Olfaktorisk onsdag: Kayali Eden Sparkling Lichee |39

Olfaktorisk onsdag: Kayali Eden Sparkling Lichee |39
20.12.23
Olfaktorisk onsdag: Kayali Eden Sparkling Lichee |39

Der er MANGE af Kayalis dufte, der er rigtig fine uden dog at være specielt velkomponerede. Det irriterer mig at skulle være tarvelig at skrive sådan. Faktum er, at min næse bliver stresset af dem. Noterne roder sammen, og på huden ender duften ofte sukkersød. Det er ikke nødvendigvis dårligt, det er bare sjældent det, jeg går efter. Selvfølgelig vil der være dufte fra et mærke, der slet ikke matcher ens smag. At Kayali Eden Sparkling Lichee |39 skulle falde i den kategori, havde jeg bare slet ikke regnet med. Så snart den landede, styrtede jeg ud og købte den, flåede papiret af og sad så der… og var skuffet. Af den grund er jeg i de sidste par uger gået til og fra denne anmeldelse af duften. Det er nemlig ikke ret let at skrive om dufte, jeg ikke helt forstår. Samtidig skal anmeldelsen selvfølgelig være fair.

Duften af litchi

Du finder ofte duften af litchi i kombination med rosennoter. Det er den også her… Litchinoten tilføjer noget ungt og frugtigt til rosen, mens rosennoten tilføjer noget mere klassisk og modent til litchi. Dufte som Diptyque Eau Rose, Ex Nihilo Fleur Narcotique, Parfums de Marly Delina, Laurent Mazzone Parfums Kingkydise er bare nogle af de dufte, der benytter sig af denne kombination. Derfor så jeg virkelig frem til at dufte til denne version af kombinationen af disse to noter.
I Kayali Eden Sparkling Lichee |39 har de to også fået selskab af blandt andet solbær. Solbærnoten er meget speciel, og i nogle tilfælde kan den være temmelig ammoniakagtig… Denne variant af noten klæder sjældent blomstrede og frugtige noter særligt godt. Som du nok har gættet, er det en af grundene til at filmen knækker for mig.

Kayali Eden Sparkling Lichee |39

På papiret kan jeg med noget besvær følge kompositionen og skelne de fleste af noterne fra hinanden. Desværre er det ikke sådan, duften reagerer på min hud. Der lugter den mest som et surt opstød efter at have tygget på sådan en børnevitamin tyggetablet. Og derefter en voldsom og aldeles altoverdøvende sødme…
På papiret er der en jordbæragtig litchi, solmodne solbær og saftige æbler. Der udviskes med en brise igennem træerne i en citronlund i Italien. Beskrivelsen af en legende, let brusende og skøn frugtig åbning kan jeg sagtens genkende. Derefter flår kvalmende søde kandiserede violer brutalt duften i en helt anden retning. Dine sanser bliver bombarderet af jasmin, roser og en hovedpinefremkaldende sødme. I bunden skulle det være sukker, vanilje, moskus, rav, sandeltræ og cedertræ. Træet kan jeg kun dufte, når jeg VIRKELIG koncentrerer mig.

Gabriela Chelariu

Det er firmaet Firmenich og parfumøren Gabriela Chelariu, der står bag Kayali Eden Sparkling Lichee |39. Faktisk er det Gabriela Chelariu, der står bag nogle af mine absolutte favoritter fra Kayali. Deriblandt er duftene Vanilla | 28, Déjà Vu White Flower | 57 og Sweet Diamond Pink Pepper | 25. Selv den kokosduftende Utopia Vanilla Coco | 21 elsker jeg, kokosnoten er ellers ikke just en favorit. Senest er der The Wedding Silk Santal | 36, der desværre er fuldstændig udsolgt. Det er ellers den bedste af alle Kayalis dufte overhovedet! Derfor havde jeg måske forventet mig lidt for meget af denne komposition. Duften af shampoo, multivitamin tyggetablet og de øvrige associationer, jeg får, var i hvert fald ikke, hvad jeg forventede.

Tekst markeret med * indeholder reklamelinks

Kayali er eksklusivt i Sephora, hvor du finder Kayali Eden Sparkling Lichee |39* i tre størrelser.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Dette påvirker dog ikke vores redaktionelle arbejde og holdninger, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
2 kommentarer
Bodil Pedersen

Vores hud reagerer forskeligt på forskelige duftnoter og udvikler sig forskelligt. Så hvad der dufter godt på den ene kan lugte ganske forfærdeligt på en anden og hvad der holder langt til på en persons hud holder ikke på en anden. Så prøv dig altid frem og lad duften udvikle sig på dig inden du køber den!
Men jeg kan heller ikke med det mærke – det er alt for sødt til mig.

Helene Randløv

Kære Bodil
Ja, det har jeg skrevet om ved flere lejligheder. Nu køber jeg jo ikke kun dufte for min egen eller omgivelsernes fornøjelse, men netop for at anmelde dem her. Det er langt fra alle duftene, der er lige søde, som nævnt er Wedding Collection rigtig fin, men den kan man så ikke opdrive i øjeblikket… hvis nogensinde :-/

Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *