Månedens Favoritter: Oktober 2019

01.11.19
Månedens Favoritter: Oktober 2019

Månedens Favoritter: Oktober 2019

Endelig er det blevet koldt… jeg glæder mig sådan over frosten om morgenen og nyder kulden i fulde drag. Bladene er stort set faldet af træerne, og gode gåture for at nyde synet er på skemaet hver eneste dag. Efteråret er bare min favoritsæson, dybe nuancer, intense dufte og masser af hygge, kram og nus med mine mennesker. I byen er der ved at blive pyntet op til jul, og i modsætning til de fleste år, synes jeg det er vildt hyggeligt.
Oktober er drønet afsted med 200 kilometer i timen, der er sket så mange gode ting. Månedens Favoritter: Oktober 2019 byder derfor på mange af de favoritter, der egentlig har stået på hylderne i flere måneder. Kun duften, neglelakkerne og øjencremen er nye… ja du læste rigtigt. Forklaringen finder du her under. Egentlig er Månedens Favoritter: Oktober 2019 en lidt rodet omgang… men sådan er det altså!

Tekst markeret med * indeholder reklamelinks

Produkter markeret med ¤ er modtaget som anmeldereksemplar

1. Le Labo Tonka 25 Eau de Parfum
Siden mit første møde med Le Labo i London i 2010, har jeg overvejet, hvilken af de spændende dufte, der skulle være min. Nu hvor mærket er i København bliver jeg konfronteret med beslutningen oftere… Det er Le Labos City Exclussive Collection, jeg synes er mest interessante. Min favorit er fra Tokyo, og den kan kun købes andre steder en måned om året… Da det er tarveligt at skrive om en duft, der kun kan opdrives i Tokyo, faldt valget på Tonka 25. Det var et fantastisk godt valg, duften har inkasseret vanvittigt mange komplimenter.
Tonka 25 dufter rent og sæbet, samtidig med at den er intens og krydret. Det er en kraftig men delikat blanding af cedertræ og en røget og let bitter tonkabønne. Blandingen er afrundet af moskus, med en let sødme fra appelsinblomst og vanilje i bunden.

2. Raaw By Trice Blue Beauty Drops Balancing Facial Oil
Denne olie har i flere år efterhånden gjort mig lige dele nysgerrig og irriteret. Nysgerrig fordi det er en virkelig skøn olie, og fordi det med den blå farve faktisk er ret interessant… Irriteret fordi min næse slet ikke kan med lugten, som jeg får voldsom kvalme af.
Det er jo ikke ret hensigtsmæssigt at gå og få kvalme af sin hudpleje. Gennem det sidste halve års tid har jeg derfor eksperimenteret og introduceret olien gradvist. Ikke et øjeblik har jeg været i tvivl om effekten af de fine blå dråber… Derfor er det irriterende at bruge SÅ lang tid på at vænne sig til en lugt. Med ren stædighed og hårdt arbejde lykkedes det endelig at bruge den i ansigtet for tre ugers tid siden. Derfor er det ikke længere i blinde, jeg anbefaler den.

3. Isangs Oliebaseret Hårcreme til Ekstra Tørt Hår
Sædvanligvis er det den uparfumerede version, der står på hylden… Det har den gjort fast i årevis efterhånden. Det var ældstens hår, den i sin tid blev indkøbt til. Nu hvor han er korthåret, er det mit hår, der får fornøjelsen af den skønne blanding af nøddesmør og olier. Når man har nordisk sjaskehår, kan brugen af olie være en rigtig stor udfordring. Det har tidligere resulteret i MEGET fedtet nyvasket hår, fordi jeg er så vanvittigt dårlig til at dosere produkter. Siden jeg med et andet hårprodukt fik en minibadehætte, har problemet imidlertid været helt løst. Nu bruger jeg nemlig hårcremen om natten med badehætte på. Det tip får du en anden gang, tricket er dog at give den fuld pedal med produktet. Når du vasker håret om morgenen, skal shampooen i håret, inden du gør håret vådt.

4. Acqua Di Parma Blu Mediterraneo Chiotto di Liguria Powder Soap¤
En ting er, at jeg ELSKER sjove konsistenser og anderledes produkter… en anden ting er duften. Med deres Powder Soap har Acqua Di Parma blæst mig helt bagover. Først og fremmest glæder jeg mig over et produkt, der uden tvivl skal med mig på samtlige flyrejser fremover.
Blu Mediterraneo fra Acqua Di Parma vandt først sidste år min kærlighed. Det var lanceringen af Chiotto di Liguria, der ændrede på min holdning til og opfattelse af alle Blu Mediterraneo duftene. Indledningsvis faldt Chiotto di Liguria mildest talt ikke i min smag. En dag besluttede jeg alligevel at give den en chance, og så skete der noget magisk. Den markante bitterhed fra Chinotto, der er en slags mandarin, blev pludselig både blød og rar. Hvorefter en vidunderlig omfavnende moskus med et grønt men afrundet strejf af kardemomme tog over.

5. Codage L’Huile Body Face Hair¤*
Min familie og venner har ikke ret meget lyst til at give mig skønhedsprodukter i gave. Det forstår jeg ikke… Ligesom andre mennesker synes jeg jo også, at en duft, en skøn creme eller andre forkælende sager er en dejlig gave. Selvfølgelig har jeg en professionel interesse i produkter også, men forkælelse kan alle vel bruge?
Siden vi i april mødte den ene grundlægger bag Codage, Julien, i butikken i Paris, har jeg ønsket mig L’Huile. Mens Katja fik skræddersyet et serum til sin hud, faldt jeg nemlig pladask for den. Udover olien er der flere sera i sortimentet, der også er spændende. L’Huile…, hvilken olie! Det er nok det mest fantastiske kropsprodukt, der er blandet til dato. Det er den helt rigtige kombination af rige nærende olier, gode ingredienser og en fantastisk duft. Det er en omfavnelse til huden.

6. Björn Axén Color Shot Washout i farven Pink¤*
Nu hvor mit hår er mørkt igen, er det så meget lettere at passe. Håret ligner ikke længere hø de dage, hvor jeg springer hårvasken over. Min egen hårfarve bliver mørkere og mørkere med årene, og det er et mareridt at holde det blond. Savnet til det mørke er dog årsagen til mit skifte. Selvfølgelig får jeg stadigvæk afbleget nogle striber hist og pist, ellers er mit hår helt umuligt og alt for glat. Uden striberne er det umuligt at sætte uanset, hvilke stylingprodukter jeg bruger.
Color Shot bruger jeg for at farve de lyse striber pink. Det er ikke en farve, der holder, og det er med vilje. Det er sjov og ballade, hurtigt i… hurtigt ud. Håret bliver dejlig blødt og flot skinnende, så selvom det mørke ikke bliver pink, så ser det alligevel sundere ud.

7. Darphin Ideal Ressource Restorative Bright Eye Cream¤
”Rabler det for dig Helene?” Næ… ikke så vidt jeg ved i hvert fald. ”Jamen, du anbefaler en øjencreme”… Ja, for den er så rar og pæn. Det er virkelig sjældent, at en øjencreme kommer så langt, at den bliver åbnet. Hvorfor jeg åbnede Darphin Ideal Ressource Restorative Bright Eye Cream, ved jeg egentlig ikke. Den gjorde mig af en eller anden grund nysgerrig, og nu står den fast på hylden. Der er lysreflekterende pigment i en rosa nuance i den, det gør, at man bare ser lidt mere kvik ud. Den skjuler naturligvis ikke mørke rande, men den lysner lidt optisk. Det er ikke meget, men et lille optisk løft får øjenpartiet… Af samme grund er det kun om dagen, jeg dupper cremen under øjnene, det giver lige lidt fugt til øjenomgivelserne og et lille løft til makeuppen.

8. Depend 7Day Hybrid Polish i farverne 7198 Here’s To Strong Women og 7201 DYOT (Do Your Own Thing)¤*
En professionel lakering, der holder godt, er skøn. Det er nu også dejligt, at lakken er nem at få af igen. Det holder jeg nok aldrig helt op med at sætte pris på.
Der er så mange smukke nuancer dette efterår. Der er de obligatoriske støvede og dybe nuancer, og så er der farverne, der skiller sig ud i den pågældende sæson. I øjeblikket drages jeg af de mere nedtonede nuancer. Ja, jeg kan også godt se, at det er lidt sært… Måske er jeg blevet voksen? Eller bare kedelig? Alligevel synes jeg faktisk, at det ville være lidt ærgerligt at kalde netop 7198 Here’s To Strong Women og 7201 DYOT (Do Your Own Thing) for kedelige. De har nemlig lige det der strejf af noget, der gør dem cool.

9. Juvia’s Place The Douce*
Man ved, man er havnet på den rigtige hylde, når man stadig kan komme op at køre over en øjenskyggepalette. Ikke i min vildeste fantasi havde jeg forestillet mig, at det ville være The Douce, jeg blev så vild med. Den ser stille ud ved første øjekast, men hvor er den bare alsidig. Der er så mange muligheder i den palette, at jeg gang på gang bliver overrasket over dens potentiale. Du kan skabe så mange og helt forskellige looks med de ni øjenskygger… Jeg, der købte paletten på grund af den grønne nuance, havde ingen idé om, hvilken uudtømmelig inspirationskilde jeg stod med. Uanset hvilken type looks du er til, kan du med garanti lægge det med The Douce. Smokey Eyes… endda i flere farver, helt naturlige looks, let konturering af øjet, farverige looks og så videre… jeg kan vitterligt blive ved.

10. Jeffree Star Cosmetics Velour Lip Ammunition i farven Calabasas*
En god læbestift holder godt, den er rar at have på og den passer til det meste. Der er flueben ved alle tre… Det har taget mig hundrede år at købe den, nuancen den har på billederne tiltalte mig ikke. Da jeg endelig så den i virkeligheden, købte jeg både en til Katja og mig selv. Katja skulle have en, fordi hun altid sukker efter holdbare læbestifter i særlige nuancer.
Det er de færreste af mine læbestifter, der er stille og nedtonede, det er Calabasas. Det er rart at have en læbestift, der passer til looket næsten uanset, hvad du har taget på… Derfor skulle den også med mig hjem. Om Velour Lip Ammunition er en formel, der er forbeholdt kollektionerne, ved jeg ikke. Er den det, må jeg overveje en flydende læbestift på et tidspunkt.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
4 kommentarer
Jannie

Har læbestiften den samme farve som i Velour liquid lipstick i farven Calabasas, som i tidligere har anbefalet i en story på ig? Eller har jeg taget fejl og købt den forkerte?

Helene Randløv

Hej Jannie
Vi har mig bekendt kun talt og delt Velour Lip Ammunition. Da det er mig, der har købt den til Katja.
Kh. Helene

Anne

Hvis man har tendens til urenheder og fedtet hud, vil I så stadig anbefale olien? Ved godt den er beregnet til uren hud, men jeg har alligevel haft mine forbehold mod at prøve den 🙂

Helene Randløv

Hej Anne
Det afhænger af huden. Generelt vil jeg ikke anbefale fedt (olie) men fugt til en fedtet hud. Dog er det det helt rigtige i nogle tilfælde
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *