Torsdags Top Ti: Gaver til Mors dag 2023

Torsdags Top Ti: Gaver til Morsdag 2023
20.04.23
Torsdags Top Ti: Gaver til Morsdag 2023

Så er det atter den tid på året, hvor vi viser vores påskønnelse til kvinderne. Dem der har båret, adopteret, elsket, skånet, udfordret, svigtet og eller født os. Måske er hun ikke mere, så kan du med fordel forkæle dig selv eller en kvinde, du holder af. Herunder har jeg samlet ti gaver. Det er gaver jeg selv ville give en kvinde, jeg holder af, forære min egen mor eller selv ville værdsætte. Der er både dyre gaver, rimelige gaver og gratis gaver. Ældsten blev spurgt til råds, om han havde ideer til listen. Svaret var: ”ønsker en mama sig ikke mest at være sammen med sine kid?”. Det er i hvert fald en billig gave, hvis man er til det. Og hvis man ikke netop har brug for fred for børnene. Om det er en skøn gave, afhænger nok også lidt af, hvor gamle børnene er.

Tekst markeret med * indeholder reklamelinks

Produkter markeret med ¤ er modtaget som anmeldereksemplar

1. En god bog*

Gode bøger er hyggelige at tale om, og kan derfor også være gode samtaleemner. Det indbefatter naturligvis også et abonnement til lyd- eller ebøger. Hvis modtageren er til lidt lettere læsning, er det måske et ugeblad eller et magasin, der vil blive værdsat. Hvis budgettet er mindre, kan du lære modtageren at bruge Libby med blandt andet engelske bøger eller eReolen med danske bøger.
Her er det to meget forskellige bøger, jeg anbefaler. Den ene er Leonora Christina Skovs ”Hvis vi ikke taler om det*, der er efterfølgeren til ”Den, der lever stille*. Begge bøger er aldeles fremragende efter min mening. Charlie Mackesys ”Drengen, muldvarpen, ræven og hesten* opdagede jeg på Instagram allerede i efteråret 2019. Da han i oktober det år udgav bogen første gang, købte jeg flere hjem, for den er fabelagtig som gave.

2. Sittingsuits

De der kæmpefrakker har jeg siden, der bare var en enkelt eller to farver været helt pjattet med. Nu er den for nylig kommet i dåsefarver, så må jeg indrømme, at jeg blev endnu mere begejstret. Det er helt klart noget af det, jeg har mest lyst til at købe. Selvom jeg aldrig har prøvet en, så er alt ved konceptet ret fantastisk. Der er masser af forskellige designs, så der er nok noget, der kunne falde i smag. Konceptet er altså denne her kæmpefrakke, der er så stor, at du kan have dit eget overtøj under. Den er vindtæt og regnafvisende, så du kan sætte dig på en våd bænk uden at blive våd i måsen. Det er den perfekte gave til en fodbold- eller tilskuermor, skovtursmor eller moderen med masser af kilometer bag barnevognen.

3. Smart Clinical Repair Wrinkle Correcting Serum

Dette serum er så godt som et strygejern. I hvert fald er der ikke ret mange produkter på markedet, der kan gøre det bedre. Så hvis tidens rejse henover huden er en bekymring, så er Smart Clinical Repair Wrinkle Correcting Serum en oplagt gave. Selv bruger jeg det ikke fast, men hver eneste gang jeg gør, har jeg sådan en WAUW-oplevelse. Der er selvfølgelig forskel på hudens belastning afhængigt af, om man er fyrre, tres eller firs. Alligevel vil jeg vove den påstand, at selv ret træt hud vil opleve en effekt.

4. Karmameju Recharge/Ionisk Tørbørste Long Handle

Tørbørstning har været en del af mit liv i årevis. Det er svært for mig at undvære. Det er en form for velvære og for mit vedkommende en altid tiltrængt pause. Ro i hovedet og som navnet antyder en form for genopladning. Det er nok ikke helt let at få øje på fordelene, før vanen er rigtigt etableret. Det kan nok også godt føles lidt voldsomt i starten. Du stimulerer nervesystemet på en uvant måde, der godt kunne tænkes at sætte gang i følelserne. Derfor er det nok meget godt at starte stille og roligt. Det er måske også bedre at starte med børsterne uden kobber. Børsterne med læderstroppen er rigtig gode, men er modtageren vant til tørbørstning, er håndtaget altså en genial tilføjelse!

5. Rare Beauty Soft Pinch Liquid Blush*

Er modtageren af gaven sådan én, der elsker at eksperimentere eller lege med makeup? Så kan jeg varmt anbefale Rare Beauty Soft Pinch Liquid Blush. Faktisk var denne gaveidé oprindeligt tiltænkt den trætte mor. Gaven er inspireret af indlægget om at bruge en flydende blush under øjnene som corrector. Er de mørke rande blevet tydeligere, end de plejer? Så er tricket om anvendelsen af corrector under øjnene til dig. De mørke rande kan desværre påvirke indehaveren af dem så negativt, at det ender med at hæmme deres hverdag. Det er selvfølgelig overhovedet ikke optimalt, og der er i hvert fald rigeligt andet, man kan bekymre om. Som blush og øvrig farve i ansigtet gør Rare Beauty Soft Pinch Liquid Blush sig også fremragende.

6. Oplevelser

Gavekort til oplevelser er altid dejlige. Uanset om det er en lækker middag, en god gåtur i uvante omgivelser eller teater- og musikoplevelser. Nu er jeg selv helt tosset med moderne kunst, og jeg slæber gerne gæster med på mine 1+1 årskort. Hvis du ikke selv er kunst- eller museumselsker, så kan modtageren med 1+1 kortet tage hvem som helst med.
Det kan være en kostbar fornøjelse med kulturoplevelser… Derfor er gavekortet til hjælp med teknik eller måske rengøring ud over det sædvanlige, en god mulighed. Det kan selvfølgelig også være til en hylde hjemmelavede livretter til fryseren. Eller småkagepølser modtageren selv kan bage, når lysten melder sig. Gavekortet skal selvfølgelig tilpasses det, du selv er god til, og det modtageren har brug for eller kan få glæde af.

7. JBL Clip 4 Bluetooth-højtaler

Uanset om modtageren af gaven er til streaming af musik, podcasts, bøger eller hvad ved jeg… Så er en højtaler, man kan tage med rundt helt genial. Mine naboer lider nok moderat under min kærlighed til at synge med på nærmest alt musik, jeg lytter til. Om det er Verdis Bella figlia dell’amore, Brimheims Myself Misspelled eller Carcass’ Corporal Jigsore Quandary, tager jeg mig ikke af. Det er faktisk også helt uafhængigt af, hvad jeg foretager mig. Derfor synger jeg med, når jeg er i bad, når jeg stryger, når jeg lægger vasketøj sammen eller laver mad. Ligeså tit hører jeg dog lydbøger… Måske har modtageren en anden musiksmag end resten af hustanden, så er gode høretelefoner måske et bedre valg.

8. En ny duft eller signaturduften

Er modtageren glad for dufte og elsker overraskelser, kan du bede om eller købe prøver på dine egne favoritter. Ellers kan du vælge, de dufte, du tænker, vil glæde, udfordre eller klæde modtageren. Det kan selvfølgelig være med det formål at finde den eneste ene, en duft der kan fungere som signaturduft. At samle testere til andre har jeg ret god erfaring med. Det kan godt være ret uoverskueligt, når man selv står i butikken og der er mange dufte rundt om én. Formålet med testerne kan jo også være, at I sammen kan købe en duft eller at det kan være den egentlige gave. Køber du selve duften, så husk endelig at få den plomberet. En tester ved siden af er altid en god idé, uanset om det er en af favoritterne eller om det er en helt ny duft.

9. Lucia Care

Det er altså forholdsvis sjældent, jeg anpriser produkter, der er så parfumerede som Lucia Care er. Når de alligevel smutter gennem nåleøjet, er det, fordi de virker. Der er faktisk beviser, og så er det afprøvet på et hav af patienter. Produkterne er drøje og dejlige. Den terapeutiske effekt er slet ikke til at tage fejl af, og det er derfor fast inventar på min hylde. Et sent bad, og en grundig indsmøring inden sengetid gør underværker både for krop og sjæl. Mine egne favoritter er især Creamy Soft Cleanser og Nourishing Salt Scrub. Det er ren forkælelse, både fordi produkterne er skønne. Samtidig er det umuligt at sammenligne det niveau af fred, jeg når på det mentale plan. Det er simpelthen helt uforligneligt!

10. Zoeva It’s All About The Eyes*

Gode pensler er væsentlige for resultatet af makeuppen. Det gælder i særdeleshed øjenmakeup. Der er så mange gode pensler på markedet, og måske har modtageren et favoritmærke, du kan gå efter. Ellers vil jeg varmt anbefale dig at gå efter et penselsæt. Zoeva er simpelthen drøngode og samtidig ret lige til at anvende. I dette sæt er det udelukkende pensler til øjenmakeuppen. I produktteksten er navne og anvendelse af penslerne beskrevet. Det ser jeg gerne som en vejledende beskrivelse. Der er kun meget få regler, og de kan nærmest altid brydes… I forhold til makeup er det meget sjovere at prøve sig frem og lege med det. Det er i øvrigt også sådan, man bliver dygtigere.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Dette påvirker dog ikke vores redaktionelle arbejde og holdninger, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *