Tirsdagstip: Blæs på hvad andre siger

Negleolie til skøre og flossede negle

Negleolier fra CND og Essie

Vores negle er lidt ligesom et stykke wienerbrød. De består af en masse tynde lag, der bliver holdt sammen af lige så mange tynde lag fedt.

Når vores negle bliver tørre, så mister de disse naturlige lag af fedt, og så bliver de skøre og begynder at flosse og gå i stykker i flager. Kuren er simpel. At tilføre mere fedt i form af olie.

Der findes mange negleolier, og der er ikke nødvendigvis nogen, der er bedre end andre. Der er i hvert fald ingen faglig grund til at den ene skulle være bedre end den anden. Det er alene et spørgsmål om personlige præferencer.

Jeg bruger selv:

1. Essie Apricot Cuticle Oil – Er min favorit pt. uden at jeg kan komme med en umiddelbar forklaring på, om den burde virke bedre end andre. Men mine negle kan godt lide den. Penslen er dejlig bred, og duften er en smule skarp af abrikos.

2. CND Solar Oil – CND’s klassiske Solar Oil har været min favorit gennem længe, men desværre er jeg snart løbet tør. Jeg har brugt en limited edition, der dufter behageligt af vanilie, som de lavede for et stykke tid siden. Den almindelige Solar Oil har en kraftig duft af mandelessens, som ingen af os er gode venner med. Men det har ikke noget med effekten at gøre.

Så:

Hvis dine negle er skøre eller flager og knækker på især lange led, så er det sandsynligvis på grund af, at de er tørre, og så er negleolie vejen frem. Og derud selvfølgelig at finde frem til, hvad det er der udtørrer dine negle.

Her kan du købe det
CND Solar Oil kan du herhjemme kun købe på klinikker og i Matas Stylebox. Du kan også købe den online, blandt andet direkte hos den danske importør. Den koster 79 kroner for 7,8 ml. og fåes i mange andre størrelser.

Essie Apricot Cuticle Oil koster 125 kroner i for eksempel Matas og Magasin. På nettet kan jeg finde den til 85 kroner og gratis fragt hos blandt andet feelunique.com eller hos Nicehair til 79 kroner, men så skal du betale fragt oveni.

 

 

 Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram  @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Lookfantastic.dk - Gosh.dk  - Feelunique -  Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

48 kommentarer

 • Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Jeg har altid lært at hår og negle er opbygget af samme stof. Hår kan man (såvidt jeg har forstået) ikke tilføre ret meget udefra, men det kan man godt med negle?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Ellers kan jeg anbefale at spise kalk piller :) skulle jeg under graviditeten og mine negle blev så lange og tykke!

  Men jeg tænkte på, det jeg har hjemme hedder “neglebåndsolie” .. Skal det her også kun lægges på neglebåndet eller er dem her til hele neglen?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Pernille
   Bliver lige nødt til at tilføje at hverken hår eller negle er opbygget af kalk, det er keratinceller det er opbygget af :)

   Så kalkpillerne virker 100% ikke på neglene, men højst sandsynligt dit lille vidunder i maven der giver fantastisk vitamin/hormon balance i kroppen så neglene faktisk har det godt :) Så du har bare været heldig. Negleolie er det eneste hjælpemiddel vi har til neglene :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cathrine Frost

   Da jeg var gravid(været det 3 gange) der blev mit hår mega og har aldrig haft bedre negle! Det er pga. gravitamin pillerne!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Cathrine
   Som Manja skriver ovenfor vil du med meget stor sandsynlighed ikke opleve samme effekt, når du ikke er gravid. Det er fordi det ikke er pillerne men hormonbalancen (og selvfølgelig andet) som styrer neglenes og hårets kvalitet.
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Essie-olien hedder også neglebåndsolie. Brug du bare den du har på hele neglen :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise Iversen

  Jeg har præcis det der problem med mine negle. Så træls.
  Et tip: Vitamin E nail & cuticle Oil fra Sally Hansen dufter ikke rigtig af noget andet end olie. Den har jeg købt i Matas.
  Desuden har jeg kastet mig ud i projekt Silica. Har taget dem i ca halvanden måned, så stadig svært at sige noget om effekt. Umiddelbart synes jeg at jeg ser en bedring, men måske er det forbigående eller skyldes andre ting…. Er silica noget I har erfaringer med?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Nej desværre. Der er ikke rigtig nogen dokumentation for at bruge det, men… Måske? Hvem ved

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Virker det at bruge negleolie ovenpå neglelak? Eller skal neglen være bar for at det har nogen effekt at bruge negleolie?
  De to omtalte olier er også mine favoritter. Er nu meget glad for marcipan-duften ved solar-oil, og så er den fantastisk til mine tørre neglebånd.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Det kommer lidt an på neglelakken, om den kan trænge igennem, men generelt vil jeg sige ja. I hvert fald virker det at bruge den langs kanten af neglen, så den kan trænge ned rundt om neglelakken.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Negleolie kan sagtens trænge igennem neglelak :) Alt hvad acetone kan trænge igenne, kan CNDs SOlar Oil også :) Dvs, Lak, Shellac, Akryl fx :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • mille

  Har i mange år været storforbruger af CND’s negleolie. Elsker den! Men da jeg blev gravid, fik jeg, sammen med min baby, udleveret en voldsom masse prøver på alt muligt babygejl. Mine hænder fandt en dag frem til en prøve på Derma Baby Creme (ECO), og lige siden har jeg ikke brugt andet! Mine hænder har aldrig været blødere, mine negle flosser ikke længere, og så sparer jeg en hulens masse penge på negleolier og dyre håndcremer. Så kan varmt anbefale Derma Baby Creme, den er et HIT! Ikke mindre :-)
  Blot et lille tip herfra :-)

  Tak for en fantastisk blog!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Det lyder som noget, jeg skal prøve :) tak

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise BE

  Heej!

  Har I evt. nogen idé om det vil hjælpe, hvis man har håndeksem? (ikke i slem grad). Mine negle flosser rigtig meget, og kan kun sjældent blive lange..Tænker det er på grund af mit eksem.

  /Louise BE

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Det er absolut et forsøg værd. Jeg synes dog du skal finde en uparfumeret negleolie, når du har eksem. Men du ved bedst selv, om du reagerer på parfume på hænderne.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Katja. Vil blot lie tilføje at din yndlingsolie (som jeg ELSKER!!!) sadig findes hos Insight Cosmetics Group :)

  Og at der ER klart forskel på negleolie, det vigtigste er at der er en transporterende olie i – jeg ved ikke hvilke olier der er Essies, men ville meget gerne se en ingrediens liste. Dog ved jeg at SolarOil indehoelr Jojoba olie, som er den naturlige olie der minder mest om hudens egen, og samtidig er en superpenetrerende og lettransporterende olie, som hjælper med at trække de aktive ingredienser med ned i neglepladen(som mandelolie, Risklid og e vitaminen ) Derfor du elsker den! ;)

  //Manja Liah

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Tak skal du have Manja :)

   Der er lidt forskellige olier i Essies – af bomuld, mandel, solsikke og soja.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • camilla c

  Hvis mine øjne ikke bedrager mig, så kan man også købe cnd i Salling, Århus efter deres udvidelse af butikken :-) (og mac samt Bobbi brown!!!)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Det er interessant. For Salling har vel ikke en neglesalon? CND har altid kun ville være i saloner

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • camilla c

   De har fået sådan et neglehjørne i butikken :-) der er også kommet et tysk neglelaks mærke, som man bruger meget til akryl og gele negle!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia Bahl

  Hey begge pudderdåser :)
  Tusinde tak for en skøn skøn blog. Jeg skrive rlige på et gammelt indlæg, som jeg håber, I ser. Men kan I anbefale et godt mærke til en negleolie uden parfume?

  De ebdste hilsner fra Mia

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Jeg kender desværre ikke lige nogen :-(

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

   Hej Mia. Jeg har en negleolie fra Sally Hansen der ikke dufter af andet end olie. Den hedder Vitamin E Nail & Cuticle Oil. Købt i Matas. Kan ikke huske om den ligefrem er parfumefri, men du kan jo prøve at finde den, og så tjekke deklarationen for parfume. Mvh louise

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • anette

  Nu har jeg lige købt min første negleolie, tak til jer :)

  Hvis nu man har dumme negle der flosser og flækker er der så noget vitamin/kosttilskud som burde kunne hjælpe på det?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det burde din nye negleolie hjælpe på :) De flækker nemlig og spalter pga tørhed – så i gang med olien. Du vil hurtigt få effekt på neglebånd og omkringliggende hud, men ikke på neglen, der skal du forvente brug i 4-6 mdr, indtil den nye negle er vokset ud :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • anette

   tak hvor ofte skal man bruge den?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gerne 1 -2 gange dagligt :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • anette

  findes der noget kostilskud man kan spise for at få bedre negle? JEg har tidliger med stor succes spist siclia men efter en pause holdt det op med at virke igen :(

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anette

  Kan godt ske det er et dumt spørgsmål, men kunne man i princippet bruge en hvilken som helst olie? abrikosolie eller mandelolie?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Se det er et godt spørgsmål Anette, som jeg selvfølgelig har tænkt på. Jeg har forsøgt og forsøgt at finde noget ordentlig dokumentation for, hvilke olier der rent faktisk er bedst, men kan ikke finde noget. Så umiddelbart kan jeg ikke finde nogen grund til at alm. abrikoskerneolie fx. ikke skulle virke. Men jeg kan ikke finde et grundlag at udtale mig på.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • anette

   tak for svar Katja, måske man kan kigge på hvad der er af ingredienser i fx cnd olien som jeg selv lige har købt. Kan bare ikke lige finde et sted hvor der står, men tænker at der må stå opført hvilken olie der er i?

   Hvor kan man evt. se det?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • SolarOlien indeholder 4 ingredienser. Mandelolie, Risklid, E-vitamin, Jojobaolie :) Og en skvis parfume, der giver den karakterisktiske duft af mandel .. Tillader mig lige at svare p dit snadet spørgsmål også. Det er IKKE muligt at bruge en ren mandel olie eller andre olier for sig selv mandellien i sig selv er en blødgørende olie og giver fugt fugt fgut, og modvirker derfor tørre og spaltede/knækkede negle. MEN molekylært er den ikke designet til at trække igennem negl/hud. Derfor skal de arbejde sammen med en olie der kan transportere. Heri er der så tilsat Jojoba, som er en den naturlige olie der minder mest om hudens egen, og der for lille nok til at trække de andre ingredienser med ned. Så ren mandel olie, ville blot ligge i øverste hud lag og fedte, og egentlig aldrig trænge ned der hvor den faktisk SKAL virke :) Håber at det gav lidt mening..
   Hilsner Manja Liah

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • anette

   Det gav meget mening tak :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • anette

   Nu er jeg altså lidt forvirret, kan man så bruge en abrikoskerneolie eller ej?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Det er et forsøg værd. Jeg ved det simpelthen ikke nærmere.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anette

   ældre indlæg. Men jeg har brug cnd solar oil men da jeg løb tør besluttede jeg mig for at prøve med solsikkeolie som jeg normalt bruger til huden (med stor succes) og det virke altså ikke. Det kan godt være det gør en lille forskel, men ikke meget. Mine negle har været i slem forfatning før jeg begyndte med cnd olie som kurerede alle problemer, men de flækkede og sprækkede negle vendte tilbage da jeg begyndte med solsikke olien. Så noget om at olie ikke er olie er det i hvert fald i det, det er mine negle et tydeligt bevis på. Overvejer at prøve ren jojaba olie i stedet.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina

   Nej nej og atter nej. Alle de der mandelolier, mad-olier og hvad folk ellers kan finde på at bruge er slet ikke gode nok! Da der er Jojoba-olie i Solaroil, gør at den trænger ind i huden og ned i neglen, hvorimod de andre nævnte vil ligge og fedte på overfladen. Der er en grund til der bliver lavet negleolier ;-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Så hvis negleolien ikke indeholder jojoba olie, så er den ikke virkningsfuld? Så OPIs avoplex, den dur ikke?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Det er ikke min opfattelse. Jeg har ikke oplysninger om, at nogle olier skulle være bedre end andre nødvendigvis.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla C

  Cnd solar oil er i øjeblikket på tilbud i den nye stylebox i Århus til 39 kr for 7,8 ml!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Hej. Jeg har 2 stk. tilbage af SolarOil limited edition Vanilla som jeg sælger hvis det er ;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathrine

  Tak for jeres skønne blog!
  Når nu kokosolie har en beviselig virkelig på hår – virker det så ikke også på negle? Personligt har jeg brugt kokosolie som negleolie i to+ år nu og har ikke oplevet en knækket negl siden jeg begyndte. Men er det muligt, at det er selve massagen der virker, noget blodtilførsel eller noget?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Kathrine
   Det er også min oplevelse, og min overbevisning i øvrigt… Jeg sværger også til kokosolie til neglebåndene og dermed neglene :-)
   Men jeg har ikke læst om en særlig gavnlig virkning.
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annette

  Hej. Nogen der kan hjælpe mig med at få svar på mit spørgsmål. Hvor ofte skal man bruge negleolie? Min negledame siger 3 gange om dagen men det syntes jeg lyder meget vildt. Kan det virkelig passe??

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bonnie

   Det har jeg også fået anbefalet. Og vil sige at jeg gennem årene har mærket tydelig forskel på når jeg kun har brugt det 1-2 gange dagligt, kontra 3, så jeg vil også anbefale 3 gange. Hvis du gør det morgen og aften og i frokost pausen, blir det hurtigt en vane, du kan evt købe en lille solarolie eller en pen der kan fyldes olie i, så er den lige til at have i lommen, tasken osv, så man altid har noget med sig.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tirsdagstip: Blæs på hvad andre siger