Tirsdagstip: Undgå problemhud efter ferien

07.07.15
SPF 50 til ansigtet solcreme

SPF 50 til ansigtet solcreme

I løbet af de sidste par måneder har jeg fået et hav af mails fra læsere, som spørger om, hvordan rutinen skal være, når man bruger solcreme. De fleste bliver udfordrede af de mange lag af creme, og så går det galt. For når valget står mellem den sædvanlige hudpleje og solcremen, som de fleste desværre husker som lidt tung og træls, ja så vinder hudplejen.
Det er egentlig ikke så mærkeligt, for der er temmelig mange, som står i slutningen af sommeren eller starten af efteråret med en hud, der er tør og umedgørlig. Og når det først er gået galt, så er det ikke sjældent solcremen, der får skylden.

Ekstra fedtet…
Det er heller ikke så sært at flere nærmest har angst for den seje, fedtede og ærlig talt ubehagelige konsistens, som de fleste af os har oplevet lidt for mange gange. Heldigvis er der rigtig mange formler, som er lette og behagelige, cremer der hverken fedter eller føles som en maske. Alligevel kan det være en ganske god idé at tænke over, hvilke produkter du ellers bruger.
Du skal også være opmærksom på, om du skifter adfærd i forhold til rens og cremer. Mange reagerer på den svedende og let fedtende hud med ekstra grundig rens og ved at undgå cremer. I stedet kan du vælge en rigtig god fugtighedscreme til natten. Den trælse hud i efteråret skyldes med stor sandsynlighed ikke solcremen, men dine ændrede rutiner i forhold til at komme den fedtede hud til livs gennem sommeren.

Lidt men godt!
Her vil jeg ikke skrive med en guide, simpelthen fordi det der virker for mig, ikke nødvendigvis er det rigtige for dig. Min hud har det bedst, når jeg renser med en blid rensevand om morgenen. Derefter tager jeg oftest et fugtserum, og så tager jeg solcremen på. Der er altså ikke creme mellem mit serum og min solcreme. Til gengæld sørger jeg for at mit serum er af den type, som egner sig som primer, det giver nemlig en god base, hvis jeg også vil have makeup på.
Hvis min hud har brug for ekstra pleje, så foregår det efter, jeg har renset solcreme og eventuelt makeup af om aftenen. Husk at vælge gode og lette cremer, huden har mindst ligeså meget brug for fugt om sommeren.

Og så skal den af…
Der er mange, som ser vinterens sweatre, store frakker og støvler som en pinsel, og solcremen har også ry for at være en besværlig størrelse. For selvom du naturligvis skal huske at tage solcreme på, så er det også rigtig godt for huden at få den af igen.
Det er altid vigtigt at rense huden, om sommeren er det ekstra vigtigt, at det foregår om aftenen. Selvfølgelig skal det som sædvanlig foregå med respekt for huden, og derfor er det vigtigt at vælge en mild og skånsom rens!

Billedet er fra min Torsdags top ti: SPF 50 til ansigtet.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
33 kommentarer
Amalie

Hej pudderdåser.
Er ved at købe ind til sommerens hudpleje og det fik mig til at tænke.
Jeg er ikke fan af solcreme i sig selv da jeg synes de hurtigt kan blive meget fedtede, og da jeg har meget tør hud har jeg brug for lidt mere fugt end hvad de kan give. Har derfor fundet nogle forskellige dagcremer med enten spf 30 eller 50, så ville bare lige høre om i tror det er fint nok?
Og så lige et spørgsmål mere. Hvis man bruger en dagcreme med SPF 30 eller 50, derefter en primer med SPF 20 og til sidst en bb cream med SPF 35, er man så ekstra godt beskyttet og kan gå en hel dag i solen uden at skulle til at smøre extra solcreme på?
Mvh kæmpe dåsefan, Amalie

Helene Randløv

Kære Amalie
Tak for tilliden! Dit første spørgsmål, kan du finde svar på lige her: Dagcreme eller solcreme – Hvad skal du vælge?
Dit andet spørgsmål er meget relevant. Man kan desværre ikke lægge SPF i lag og regne med superbeskyttelse. Du opnår stadig kun den højeste beskyttelse altså SPF 50 fra dagcremen. Er du ude i løbet af dagen, skal du huske at tage solcreme på flere gange, også selvom det er vanvittigt træls oven på makeup. Du er aldrig beskyttet mod en hel dag i solen.
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *