Dåseposten: Hvordan genopfrisker man solcreme ovenpå makeup?

30.07.13

Hej Katja og Helene

Jeg ved godt, at I skriver meget om solcreme, og måske har jeg bare overset informationer om følgende spørgsmål?

Hvor meget, hvor ofte og især hvordan toucher man op med solcreme i ansigtet i løbet af dagen?
Jeg er efterhånden blev ret god til at tage solcreme på hver morgen her om sommeren, men da min hud ikke er så pæn pga urenheder og akne-ar, bruger jeg bagefter makeup i form af concealer, og enten farvet dagcreme, foundation eller mineralpudder + blush.
Hvis jeg i løbet af dagen skal smøre mig med solcreme igen, kommer jeg jo til at smatte makeuppen ud og føle mig ret beskidt. Selvfølgelig kan man tage makeuppen af og så bagefter på igen, men det er ikke altid en mulighed og helt ærligt for meget makeupping på en dag.

Mange gange tocuher jeg bare ikke op, men nu endte jeg faktisk med at bruge en del timer udenfor i går sidst på eftermiddagen og aftenen direkte efter arbejde, og der har der garanteret ikke været meget beskyttelse tilbage fra om morgenen.

Er der nogle gode råd? Tips og tricks? Nogle særlige produkter, der er bedre end andre?

mhv Anna

Kære Anna

Det er et rigtig godt spørgsmål, og når du synes, at svaret har manglet, er det nok fordi, der ikke rigtigt er nogen genial løsning på det problem.

Jeg kan simpelthen ikke komme på nogen måde man kan lægge almindelig solcreme ovenpå makeup, uden at det bliver noget værre splat.

Løsningen er selvfølgelig at bruge makeup med solfaktor ovenpå den solcreme, du lægger om morgenen. Og der findes heldigvis flere muligheder derude. GOSH laver for eksempel en BB Cream med en solid UV beskyttelse, og meget mineralsk makeup som for eksempel Jane Iredales kompakte PurePressed Base gør også. Begge de to er mulige at lægge pænt igen og igen i løbet af dagen. Jane Iredale kan også bruges som pudder ovenpå anden foundation og dermed tjene både til at genopfriske makeup og give yderligere beskyttelse. De to mærker er kun to blandt mange andre, men hold øje, for mange foundations med solfaktor indeholder desværre ikke UVA-beskyttelse.

Derudover har både Avène og Vichy lavet små kompakte solcremer, der er et kryds mellem solcreme og foundation. Her er solbeskyttelsen helt i top, men det er måske ikke den foundation, jeg ville vælge, på grund af de bedste makeup-egenskaber. Det er dog en god løsning i løbet af dagen, og hvis man er særligt fingernem kan man måske også få lagt det i forbindelse med anden foundation. Udfordringen er, at farveudvalget her er ekstremt begrænset.

Jeg håber, det tjente til lidt inspiration, selvom jeg ikke lige har det ultimative svar.

Kh. Katja

Stil dit eget spørgsmål til os her

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
4 kommentarer
birgitte

Hej
Kiehls skulle have en tyndtflydende ansigtscreme med faktor 50, som man skulle kunne lægge oven på makeuppen. Har ikke selv prøvet den, men har ofte brugt andre tyndtflydende solcremer ovenpå makeuppen for at forny solcreme, men jeg bruger heller ikke særlig kraftig makeup
.

Signe

Peter Thomas Roth har en solcreme i pudderform med faktor 30 eller 45, som jeg er meget glad for. Man pudrer den ganske enkelt på ovenpå makeuppen.
Jeg kan selvfølgelig ikke garantere at den beskytter nok til alle, men jeg er lys i huden og den fungerer rigtig godt for mig.
Det er den her: http://www.beautybay.com/skincare/peterthomasroth/instantmineralspf45/

Anne

Jeg bruger en Bobbi Brown foundation med SPF 15 (mener jeg), som fungerer godt for mig 🙂
Ellers er P20 jo også en mulighed, da den holder hele dagen (selvom jeg godt ved, I ikke er begejstrede for den). Men hvis man en da skal være meget udendørs og ikke har mulighed for at påføre yderligere solcreme, fungerer den nu meget godt. Jeg bruger den altid, når vi er på ferie, fordi jeg netop glemmer at smøre i løbet af dagen, når jeg tonser rundt i en varm storby, og i de tilfælde fungerer den i hvert fald bedre end ingenting

Kristina

Selvom der står på flasken, at de fraråder det, så sprayer jeg altså P20 i ansigtet … Det svider lidt, men det kan jeg godt leve med alternativet taget i betragtning.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *