Torsdags top ti: Dejlig dansk hudpleje

Torsdags top ti: Dejlig dansk hudpleje
08.02.24
Torsdags top ti: Dejlig dansk hudpleje

For nogle uger siden blev jeg virkelig gnaven over en respektløs besked om et andet mærke. Dagen efter talte vi om, hvor fedt det ville være, hvis de forskellige danske mærker anerkendte og støttede hinanden. Det er en del af branchen, der er lidt ærgerlig, fordi vi selvfølgelig alle sammen har styrker og svagheder. På bloggen har vi mange gange forklaret, at alle produkter selvfølgelig ikke behøver at være fra samme mærke. Alligevel er det stadig en almindelig påstand mange steder. Har du nogensinde fået rådgivning af os, ved du også, at jeg rask væk anbefaler mange andre mærker. Derfor er ”Torsdags top ti: Dejlig dansk hudpleje” nogle af de mærker og produkter, jeg selv bruger og anbefaler hele tiden. Det er altså VIRKELIG sjældent, at jeg ikke kan finde mindst ét godt produkt fra et mærke. Selv hvis det sker, kan mærket jo godt være perfekt for dig.

Dejlig dansk hudpleje

Det er nærmest umuligt kun at udvælge ti… har jeg glemt nogen? Det er helt sikkert! Sandsynligvis endda nogen af dem, jeg bliver både flov over og ked af at have glemt… Så nu vil jeg bare skynde mig at udgive ”Torsdags top ti: Dejlig dansk hudpleje”. Som nævnt er det nogle produkter, jeg bruger selv eller anbefaler hele tiden. Undervejs ændrede listen sig mange gange, og indtil videre bliver den til mindst fire forskellige indlæg. Der er jo også både kropspleje, hårpleje og makeup… og der er utallige andre virkelig skønne danske brands. Listen er LAAAAAANG! Som sagt handler det her om hudpleje. Hvis der er mærker i de andre kategorier, der fortjener min opmærksomhed, så skriv endelig til mig. Herunder er mærkerne ikke nævnt i prioriteret rækkefølge, alle, der er nævnt, har en særlig plads i mit hjerte.

Tekst markeret med * indeholder reklamelinks

1. Ansigtscremen fra Seriøst bedre hud

Det er vores dejlige kollega Anette fra Beautyspace, der har denne lette creme på samvittigheden. I bedste alt-i-en stil gør den nærmest alt det, man gerne vil have, når det gælder hud. Der er A-vitamin, der hyaluronsyre, der er ceramider, der er niacinamid, der er squalane, og der er zink PCA. Min hud kan godt lide det… Især hvis jeg giver den gas med en fed creme ovenpå. Den er særlig rar de dage, hvor jeg ikke orker noget andet. Huden bliver altid renset, så den ligger i en skuffe sammen med en pakke renseservietter. Sidstnævnte er godt nok ikke i Anettes ånd, men altså sådan er virkeligheden altså af og til her hjemme.

2. Matas Mild Micellar Water*

Hvorfor købe en til tør hud, fedtet hud eller hvad ved jeg, når nu Mild Micellar Water er den bedste? Matas har temmelig mange varianter af Micellar Water, men jeg anbefaler ALTID den milde. Som nævnt er det nemlig den bedste! Lad dig endelig ikke snyde af, at der er en specifikt til din hudtype! Fordi meget af min tid går med at svare på beskeder, har jeg selvfølgelig nogle gemte svar på telefonen. Et af dem handler om mild rens. Matas Mild Micellar Water bliver altså nævnt mange gange dagligt, hvor anbefalingen er at bruge den på en ren klud.

3. Jorgobé 2% BHA Salicylic Acid Exfoliating Toner*

Det har ærlig talt været en fornøjelse at følge gutterne fra Jorgobé. Det, der startede med den virale sorte maske, har udviklet sig til et rigtig fint og seriøst mærke. Det er ikke svært at få øje på vores egne udfordringer med for eksempel at holde linjen skarp. Der er flere, der bliver meget overraskede over en anbefaling af et konkurrerende produkt. Det er præcis dét, der er meningen. 2% BHA Salicylic Acid Exfoliating Toner har netop plads her, fordi den er anderledes. Ønsker du et produkt, der ikke er cremet, så er den et drøngodt bud.

4. Beauté Pacifique Superfruit Hydrating Face Mist*

Det er svært at komme uden om Beauté Pacifique. De har i den grad sørget for, at der er et dansk alternativ på hylderne. Der er så mange spændende produkter, at det er tæt ved umuligt at vælge. Når valget faldt på Superfruit Hydrating Face Mist, er det fordi, det var kærlighed ved første spray. Det er et af de produkter, jeg har genkøbt mange gange, fordi jeg til tider er en smule afhængig. Den er fabelagtig oven på en peeling og under SPF om sommeren, når man ikke gider creme. Den holder, hvad den lover og fugter faktisk huden effektivt, den indeholder også både niacinamid og masser af antioxidanter.

5. BAK Healthy Aging Moisture Boost*

Det tog godt nok noget tid for mig selv at komme i gang, men alligevel anbefalede jeg BAK igen og igen. Resultaterne de produkter leverer, kan man nemlig ikke overse. Det har de mange tilbagemeldinger på mine anbefalinger heller ikke været. Det giver stor tryghed at vide, at jeg roligt kan anbefale produkterne, fordi de bare virker. Selvom det tog lidt tid for mig at hoppe med ombord… var det bare ét godt tip, der skulle til. Siden da har jeg også selv været kæmpestor fan.
I starten af december købte L’Oréal Lactobio, der står bag BAK. Salget giver forhåbentlig plads til endnu større armbevægelser og til mere forskning, det håber jeg af hele mit hjerte.

6. Skøn Skincare Vanilla Lip Balm*

Allerede før mine dage som dåse kendte jeg grundlæggeren af Skøn Skincare, Mina Ingerslev, af navn. I takt med at bloggen voksede, var jeg så heldig at møde Mina personligt. Udover at være en megadygtig makeupartist, er hun præcis så skøn, som jeg forestillede mig. Ja, ordvalget er helt overlagt! Hvordan mærket skulle kunne hedde noget andet, kan jeg simpelthen ikke forestille mig! Skøn er energien, Skøn er filosofien og Skøn ER Mina! Alt det får du med i hvert eneste produkt, så kan man altså ikke bede om ret meget mere. På låget står der, at læbepomaden elsker tørre læber… Mine tørre læber ELSKER virkelig også den!

7. Raaw Alchemy Calming Blue Balm*

For mange år siden trænede jeg mig selv op til at bruge olien i serien. Det er en helt fantastisk olie! Min irriterende sarte lugtesans var dog noget udfordret. Derfor var jeg en smule skeptisk til lanceringen af Calming Blue Balm. Det er heldigvis lettere for mig at bruge den, og det har jeg gjort flittigt. Der står faktisk en på lager, fordi den, jeg har i brug, synger på sidste vers. Den bliver brugt sommer, den bliver brugt vinter og på alle tider der imellem. Det er oftest den, der er med i min håndbagage. Den kan nemlig både klare tør hud, læber, neglebånd og næser…

8. Mellisa Oil to Milk Cleanser*

Hvis du partout vil rense din hud i badet, så er Mellisa Oil to Milk Cleanser produktet, du skal bruge. Det er simpelthen så skønt et produkt, som har stået på min hylde i årevis. Det er en tyktflydende olie, der også er skøn at massere liv i huden med om morgenen inden badet.
Måske har jeg været mere opmærksom på Mellisa, fordi jeg er fra Hørsholm, hvor produktionen ligger. Der har det ligget siden 1986. Allerede dengang og altså før de fleste andre gik Mellisa op i at formulere med naturlige og økologiske ingredienser. Der er så mange elskelige produkter i den serie, at det er svært bare at nøjes med ét.

9. Rudolph Care Sun Balm SPF 50*

Lanceringen af Sun Balm SPF 50 gjorde mig nysgerrig, fordi jeg før har prøvet og skrevet om en anden balm. Faktisk nåede jeg kun lige tilbage på kontoret, før jeg tog en ordentlig klat og smurte i ansigtet. Som jeg jo altid ævler om, når talen falder på SPF, så handler det om mængden, du bruger… Det er ikke nogen nem opgave at få fordelt Sun Balm SPF 50 i den mængde. Den fungerer upåklageligt som underlag under min sædvanlige SPF, og når jeg bruger flere tyndere lag over lidt tid. Açai Facial Scrub Mask og Açai Body Balm er nogle af mine evige favoritter fra Rudolph Care.

10. Derma Sun Stick SPF 50*

Hjemme hos os er Sun Stick SPF 50 en selvfølgelighed. Der står altid et par stykker, så man kan stoppe en i lommen eller tage den med i tasken. Det giver sig selv om sommeren, men det er også vigtigt på alle andre tidspunkter. Det er særligt i overgangen fra vinter til forår, hvor du måske ikke lige prioriterer SPF i dagligdagen. Min vane med altid at have en solstift med blev grundlagt på sådan en dag. Det er altid lige på toppen af overlæben, jeg kan mærke at solen har bidt. Ikke nok med at det gør ondt, så er det også præcis den forbrænding, der kan give et flot pigmentoverskæg.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Dette påvirker dog ikke vores redaktionelle arbejde og holdninger, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
6 kommentarer
Susan

Nu jeg lige tænker over det, så er det meste af min hud- og ansigtspleje dansk. Uden egentlig at have tænkt over det i købsøjeblikket. Det er kun min micellarvand og min SPF der er fra det store udland. Peelingen er fra jer (altid!!!), en serumfidus og creme fra Ivy Aia. Min håndcreme og bodylotion er fra Faaborg Pharma. (Man er vel Fynbo)
En overgang, før livet på SU, var shampooen fra Purely Professional.

Kan godt mærke at der kommer et mål om at alt hvad jeg putter på kroppen skal være dansk. Det ville være, for mig, en fed mission.

Helene Randløv

Kære Susan
Det er nemlig en fed mission på mange måder! Jeg ELSKER også Faaborg Pharma <3 selvom jeg ikke er fynbo <3

Kh. Helene

Dorte

Dejligt med en god beskrivelse. Er der nogle af dem du vil anbefale til PD? Døjer særligt med den skællende tørre og røde hud 🙂 bruger pt Azelainsyre 10% fra jer og alt i en creme men huden er meget tør i de kritiske områder🙂

Helene Randløv

Hej Dorte
Der er som sådan ingen af dem, jeg vil fraråde.

Kh. Helene

Tanja

Hej hvad synes i om jorgobe retinol
Bruger a vitamincremen fra beautyspace lige nu men overvejer at skifte til jorgobe

Helene Randløv

Hej Tanja
Den har jeg ikke prøvet, men umiddelbart er den tættere på vores A-Serum 2%, end den er på Ansigtscremen fra Seriøst Bedre Hud.

Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *