Månedens Favoritter: April 2023

Månedens Favoritter: April 2023
29.04.23
Månedens Favoritter: April 2023

Faktisk har jeg været nødt til at manipulere Månedens Favoritter: April 2023 lidt… Det startede nemlig med, at der slet ikke var noget hudpleje. Eller SPF er jo i høj grad hudpleje, men jeg synes nu, at SPF er sin helt egen kategori. Det er altså ikke, fordi jeg har været mindre glad for hudpleje, end jeg plejer. Sagen er, at jeg er sådan et vanedyr, og Dermaceutic har ligeså stille sneget sig ind i min hverdag. Månedens Favoritter: April 2023 er altså en VILDT anderledes SPF, mild og rar Retinol og en genistreg til stride bryn. Det er duften, jeg ALDRIG havde troet, ville få plads i min duftgarderobe. Der er megapæne duokromatiske lakker og hobbygrej til neglene. Der er en uvurderlig hjælp til mindre pigmenterede øjenskygger og et ekstrem hurtigt, dragende og altid festligt indslag til øjenmakeuppen. Og så er der skøn og nem pleje og spaoplevelse til hovedbunden og fugtpleje til håret.

Tekst markeret med * indeholder reklamelinks

Produkter markeret med ¤ er modtaget som anmeldereksemplar

1. Kiehl’s Amino Acid Scalp Detox Treatment Scrub

Fra første gang jeg prøvede en hovedbundsscrub, har jeg altid haft en på lager. De nyere versioner, der skummer op som en shampoo, er jeg virkelig glad for. Sådan en er Kiehl’s Amino Acid Scalp Detox Treatment Scrub. Den er imponerende drøj, og den skummer dejligt. Kiehl’s anbefaler, at du bruger den en gang om ugen. Det kan du sagtens, da det er milde sulfater, den indeholder. De eksfolierende ingredienser er salt og salicylsyre, udover det indeholder den hele ti aminosyrer. Fordi den skummer, bruger man den som erstatning for shampoo. Har du langt hår skal behandlingen naturligvis foregå ved, at du masserer lidt af produktet i hovedbunden tot for tot.
Fornemmelsen i hovedbunden efter en massage med en hovedbundsscrub er så rar. Uanset om min hovedbund har været tør eller småirriteret, har jeg altid oplevet lindring efterfølgende.

2. Dermaceutic Activ Retinol 1.0

Sidste år ved samme tid havde jeg forbrændinger i ansigtet. Årsagen var uansvarlig omgang med et produkt med retinol. Det er jo fuldstændig idiotisk, fordi jeg selvfølgelig ved bedre. Det er vigtigt ALTID at trappe op, når man starter med nye produkter. Også selvom man bruger lignende produkter allerede. Faktisk har jeg været lidt tættere på at gentage oplevelsen, end jeg nogensinde kommer til at indrømme.
Dermaceutic Activ Retinol 1.0 er et skønt produkt, og huden bliver afsindig fin efter langsom optrapning og nogle ugers brug. Tidligere gad min hud slet ikke retinol, derfor gør glæden over mit held mig nok temmelig overmodig. Selvom effekten altså er meget synlig, oplever jeg slet ikke samme ubehag og reaktioner som tidligere. Måske er det, fordi jeg netop har givet min hud en chance for at opbygge en tolerance… Eller også er det bare et vidunder.

3. Depend Brow Lift Illusion

For nu at være helt ærlig, havde jeg ikke forestillet mig, at jeg skulle blive glad for dette produkt. Lignende produkter uden farve er jeg aldrig blevet dus med. Mine øjenbryn er nemlig det eneste sted, jeg får grå hår. Det er vildt irriterende, fordi det simpelthen tager hundrede år at farve dem. Den største udfordring er dog, at de grå hår er SÅ stride, og de stritter i alle retninger! Det betyder, at der faktisk er en del produkter, der må give op undervejs. For ikke at ligne en gammel mand klipper jeg mine bryn ret korte, alligevel har de sit eget liv. Depend Brow Lift Illusion både farver og styler mine bryn, og produktet holder helt hæderligt på sagerne… Selv når jeg har været doven og brynene er ufarvede og lange. Resultatet er virkelig pænt og ser naturligt ud.

4. Sol de Ibiza Natural Mineral Sunscreen SPF 50

Tilbage i november blev jeg præsenteret for denne sære SPF. I posen fra messen fik jeg faktisk deres SPF 30, som jeg med stor forundring prøvede. I januar mødte jeg igen distributøren, og jeg er stadig lige forundret. Produktet er alt det, man forestiller sig, man ville hade ved en SPF… Men den er fantastisk. Åbner du dåsen, finder du en hård pastalignende salve. Den er som en zinksalve, men den er helt hård. For at få produktet op har jeg fundet en spartel til at skrabe den rette mængde op. Så snart den får kontakt med huden bliver den blødere og til at smøre ud. Selvfølgelig er den så anderledes, at man skal vænne sig til det, men det er faktisk en behagelig konsistens. Det er i mine øjne et virkelig unikt produkt!

5. Amika Hydro Rush Intense Moisture Leave-in Conditioner

Mit første møde med Amika ligger mange år tilbage. Det var lidt som at finde en sjæleven til mit hår. Umiddelbart har jeg endnu ikke prøvet noget fra mærket, jeg har været skuffet over. Tværtimod bliver jeg stadig lige overrasket over effekt og kvalitet her ni år senere. Lige siden jeg blev introduceret for mærket har jeg i ny og næ forkælet mig selv med produkterne. Især den geniale Amika Perk Up Dry Shampoo er en af favoritterne. En ting er selvfølgelig effekten af de forskellige produkter, men jeg er også svært begejstret for duften. Da jeg var i Stockholm i januar præsenterede Amika den nye serie Hydro Rush, der er spækket med gode ingredienser. Selvom både shampoo og balsam er virkelig gode, har jeg valgt at fremhæve denne Leave-in Conditioner, der giver øjeblikkelig effekt.

6. Kiko Long Lasting Eyeshadow Stick i farven 51

Det er vist ligegyldigt, om du var ung i halvfemserne eller i nullerne… En hvid øjenskygge eller eyeliner har de fleste haft. Denne her er mat, oprindeligt havde jeg også medtaget den perlemorshvide (52), men så var den pludselig udsolgt. Du kan få en lignende, der dog, så vidt jeg husker, har et mere gyldent skær hos Yves Rocher*. Tilbage til den matte cremede pen… Den er simpelthen så god! Den bliver altid brugt under lyse eller mindre pigmenterede øjenskygger. Faktisk vil jeg vove pelsen og kalde den uundværlig som primer under mere farverige looks. Nu skrev jeg primer… det er ikke i den forstand, at øjenskyggen holder bedre. Eller lidt gør det nok, men jeg har ALTID en øjenskyggeprimer på, uanset hvilken øjenskygge jeg bruger. Det er så fast en del af vanen, at jeg ikke kan lade være.

7. Natasha Denona Chromium Liquid Eyeshadow i farverne Scarab og Infra Nude*

De landede så vidt jeg husker, som del af en julekollektion på et tidspunkt. Der var dengang fem nuancer, og jeg var uendelig fristet til at bestille samtlige nuancer fra U.S.A. Måske var det Covid-19, der afholdt mig fra at gøre det. Det har jeg selvfølgelig fortrudt. De ualmindelig pæne flydende øjenskygger forsvandt dog aldrig helt ud af min bevidsthed. Pludselig en dag faldt jeg over to af dem i Sephoras webshop og de ramte kurven øjeblikkeligt. De er blevet brugt så flittigt, og jeg bliver simpelthen nærmest lykkelig, når jeg får øje på dem i spejlet. Det ser så fedt ud, når man leger med den nuance øjenskyggen changerer i. Det giver bare noget helt specielt til et look. Samtidig er det en lynhurtig måde at opgradere et måske lidt stille eller afdæmpet look.

8. CND Vinylux i farverne Keep an Opal Mind #439 og Mint & Meditation #441

Selvom den nye kollektion Shade Sense først landede i sidste uge, kastede jeg mig over dem. Den kollektion sidder simpelthen lige i skabet. Det er jo ikke vildt overraskende, når vi har med CND at gøre, men de her lakker er bare… Ja, du har gættet rigtigt, jeg har ingen ord. De er så £@&$e pæne! Følger du bloggen, eller læser du blot ovenfor, ved du, at jeg har en ting med duokromatiske nuancer. De får altid mit hjerte til at banke… lige lidt hurtigere. Især når det drejer sig om neglelak, øjenskygge… og biler. De forskellige nuancer kalder nærmest på, at blive brugt sammen, og det er præcis sådan, jeg har brugt dem. Til min første manicure med kollektionen, brugte jeg hjørnet af en makeupsvamp og duppede farverne på lidt akvarelagtigt.

9. Søstrene Grenes Dekorationsfolieflager

Måske har du læst med så længe, at du kan huske min glæde ved neglefolie? Det var sjovt, men jeg var vildt træt af holdbarheden. Lagde du overlak på folien, blev den træls og nogle gange skete der en reaktion, så overlakken nærmest gik i opløsning. Det var mildest talt noget rod. Derfor blev jeg først rigtig glad for folie, da jeg fik mit første gelelak-sæt. Så kunne jeg nemlig lege lige så tosset, jeg ville og derefter hærde overlakken. Det trick benytter jeg stadig, for jeg gider simpelthen ikke bruge tid på sådan en omgang, der bare falder af igen. Det er især sjovt at dekorere Shade Sense kollektionen. Min første indskydelse var at lave sådan et geodelook med de forskellige nuancer og guldflager. Tiden var dog mere til en marmorering, der var mere overskuelig og ikke mindst færdigtænkt.

10. Kayali Yum Pistachio Gelato | 33*

Havde jeg ingen noter haft at læne mig op ad, da jeg anmeldte den… Ville jeg nok beskrive duften som cremet, sæbet, let pudret og skyllemiddelagtig eller måske som hårbalsam i 1990’erne.
Der er især én ting, jeg elsker Kayali for, det er, at duftene altid er loyale over for deres DNA. Ved hver eneste lancering lister de nemlig kombinationsmulighederne. I Mellemøsten er det kutyme at mikse og blande dufte på kryds og tværs. Selvom jeg endnu ikke har testet mulighederne, så synes jeg bare, at det er så fint! Det er også hyggeligt, at man får lidt af duftens historie på flakonen. Tallet er som bekendt, det antal gange duften har været i parfumørens hænder for at blive finpudset. Duften er på én gang genkendelig, men meget særegen og også bredere i forhold til de øvrige dufte fra Kayali.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Dette påvirker dog ikke vores redaktionelle arbejde og holdninger, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *