Tirsdagstip: Husk dine neglebånd

Pudderdåserne Alt i en salve
27.09.22
Pudderdåserne Alt i en salve

Torsdag i sidste uge sad i toget på vej hjem fra Aarhus og mine hænder var knastørre. Lokationen betød af gode grunde, at jeg ikke havde adgang til mit sædvanlige arsenal af cremer og produkter. Efter at have glanet ned i min taske adskillige gange faldt valget af smørelse på læbepomaden. Efter første indsmøring erfarede jeg dog, at det allerede var for sent. Mine neglebånd var så udtørrede, at der var kommet en neglerod. Sådan en kan man jo snildt bide af… Man skulle tro, at mindst én af de mange gange, jeg har bildt mig det ind i de foregående seksogfyrre år, havde plantet erfaringen om at lade være. Sådan hænger det åbenbart ikke sammen. Derfor vågnede jeg fredag morgen med noget, der mindede mest om en bullen finger. Fingeren var både rød, øm og hævet…

Husk dine neglebånd
De fleste kan nikke genkendende til det ovenfor beskrevne scenarie. For mig sker det så snart, jeg sjusker med negleplejen eller vasker hænder med udtørrende sæbe. Det er altid mine neglebånd, der gør opmærksom på, at den er gal. Håndcreme er ikke fast inventar i min taske, fordi jeg sjældent bruger det. Måske er jeg ved at blive så voksen, at jeg skal til at bruge sådan en regelmæssigt…
Faktisk var det en af gutterne hos vores producent, der for flere år siden gav mig følgende tip. Han er neglebider, og han havde derfor stor glæde af vores Alt i en Salve. Den indeholder som bekendt en smule salicylsyre, der kan holde sådan en betændelse i skak. Ligegyldigt hvad, der har forårsaget rødmen eller irritationen, er salven en glimrende løsning. Den virker heldigvis hurtigt! Allerede efter få timer var fingeren ikke øm længere.

Styr på tasken
Min taske er temmelig velekviperet med alt fra pincet, skraber, nål, tandtråd og selvfølgelig diverse produkter. I sidste øjeblik inden jeg forlod matriklen, tømte jeg dog taskens indhold over i en pose. Derfor var ovennævnte læbepomade eneste tilbageværende mulighed. Selvom læbepomaden er en favorit, så er den ikke fugtende nok til mine hænder og slet ikke til mine neglebånd. Nu hvor der er styr på tasken igen, har både Alt i en Salve og Alt i en Fodcreme fast plads. Du kan bruge hvad som helst, nu er det bare dem, jeg lige har ved hånden.
Efter vi er trådt ind i efteråret, har min hud bare mere brug for fedt. Tirsdagstip: Husk dine neglebånd er naturligvis skrevet til dig men også lidt til mig… Så håber jeg bare ikke, at jeg får en idé om at tømme tasken næste gang, jeg skal på farten.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *