Dåseposten: Teenagehud og akne

25.11.12

Hej verdens allerklogeste dåser 🙂

Jeg elsker jeres blogs og suger alt info fra jer til mig. Derfor kan jeg også kun skrive til jer, da damerne på apoteket og i Matas ikke har kunnet hjælpe mig.

Min datter bliver 12 i januar, men har gennem længere tid haft begyndende uren hud. Jeg ønsker ikke, at hun skal have en så rædselsfuld pubertet som mig, så derfor spørger jeg jer til råds. Hvad skal vi bruge? Hun har mega sart hud og tåler ikke parfume (præcis som hendes mor!!). Heldigvis er det ikke rigtigt slemt endnu, men det kunne være rart at tage det i opløbet.

På vores sommerferie til USA købte jeg et prøvesæt af Cliniques anti-blemish solutions. Det kunne hun ikke tåle!! blev rød og skallede.

Glæder mig til at høre fra jer.

KH

Dåsefan nr. 1 Marianne og Mie 🙂

Kære Marianne

Tak for din søde mail.

Jeg kan virkelig godt forstå din bekymring. Det er ikke sjovt at gå gennem teenageårene med akne. Det kan få store konsekvenserne for ens selvtillid.

Akne er hormonelt betinget, og du kan ikke gøre noget for at forebygge det. Hvis din datter har arvet det fra dig, så vil hun få det – hvad du end gør på nuværende tidspunkt.

BHA/Salicylsyre
Det bedste middel der findes indenfor kosmetik er salicysyre eller BHA. Det er en mild og god kemisk eksfoliering. Jeg kender på nuværende tidspunkt kun et sted, du kan købe det i en optimal koncentration og PH værdi, og det er hos Paula’s Choice. Du kan læse mere om eksfoliering her.

Basiron i håndkøb
Dernæst er antibakterielle midler rigtig gode, når/hvis din datter begynder at få deciderede bumser (jeg kan ikke helt tyde, hvor slemt det er endnu). Basiron er et effektivt håndkøbslægemiddel med benzylperoxid. MEN det er samme aktive ingrediens i Cliniques amerikanske Acne Solutions serie. Hold tungen lige i munden – var det den serie, Mie prøvede? Så KAN det være benzylperoxid, hun ikke kan tåle og dermed næppe heller Basiron.

Gå til lægen!
Mit vigtigste råd er at gå til lægen, når/hvis det for alvor begynder. Decideret akne kan man IKKE behandle med kosmetik. Det er styret af de hormonelle forandringer, der sker, og det er en læge-opgave at behandle. Heldigvis findes der er rigtig mange gode midler på recept at vælge imellem, og det kan jeres praktiserende læge eller en hudlæge hjælpe med, når/hvis det bliver nødvendigt.

Læs mit tidligere indlæg om akne her

Jeg håber, det hjalp.

Kh. Katja

Stil et spørgsmål til Dåseposten her

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
31 kommentarer
Marianne Mie's mor :-)

Kære alle,
1000 tak for alle jeres gode og konstruktive mails. Jeg tager dem alle til mig.
Jeg lider selv BÅDE af Rosacea OG PCO!!! så jeg selv været igennem alt hvad der findes af antibiotika både til indvortes og udvortes samt P-piller og jeg føler med alle jer, som har været det samme igennem som mig.
Lige nu er Mie’s hud faldet lidt til ro igen. Det er jo nok kun i en periode, men Netral vask og skintonic, gør i hvertfald ikke noget dårligt for hende. Jeg ved om nogen, at det ikke er nogen skam at gå til lægen, hvis man er rigtigt ked af sin hud, så hun har sin mors fulde opbakning, hvis den tid kommer.
Held og lykke til jer alle derude og endnu en gang TAK Katja og Helene for dette fantastiske forum.
I love you!!!!
Marianne Mie’s mor

Pudderdåse Katja

Så få lige tjekket Mie for PCO også, når tid er, ikke? PCO, hormoner og akne går hånd i hånd – og det er arveligt!
Held og lykke <3

Emilie

Et rigtigt godt indlæg 🙂
Jeg har et lille spørgsmål og vidste ikke om jeg kunne skrive spørgsmålet under et gammelt indlæg, og om i så stadig ville kunne svare. Men altså, jeg er en ung pige uden alt for mange penge på lommen men da jeg er helt vild med make-up vil jeg stadig gerne have det bedste. Jeg har den der lille, smokey-eyes pensel fra m.cosmetics(http://www.matas.dk/mcosmetics-trendy-eyeshadow-brush-smudge-no06) som jeg bruger til selv samme formål, men nu er det jo snart jul og er lidt fristet til at høre om M.A.C’s 219 er meget bedre? For jeg syntes at den fra M.C skal man være ret hårdfør med.
– Hilsen en fast læser!

Pudderdåse Katja

Ja! 219 vil du helst sikkert opleve som bedre. Uden sammenligning… De er meget forskellige

Emma

Basiron har i hvert fald virket vildt godt for mine veninder, der har haft problemer med akne!!
Nu hvor jeg er her, så ville jeg lige høre om i kan hjælpe mig: Jeg har ret normale øjenvipper foroven, normal længde og ret kraftige. MEN de nederste øjenvipper er så tynde og få? altså næsten ikke-eksisterende!!! Er der noget jeg kan gøre, udover falske øjenvipper? (det orker jeg ikke rigtig, jeg er kun 15) For jeg elsker virkelig mascara, men det ser lidt ubalanceret ud med tydelige vipper foroven og så ingen forneden. På forhånd tak!!

Pudderdåse Katja

Det er der i hvert fald: https://pudderdaaserne.dk/2010/05/26/fa-lange-ojenvipper-nyt-mirakel-produkt/
Det er en gammel artikel, og produkterne på det danske marked er nu M2 Beauté og Neulash. Men indholdet er det samme 🙂 MAC har også: https://pudderdaaserne.dk/2011/10/02/fa-laengere-ojenvipper-med-mac-prep-prime-future-length-lash-serum/

Emilie

Hej pudderdåser
Jeg er 25, har ikke (ofte) betændte bumser, nærmere en masse hudorme/talgknobber på hagen – selvfølgelig er der andet, men det er det som generer mig mest. siden starten af oktober har jeg renset morgen og aften med A-Dermas vaskeolie, brugt Avene Cleanance K, ventet lidt og så brugt A-Dermas Epithéliale A.H. og jeg kan tydeligt se en forskel (jeg har i en lang periode brugt jurlique, men det her er væsenligt bedre). Jeg har sart hud, og jeg er altid bange for at bruge for skrappe produkter, men samtidigt tror jeg at den exfolierende creme har gjort en stor forskel. Problemet er nemlig ikke forsvundet..
Nå, til mit spørgsmål; I indlægget skriver du at Paula’s Choice laver den eneste optimale exfoliering. Hvad er forskellen på denne og Cleanance K? Kan jeg med fordel bruge Paula’s Choice i stedet? og vil den være for hård ved min hud?
på forhånd tak
Venlig hilsen Emilie

Pudderdåse Katja

Forskellen på de to er, at Paula’s Choice laver et rent BHA-produkt. Cleanance K er en blanding af AHA og BHA. Til bumser og hudorme er ren BHA efter min mening mere effektivt. Det kan være en smagssag – andre vil måske opleve noget andet. Men et produkt med ren BHA (2%) er guld efter min mening.
Jeg lover ikke noget, men jeg synes, du skulle tage at prøve. Hun sælger sample sizes billigt – desværre er fragten ret høj på almindelige produkter.
Og så ville jeg overveje om vaskeolie er det rette til din hud? Den kan være ret fedtet – måske du var bedre tjent med et mindre fedtet produkt? Bare værd at overveje, vaskeolie vil jeg bruge til tør hud.
Kh. Katja

Emilie

Hej Katja, tak for dit svar! Jeg har egentlig tør og sensitiv hud, og jeg slår primært rigtig ud når jeg bruger produkter der er for kraftige – det er i hvert fald min erfaring, og derfor jeg tror jeg har haft gode resultater med a-derma. Jeg er altid opmærksom på at få nok fugt, men det er selvfølgelig også et problem om man ‘stopper’ hudens porer. Jeg prøver at bestille nogle samples fra paula’s choice. det er i hvert fald et forsøg værd 🙂 Tak for nogle informative indlæg.

Pudderdåse Katja

Selvtak – jeg håber, det virker for dig

Maria Pedersen

Hej med jer alle 🙂
Jeg har siden jeg var ca 12 år haft virkelig uren hud – det er roligt begyndt at stilne af, men er dog ikke forsvundet helt (jeg er i dag 22) – jeg har gentagende gange fået stærke cremer på recept – men de har ikke hjulpet til andet end at affarve mit tøj 🙁
Min hud er blevet MEGET bedre da jeg:
1. Begyndte at drikke meget mere vand end før.
2. Begyndte at rense min hud med;
– intimsæbe ( det har en lav ph-værdi)
– skind tonic fra neutral
– og så har jeg købt en serum og en creme fra mærket Juldahl (det er natur produkter – og de laver bla. Den face and body Oil, der er så populær! De er vidst bare til fedtet hud – men har gjort underværker for mig 🙂
3. Sig til din datter at lige meget hvad, er det vigtigt ikke at overrense! 🙂
Jeg håber i finder en løsning!

Ella M

Hej
Jeg er 18 år og har selv døjet med uren hud siden jeg var 11 år. Jeg tænkte, at jeg lige ville dele det eneste produkt der rigtig har hjulpet mig: Exuviance, som er et amerikansk medicinsk-dermatologisk virksomhed der forsker og udvikler inden for hudpleje (http://www.exuviance.eu/da/vad_kan.html).
Min kosmetolog-mormor er en af de få i Danmark der bruger det, og jeg må sige, at det er bedste jeg har prøvet. Det er desværre ikke det billigste, men jeg har prøvet en masse ting, og er altid kommet tilbage til Exuviance 🙂
De har en klinik i kbh (http://www.exuvianceklinikken.dk), der laver nogle fantastiske behandlinger, som har gjort underværker for min hud – og vigtigst; holdt den ren og fin 🙂

Heléne Sofie

Hejsa piger,
Jeg er en 22 årig pige som selv i mine pre-teen år døjede med præcis det samme. jeg var dog ikke allergiker. Jeg blev utrolig meget mobbet med det og valgte til sidst at tage til lægen med det – Han gav mig i starten nogle piller, hvor der ville gå nogle måneder før det ville træde i kraft.
Men da jeg blev utålmodig henvendte jeg mig igen – og denne gang gav han mig en “duppe-creme” som jeg virkelig har svoret til siden! Da jeg så blev de 16 år forsvandt alle mine bumser og lige siden har min hud været pletfri, minus et par gange hvor jeg har været naiv og troede jeg kunne bruge parfumeret produkter. Jeg står dog på arbejde ligenu – men duppe-cremen står derhjemme og vil med glæde dele dets navn til jer. For det hjalp virkelig mig :-)!
Knus,
Heléne Sofie

Pudderdåse Katja

Jeg vil meget gerne høre navnet. Tak fordi du fortæller din historie Heléne Sofie. Dejligt at du fandt noget 🙂
Knus Katja

Natasja

Hej Helene, er du kommet hjem fra arbejde :p
Jeg vil gerne høre navnet på cremen!

Helene Randløv

Manner, jeg fik helt stress, fordi jeg troede, det var mig 😀

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *