Derfor kan solcreme fjerne din neglelak

Solcremer og neglelak
02.05.22
Solcremer og neglelak

Solcremer og neglelakHar du også oplevet at din neglelak forsvinder efter at du har smurt dig selv eller ungerne ind i solcreme? Du har måske endda brugt en dansk, allergi- og miljømærket solcreme og undret dig over, hvordan den også kan opløse neglelak?

Blød og lækker olie

Forklaringen er ikke solfiltrene, men en bestemt olie, som mange af disse solcremer bruger. Dibutyl adipat er en virkelig dejlig, bløde olie, der giver solcremer en skøn konsistens og samtidig gør den det nemmere at opløse og blande solfiltrene med de øvrige ingredienser. Lige som lunt vand gør det muligt at opløse gær, før du skal ælte en gærdej.

Mange danske solcremer indeholder denne olie, fordi den fungerer godt sammen med netop de solfiltre, som danske virksomheder ofte foretrækker i deres solcremer. Du finder blandt mange andre dibutyl adipate i solcremerne hos Derma, i vores egen sololie, P20, Nivea og hos Rudolph Care. Den findes ikke kun i sololier, men også i mange solcremer.

 

Vælg neglelak efter solcreme – eller omvendt

Der er stor forskel på, hvor modtagelige neglelakker er overfor olien. Jeg har testet lidt i en video, som du kan se på Instagram. En klassisk Essie neglelak og en Nailberry neglelak i et enkelt lag uden hverken top eller basecoat fjernede solcremerne med dibutyl adipat uden problemer, hvorimod min grønne Essie i to lag, som jeg havde på til Danish Beauty Award i fredags med basecoat under og ikke mindst CND Vinylux Topcoat over, ikke lod sig påvirke det mindste.

Der er intet farligt ved dibutyl adipat, men det er selvfølgelig irriterende ikke at kunne smøre sig ind i solcreme uden at det ødelægger yndlingsneglelakken. Men hvis du vælger den rette kombination af neglelak og solcreme, så kan du trygt smøre dig ind i din foretrukne solbeskyttelse.

Her kan du købe det (indeholder reklamelinks*)

Vinylux er en langtidsholdbar neglelak og topcoat fra CND, som vi har skrevet om her. Du kan købe både neglelak* og topcoat i Matas*.

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *