den alligevel skal vaskes af. 🙁

Pudderdåse Katja

Hmm den tror jeg aldrig jeg har prøvet. Jeg vil sige til Cliniques forsvar, at den er meget drøj (som en anden også nævner). Jeg bruger meget lidt hver gang.

Annette

Min ultimative favorit er Dermalogicas Ultracalming Cleanser 🙂

Pudderdåse Katja

Den har jeg ikke prøvet 🙂

Jane

Jeg bruger renseservietter fra Yves Rocher….Og en god ansigtscreme

Pudderdåse Katja

Renseservietter er også flittigt i brug her. Det er helt indlæg for sig 🙂

Sophie

Kære Pudderdåser
Jeg har et spørgsmål, som måske falder lidt uden for denne tråd, men here it goes:
Det der for mig startede for år tilbage som lidt allergi over for birkepollen har desværre med tiden udviklet sig til allergi både over for hund, kat, græs, husstøvmider og flere fødevarer. Jeg har fået at vide af min læge, at jeg skal være meget opmærksom på hvilke skønhedsprodukter, jeg bruger, da jeg også risikerer at udvikle allergi over for parfume, og det ville jo være rigtig træls (af samme grund bruger jeg nu stort set kun produkter, der er deklareret i samarbejde med Astma&Allergiforbundet).
Men mit spørgsmål er egentlig blot: Hvordan ser det ud mht. de særligt allergene parfumestoffer i MACs makeup-produkter?
Jeg har nemlig været stor fan af MAC i årevis, så vil gerne vide om jeg er på sikker grund her, eller om jeg (snøft!) skal til at se mig om efter noget andet makeup…
I øvrigt tak for en fantastisk blog, der bliver læst dagligt herfra!

Liselotte

@ Sophie,
Jeg er vist lige så allergisk som dig, inkl. en parfumeallergi, og jeg har kun stødt på parfume i MACs Strobe Cream, men den kan jeg godt tåle, og vigtigere – min endnu mere parfumeallergiske mand kan også tåle, at jeg bruger den.
Resten af de deklarationer på MAC makeup, som jeg har læst mig igennem er uden parfume, dvs. øjenskygger, blush, læbestift, læbeblyant og highlighter.

Pudderdåse Katja

Jep Sophie, lyt til Liselotte 😀

Pudderdåse Katja

Hej Sophie
MACs produkter er som hovedregel helt uden parfume. Der har været parfume i for nogle år tilbage, men de er ved at udfase det. I deres makeup kan du godt regne med at der slet ikke er parfume i. Enkelte af deres hudplejeting er der stadig parfume i. Og ganske enkelte produkter ser vi også æteriske olier som fx lavendel i, men det hører til sjældenhederne.
Så køb trygt deres makeup men tjek lige hudplejen just in case. Og tjek altid deklarationen. Det bør man jo 🙂
Jeg håber det var svar nok 🙂
Kh. Katja

Sophie

Mange tak for svar, begge to!
Så vil jeg lettet rense makeuppen af for i aften 🙂
Kh

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *