Tirsdagstip: Få glass skin uden at ødelægge huden

Få glass skin uden at ødelægge huden
08.10.24
Få glass skin uden at ødelægge huden

Det er trist at se nogen følge en trend, der potentielt kan få alvorlige konsekvenser for deres fremtid. I ”Få glass skin uden at ødelægge huden” skriver jeg derfor om et fænomen, jeg ellers ikke er tilhænger af. Det er jo ikke ligefrem fordi glass skin er nogen nyhed. Det er efterhånden en del år siden, at den betegnelse begyndte at dukke op i forbindelse med koreansk hudpleje. Nu kan jeg godt se, at jeg nok skulle have sat mig ind i det noget før. Indtil i dag har jeg faktisk troet, at det primært handler om makeup eller et specifikt look. Det er overhovedet ikke tilfældet. Dog er jeg efter endt læsning blot blevet bekræftet i, at det på ingen måde er for alle. Faktisk vil jeg gå så langt som at sige, at det er for de færreste! Læs med herunder, hvis du er vild med looket.

Moden nu til dags…

For en måneds tid siden stirrede jeg fascineret på en kvindes hud. Hun havde sit at slås med under den maske af makeup, hun havde på. Det er naturligvis ikke første gang, jeg ser en, der er har taget makeup skridtet videre… Det er vigtigt for mig at understrege, at det ikke er fordømmelse eller udskamning, det her handler om! Længe overvejede jeg at nærme mig hende, for jeg er slet ikke i tvivl om, at jeg kunne hjælpe. Det er alligevel også ret aggressivt at henvende sig til et fremmed menneske og påpege noget ved deres fremtoning. Så jeg besluttede mig for at lade være. Mere end en gang siden har jeg overvejet, om det var det rigtige valg. Én ting er, at det jo er moden nu… Min tvivl går på, om hun faktisk er i gang med at ødelægge huden.

Hvad er glass skin?

Hvad dækker denne trend egentlig over? Det handler om, at huden syner glat, ensartet og blank. Glass skin tager faktisk udgangspunkt i de meget lange og produktrige ti-tyve trins plejeritualer med inspiration fra K-beauty. Det kan være udmærket at bruge en masse forskellige produkter, hvis man har styr på sammensætningen. Helt generelt er minimalisme dog rar for huden. Igen og igen har jeg læst noget, der kan oversættes med ”ikke kun for dig med perfekt hud”. Som nævnt utallige gange før, så er det selvfølgelig helt op til dig, hvordan du vil pleje din hud. Mit ydmyge håb er bare, at du passer godt på huden i processen. Det der er godt for mig, er ikke nødvendigvis godt for dig… Det gælder også for TikTokkernes anbefalinger. Hvis du i forvejen døjer med akne, er en masse fedt for eksempel overhovedet ikke sagen.

Få glass skin uden at ødelægge huden

Hver eneste dag arbejder din hud på højtryk for at reparere de skader, du påfører den enten bevidst eller ubevidst.

Du kan sagtens følge moden og få glass skin uden at ødelægge huden i processen. Det handler bare om at have respekt for huden og dens store arbejde. Det er altså en dårlig idé med dobbeltrens, skrap eksfoliering, udtørrende masker og produkter i det hele taget. Udgangspunktet er altid basispakken, hvor du dog sagtens kan udskifte både peeling eller forsegling.

Tekst markeret med $ er reklame for eget produkt

Ritualet, der kan give dig glass skin

Det er helt enkelt… start med basispakken, der er nævnt ovenfor. Efterfølgende kan du tilføje produkter og tilpasse ritualet til lige din hud.

Hvis du er utålmodig findes der virkelig glimrende makeup med en highlighter effekt, så din hud får den der glød og klare udstråling.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *