Sol-kit til weekend i varmen

25.06.13
Tirsdagstip: Beskyt huden mod de første solstråler

Solcremer og aloe vera

I morgen stikker jeg af fra den danske sommer, der tydeligvis ikke helt kan bestemme sig for, hvad den vil blive til og tager på pressetur til Barcelona med Meseostetic. I håbet om at den catalanske sol skinner mere, så har jeg valgt at pakke både solcreme og en lille lifesaver, hvis nu udheldet skulle være ude.

Vichy Capital Soleil Velvety cream complexion refining action SPF 50
Nu har vi talt så meget om de fantastiske Dry Touch solcremer fra både La Roche-Posay og Vichy, men vi er også nogen, der har tør hud. Vichys Velvety Cream SPF 50 er en ikke mindre skøn konsistens men lidt federe og mere fugtgivende til os tørhoveder. Den er tykkere i det og forsvinder ikke på samme måde fra huden, men den føles ganske fantastisk. Den indeholder blandt andet HEPES og hyaluronsyre. HEPES er en eksfolierende ingrediens, som jeg er vild med, og som vi ser i flere og flere produkter fra L’Oreal koncernen. Hyaluronsyre er kendt for at binde store mængder fugt i huden.

Vichy nærmest antyder, at denne solcreme kan hjælpe mod pigmentpletter. Det står næsten i bisætninger. Men der er ingen tvivl om, at en effektiv solcreme er det vigtigste skridt mod pigmentpletter, og ingen laver dem bedre end Vichy og søsterfirmaerne. Uden en ordentlig solcreme hjælper alle verdens behandlinger intet. De plejende ingredienser i HEPES og hyaluronsyre gør nok mest huden pænere generelt. Men jeg har været så sød at sørge for de sidste par måneder at udvikle nogle pæne pigmentpletter i panden, som vi kan teste på.

Avivir Aloe Vera Spray
Glem nu alt om særlige aftersun produkter. Aloe vera er det, der virker. Basta! Hvis nogen af jer så Aftenshowet for nylig, kunne man også der høre professor dr. med. Peter Bjerring fortælle om aloe veraens efffekt på forbrændinger.

Her har jeg den med i sprayform, men det er i princippet lige gyldigt. Jeg synes bare, den er praktisk. Så kan jeg også samtidig bruge den på mit fine brændemærke efter en nærkontakt med lidt for varm olie her i weekenden…

Eau Thermale Avène High Protection Spray SPF30
Jeg bruger stort set altid solcreme i sprayform til kroppen. Fordi det er mest praktisk for mig selv, og fordi det gør det nemmere at jagte min 4-årige solcremeshadende søn med den. Jeg plejer at bruge multipositionssprayen fra Vichy, som er udgået. Så nu er jeg på jagt efter en ny favorit. I år har jeg SPF30 fra Avène med – jeg har endnu ikke prøvet den, men jeg plejer at holde meget af Avènes solcremer.

Her kan du købe det
Eau Thermale Avènes solcremer kan du købe på apoteket. Denne koster cirka 180 kroner for 200 ml. Vichy Velvety Cream SPF 50 koster 135 kroner også på apoteket. Avivir Aloe Vera Spray koster 50 kroner hos blandt andet Matas og helsekostbutikker for 75 ml.

Escentual har Velvety Cream på lager, og der er stadig 6 dage tilbage af deres udsalg på franske apoteksmærker, hvor der generelt er rigtig meget solcreme. Også fra Avène, men ikke lige sprayen i SPF30.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
9 kommentarer
Julie/Gane&Gaffel

Jeg er ikke så vild med Vichys og La Roche Porsays ansigtssolcremer som I – og tilsyneladende alle andre 🙂 – er. Til gengæld er jeg head over heels forelsket i Kiehls SPF 50 solcreme, som er überlet og hverken fedter eller skaller af (som de to førstnævnte gør på mig). Den SKAL i altså prøve! 🙂

Louise

Har du overvejet Niveas Pure and Sensitive spray (TÆNKs testvinder fra sidste år), i stedet for Avène? Jeg er helt tosset med den, især fordi den forsvinder hurtigt på huden.

Stine

Hej Katja. Håber du er blevet glad for din Eau Thermale Avène High Protection Spray SPF30. Jeg bruger den selv på min lyse hud og er så glad for den. Kan du fortælle mig, om den beskytter mod både UVA og UVB og alt det, den skal?
Dbh
Stine

Pudderdåse Katja

Det gør den 🙂 Jeg er også rigtig glad for den!

Vesna

Fed blog !!
Jeg vil høre om hvad i siger om Mesoestetic prudukter ??
Det har været meget svært at finde noget om hvor meget det virker og hvor godt det er ??
på forhånd tak

Pudderdåse Katja

Ih hvor er jeg glad for at du spørger om det. Jeg har som I måske har set på facebook og Instagram netop besøgt deres laboratorium i Barcelona. Og jeg er i gang med at bruge deres Radiance DNA serie, og den er noget af det bedste, jeg har prøvet meget længe. Min hud er kæmpe fan. Jeg skriver en anmeldelse på bloggen af den serie, og vil også gerne skrive mere om mesoterapi og cosmelan. Men Radiance DNA serien er jeg i hvert fald ubetinget fan af. De har dog et kæmpe stort produktsortiment, som jeg ikke sådan lige kan udtale mig om selvfølgelig

Vesna Barbu

Tak 🙂 Jeg har købt mange af deres prudukter og er selvfølgelig nysgerig om hvad andre siger om mærket, jeg har købt deres collagen 360 eye contur , stem cell til ansigtet , hydra vital ansigt maske , deres glcolrepair som jeg ville ønske at hørre lidt nærmere om ? Og selfølgeligt deres sun protection uva-uvb spf 50 ? jeg har ledt og ledt men kan ikke finde en anmældelse på prudukterne ? og da det kommer op i pris så vil man jo gærne vide om det er godt eller ? Men lige den du skriver om har jeg ikke prøvet, det som er vigtigt for mig er at cremen / maske osv. er antiage og hjælper med at reducere rynker og forstøret pore 🙂
Tak for dine fine og ærlige anmældelser som virklig hjælper , så man ikke går ind og køber sig fattig i de forkærte præperater !!

Pudderdåse Katja

Jeg har desværre ikke testet nogle af de andre produkter endnu, så det må nok vente. Men de har generelt styr på ingredienser og indpakning, så jeg ville undre mig meget, hvis de ikke virker. Hvad er din oplevelse?

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *