Dåseposten: Hvordan får man bumser til at forsvinde?

03.08.13

Endnu engang går jeg til jer.. I ved nemlig bedst.

Jeg har lige været inde i en rigtig teenageperiode, hvor jeg simpelthen blev bombarderet med små bumser, hvoraf de fleste modnede i løbet af nætterne der gik, og så bagefter lagde hævelsen sig.

Men her efter en god uges tid, har jeg stadig nogle jeg ikke ved hvad jeg kan gøre ved for at de forsvinder. Det er bare røde buler i huden, hverken specielt ømme eller trykke-klare. Hvordan kan jeg få dem til at forsvinde?

Jeg bruger MD rene-et-eller-andet complex hver aften, og renser og det hele. Har prøvet at dybderense med matas masken, lige lidt hjælper det.

Hvad er næste step så?

/ Marie-Louise

Kære Marie-Louise
Tak for tilliden

Der er ikke noget, man kan gøre ved bumser, når først de er kommet. Desværre. Andet end at vente tålmodigt, holde fingrene væk og praktisere almindelige gode hygiejneråd, som Helene skriver om her.

Når man behandler bumser, så kan man ikke gøre meget andet end at forebygge, at de opstår (med fx. syreprodukter som MD Formulations, Basiron eller lign.) Men de vil hovedsageligt kunne forebygge. Når først en bums er kommet i gang, så er der ikke andet at gøre end at sørge for, at den bliver så lidt irriteret som muligt = holde fingrene væk og lade være med at genere den.

Plet-behandling af individuelle bumser skal man holde sig fra, det vil ikke virke. Det eneste, der virker på sigt, er behandlinger rettet mod hele ansigtet eller kroppen, og som forebygger, ikke behandler. Hvilket selvfølgelig er enormt irriterende, når først man står med de højst uvelkommende bumser.

Det eneste, jeg selv har oplevet, kan have en smule effekt er produkter med zink i. Man ved ikke præcis, hvordan eller hvorfor zink virker, men det kan muligvis berolige huden og dæmpe inflammationen. På lidt samme måde som man bruger zinklinament til børn med skoldkopper. Jeg bruger selv Avènes Cicalfat creme, der findes mange andre muligheder derude.

I den sidste ende er en god concealer din bedste ven. Og en masse tålmodighed.

Kh. Katja

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
35 kommentarer
LouiseK

Hej. I har ret – tålmodighed er det eneste der virker i længden… MEN, jeg har nu ret gode erfaringer med Drying Lotion fra Mario Badescu, der får bumserne til at tørre hurtigere ud, uden at gøre huden så tør som f.ex. Basiron (hos mig i hvert fald – det er jo superindividuelt hvordan man reagerer – jeg har ret sart hud, der hurtigt tørrer ud). Kender I det – og hvilke erfaringer har I med det?
http://www.youheshe.com/beauty/alle-varer/products/drying+lotion+acne+repair-(yb-mb-13008_hvid_os).aspx

Pudderdåse Katja

Det er også zink 😀 Men jeg har nu ikke prøvet den selv.
Basiron er også et eksempel på et middel som IKKE virker, hvis man bare smører det på bumserne. Det skal bruges for at forebygge at nye opstår.

C. Marie

Hej! Man kan også købe Mario Badescu produkter på www .beautyhero.dk. De er dansk distributør af mærket og har det største udvalg i DK.

Jeanette

Jeg må varmt, meget varmt, anbefale Murads Blemish Spot Treatment – en lille tube til en stor hundredrekrone-seddel, hvis man leder lidt efter gode tilbud. Det påføres en bums, der mere eller mindre er godt igang, og allerede næste dag er der en MÆRKBAR forskel. Og det svider ikke og er også ret usynlig, så det kan påføres i dagtimerne. Har prøvet andre produkter, der siger, at de kan det samme – men helt uden samme effekt som Murads, så nu er jeg færdig med at eksperimentere 🙂

Marie-Louise posgaard Larsen

Tak fordi i tog emnet op

Pudderdåse Katja

Velbekomme 🙂

Pudderdåse Helene

Hej Anne
Jeg vil ikke anbefale ovenstående fremgangsmåde, det kan resultere i sår ved den mindste smule uforsigtighed.
Kh. Helene

Rikke

Hvad kan man gøre for at få bumse-ar til at gå væk? 😀
Knus

Saga

Jeg har også oplevet dette. Det viste sig at jeg ikke kunne tåle min hår-voks. Det var ikke bare knopper jeg fik, men klassiske bumser.
Så det kan også være fordi der er et af de produkter, du bruger, som ikke spiller så godt sammen med din hud.

Jannie

Hej….. Har i prøvet at se på afrikansk sæbe også kaldt (sort sæbe)….. Det helt fantatisk….. Jeg bruger det morgen og aften til at vaske ansigtet i og så bare dagcreme…. Flere produkter behøver jeg ikke

Pudderdåse Helene

Hej Jannie
Det ser rart ud, sæbe med sheasmør <3 Jeg tør godt sige, at ingen af os har prøvet det.
Kh. Helene

Anine

Jeg er ikke helt enig i, at der ikke er noget der virker, når først bumsen er kommet. Jeg har købt en lille tube med grønt lår fra vichy, som indeholder en gennemsigtig gele, som man smører på bumsen. Hos mig gør det, at bumsen ikke udvikler sig og bliver ‘trykkeklar’, men i stedet går i sig selv igen.
Jeg er sidenhen også begyndt at bruge MD formulations. Ovenpå 1½ år med hormoner der går amok, og teenage-fjæs til følge, har det været rigtig rart endelig at kunne gøre noget ved mine bumser. Nu har jeg kun en eller to af gangen, mod før 10. Og dem jeg har, bliver holdt nede af ovennævnte fra Vichy 🙂

Pudderdåse Helene

Hej Anine
Hvor er det dejligt at høre, at du har fundet noget, som virker for dig.
Er det Hyaluspot fra Normaderm serien du taler om? Jeg har ikke kastet mig ud i at prøve den, da alkoholindholdet er temmelig højt og det forskrækker mig lidt, fordi min hud oftest er tør.
Kh. Helene

Anne-Sofie

Jeg bruger også Hyaluspot, og i langt de fleste tilfælde hjælper den faktisk til, at bumsen hurtigere går i sig selv, uden at huden bliver tør eller irriteret – og min hud er temmelig sart! 🙂

Stephanie

Hej med jer 🙂
Jeg har tit gået og tænkt på, at vi jo ikke må pille i vores ansigter og trykke bumserne ud, da det kan give ar og gøre det endnu værre. Er det så egentlig en god ide at gå til kosmetolog? De presser jo nærmest endnu mere og i hele ansigtet? Hvad er jeres holdning til det?
Bedste hilsner og god søndag 🙂

Pudderdåse Helene

Hej Stephanie
En god kosmetolog piller ALDRIG ved de bumser, som ligger dybt og er “umodne”. De sidder jo med et forstørrelsesglas og kan meget bedre se, hvad der foregår. Jeg har været hos nogle der var virkelig gode, og nogle som var virkelig dårlige. Generelt vil jeg sige, at gør det ondt, så bed dem stoppe, så presser de for hårdt, hvilket forøger chancen for ar.
Ansigtsbehandlinger kan være en udmærket løsning til at få renset ud, men vælg en kosmetolog, som du er tryg ved, og som er indforstået med, at det er DIG, som bestemmer.
Kh. Helene

Mathilde

Hvordan slipper jeg af med/forbygger bumser på ryggen

Pudderdåse Helene

Hej Mathilde
I første omgang ville jeg gå på Apoteket og købe noget Mediscrub: http://www.webapoteket.dk/produkter/medi-skrub-med-glycerin-desinficerende-saebe-500-ml-213747, hvis det er meget slemt, synes jeg du skal gå til lægen. Der er mange forskellige præparater, som kan hjælpe.
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *