Negleolie til skøre og flossede negle

17.10.13
Negleolier fra CND og Essie

Negleolier fra CND og Essie

Vores negle er lidt ligesom et stykke wienerbrød. De består af en masse tynde lag, der bliver holdt sammen af lige så mange tynde lag fedt.

Når vores negle bliver tørre, så mister de disse naturlige lag af fedt, og så bliver de skøre og begynder at flosse og gå i stykker i flager. Kuren er simpel. At tilføre mere fedt i form af olie.

Der findes mange negleolier, og der er ikke nødvendigvis nogen, der er bedre end andre. Der er i hvert fald ingen faglig grund til at den ene skulle være bedre end den anden. Det er alene et spørgsmål om personlige præferencer.

Jeg bruger selv:

1. Essie Apricot Cuticle Oil – Er min favorit pt. uden at jeg kan komme med en umiddelbar forklaring på, om den burde virke bedre end andre. Men mine negle kan godt lide den. Penslen er dejlig bred, og duften er en smule skarp af abrikos.

2. CND Solar Oil – CND’s klassiske Solar Oil har været min favorit gennem længe, men desværre er jeg snart løbet tør. Jeg har brugt en limited edition, der dufter behageligt af vanilie, som de lavede for et stykke tid siden. Den almindelige Solar Oil har en kraftig duft af mandelessens, som ingen af os er gode venner med. Men det har ikke noget med effekten at gøre.

Så:

Hvis dine negle er skøre eller flager og knækker på især lange led, så er det sandsynligvis på grund af, at de er tørre, og så er negleolie vejen frem. Og derud selvfølgelig at finde frem til, hvad det er der udtørrer dine negle.

Her kan du købe det
CND Solar Oil kan du herhjemme kun købe på klinikker og i Matas Stylebox. Du kan også købe den online, blandt andet direkte hos den danske importør. Den koster 79 kroner for 7,8 ml. og fåes i mange andre størrelser.

Essie Apricot Cuticle Oil koster 125 kroner i for eksempel Matas og Magasin. På nettet kan jeg finde den til 85 kroner og gratis fragt hos blandt andet feelunique.com eller hos Nicehair til 79 kroner, men så skal du betale fragt oveni.

 

 

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
48 kommentarer
anette

Nu har jeg lige købt min første negleolie, tak til jer 🙂
Hvis nu man har dumme negle der flosser og flækker er der så noget vitamin/kosttilskud som burde kunne hjælpe på det?

Manja Liah

Det burde din nye negleolie hjælpe på 🙂 De flækker nemlig og spalter pga tørhed – så i gang med olien. Du vil hurtigt få effekt på neglebånd og omkringliggende hud, men ikke på neglen, der skal du forvente brug i 4-6 mdr, indtil den nye negle er vokset ud 🙂

anette

tak hvor ofte skal man bruge den?

Manja Liah

Gerne 1 -2 gange dagligt 🙂

anette

findes der noget kostilskud man kan spise for at få bedre negle? JEg har tidliger med stor succes spist siclia men efter en pause holdt det op med at virke igen 🙁

Anette

Kan godt ske det er et dumt spørgsmål, men kunne man i princippet bruge en hvilken som helst olie? abrikosolie eller mandelolie?

Katja Moikjær

Se det er et godt spørgsmål Anette, som jeg selvfølgelig har tænkt på. Jeg har forsøgt og forsøgt at finde noget ordentlig dokumentation for, hvilke olier der rent faktisk er bedst, men kan ikke finde noget. Så umiddelbart kan jeg ikke finde nogen grund til at alm. abrikoskerneolie fx. ikke skulle virke. Men jeg kan ikke finde et grundlag at udtale mig på.

anette

tak for svar Katja, måske man kan kigge på hvad der er af ingredienser i fx cnd olien som jeg selv lige har købt. Kan bare ikke lige finde et sted hvor der står, men tænker at der må stå opført hvilken olie der er i?
Hvor kan man evt. se det?

Manja Liah

SolarOlien indeholder 4 ingredienser. Mandelolie, Risklid, E-vitamin, Jojobaolie 🙂 Og en skvis parfume, der giver den karakterisktiske duft af mandel .. Tillader mig lige at svare p dit snadet spørgsmål også. Det er IKKE muligt at bruge en ren mandel olie eller andre olier for sig selv mandellien i sig selv er en blødgørende olie og giver fugt fugt fgut, og modvirker derfor tørre og spaltede/knækkede negle. MEN molekylært er den ikke designet til at trække igennem negl/hud. Derfor skal de arbejde sammen med en olie der kan transportere. Heri er der så tilsat Jojoba, som er en den naturlige olie der minder mest om hudens egen, og der for lille nok til at trække de andre ingredienser med ned. Så ren mandel olie, ville blot ligge i øverste hud lag og fedte, og egentlig aldrig trænge ned der hvor den faktisk SKAL virke 🙂 Håber at det gav lidt mening..
Hilsner Manja Liah

anette

Det gav meget mening tak 🙂

anette

Nu er jeg altså lidt forvirret, kan man så bruge en abrikoskerneolie eller ej?

Katja Moikjær

Det er et forsøg værd. Jeg ved det simpelthen ikke nærmere.

Anette

ældre indlæg. Men jeg har brug cnd solar oil men da jeg løb tør besluttede jeg mig for at prøve med solsikkeolie som jeg normalt bruger til huden (med stor succes) og det virke altså ikke. Det kan godt være det gør en lille forskel, men ikke meget. Mine negle har været i slem forfatning før jeg begyndte med cnd olie som kurerede alle problemer, men de flækkede og sprækkede negle vendte tilbage da jeg begyndte med solsikke olien. Så noget om at olie ikke er olie er det i hvert fald i det, det er mine negle et tydeligt bevis på. Overvejer at prøve ren jojaba olie i stedet.

Christina

Nej nej og atter nej. Alle de der mandelolier, mad-olier og hvad folk ellers kan finde på at bruge er slet ikke gode nok! Da der er Jojoba-olie i Solaroil, gør at den trænger ind i huden og ned i neglen, hvorimod de andre nævnte vil ligge og fedte på overfladen. Der er en grund til der bliver lavet negleolier 😉

Katrine

Så hvis negleolien ikke indeholder jojoba olie, så er den ikke virkningsfuld? Så OPIs avoplex, den dur ikke?

Katja Moikjær

Det er ikke min opfattelse. Jeg har ikke oplysninger om, at nogle olier skulle være bedre end andre nødvendigvis.

Camilla C

Cnd solar oil er i øjeblikket på tilbud i den nye stylebox i Århus til 39 kr for 7,8 ml!

Christina

Hej. Jeg har 2 stk. tilbage af SolarOil limited edition Vanilla som jeg sælger hvis det er 😉

Kathrine

Tak for jeres skønne blog!
Når nu kokosolie har en beviselig virkelig på hår – virker det så ikke også på negle? Personligt har jeg brugt kokosolie som negleolie i to+ år nu og har ikke oplevet en knækket negl siden jeg begyndte. Men er det muligt, at det er selve massagen der virker, noget blodtilførsel eller noget?

Helene Randløv

Hej Kathrine
Det er også min oplevelse, og min overbevisning i øvrigt… Jeg sværger også til kokosolie til neglebåndene og dermed neglene 🙂
Men jeg har ikke læst om en særlig gavnlig virkning.
Kh. Helene

Annette

Hej. Nogen der kan hjælpe mig med at få svar på mit spørgsmål. Hvor ofte skal man bruge negleolie? Min negledame siger 3 gange om dagen men det syntes jeg lyder meget vildt. Kan det virkelig passe??

Bonnie

Det har jeg også fået anbefalet. Og vil sige at jeg gennem årene har mærket tydelig forskel på når jeg kun har brugt det 1-2 gange dagligt, kontra 3, så jeg vil også anbefale 3 gange. Hvis du gør det morgen og aften og i frokost pausen, blir det hurtigt en vane, du kan evt købe en lille solarolie eller en pen der kan fyldes olie i, så er den lige til at have i lommen, tasken osv, så man altid har noget med sig.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *