Månedens Favoritter: Marts 2023

Månedens Favoritter: Marts 2023
31.03.23
Månedens Favoritter: Marts 2023

Det har været to sølle dåser bag skærmene i denne måned. Bortset fra sygdom for mit vedkommende den sidste halvanden uge har det været en spændende måned. Det er et kærkomment goddag til en ny sæson. Der er så mange ting, der spirer og gror, det er virkelig fedt! Og jeg kan for alvor se enden på et år, der virkelig har trukket tænder ud på alle tænkelige måder. Selvom det måske ikke skinner så meget igennem i Månedens Favoritter: Marts 2023, så lysner det hele!
Blandt favoritterne finder du monokrom makeup, en billig og drøngod neglelak, samt effektiv pleje og fugt til hud og hår. Så er der et atypisk duftvalg, to næsten hemmelige hyldefavoritter og selvfølgelig lidt fest… Der er flere indlæg, jeg har måttet udskyde. Det irriterer mig grænseløst, på den anden side kan jeg jo ikke trylle mig rask, selvom det ville være rart.

Tekst markeret med * indeholder reklamelinks

Produkter markeret med ¤ er modtaget som anmeldereksemplar

1. Björn Axén Moisture Shampoo

Sammen med den seneste lancering fra Björn Axén var en optaget hilsen fra Johan selv. Han er frisøren bag mærket og salonerne med navnet Björn Axén. Han er noget af det rareste, man kan støve op på denne planet. Johan arbejder utrætteligt på at lancere produkter, der kan det hele! Den overordnede mission er en sund hovedbund, samtidig skal produkterne leve op til nogle skrappe krav. I Moisture-serien er der udover en shampoo, en balsam, en hårkur og et hår- og hovedbundsserum. Mit hår er tørt især efter denne her vinter… Normalt når jeg bliver lovet øjeblikkelige resultater, bliver jeg lidt træt. En ting er udseendet af håret, noget helt andet er tilstanden, den er ikke sådan at ændre. Efter første vask med tilhørende pleje, kur og efterfølgende serum, måtte jeg lige tjekke en ekstra gang… Det var et drønimponerende resultat, der endda holdt!

2. The Body Shop Freestyle Multi-tasking Colour Crayon i farverne Lowkey og Thrive

Når mærker opdaterer mange produkter på én gang, bliver jeg lidt nervøs. Det er desværre sket før, at opdateringer har betydet en væsentlig forringelse af kvaliteten. Eller at favoritterne er udgået. Faktisk har jeg luret et nyt produkt, der ligner en gammel favorit
The Body Shop har valgt at satse på en del nye formler, og foreløbig er jeg ret begejstret. Der er ind til videre to forskellige formler i Freestyle serien. Blyanten her kan bruges nærmest, hvor du vil. I de forgangne uger har jeg prøvet dem på kinderne, øjnene og læberne. Der skal godt nok gnides lidt mere, end jeg bryder mig om for at tone den ud som blush. På kinderne er farverne her også lidt mørke til mig, men det virker stadig fint, og så er der jo andre flotte farver.

3. Mellisa Oil-To-Milk Cleanser

Hele mærket har fået noget af en overhaling. Designet er ændret… det håber jeg ikke gælder for formlerne, men jeg har ikke testet alle mine favoritter endnu. Naturligvis bifalder jeg, at produkter er parfumefri, men lige duften på denne renseolie har jeg altid ELSKET. Den dufter ikke længere, men ellers er den, så vidt jeg kan se og mærke, identisk med den ”gamle”. I hvert fald føles den, som den plejer på huden. Og det er jo den primære årsag til, at jeg holder så meget af den. Den egner sig ikke til mine øjne, men udover det er den fantastisk. Det er et produkt, jeg har købt igen og igen, uden at det nogensinde er blevet delt på bloggen.
Mellisa har ellers fulgt mig i årevis, først som et skilt på vej hjem til mit barndomshjem… Derefter som faste favoritter på hylden.

4. Juvia’s Place Blushed Volume 1

Når nu jeg skriver ovenfor, at de to Freestyle blyanter er for mørke som blush til mig… Undrer du dig sikkert over, at denne blushduo ikke er det… Trods den vanvittige pigmentering Juvia’s Place altid har, er den meget lettere at tone ud. Samtidig er nuancen mere rød end lilla, hvilket bestemt klæder min hudtone. Når det er sagt, er særligt nuancen Thrive og den bordeaux blush nærmest som skabt til hinanden. Monokrome looks kan virkelig noget!
Min gymnasiekæreste beskrev min øjenfarve med Rudyard Kiplings ord, de har altså sådan en grågrøngrumset farve… Og kan endda gå for at være lidt blå. Afhængigt af hvad jeg vil fremhæve den pågældende dag, vælger jeg enten den ene eller den anden farve. Det virker hver gang! Komplimenterne vælter simpelthen ind. Det er et nemt trick at vælge en komplementærfarve, når man vil fremhæve øjenfarven.

5. Sisley Emulsion Ecologique

Selvom jeg ikke er ret meget for at indrømme det, er jeg faldet pladask for denne her creme. Alt taler ellers for, at vi ikke er et match, men min hud vil det anderledes. Det kommer bag på mig, fordi min hud ellers protesterer ved mødet med det meste i øjeblikket. Faktisk har min hud været surere end nogensinde før. En uge med feber hjælper heller ikke på sagen. Selvom jeg er god til at få drukket rigeligt, var min hud blevet knasende tør og mine læber revnede. Efter præsentationen af den nye version af Emulsion Ecologique havde jeg ikke fået den med hjem fra kontoret. Så den var kun blevet testet under makeup et par gange… Det var den nu også rigtig god til! Den er let, men huden virker fugtmættet hele dagen, med andre ord en creme lige efter mit hjerte.

6. Nail Kind Neglelak i farven Out of the Blue ¤

Hver eneste gang jeg er i Normal, falder jeg i staver over Nail Kind. Der er simpelthen så mange fine farver, og jeg vil helst have én af hver. Det er næsten ligegyldigt hvilke farver, du foretrækker, så kan du finde noget, der falder i smag. Der er masser af mulighed for leg både med kontraster og matchende nuancer. Og så er kvaliteten virkelig god. Måske kan du huske, at jeg har rost mærket Kure Bazaar, for deres virkelig gode formler. Nail Kind har genskabt alt det gode fra mærket og krydret en helt unik farvesans. Det er selvfølgelig, derfor det kribler i fingrene for at tilføje flere farver til samlingen. Behøver du stadig argumenter for at teste Nail Kind? I så fald skal du vide, at det er en af de bedste og billigste neglelakker på markedet.

7. GOSH Soft’n Tinted Lip Balm i farven 006 Berry

Læbepleje og især læbefarve med SPF er altid et hit hos mig. Allerede sidste år var der altid en Soft’n Tinted Lip Balm med i tasken eller lommen. Der er lige landet to nye farver, og selvom 006 Berry måske nok ser mørk ud, er den transparent og rigtig fin på læberne. Så du kan roligt give den gas med mængden, så du opnår den SPF 15, der er i produktet.
Måske kan du fornemme, at der er et farvetema i denne måned? Det startede da jeg endelig fik købt Juvia’s Place Blushed Rougie Volume 1. Den har jeg ønsket mig længe, så derfor er især den bordeaux nuance blevet dyrket intenst i løbet af marts. Som nævnt ovenfor er sådan et monokromt look i mine øjne virkelig cool, og 006 Berry passer jo perfekt…

8. Revamil Balm Wound Ointment *

Det var vist på Facebook, jeg faldt over Revamil Balm første gang. Den blev af nysgerrighed bestilt hjem fra Apoteket, siden da har jeg brugt i hvert fald to tuber. Denne her er ret ny, men som du kan se allerede meget elsket. Konsistensen er ret speciel og sådan lidt klistret. Det har jeg dog valgt at tage med, fordi den simpelthen lindrer fantastisk. Efter bare et par dage med cirka syvhundrede næsepudsninger i døgnet, er tuden godt slidt. Min næseslimhinde er i forvejen ikke vildt glad på denne årstid, og Revamil er derfor en fast ven. Om det er den der klistrede konsistens, der gør forskellen, ved jeg ikke. Faktum er, at den ligesom virker, selvom man pudser næsen tre sekunder efter man smurte næsen. Den virker også alle mulige andre steder, hvor huden er slidt eller sur.

9. Ilia Liquid Powder Chromatic Eye Tint i farverne Aura og Glaze*

Det er vist ikke rigtig en hemmelighed, at jeg elsker makeup. Flydende øjenskygger er så fede at arbejde med. Først og fremmest elsker jeg uhøjtideligheden. Det er så nemt lige at lægge makeup med fingerspidsen. Dup, dup og vupti er der en fin makeup! Faktisk har jeg lige købt fire nuancer af de matte varianter, dem glæder jeg mig virkelig til at lege med. Aura og sådan set også Glaze har vist sig at være sådan nogle nuancer, der kan bruges til det meste. De kan endda duppes oven på matte looks for lidt blikfang. Ellers bruger jeg dem selvfølgelig i øjenkrogen og som highlighter rundt omkring. Det gør de begge to rigtig godt. De kan tones helt ud, så du ikke ender med at ligne en diskokugle. Det er dog vigtigt at bruge lidt ad gangen.

10. Lancôme La Vie est Belle Iris Absolu L’eau de Parfum

Omkring årsskiftet i 2000 fik jeg pludselig kvalme af mine yndlingsdufte. Derfor købte jeg Ô Oui!, der var let, frisk og frugtig. Det stod hurtigt klart for mig, at ubehaget skyldtes den lille spire i maven. Før den var det Magie Noire og Trésor, der var i samlingen. Det er altså mange år siden, en duft fra Lancôme boede i min samling.
Ô Oui! var den friske, Magie Noire var den tunge, og Trésor var den ungdommelige. La Vie est Belle Iris Absolu er den sofistikerede. Den åbner med solbær, figen og en virkelig fin appelsinblomst, der hænger ved og får selskab af jasmin. En på samme tid knasende tør og cremet iris og en intens skovbundsagtig patchouli bliver akkompagneret af en klassisk jordbærlagkage. Den cremede, søde, pudrede trio udgør en virkelig raffineret bund.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Dette påvirker dog ikke vores redaktionelle arbejde og holdninger, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
2 kommentarer
Karina Kolberg Marcuslund

Tusind tak for den fine omtale af Mellisas Oil to Milk Cleanser (og designoverhalingen og bare kærlighed generelt 🌸🙏).
Vi har stort set ikke ændret i produkternes formuleringer. Overordnet set er alle ændringerne design – og for nogle produkters vedkommende er det også størrelsen og pris. Fx er alle 15 ml justeret til 30 ml, og alle 150 ml lotions er også rykket op i dobbeltstørrelse. Der er minimale justeringer fx i nogle af oliernes antioxidantbeskyttelse, men det er blot en antioxidant udskiftet med en anden. Vi beklager meget, at du savner duften. Den samme duft findes i vores Moisture Mask. Rigtig god bedring og mange skønne pudderdåse-hilsner fra Karina/ Team Mellisa 🌱

Helene Randløv

Tak selv Karina <3

Mellisa er lidt min hemmelige kærlighed. Det må jeg se at få lavet om på… Duften var dejlig, men jeg har stor forståelse for at vælge den fra. Det lyder som en dejlig opgradering på alle fronter.
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *