Clinique pudder med et meget langt navn: Redness Solutions Instant Relief Mineral Pressed Powder

12.11.10
Foto: Clinique

Af og til overvejer jeg om det er besværet værd… Måske en sort sæk over hovedet ville være mere klædelig og skånsom for mine medmennesker. Måske synes du jeg overreagerer og måske har du ret. Faktum er, at min til tider virkelig sarte hud bliver så rød og irriteret, at det tager meget lang tid at få den til at se nogenlunde normal ud.
Når jeg tidligere læste om rødme (i diverse blade), troede jeg det handlede om den slags rødme, man kan opleve, hvis man bliver pinlig berørt. Og helt ærligt syntes jeg det var noget værre pjat, for hvor stort kan problemet være?
Nu har jeg så fundet ud af, at der er flere andre former for rødme og at det bestemt ikke er noget pjat. Det er en alvorlig sag og mange kvinder verden over (dog oftest os med lys hud) døjer i mere eller mindre grad af en eller flere af disse former. Det er svært at behandle og det er næsten umuligt at få rødmen dækket tilfredsstillende.

En hjælpende hånd
Da Clinique lancerede deres Redness Solutions serie for et par år siden, sprang jeg straks på og håbede på mirakler. Miraklerne udeblev desværre, fordi min hud er alt for tør til serien. Jeg er overbevist om, at der er god hjælp at hente i denne serie, hvis man ikke har meget tør hud. I alle årene har jeg fulgt nysgerrigt med  i serien og i oktober kom der noget rigtig interessant. Pudderdåserne har været så heldige at få lov til at prøve Redness Solutions Instant Relief Mineral Pressed Powder, som er en rigtig god mulighed for at få dækket den irriterende rødme.

Lad dig ikke skræmme
Pudderet med det utrolig lange navn gør en stor forskel, det er lysegult og det kan måske virke lidt skræmmende. Men det er netop den gule farve, som neutraliserer rødmen uden at man bliver gul i ansigtet. Pudderet er som alle Cliniques produkter allergi testet og uparfumeret. Redness Solutions Instant Relief Mineral Pressed Powder virker beroligende på huden, som fremstår langt mindre rød. Den kan ikke dække rigtig blussende hud alene, men hvis du bruger den under (dette er kun en mulighed hvis du bruger pudderfoundation) eller over din foundation bliver rødmen fint dækket.

Virker det så?
I løbet af de uger jeg har testet pudderet har min hud været meget igennem, som normalt ender med alvorligt blussende kinder. Derfor kan jeg med hånden på hjertet fortælle, at Redness Solutions Instant Relief Mineral Pressed Powder rent faktisk virker på rødme. Min hud reagerer med rødme på stress, kulde og alkohol (både ind-og udvortes) og alle disse typer rødme har pudderet dækket rigtig fint.

Forvent ikke mirakler
Jeg prøvede pudderet alene efter en dag, hvor jeg havde haft travl om morgenen og fået fat i den forkerte creme, styrtet rundt hele dagen, cyklet i blæst og regn og fået noget vin. Jeg kan godt røbe at en sådan behandling gør min hud ualmindelig mopset. Efter et kort blik på min blussende (næsten hævede) hud den aften, måtte jeg se om Redness Solutions Instant Relief Mineral Pressed Powder kunne klare jobbet. Pudderet er super effektivt, en del af rødmen blev dækket og den meget blussende fornemmelse faldt lidt efter lidt.
Hvis du lider meget af reaktiv rødme, så meget at din hud nærmest bliver pink (som min var den dag) kræver det stadig både tålmodighed og tid at få rødmen dækket, men dækkes kan den.

Ingredienserne
Både koffein, magnolia bark og svampen poria cocos er alle gode antiirriterende ingredienser, der også har antioxidante egenskaber. Sammen med palmeolie udgør de ingredienser, som afgjort kan mindske rødme og berolige huden.
Hvorfor Clinique så har valgt at inkludere grapefrugt, som er kendt for at irritere huden (Kilde: www.naturaldatabase.com, www.cosmeticscop.com), det kan kun undre. Heldigvis ligger det så langt nede på ingredienslisten, og der er så mange andre gode ting i produktet, at det næppe har den store betydning.

Dommen
Alt i alt er jeg godt tilfreds med Redness Solutions Instant Relief Mineral Pressed Powder, rigtig godt endda. Pudderet fungerer utrolig godt og er nemt at bruge. Huden syner øjeblikkeligt mindre rød og den kriblende fornemmelse, man kan have når huden virkelig blusser, fortager sig efter påføringen. Jeg har testet pudderet over og under flere forskellige slags foundation og på flere forskellige hudtyper og det har fungeret rigtig godt hver gang. Pudderet er meget drøjt i brug, mit eksemplar har været i brug flere gange dagligt i de 3 uger jeg har testet og man kan kun lige ane at det er brugt. Æsken er fin og robust og dermed helt perfekt til tasken. Bortset fra dens kamuflerende egenskaber, fungerer den rigtig godt som almindelig matterende pudder, når næse og pande begynder at skinne. Jeg håber Clinique vil sende den løse version af dette pudder til Danmark også.

Redness Solutions Instant Relief Mineral Pressed Powder koster 240 kr. for 9,6 gram og kan købes hos stormagasiner, parfumerier og i Matas.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
19 kommentarer
Marianne JUncker

Kaere Helene,
Dejlig anmeldelse! Skal straks have fat i den pudder. Jeg haeftede mig dog ved, at din hud er for toer til Redess Solutions serien. Samme her!! Mig spoergsmaal er saa bare, hvad bruger du saa? Jeg er helt desperat! Har snart proevet alt. Har i mange aar brugt Moisture On Line fra Clinique, men den faas jo ikke mere 🙁
Skal lige sige, at jeg har Rosacea og taaler absolut ikke parfume.
Kh
Marianne

Pudderdåse Helene

Hej Marianne!
Jeg brugte også Moisture On Line og var meget trist da den udgik.
Af ren desperation prøvede jeg alt muligt! Min veninde gav mig en A-Derma Exomega Creme (face and body) og den har jeg brugt lige siden. Min hud har været rigtig træls i rigtig mange år, masser af urenheder og rødme og først efter mit møde med Exomega er den blevet normal. Huden er stadig lidt tør indimellem og selvfølgelig kan der komme urenheder, men før var det dagligdag, nu kan der gå måneder mellem “udbrud”. Jeg skifter mellem lotion og creme og har altid begge i huset, det virker for mig.
Exomega kan købes på apoteket og koster omkring 260 kr for en pumpeflaske med 400 ml., man kan også få det i tube, men dens pris kender jeg ikke.
Jeg håber du finder en creme, du kan blive glad for, det er slet ikke sjovt når huden driller.

Line L.

Hej Helene.
Jeg læser jeres blog trofast, men har ikke kommenteret før.
Jeg bruger også A-Derma Exomega cremen, og er glad for den. Har dog svært ved at finde et produkt at rense mig hud med, som er rigtig godt. Kan du anbefale et? Min hud er også rigtig tør med masser af urenheder og røde områder. (øv!)
Har du i øvrigt nogle gode anbefalinger til denne hudtype? Synes efterhånden jeg har prøvet en masse.
På forhånd tak og god påske.
Mvh, Line,

Pudderdåse Helene

Hej Line
Jeg er glad for flere forskellige renseprodukter. I den billige ende er der Matas Natur, hvor både 2-i-1 rensemælken og Geléen er gode. Neutrals rensemousse er også rigtig god. I den lidt dyrere ende er jeg glad for Cliniques milde ansigtssæbe og Purifying Facial Cleanser fra Qua Organic:
https://pudderdaaserne.dk/2011/11/09/qua-organic/
Har du været et smut forbi en hudlæge? Umiddelbart kunne det godt lyde, som om du har noget rosacea eller lignende. Men jeg er ikke hudlæge og vil helst ikke udtale mig om det. Vigtigst er at du får råd og vejledning i at pleje netop din hud. Det er hæsligt, når man er ked af sin hud.
Ellers må du uddybe lidt, hvad du har prøvet 😀
Mvh. Helene

E

Meget interessant indlæg Helene, det lyder virkelig som en pudder, jeg burde anskaffe mig i det her vejr! 😉
Jeg vil bare gerne høre, om det ikke ser underligt ud at bruge den gule pudder ovenpå sin foundation? (Jeg bruger, ligesom jer kan jeg forstå, Superstay fra Maybelline).
Desuden kunne det være skønt, hvis du kunne fortælle, hvor holdbar pudderen er? Kan mine røde kinder overleve et kindkys eller en tur i snevejret uden genopfriskning?
Mange julehilsner E 🙂

Marie

Er der nogen der kender en hjemmeside, der kan levere den løse version af Redness Solutions Instant Relief Mineral Pressed Powder til DK??

Pudderdåse Helene

Hej E!
Nej, det ser ikke mærkeligt ud (synes jeg) og jeg har heller ikke fået andet end positive kommentarer. Mht. holdbarheden er det svært at sige…
Holdbarheden afhænger af, hvor meget man rør ved huden i ansigtet og sår’n. Den holder ret godt på mig trods snevejr og masser af knus og kys fra mine drenge.
Masser af julehilsner til dig også <3

Pudderdåse Helene

Hej Marie!
Hvis du finder et sted, vil jeg meget gerne høre om det! Jeg har søgt på alle de webshops jeg ellers bruger uden held.
Mvh. Helene

bente

i kan finde alle produkter på ebay.com sikkert også dem som er udgået herhjemme, og de fleste sender til dk uden problemer.

susanne

Hej med jer
Jeg en sprit ny læser – lækker blog! Anyway, jeg løb li nogle ældre indlæg igennem og faldt over den her, vil bare li høre, om du bruger den medfølgende børste eller en anden? Jeg har selv pudderen, og synes måske ik den er helt fantastisk, dog er den god hvis huden fedter lidt:)
Mvh. Susanne

Pudderdåse Helene

Hej Susanne!
Tak for de søde ord!
Nej, jeg bruger kun den medfølgende børste i nødstilfælde, ellers bruger jeg, hvad jeg lige har ved hånden af pudderbørster.
Øv, det er da ærgerligt, at du ikke synes, den er god! Dækker den ikke, det den skal?
Mvh. Helene

susanne

Sikke hurtig svar – tak.
Måske er den faktisk en smule mere fantastisk end jeg troede, jeg har her til aften prøvet den godt og grundig af, tror bare jeg har været for nærig med den. Jeg brugte i stedet en blødere, større og tættere børste, magen til den jeg bruger til min mineralfoundation, og synes egentlig resultatet blev fint (endda efter en times bodypump = rimelig rød i hovedet og et varmt bad), og jeg er slet ik gul som forventet, resultatet er fint.
Ha en rigtig go aften 🙂

Pudderdåse Helene

I lige måde Susanne, det er godt at høre at du måske kan få glæde af den alligevel 🙂

Malene

Kære Helene! 🙂
Super skøn anmeldelse, er blevet meget interesseret i denne pudder.. Mit problem er rødmen, specielt i pinlige situationer. Mit spørgsmål er så, om pudderen også vil hjælpe i sådanne situationer? Jeg har hverken tør eller sart hud og har heller ikke problemer med urenheder. Mit eneste problem er simpelthen min rødmen! Til daglig bruger jeg en dejlig pudder ved navn “L’Oréal Paris Perfect Match Mineral”, denne pudder dækker alt, undtagen den røde farve desværre.. Efter at have læst en masse om pudderen med det lange navn (smiler) lyder det lidt som om at pudderen først påføres når kinderne ér blevet røde, er det korrekt? Eller vil pudderen fungere fint hvis man påfører den om morgenen, og der evt. først opstår en pinlig situation hen af formiddagen. Vil pudderen så stadig hjælpe? Eller kræver det simpelthen en ny dækning med pudderen før det hjælper?
Mvh. Malene 🙂

Pudderdåse Helene

Hej Malene
Mange tak for de rosende ord!
Jeg vil tro at pudderen fungerer godt, selv om det er den slags rødme, som du omtaler.
I vinter halvåret er hud nogen gange en uskøn pink nuance efter badet eller også bliver den det i løbet af dagen. Det kan dækkes 100% ved hjælp af de rigtige produkter og denne pudder har en stor del af æren.
Det er svært at dække noget, som ikke er der, men hvis du ved, hvor rødmen opstår, kan jeg ikke se, hvorfor den ikke skulle virke.
Mvh. Helene

Ditte

Godt nok et gammelt indlæg, men jeg spørger alligevel: Hvordan og hvorledes med blush, hvis man bruger denne på kinderne? Jeg har nemlig altid lidt rødmossede kinder (selvfølgelig på den trælse måde. Det er klart 😉 ), og kunne godt tænke mig at slippe for det, men samtidig vil jeg også gerne give mine kinder lidt (pænere) farve med blush. Men kan man det? Og er det så kun pudderblush eller hvad med cremeblush?

Pudderdåse Helene

Hej Ditte!
Du kan sagtens bruge både RSIRMPP (hehe navnet er stadig langt) og blush, det gør jeg i hvert fald. Det kan godt lade sig gøre at bruge cremeblush (med lidt øvelse), men det fungerer bedst, hvis det er en pudderblush 😀
Mange hilsner
Helene

Bianca

Meget gammelt indlæg, men jeg håber i vil svarer på denne kommentar alligevel .
Jeg er en 14 årig pige, der lider af meget agressiv rødme. Det skal forstås på den måde, at hvis jeg tænker på at jeg absolut IKKE må rødme, ja så gør jeg det. Ville denne pudder dække rødme, uden brug af faundation?
Jeg er ret desperat, da jeg efterhånden har brugt ALT til at dække min uønskede rødme, håber jeg virkelig det her ville hjælpe.
Mvh Bianca

Katja Moikjær

Kære Bianca. Først og fremmest synes jeg du skal snakke med din læge. Man kan behandle rødme på flere måder, afhængig af hvad det skyldes. Jeg synes det ville være så synd, hvis du skjulte dig under et tykt lag makeup.
Jeg skal lige være sikker for at kunne svare korrekt – er din hud rød hele tiden eller rødmer du i følelsesmæssige situationer?
Kh. Katja

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *