Tirsdagstip: Sammenhæng mellem mælk og akne

06.08.13
Skummet mælk

Skummet mælk

Foto: Gane og gaffel

Sammenhængen mellem akne og kosten er forbundet med mange myter, og de fleste af dem er fejlagtige. Men forskerne er efterhånden enige om, at det kan være en god idé at undgå mælk, hvis du lider af akne.

For eksempel et retrospektivt studie fra Harvard af 47.355 teenagepiger fra 1989 har man konkluderet en positiv sammenhæng med mængden af indtaget mælk. IKKE fed ost eller lignende mejeriprodukter, men mælk. Selv mælkegiganten Nestlé er nået frem til samme konklusion.

Forskerne mener også, at skummetmælk giver større problemer akne end federe typer mælk.

Ved ikke præcis hvorfor
Hvorfor? Det ved man ikke. Der er mange teorier om hormoner eller mælkesukker, men der skal meget mere forskning til. Disse undersøgelser er dog rigelig dokumentation til, at det er et forsøg værd at stoppe med at drikke mælk en periode, hvis man kæmper med bumser.

Lav-GI kost kan også hjælpe
Man forsker også i sammenhængen med anden kost. Man ved, at lavglykæmisk kost kan hjælpe på akne fordi den regulerer hormonerne.

Til gengæld er det ret sikkert, at hverken fed kost eller chokolade giver bumser. Så tag bare en plade chokolade med smør til… Velbekomme!

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
23 kommentarer
Mille

Rigtig dejligt at vide!
dog skriver en masse andre artikler noget andet, hvilket irritere mig meget læs fx. punkt nr. 12 i denne artikel!
http://www.femina.dk/sk%C3%B8nhed/makeup-hudpleje/25-tips-om-hudpleje

Pudderdåse Katja

Ja. Jeg er ofte uenig i, hvad damebladene skriver 😀

Malene

Det er efterhånden 2 år siden I skrev dette tip, men jeg er for en uges tid siden faldet over det igen – og har siden ikke spist skyr, hytteost eller hældt minimælk i kaffen (nu står den på sødmælk). Jeg er en rigtig mælkeelsker og har siden teenageårene døjet med uren hud (er 37 år) -sådan on and off. Efter en kostomlægning sidste år er det bare blevet endnu værre, hvilket har undret mig en del…indtil jeg læste dette. For er der noget, som jeg har spist masser af det sidste år, så der det skyr og hytteost – for det skulle jo være så godt! Nu er der investeret i en T-zone peeling, og jeg har droppet de magre mælkeprodukter – og på en uge er der allerede sket en forbedring…skønt! Mit spørgsmål er nu, om I har nogen erfaring med, om man kan nøjes med at undgå magre mælkeprodukter i ren form eller om det fx også gælder skummetmælkspulver, som jo findes i mange produkter?

Katja Moikjær

Kære Malene
Jeg ved det ikke, beklager. Jeg er så langt fra kostekspert. Men studierne er alene baseret på mælkeprodukter.
Hvor er det dejligt at det virker for dig 🙂
Kh. Katja

Malene

1000 tak for svar – og for alle jeres gode råd og tip 🙂

Katja Moikjær

Det var så lidt. Håber du kan bruge det.

Maria

Ved nogen om laktosefrie produkter kunne være et alternativ ?:)

Helene Randløv

Hej Maria
Det kan være det er det for dig, men umiddelbart vil jeg sige nej.
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *