Negleolie til skøre og flossede negle

17.10.13
Negleolier fra CND og Essie

Negleolier fra CND og Essie

Vores negle er lidt ligesom et stykke wienerbrød. De består af en masse tynde lag, der bliver holdt sammen af lige så mange tynde lag fedt.

Når vores negle bliver tørre, så mister de disse naturlige lag af fedt, og så bliver de skøre og begynder at flosse og gå i stykker i flager. Kuren er simpel. At tilføre mere fedt i form af olie.

Der findes mange negleolier, og der er ikke nødvendigvis nogen, der er bedre end andre. Der er i hvert fald ingen faglig grund til at den ene skulle være bedre end den anden. Det er alene et spørgsmål om personlige præferencer.

Jeg bruger selv:

1. Essie Apricot Cuticle Oil – Er min favorit pt. uden at jeg kan komme med en umiddelbar forklaring på, om den burde virke bedre end andre. Men mine negle kan godt lide den. Penslen er dejlig bred, og duften er en smule skarp af abrikos.

2. CND Solar Oil – CND’s klassiske Solar Oil har været min favorit gennem længe, men desværre er jeg snart løbet tør. Jeg har brugt en limited edition, der dufter behageligt af vanilie, som de lavede for et stykke tid siden. Den almindelige Solar Oil har en kraftig duft af mandelessens, som ingen af os er gode venner med. Men det har ikke noget med effekten at gøre.

Så:

Hvis dine negle er skøre eller flager og knækker på især lange led, så er det sandsynligvis på grund af, at de er tørre, og så er negleolie vejen frem. Og derud selvfølgelig at finde frem til, hvad det er der udtørrer dine negle.

Her kan du købe det
CND Solar Oil kan du herhjemme kun købe på klinikker og i Matas Stylebox. Du kan også købe den online, blandt andet direkte hos den danske importør. Den koster 79 kroner for 7,8 ml. og fåes i mange andre størrelser.

Essie Apricot Cuticle Oil koster 125 kroner i for eksempel Matas og Magasin. På nettet kan jeg finde den til 85 kroner og gratis fragt hos blandt andet feelunique.com eller hos Nicehair til 79 kroner, men så skal du betale fragt oveni.

 

 

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
48 kommentarer
Katja Moikjær

Jooooo tak 🙂

Pernille

Jeg har altid lært at hår og negle er opbygget af samme stof. Hår kan man (såvidt jeg har forstået) ikke tilføre ret meget udefra, men det kan man godt med negle?

Katja Moikjær

Ja. Det kan man faktisk også med hår, hvis fedtstoffet har den præcis rigtige størrelse: https://pudderdaaserne.dk/2011/05/10/kokosolie-til-haret/

Pernille

Ellers kan jeg anbefale at spise kalk piller 🙂 skulle jeg under graviditeten og mine negle blev så lange og tykke!
Men jeg tænkte på, det jeg har hjemme hedder “neglebåndsolie” .. Skal det her også kun lægges på neglebåndet eller er dem her til hele neglen?

Manja Liah

Hej Pernille
Bliver lige nødt til at tilføje at hverken hår eller negle er opbygget af kalk, det er keratinceller det er opbygget af 🙂
Så kalkpillerne virker 100% ikke på neglene, men højst sandsynligt dit lille vidunder i maven der giver fantastisk vitamin/hormon balance i kroppen så neglene faktisk har det godt 🙂 Så du har bare været heldig. Negleolie er det eneste hjælpemiddel vi har til neglene 🙂

Cathrine Frost

Da jeg var gravid(været det 3 gange) der blev mit hår mega og har aldrig haft bedre negle! Det er pga. gravitamin pillerne!

Helene Randløv

Hej Cathrine
Som Manja skriver ovenfor vil du med meget stor sandsynlighed ikke opleve samme effekt, når du ikke er gravid. Det er fordi det ikke er pillerne men hormonbalancen (og selvfølgelig andet) som styrer neglenes og hårets kvalitet.
Kh. Helene

Katja Moikjær

Essie-olien hedder også neglebåndsolie. Brug du bare den du har på hele neglen 🙂

Louise Iversen

Jeg har præcis det der problem med mine negle. Så træls.
Et tip: Vitamin E nail & cuticle Oil fra Sally Hansen dufter ikke rigtig af noget andet end olie. Den har jeg købt i Matas.
Desuden har jeg kastet mig ud i projekt Silica. Har taget dem i ca halvanden måned, så stadig svært at sige noget om effekt. Umiddelbart synes jeg at jeg ser en bedring, men måske er det forbigående eller skyldes andre ting…. Er silica noget I har erfaringer med?

Katja Moikjær

Nej desværre. Der er ikke rigtig nogen dokumentation for at bruge det, men… Måske? Hvem ved

Christina

Virker det at bruge negleolie ovenpå neglelak? Eller skal neglen være bar for at det har nogen effekt at bruge negleolie?
De to omtalte olier er også mine favoritter. Er nu meget glad for marcipan-duften ved solar-oil, og så er den fantastisk til mine tørre neglebånd.

Katja Moikjær

Det kommer lidt an på neglelakken, om den kan trænge igennem, men generelt vil jeg sige ja. I hvert fald virker det at bruge den langs kanten af neglen, så den kan trænge ned rundt om neglelakken.

Manja Liah

Negleolie kan sagtens trænge igennem neglelak 🙂 Alt hvad acetone kan trænge igenne, kan CNDs SOlar Oil også 🙂 Dvs, Lak, Shellac, Akryl fx 🙂

mille

Har i mange år været storforbruger af CND’s negleolie. Elsker den! Men da jeg blev gravid, fik jeg, sammen med min baby, udleveret en voldsom masse prøver på alt muligt babygejl. Mine hænder fandt en dag frem til en prøve på Derma Baby Creme (ECO), og lige siden har jeg ikke brugt andet! Mine hænder har aldrig været blødere, mine negle flosser ikke længere, og så sparer jeg en hulens masse penge på negleolier og dyre håndcremer. Så kan varmt anbefale Derma Baby Creme, den er et HIT! Ikke mindre 🙂
Blot et lille tip herfra 🙂
Tak for en fantastisk blog!

Katja Moikjær

Det lyder som noget, jeg skal prøve 🙂 tak

Louise BE

Heej!
Har I evt. nogen idé om det vil hjælpe, hvis man har håndeksem? (ikke i slem grad). Mine negle flosser rigtig meget, og kan kun sjældent blive lange..Tænker det er på grund af mit eksem.
/Louise BE

Katja Moikjær

Det er absolut et forsøg værd. Jeg synes dog du skal finde en uparfumeret negleolie, når du har eksem. Men du ved bedst selv, om du reagerer på parfume på hænderne.

Manja Liah

Hej Katja. Vil blot lie tilføje at din yndlingsolie (som jeg ELSKER!!!) sadig findes hos Insight Cosmetics Group 🙂
Og at der ER klart forskel på negleolie, det vigtigste er at der er en transporterende olie i – jeg ved ikke hvilke olier der er Essies, men ville meget gerne se en ingrediens liste. Dog ved jeg at SolarOil indehoelr Jojoba olie, som er den naturlige olie der minder mest om hudens egen, og samtidig er en superpenetrerende og lettransporterende olie, som hjælper med at trække de aktive ingredienser med ned i neglepladen(som mandelolie, Risklid og e vitaminen ) Derfor du elsker den! 😉
//Manja Liah

Katja Moikjær

Tak skal du have Manja 🙂
Der er lidt forskellige olier i Essies – af bomuld, mandel, solsikke og soja.

camilla c

Hvis mine øjne ikke bedrager mig, så kan man også købe cnd i Salling, Århus efter deres udvidelse af butikken 🙂 (og mac samt Bobbi brown!!!)

Katja Moikjær

Det er interessant. For Salling har vel ikke en neglesalon? CND har altid kun ville være i saloner

camilla c

De har fået sådan et neglehjørne i butikken 🙂 der er også kommet et tysk neglelaks mærke, som man bruger meget til akryl og gele negle!

Mia Bahl

Hey begge pudderdåser 🙂
Tusinde tak for en skøn skøn blog. Jeg skrive rlige på et gammelt indlæg, som jeg håber, I ser. Men kan I anbefale et godt mærke til en negleolie uden parfume?
De ebdste hilsner fra Mia

Katja Moikjær

Jeg kender desværre ikke lige nogen 🙁

Louise

Hej Mia. Jeg har en negleolie fra Sally Hansen der ikke dufter af andet end olie. Den hedder Vitamin E Nail & Cuticle Oil. Købt i Matas. Kan ikke huske om den ligefrem er parfumefri, men du kan jo prøve at finde den, og så tjekke deklarationen for parfume. Mvh louise

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *