Torsdags top ti: Dejlig dansk makeup

Torsdags top ti: Dejlig dansk makeup
29.02.24
Torsdags top ti: Dejlig dansk makeup

Når man drømmer om forandring, er det altid en god idé at starte med sig selv… Så sagt, så gjort! ”Torsdags top ti: Dejlig dansk makeup” er nummer to i rækken af indlæg om skønne danske mærker. Det er både fantastisk og vildt hyggeligt at dykke ned i danske mærker. Det er en ære at have så mange fine kolleger, hvor heldig har man lov at være?
Ingen af mærkerne, jeg nævner i denne serie, er kommet med ”bare fordi”, de er danske. Nogle af mærkerne er mere kendte end andre, fælles for alle ti er, at jeg bruger dem. Det skinner nok igennem, at mit hjerte banker hårdt for makeup. Selvom det er ret pinligt, så er det faktisk et af mærkernes debut på bloggen. Helt hvordan det er muligt ved jeg ikke, men nu er de her altså!

Dejlig dansk makeup

Det er på ingen måde første gang, jeg nævner at begrænsningens kunst ikke er en, der falder mig let. Det fører temmelig ofte let hovedrysten og rullen med øjnene med sig… ikke mindst fra mig selv. Min tanke var jo et samlet indlæg med dejlige danske produkter. Idéen fejlede bestemt ikke noget, men da jeg begyndte på listen over mærker, stak det helt af. Helst vil jeg fremhæve ALLE mine favoritter, men jeg må nok erkende, at det ikke kan lade sig gøre. Som jeg skrev om hudplejen, er der vanvittigt mange mærker og formatet sørger heldigvis for, at jeg må begrænse mig.
De valgte mærker er som sædvanligt ikke nævnt i prioriteret rækkefølge. Mærkerne, der er med her, er alle valgt ud fra, hvad der lå først for i min makeuptaske. Et af produkterne har jeg dog valgt, fordi det er en klassiker…

Tekst markeret med * indeholder reklamelinks

Produkter markeret med ¤ er modtaget som anmeldereksemplar

1. The Makeup Library Mineral Powder

For meget nylig var The Makeup Library blevet flyttet i min lokale Normal butik… Det undrede mig, så jeg spurgte selvfølgelig straks, hvad grunden til denne ændring skyldtes. Svaret var mildest talt ikke til at bære! Allerede ugen efter så jeg et nyt design, det kunne kun betyde, at jeg heldigvis havde fået et forkert svar. Da jeg skulle finde et billede til collagen herover, ringede jeg for at være sikker i min sag. Så nu kan jeg roligt anbefale denne fine, fine, fine Mineral Powder! Den kan helt uden besvær hamle op med nogle af de helt store og MEGET dyrere mærker.

2. Nilens Jord Bronzing Powder*

Tænker du også på denne lille lerkrukke som det første, når du ser Nilens Jord? Det gør jeg! Selvfølgelig forstår jeg godt, at den er blevet barberet væk fra logoet, men det er samtidig lidt synd. Krukken er heldigvis endnu at finde i sortimentet, og jeg ville blive MEGET overrasket, hvis den forsvandt. Det er selvfølgelig her, vi finder klassikeren i denne kategori.
Som mærke har Nilens Jord leveret et solidt udvalg af favoritter gennem tiden, Bronzing Powder er bare én af dem. Faktisk fældede jeg næsten en lille tåre, da jeg for nylig opdagede at Matt Lips Creamy Liquid Lipstick er udgået.

3. Sandstone Waterproof Metallic Eyeliner*

Det var noget så sjældent som en brun nuance, der for alvor fik mine øjne op for netop denne eyeliner. Faktisk er 84 Spicy Cinnamon så pæn, at jeg har brugt to eyelinere op og for nylig købt en tredje. Har du læst med på bloggen længe, kan du måske huske min glæde over lanceringen af Sandstone i Danmark. Selvom der er sket meget med både formler, farver, produkter og sortiment siden, er der stadig masser af favoritter. Der er lagt vægt på, at produkterne er uden parfume og Allergy Certified, de fleste af produkterne er også veganske.

4. GOSH Primer+ Hydramatt

Det var bestemt ikke kærlighed ved første blik, da jeg fik denne primer i hånden. Hele mit makeupliv har jeg jo lært, at fugt og matterende effekt er to uforlignelige størrelser. Der kommer hele tiden nye spændende ingredienser, og det er netop derfor Primer+ Hydramatt har fået plads her. Selvfølgelig har GOSH en særlig plads i mit hjerte… Det er trods alt også vores producent. I mine øjne er det beundringsværdigt, når mærker formår stadig at have fokus på det nye og spændende. Samtidig med at de formår at huske på, hvad deres succes i både ind- og udland er baseret på.

5. Lavinde Beyond Volume & Curl Mascara*

Det gjorde mig flov helt ind i knoglerne, da jeg opdagede, at jeg aldrig har skrevet om Lavinde. Det fortjener de virkelig, selvom min undskyldning sådan set er reel nok. Faktum er, at Lavinde har formuleret tre forskellige og på hver sin måde virkelig gode mascaraer. Mine vipper bliver så pæne, men desværre indeholder de alle tre arganolie, som jeg ikke kan tåle. Det er sådan en sær og sjælden allergi, så lad ikke det holde dig tilbage. Der er heldigvis ikke arganolie i de geniale BOOST Deep Hydrating Eye Mask. Dem har jeg nemlig en lidt dyr afhængighed af.

6. Duffbeauty Vipper*

Hos Duffbeauty finder du efterhånden både naturlige vipper, ret vilde vipper og endda sæt til DIY extensions. Duffbeauty er virkelig kvalitetsvipper, du kan bruge igen og igen, hvis du altså passer ordentlig på dem. Når alt du drømmer om, er lange fejende vipper, så skal du se nærmere på de mange forskellige styles. Hvis du ikke er til hele vipper, kan du klippe et stykke af og sætte i yderste øjenkrog. Det giver et ret fint udtryk, uden at det bliver alt for vildt, og det fungerer også bag brillerne… Kombinationen af briller og kunstige øjenvipper resulterer ellers ofte i et valg, om mine øjne skal være åbne eller lukkede.

7. Tromborg Baked Minerals Highlight*

Denne highlighter fra Tromborg var, så vidt jeg husker, en af de første, jeg blev sådan rigtig glad for. I dag har jeg stort set altid en eller anden form for highlighter et eller andet sted i ansigtet. Generelt for dem er, at de er forholdsvis stille. Selvfølgelig elsker jeg også glimmer, men hver ting til sin tid. En highlighter skal i mine øjne fange lyset, uden at du kommer til at ligne en diskokugle. Denne her har sådan en fin farve, der både gør sig til hverdag og fest. Den tilføjer lige lidt liv til ansigtet de der morgener, hvor sengen nærmest sidder fast på ryggen.

8. Zarko Beauty by Oli High Gloss¤

Indtil Pretty in Pink blev lanceret var der tre smukke nuancer High Gloss, som jeg brugte flittigt. Min favorit var Nudity… men så landede Pretty in Pink. Det er en farve, jeg ville gå uden om, hvis ikke jeg vidste, hvad den kan. Den skifter nemlig farve på læberne og giver den der helt rigtige farve, som når du lige har spist hindbær. Den er så vanvittigt pæn, utroligt plejende og virkelig behagelig på læberne. Den er perfekt at have i lommen, hvor den nemt udfylder funktionen som både makeup og plejeprodukt. Den virker ikke bare nu og her, læberne får det markant bedre ved regelmæssig brug.

9. Swae Blush Highligter Combo¤

Det er heldigvis det nemmeste i hele verden at skrive noget pænt om Swae. Først og fremmest er det simpelthen pivgode produkter… Det er min skønne veninde Emilie og hendes mand, der står bag, derfor er jeg naturligvis også rigtig venindestolt! Det er produkter, der gør en kæmpe forskel, og så er de SÅ drøje. Mine Blush Highligter Combos er nærmest i brug dagligt, og jeg har stadig ikke brugt dem op. De holder selvfølgelig også længere, fordi jeg aldrig bruger mine pensler eller fingre direkte i produktet. De to Blush Highlighter Combo er så smukke på huden og virkelig dejlige at arbejde med.

10. Miild Blushes*

Baggrunden for Miild er jo frustration over voldsomme reaktioner på makeupprodukter. Sådan opstår en drøm, der bliver en idé, der for længst har taget form. Meget længe var det Miild Natural Mineral Powder, jeg brugte fast. Det var et bloggerarrangement i Matas i Rødovre Centrum, der åbnede mine øjne for de øvrige produkter. Der er fire farver af Natural Mineral Blush og de sidder simpelthen lige i skabet. De ser måske ikke så spændende ud ved første øjekast, men giv dem lige en chance! De er veganske, og det betyder naturligvis, at jeg elsker at bruge dem som øjenskygge også.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Dette påvirker dog ikke vores redaktionelle arbejde og holdninger, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
6 kommentarer
Marie

Hejsa!
Har I prøvet the makeup library setting powder??

Helene Randløv

Hej Marie
Det kan jeg ikke huske? Er den fast?

Kh. Helene

Dorrit Vogn

Hej og tak for endnu et godt indlæg! Hvis du ikke bruger fingre eller pensler direkte i produktet, hvordan gør du så egentlig? Måske er der noget jeg kan lære? Mvh. Dorrit

Helene Randløv

Hej Dorrit
Jeg bruger udelukkende spatler til denne type cremede produkter.

Kh. Helene

Anne-Sofie

Har I prøvet swaes skin tint og kan anbefale den? Ville selv ønske den kom i flere farver..
🙂

Helene Randløv

Hej Anne-Sofie
Ja, det har jeg, den synes jeg også er god. For mig er det afgjort en sommer farve… men jeg bruger bare mindre og blander med lidt creme… så går det an.

Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *