MAC Year of the Snake

Lørdagslook: Sådan lægger du rød læbestift der holder

Sådan lægger du rød læbestift

Siden julen og nytåret har jeg fået mange spørgsmål om, hvordan man lægger rød læbestift, så den holder. Derfor kommer lørdagslooket i dag til at handle om, hvordan du lægger de perfekte røbe læber, som er så eftertragtede og aldrig går af mode. De samme tips er samlet i dette indlæg, men måden at lægge rød læbestift har ikke ændret sig siden 2010.

Velplejede læber er nødvendigt
Tørre og skallede læber går rigtig dårligt sammen med rød læbestift. Pigmentet fra læbestiften sætter sig i flagerne på læberne og det er meget lidt attraktivt. Hvis dine læber er tørre og skaller, kan du ganske blidt skrubbe læberne. Der findes særlige skrubbecremer til læberne, men en blød tandbørste eller lidt sukker blandet med olie kan sagtens gøre det.

Det starter med pæn hud
Med røde læber er det meget vigtigt, at eventuel rødme i huden er blevet neutraliseret. Dette klares sædvanligvis fint med almindelig foundation og måske concealer. Hvis du som jeg har tendens til markant rødme, kan du tone rødmen ned med produkter med gul undertone fx. fra Make Up Store, Clinique eller MAC.

At finde den rigtige farve
Vælg en butik med et stort udvalg, og gerne et sted hvor du føler dig tryg nok til at spørge om hjælp og råd.

Beslut dig for hvordan læbestiften skal se ud. Skal den være mat som en ægte diva? Den matte læbestift holder rigtig godt, men tørrer også ofte læberne ud.
Skal den være cremet og mere glansfuld? En cremet læbestift er mest behagelig (efter min mening) og kan sagtens holde, hvis du følger vejledningen nedenfor.
Det kan også være en gloss – en pigmenteret lipgloss eller en transparent læbestift er et sted at starte, hvis du røde læber kan være lidt voldsomme. Den ofte lidt klistrede fornemmelse en gloss har, kan måske minde dig om ikke at tvære det ud og vænne dig til at have noget på læberne.

Prøv det derhjemme
Øv dig, når du går der hjemme. På den måde kan du vænne dig til at se dig selv med de røde læber. En anden god metode til at vænne sig til de røde læber er at male lidt af læbestiften på fingeren og derefter duppe det på læberne for et mere diskret udtryk.

Et par huskeregler til at vælge farve efter:

 • Hvis dine tænder er lidt gule, er det de røde farver med blå undertoner, du skal gå efter. Orange toner er ofte uheldigt til de gule tænder.
 • De orangerøde nuancer er derimod perfekte til dig med rødt hår eller fregner.
 • Er dine læber smalle, er det en god idé at undgå alt for mørke farver, da dine læber vil synes endnu smallere.
 • Hvis du har mørkt hår og gylden hud, skal du lede efter de lidt brunlige røde nuancer.
 • Rigtig postkasserød er smukkest til dig med lys hud.

Når du har kigget mulighederne grundigt igennem og har fundet et udvalg, skal du teste læbestifterne. Her nytter det intet at male på hånden, læbestiften skal prøves på læberne.

Hvis du har skuffen fuld af røde læbestifter uden at finde den rette, skulle tippet være at blande to af de røde farver, du allerede har. På denne måde skulle du opnå den perfekte nuance. Om det virker ved jeg ikke, da jeg ikke selv har afprøvet.

Lipliner
Husk at købe en matchende lipliner. Du kan ikke nødvendigvis finde den rette farve i samme mærke så se dig omkring. Hvis det er umuligt at finde en passende rød farve, kan du vælge en i samme farve som dine læber. Hvis du ikke finder nogen af delene, kan man købe helt ufarvede liplinere hos blandt andet E.l.f. og The Body Shop. Det vigtigeste er aldrig at bruge en lipliner, der er mørkere end læbestiften.

Sådan gør du
Bemærk at nedenstående vejledning ikke gælder for læbestifter af to-komponent typen som fx. Max Factor Lipfinity. Læs mere om dem her.

Som regel slutter man makeuppen af med læbestiften, men forbered dig på læbestiften fra starten. Det gør man ved at huske læbekanten, når man tager sin foundation på og eventuelt give læberne et ganske tyndt lag pudder.

Røde læber lipliner

1. Start med lipliner. Det bliver ikke lige de første gange, men det skal nok komme. Når du tegner, skal du tegne enten fra amorbuen og ud til mundvigen eller fra mundvigen og ind til amorbuen. Tegner man hele vejen fra den ene side af munden til den anden, bliver det ofte skævt. Det gælder også underlæben.

Røde læber lipliner

Tegn hele vejen rundt i kanten af læben (endelig ikke udenfor). Når du tegner, skal du forsøge at slappe af i læberne. Du må IKKE stramme læberne, da læbernes form bliver forvrænget. Hold dem så vidt muligt, som du normalt har munden i et neutralt ansigtsudtryk. For et endnu mere holdbart resultat kan du fylde hele læben ud med liplineren.

Røde læber Rouge G 21 Gala

2. Til læbestiften skal du bruge en pensel. En pensel kommer meget lettere ind i alle krogene, applikationen bliver præcis, og laget af læbestift bliver mere jævnt. Det er ikke altid, at jeg gider finde en pensel frem og jeg fortryder det hver eneste gang.

Hvis holdbarheden ikke betyder det store for dig, kan du holde her og nyde resultatet.

Røde læber Rouge G 21 Gala

3. For et holdbart resultat skal du nu kysse/duppe overskydende farve af på en serviet og dernæst gentage trin to. Det forøger holdbarheden af din læbestift betragteligt. For et mere mat look kan du ganske let duppe på læbestiften efter anden påføring.

Guerlain Rouge G 21 Gala

Og derudover, så er øvelse og tilvænning vejen frem.

Her kan du købe det
Vi har brugt Guerlains læbestift Rouge G i farven 21 Gala. Det er sådan en rød, man bare forelsker sig i, når man ser den på sine egne læber. Det er også en meget lækker og holdbar konsistens og fabelagtigt hylster med indbygget spejl MEN den 325 kroner. Du kan købe den i Magasin.

Liplineren er Exaggerate fra Rimmel i farven Red Diva. Den koster 50 kroner i Matas.

Andre læbestifter, der er værd at kigge på, når du er på jagt efter den perfekte røde er Make Up Stores Pout, MACs Russian Red, Maybelline Color Sensational Lipcolor i 530 Fatal Red eller L’Oreal Color Riche Boosting Serum Lipstick i 502 True Red.Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Escentual - Lookfantastic.dk - Gosh.dk - Feelunique - Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

8 kommentarer

 • Sikken en fin frisure du har fået, det klæder dig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Gammelt billede – det er gået den anden vej. Men tak :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rigtig fin guide! Så kommer jeg måske et skridt nærmere de røde læber ;-)
  Hvilke mærker kan I anbefale, hvis man søger cremede læbestifter?? Mine læber er ikke så glade for de matte. Jeg bruger MACs læbeprimer inden læbestiften, og sørger for at scrubbe læberne inden med honning og sukker. Alligevel rimper min læber sammen som en anden hønser** og synes tørre. Jeg tænker, at de læbestifter, jeg har, er for udtørrende. Eller kunne det skyldes andet?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej, som en ivrig bærer og bruger af røde læber selv, må jeg anbefale Nars’s matte læbestifter, så smukt og sååå holdbart resultat. Et andet råd som virkede for mig dengang jeg var “rød læbestifts-jomfru”, er at kaste sig ud i det. Jeg fik lagt røde læber hos Estee Lauder i Illum og gik derefter ned ad Strøget, følte jeg havde et kæmpe neon skilt i ansigtet, totalt grænseoverskridende, men det virkede og jeg har siden været hooked ( 6 år siden).

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Helt enig – og NARS må jeg snart få prøvet. Hvilken en bruger du?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fedt indslag :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Tak for svar(kan af en eller anden grund ikke se min kommentar på andet end mobil) ..
  Vil du prøve denne metode for mig? Den starter ved ca. 1:30 :)
  http://www.youtube.com/watch?v=zi3P7hS_GOs

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MAC Year of the Snake