Tirsdagstip: Skjul mørke rande med flydende blush eller læbestift

Tirsdagstip: Skjul mørke rande med flydende blush eller læbestift
26.04.22
Tirsdagstip: Skjul mørke rande med flydende blush eller læbestift

Nej… Pudderdåserne er ikke på TikTok i hvert fald ikke endnu. Hvis du er, ved du helt sikkert at der er alle mulige virale tip. Der er et hav af såkaldte hacks og tips til, hvordan du nemt og enkelt klare alle mulige udfordringer. I øjeblikket er der for eksempel et, der handler om at dække mørke rande med en flydende blush. Det undrer mig lidt, at det kommer særligt bag på nogen… Jo, jo blushen fra netop det mærke, der bliver brugt i videoen, er da forholdsvis ny. Men tippet om at bruge denne type produkter under øjnene? Det er så gammelt, som jeg kan huske. Det er helt sikkert også ældre end Bobbi Browns geniale corrector, der er fra starten af halvfemserne. Farveteori er jo ikke ligefrem et koncept, der blev udtænkt i går. Faktisk var det Sir Isaac Newton, der i 1704 udviklede det første farvehjul.

Corrector
Tippet fejler sandelig ingenting, tværtimod! Har du blåtonede rande i øjenomgivelserne, er det et virkelig godt tip. Faktisk er det noget af det eneste, der for alvor kan kamuflere de blålige nuancer. Selvfølgelig skal farveintensiteten lige justeres. Er din hud lys, kan du roligt gå efter en lysere farve, mens nuancen naturligvis skal være mørkere, hvis du er har mere pigment i huden. Det er helt ligesom alt muligt andet ansigtsmakeup. En ting skal du dog holde dig fra, hvis du gør brug af tippet, og det er produkterne med perlemor. Der hersker forhåbentlig ingen tvivl om, at det ikke er et område, vi vil have fremhævet? Det er de færreste, der kan bære sådan en omgang glimmer under øjnene.

Tekst markeret med * indeholder reklamelinks

Rare Beauty*
Mærket, formlerne, farverne ER i de fleste tilfælde gode, men helt unikke er de altså ikke. Historien om Selena Gomez og hendes egentlige relation til mærket, vil jeg ikke udtale mig om. Først og fremmest har det ikke min store interesse, i øvrigt er det irrelevant for min brug af produkterne. Der er to ting, jeg reagerer på i forbindelse med det der virale tip:

  • Farverne: I samtlige videoer jeg har set, hvor tippet bliver afprøvet, har farven enten været forkert eller fyldt med perlemor. Ingen af delene er ret klædeligt. Der er endda en artikel om at dække mørke rande med en blåtonet pink nuance, det giver jo INGEN mening.
  • Mængden: For at du skal have dette tip til at virke, er det alfa og omega, du har kendskab til produktets pigmentering. Det gør da ikke noget, man lige bruger sin logiske sans, inden man smider så pigmenterede farver under øjnene. Uanset om det er en læbestift eller en flydende blush, du bruger, skal du selvfølgelig bruge ganske lidt. Og så skal det virkelig tones godt ud.

For en god ordens skyld vil jeg godt lige pointere, at jeg synes, det er et fantastisk tip… Især hvis man faktisk lige gider at sætte sig ind i, hvad det egentlig er, man har med at gøre.

Skjul mørke rande med flydende blush eller læbestift
Det nytter selvfølgelig ikke så meget at forklare alle faldgruberne, hvis der ikke samtidig er en vejledning… Så den kommer her:

  • Find en god farve: Bed om en prøve, så du kan prøve tippet af der hjemme med din trofaste concealer. Og ikke mindst det sædvanlige lys. Der er tre matte farver hos Rare Beauty, så det burde ikke være så vanskeligt at finde den rigtige farve. Det vil se voldsomt ud, indtil du lige har vænnet dig til blandingsforholdet.
  • Mørke rande: Mørke rande kan være mest markante i inderste øjenkrog ved næseryggen og endda op mod øjenbrynet. Lægger du corrector der, hvor du ikke har mørke rande, står du bare med en sær farve i øjenomgivelserne. Sørg derfor at lægge farven præcist der, hvor du har noget at kamuflere. Og så skal du tone farven virkelig godt ud.
  • Concealer: Der er to muligheder, enten kan du bruge corrector efterfulgt af din concealer. Eller du kan blande de to produkter. Det sidste kræver dog, at du lige har testet, hvordan de to tørrer op, når de er blandet. Sæt eventuelt produkterne med løst pudder.

Hvad enten du vælger at prøve med en egentlig corrector, en læbestift eller en flydende blush, skal du selvfølgelig tænke over konsistensen på det produkt, du vælger. En ultra mat læbestift på tørre øjenomgivelser, vil hverken gøre din hud eller dine mørke rande en tjeneste.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Dette påvirker dog ikke vores redaktionelle arbejde og holdninger, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *