Meyou.dk & Pudderdåserne: At hyre dåser som fotomodeller

Dåseposten: Teenagehud og akne

Hej verdens allerklogeste dåser :-)

Jeg elsker jeres blogs og suger alt info fra jer til mig. Derfor kan jeg også kun skrive til jer, da damerne på apoteket og i Matas ikke har kunnet hjælpe mig.

Min datter bliver 12 i januar, men har gennem længere tid haft begyndende uren hud. Jeg ønsker ikke, at hun skal have en så rædselsfuld pubertet som mig, så derfor spørger jeg jer til råds. Hvad skal vi bruge? Hun har mega sart hud og tåler ikke parfume (præcis som hendes mor!!). Heldigvis er det ikke rigtigt slemt endnu, men det kunne være rart at tage det i opløbet.

På vores sommerferie til USA købte jeg et prøvesæt af Cliniques anti-blemish solutions. Det kunne hun ikke tåle!! blev rød og skallede.

Glæder mig til at høre fra jer.

KH

Dåsefan nr. 1 Marianne og Mie :-)

Kære Marianne

Tak for din søde mail.

Jeg kan virkelig godt forstå din bekymring. Det er ikke sjovt at gå gennem teenageårene med akne. Det kan få store konsekvenserne for ens selvtillid.

Akne er hormonelt betinget, og du kan ikke gøre noget for at forebygge det. Hvis din datter har arvet det fra dig, så vil hun få det – hvad du end gør på nuværende tidspunkt.

BHA/Salicylsyre
Det bedste middel der findes indenfor kosmetik er salicysyre eller BHA. Det er en mild og god kemisk eksfoliering. Jeg kender på nuværende tidspunkt kun et sted, du kan købe det i en optimal koncentration og PH værdi, og det er hos Paula’s Choice. Du kan læse mere om eksfoliering her.

Basiron i håndkøb
Dernæst er antibakterielle midler rigtig gode, når/hvis din datter begynder at få deciderede bumser (jeg kan ikke helt tyde, hvor slemt det er endnu). Basiron er et effektivt håndkøbslægemiddel med benzylperoxid. MEN det er samme aktive ingrediens i Cliniques amerikanske Acne Solutions serie. Hold tungen lige i munden – var det den serie, Mie prøvede? Så KAN det være benzylperoxid, hun ikke kan tåle og dermed næppe heller Basiron.

Gå til lægen!
Mit vigtigste råd er at gå til lægen, når/hvis det for alvor begynder. Decideret akne kan man IKKE behandle med kosmetik. Det er styret af de hormonelle forandringer, der sker, og det er en læge-opgave at behandle. Heldigvis findes der er rigtig mange gode midler på recept at vælge imellem, og det kan jeres praktiserende læge eller en hudlæge hjælpe med, når/hvis det bliver nødvendigt.

Læs mit tidligere indlæg om akne her

Jeg håber, det hjalp.

Kh. Katja

Stil et spørgsmål til Dåseposten herFind vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram  @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Lookfantastic.dk - Gosh.dk  - Feelunique -  Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

31 kommentarer

 • Mette T

  Hej Katja – og Mie+ Marianne

  Jeg har nu i en del år brugt Basiron (pga. Rosasea med akneudbrud) og har derfor et par input, der måske skal tages med i puljen- HVIS I vælger at bruge Basiron:
  1: vigtigst af alt – en god fugtighedscreme til brug om morgenen- og så Basiron på ren hud om natten.
  2: OBS: Basiron affarver tekstiler- så lad det tørre HELT op inden du lader noget røre huden. Det har her i huset kostet en del sengetøj og et par håndklæder inden det gik op for mig hvad det handlede om. Nu har jeg kun hvidt sengetøj ;)

  Håber Mie slipper nådigt igennem.
  Og– kan altså ikke helt lade være at blande mig- undskyld.
  KH Mette

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Jeg er glad for at du blander dig Mette :) Det er vigtige erfaringer at høre. Tak

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mel

  Hej!
  Jeg har en hud historie der minder lidt om din datters. Jeg fik akne da jeg var omkring 12 år, og begyndte at købe mig fattig i forskellige produkter fra matas.. Intet har virket, og jeg fik til sidst beskeden om at min hud var blevet over behandlet af alt for stærke produkter (har ultra sart hud nu) og jeg skulle tage en pause fra alt det hedder make up og cremer (ud over A-Derma fra apoteket). Jeg fik derefter en creme der hedder Clindoxyl af min læge som jeg skulle bruge om aftenen, som indeholder salicylsyre. I dag er jeg 18 og lider stadig af akne. Jeg tog mig for nyligt sammen til at bestille en tid til lægen, så jeg kunne komme af med mit problem. Det var lidt pinligt og grænseoverskridende at ringe til sin læge og sige at man er ked af at have bumser men han var meget behjælpsom og foreslog at jeg skulle skifte p-pillemærke (det bliver nok ikke lige aktuelt for din datter), så jeg skiftede til Diane MIte og fik samtidig antibiotika tabletter mod akne. De hjalp virkelig! Jeg tog dem i første omgang i 30 dage, men de var ikke helt stærke nok så nu har jeg fået nogle andre, og mere stærke, som jeg skal tage i 100 dage. Jeg kan allerede se en kæmpe forskel, så jeg vil virkelig foreslå jer at tage til lægen. Han vil nok i første omgang give din datter clindoxyl som også hjalp rigtig godt for mig den gang.
  Akne ødelægger virkelig selvtilliden så jeg håber i finder en løsning for din datter :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Det skal du nu ikke sige nødvendigvis. Det er ikke unormalt at bruge p-piller alene for at behandle akne. Også hos piger, der ikke er seksuelt aktive endnu. P-piller af den rette type kan være en meget effektiv behandling (men der er jo nok en nedre aldresgrænse – jeg ved det faktisk ikke)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karina

   Hej Mel

   Lider også af akne – kunne du oplyse navnet på de piller du fik og dem, du får nu? Er glad for at høre, at de har hjulpet dig.

   Bedste hilsener
   Karina

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie Jørgensen

   På mit apotek, er det ofte Diane Mite eller en tisvarende vi ser når vi sælger p-piller til piger med uren hud.
   http://pro.medicin.dk/Medicin/Praeparater/461

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er ved den mening, at det selvfølgelig er vigtigt med udvendig rens af huden. Tit tænker man bare ikke over, hvordan den mad man spiser og det man drikker har indflydelse på huden, og jeg vil derfor påstå, at ingen almindelig hudplejeserie i håndkøb kan gøre særligt meget ved det. Serierne til uren hud har også tit den ulempe, at de affedter for meget, hvilket bare gør, at huden fedter mere til i sidste ende. Desuden er det tit nogle kradse sager lægen kan tilbyde. Jeg har hørt fra et par forældre til teenagere med uren hud, at de stoppede med at drikke mælk eller nøjes med meget lidt, og at de tænkte meget over at få de gode fedtsyrer i kosten. Det havde en kæmpe effekt. Så jeg kan kun sige, at det da er værd at prøve og tænke det lidt mere helhedsorienteret end bare den udvendige hudpleje.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • HR

  Hej
  Min pige er også 12 år, og er lige for tiden ret plaget af uren hud. Jeg har lige købt Aloe Vera drik, da jeg har hørt, det skulle kunne være effektivt – og nogen skade kan det i hvert fald ikke gøre, da det jo er et naturprodukt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bodil

  Er faldet over den her som måske ligner Paulas Choice? http://shop.danishskincare.dk/produkter/16-eksfoliering/63-smooth-skin-daily-exfoliator/
  Hvad siger I ?
  Er i tvivl om Avéne Cleanance K Gel-creme fra apoteket er effektiv nok til ung hud med mange bumser, se her: http://www.webapoteket.dk/produkter/av-ne-cleanance-k-oliefri-ansigtscreme-40-

  Den har en god konsistens som dagcreme og underlag til mineralpudder eller foundation, så den kunne også være et godt bud.

  Men ellers gælder det om at finde noget som ikke er for skrapt til at rense huden i morgen og aften, og det behøver ikke at være fra samme mærke som BHA/AHA produktet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Ja, den ligner rigtig meget. :) Jeg har ikke set den før

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina A

  Prøv også at læse på hjemmesiden acne.org. De har mange videoer og råd okm, hvordan man behandler.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Her bliver jeg nødt til at give mit besyv med, især når talen falder på p-piller:
  Jeg har selv haft akne, siden jeg var i 10-års alderen, og har prøvet a l t .
  Efter at have brændt min hud af med flere forskellige cremer (hvilket kostede mange tårer), været i utallige behandlinger med tetracyklin (antibiotika, der godt nok hjalp, når jeg var i behandling, men virkningen holdt op straks efter – og antibiotika er jo ikke noget, man skal blive ved med at indtage), begyndte jeg på p-piller som 16-årig. Det klarede sådan set problemet sammen med andre gener jeg havde ved menstruation. Men efter at have taget p-piller i fire år, fik jeg en blodprop.
  Jeg havde ganske rigtig en genetisk disposition, men det har 1-2% af befolkningen, og 5% har en anden mutation, der ligeledes disponerer for blodpropper. Når man så oveni tager p-piller, så risikoen overhængende. Det er bare for at sige, at p-piller altså ikke er problemfrie at tage, og jeg har fået ødelagt venerne i mit ben som følge af blodproppen, og skal resten af livet gå med støttestrømper.
  Jeg stoppede naturligvis på p-piller, hvorefter aknen vendte tilbage. Mod dette fik jeg isotretinoin (roaccutan) som jeg tidligere var meget bange for at tage, grundet rygter om meget slemme bivirkninger, bl.a. depression – heldigvis havde jeg en rigtig god oplevelse med behandlingen, der virkede rigtig godt på mig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • HR

  Ang. Basiron: Kan man få tilskud fra “danmark” på dette, hvis lægen ordinerer det?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amalie

  Hej pudderdåserne og alle jer der kæmper med uren hud!
  Jeg kæmpede i de tidlige teenageår med en hel del uren hud, og endte med at få recept på et produkt fra lægen.
  Produktet hedder Redap, og har reddet mig.
  Om aftenen renser jeg min hud og smører det på de steder der behøver det, og efter 2-3 dage er der en klar forbedring.
  Det er er produkt som mange ikke har styr på findes, derfor ville jeg lige dele det med jer :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amanda

  Hej :) Jeg vil lige sige, at det er helt normalt at ens hud bliver rød og skaller når man bruger produkter med benzylperoxid – det er en af de mest almidelige bivirkninger og det betyder ikke nødvendigvis at man er allergisk overfor det. Men benzylperoxid er noget man skal vænne sin hud til. Man starter med kun at bruge en lille smule i et meget tyndt lag, og så bruger man mere ad gangen når huden kan tåle det :) Jeg har prøvet en del med min forfærdelige hud, og benzylperoxid er helt sikkert det som har virket bedst.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne Mie's mor :-)

  Kære alle,

  1000 tak for alle jeres gode og konstruktive mails. Jeg tager dem alle til mig.

  Jeg lider selv BÅDE af Rosacea OG PCO!!! så jeg selv været igennem alt hvad der findes af antibiotika både til indvortes og udvortes samt P-piller og jeg føler med alle jer, som har været det samme igennem som mig.

  Lige nu er Mie’s hud faldet lidt til ro igen. Det er jo nok kun i en periode, men Netral vask og skintonic, gør i hvertfald ikke noget dårligt for hende. Jeg ved om nogen, at det ikke er nogen skam at gå til lægen, hvis man er rigtigt ked af sin hud, så hun har sin mors fulde opbakning, hvis den tid kommer.

  Held og lykke til jer alle derude og endnu en gang TAK Katja og Helene for dette fantastiske forum.

  I love you!!!!

  Marianne Mie’s mor

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Så få lige tjekket Mie for PCO også, når tid er, ikke? PCO, hormoner og akne går hånd i hånd – og det er arveligt!

   Held og lykke <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Et rigtigt godt indlæg :)
  Jeg har et lille spørgsmål og vidste ikke om jeg kunne skrive spørgsmålet under et gammelt indlæg, og om i så stadig ville kunne svare. Men altså, jeg er en ung pige uden alt for mange penge på lommen men da jeg er helt vild med make-up vil jeg stadig gerne have det bedste. Jeg har den der lille, smokey-eyes pensel fra m.cosmetics(http://www.matas.dk/mcosmetics-trendy-eyeshadow-brush-smudge-no06) som jeg bruger til selv samme formål, men nu er det jo snart jul og er lidt fristet til at høre om M.A.C’s 219 er meget bedre? For jeg syntes at den fra M.C skal man være ret hårdfør med.
  – Hilsen en fast læser!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Ja! 219 vil du helst sikkert opleve som bedre. Uden sammenligning… De er meget forskellige

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Basiron har i hvert fald virket vildt godt for mine veninder, der har haft problemer med akne!!

  Nu hvor jeg er her, så ville jeg lige høre om i kan hjælpe mig: Jeg har ret normale øjenvipper foroven, normal længde og ret kraftige. MEN de nederste øjenvipper er så tynde og få? altså næsten ikke-eksisterende!!! Er der noget jeg kan gøre, udover falske øjenvipper? (det orker jeg ikke rigtig, jeg er kun 15) For jeg elsker virkelig mascara, men det ser lidt ubalanceret ud med tydelige vipper foroven og så ingen forneden. På forhånd tak!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  Hej pudderdåser

  Jeg er 25, har ikke (ofte) betændte bumser, nærmere en masse hudorme/talgknobber på hagen – selvfølgelig er der andet, men det er det som generer mig mest. siden starten af oktober har jeg renset morgen og aften med A-Dermas vaskeolie, brugt Avene Cleanance K, ventet lidt og så brugt A-Dermas Epithéliale A.H. og jeg kan tydeligt se en forskel (jeg har i en lang periode brugt jurlique, men det her er væsenligt bedre). Jeg har sart hud, og jeg er altid bange for at bruge for skrappe produkter, men samtidigt tror jeg at den exfolierende creme har gjort en stor forskel. Problemet er nemlig ikke forsvundet..

  Nå, til mit spørgsmål; I indlægget skriver du at Paula’s Choice laver den eneste optimale exfoliering. Hvad er forskellen på denne og Cleanance K? Kan jeg med fordel bruge Paula’s Choice i stedet? og vil den være for hård ved min hud?

  på forhånd tak

  Venlig hilsen Emilie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Forskellen på de to er, at Paula’s Choice laver et rent BHA-produkt. Cleanance K er en blanding af AHA og BHA. Til bumser og hudorme er ren BHA efter min mening mere effektivt. Det kan være en smagssag – andre vil måske opleve noget andet. Men et produkt med ren BHA (2%) er guld efter min mening.

   Jeg lover ikke noget, men jeg synes, du skulle tage at prøve. Hun sælger sample sizes billigt – desværre er fragten ret høj på almindelige produkter.

   Og så ville jeg overveje om vaskeolie er det rette til din hud? Den kan være ret fedtet – måske du var bedre tjent med et mindre fedtet produkt? Bare værd at overveje, vaskeolie vil jeg bruge til tør hud.

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Hej Katja, tak for dit svar! Jeg har egentlig tør og sensitiv hud, og jeg slår primært rigtig ud når jeg bruger produkter der er for kraftige – det er i hvert fald min erfaring, og derfor jeg tror jeg har haft gode resultater med a-derma. Jeg er altid opmærksom på at få nok fugt, men det er selvfølgelig også et problem om man ‘stopper’ hudens porer. Jeg prøver at bestille nogle samples fra paula’s choice. det er i hvert fald et forsøg værd :) Tak for nogle informative indlæg.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Selvtak – jeg håber, det virker for dig

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria Pedersen

  Hej med jer alle :-)
  Jeg har siden jeg var ca 12 år haft virkelig uren hud – det er roligt begyndt at stilne af, men er dog ikke forsvundet helt (jeg er i dag 22) – jeg har gentagende gange fået stærke cremer på recept – men de har ikke hjulpet til andet end at affarve mit tøj :-(

  Min hud er blevet MEGET bedre da jeg:
  1. Begyndte at drikke meget mere vand end før.
  2. Begyndte at rense min hud med;
  – intimsæbe ( det har en lav ph-værdi)
  – skind tonic fra neutral
  – og så har jeg købt en serum og en creme fra mærket Juldahl (det er natur produkter – og de laver bla. Den face and body Oil, der er så populær! De er vidst bare til fedtet hud – men har gjort underværker for mig :-)
  3. Sig til din datter at lige meget hvad, er det vigtigt ikke at overrense! :-)
  Jeg håber i finder en løsning!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ella M

  Hej
  Jeg er 18 år og har selv døjet med uren hud siden jeg var 11 år. Jeg tænkte, at jeg lige ville dele det eneste produkt der rigtig har hjulpet mig: Exuviance, som er et amerikansk medicinsk-dermatologisk virksomhed der forsker og udvikler inden for hudpleje (http://www.exuviance.eu/da/vad_kan.html).
  Min kosmetolog-mormor er en af de få i Danmark der bruger det, og jeg må sige, at det er bedste jeg har prøvet. Det er desværre ikke det billigste, men jeg har prøvet en masse ting, og er altid kommet tilbage til Exuviance :)

  De har en klinik i kbh (http://www.exuvianceklinikken.dk), der laver nogle fantastiske behandlinger, som har gjort underværker for min hud – og vigtigst; holdt den ren og fin :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heléne Sofie

  Hejsa piger,

  Jeg er en 22 årig pige som selv i mine pre-teen år døjede med præcis det samme. jeg var dog ikke allergiker. Jeg blev utrolig meget mobbet med det og valgte til sidst at tage til lægen med det – Han gav mig i starten nogle piller, hvor der ville gå nogle måneder før det ville træde i kraft.
  Men da jeg blev utålmodig henvendte jeg mig igen – og denne gang gav han mig en “duppe-creme” som jeg virkelig har svoret til siden! Da jeg så blev de 16 år forsvandt alle mine bumser og lige siden har min hud været pletfri, minus et par gange hvor jeg har været naiv og troede jeg kunne bruge parfumeret produkter. Jeg står dog på arbejde ligenu – men duppe-cremen står derhjemme og vil med glæde dele dets navn til jer. For det hjalp virkelig mig :-)!

  Knus,
  Heléne Sofie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Jeg vil meget gerne høre navnet. Tak fordi du fortæller din historie Heléne Sofie. Dejligt at du fandt noget :)

   Knus Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Natasja

   Hej Helene, er du kommet hjem fra arbejde :p
   Jeg vil gerne høre navnet på cremen!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Manner, jeg fik helt stress, fordi jeg troede, det var mig :-D

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Meyou.dk & Pudderdåserne: At hyre dåser som fotomodeller