Månedens Favoritter: Oktober 2022

Månedens Favoritter: Oktober 2022
28.10.22
Månedens Favoritter: Oktober 2022

Oktober har vist sig fra sin smukkeste side efter min mening. Det er ikke svært, for jeg ELSKER alt ved efteråret. Det hænger muligvis sammen med, at jeg forbinder årstiden med en hel masse rare ting. Det giver næppe mening endnu engang at kommentere, hvor hurtigt tiden går. Derfor vil jeg nøjes med at sige, at jeg har været vild med denne her måned. Godt nok er verden et temmelig råt sted at leve i øjeblikket. Så jeg gør mit yderste for at bekæmpe tungsind!
Hele tre kropsprodukter eller fire er det blevet til blandt Månedens Favoritter: Oktober 2022, hvis vi tæller duften med. Det må være en rekord! Der er også pynt af den ene og den anden slags til håret, så er der pæn og nem makeup. Sidst men ikke mindst er der naturligvis flotte nuancer til neglene. De matcher både humøret og naturen, det er ren lykke.

Tekst markeret med * indeholder reklamelinks

Produkter markeret med ¤ er modtaget som anmeldereksemplar

1. Karmameju Recharge/Ionisk Tørbørste Long Handle
Det er vanskeligt at beskrive min store glæde, da jeg så de nye tørbørster med håndtag fra Karmameju. Selvom det næsten er en hemmelighed på bloggen, er tørbørstning noget, jeg dyrker næsten dagligt. Det er en del af mit ritual i forbindelse med min svømmetur i havet. Tørbørstningen foregår altid, inden jeg springer i vandet. Det er et skønt og afstressende ritual, som jeg er dybt afhængig af. Det har udviklet sig ligeså stille, så jeg har sådan en helt fast teknik, når jeg dobbeltbørster… Det foregår altså med en børste i hver hånd. De lange håndtag er helt geniale, og min børstedans, som én kaldte mit ritual, er nu endnu mere meditativ. Du kan naturligvis sagtens nøjes med én børste, ligesom det er en fordel at starte med en børste uden kobber, da sådan en godt kan være lidt overvældende.

2. Paula’s Choice 5% Niacinamide Body Serum
Bodylotion lander nok aldrig på min ultimative liste over favoritter. Det har ikke det fjerneste med Paula’s Choice at gøre, jeg er bare ikke ret glad for creme på kroppen. Når det endelig skal være, foretrækker jeg noget, der er helt let, eller noget der er virkelig fedtet. Dette kropsserum lander faktisk mellem de to kategorier. Konsistensen er jeg sådan set ikke ret vild med… Den er nemlig ret meget som et serum, du ville bruge til natten. Det betyder i praksis, at det er sådan lidt klistret. Når serummet alligevel er blevet taget til nåde, skyldes det udelukkende effekten. Den er nemlig ikke til at tage fejl af… På armene har jeg en hel del solskader, og hudtonen er udjævnet betragteligt. Hvis du døjer med uens hudtone, lidt ujævn hudoverflade er Paula’s Choice 5% Niacinamide Body Serum til dig.

3. Mehron Metallic Powder i farven Lavender
I tidernes morgen var det Make Up For Evers løse pigmenter, jeg faldt for. Siden blev MAC lanceret, og nu kan man få multianvendelige pigmenter fra flere mærker. Et produkt, du kan bruge på alle mulige tænkelige måder, er et hit! I dette tilfælde faldt jeg for farven, da den matcher nogle matte øjenskyggepaletter, jeg er ved at teste. Det er jo så pænt med matte øjenskygger, men det kan altså også blive lidt fladt. Det er der Mehron Metallic Powder kommer ind i billedet. Pigmentet er megaflot som eyeliner, selvfølgelig som øjenskygge, men også som effekt på vipperne eller som blikfang midt på øjenlåget. Den fungerer også glimrende til et smokeyeye, det er et ret cool look. Hvis du vil have det fulde udbytte af produktet, er det en god idé med et produkt, du kan blande pigmentet med.

4. Pico Copenhagen Lucky Flower Hårspænde
Det er snart pinligt at gå i Pico og købe dimser til mit hår… Kan det være en afhængighed? I så fald skal jeg nok i behandling. Der er jo grænser for, hvor meget hårpynt man kan have i håret på én gang. Og jeg har på ingen måde så meget hår, at man kan retfærdiggøre bare halvdelen…
Hårspændet Lucky Flower kan du få i en masse fine farver, og det er ikke spor nemt at begrænse sig. I hvert fald ikke, når man er mig… Desværre har jeg endnu ikke har fundet en frisure, der matcher hårspændet hundrede procent. Derfor har de to, jeg købte, mest været til pynt.
Konstruktionen gør, at de naturligvis ikke holder håret lige så stramt, som hverken en elastik eller en klemme. Derfor kræver hårspænderne noget mere tilvænning, end jeg lige havde forventet.

5. GOSH Matte Eyeliner i farven 015 Mahogany
Det er nok ikke sidste gang, jeg skriver om GOSH Matte Eyeliner. Den er faktisk så god, at den vandt Danish Beauty Award i 2021 i kategorien Årets Makeupprodukt- Populær. GOSH har netop lanceret nogle flere farver, sammen med en masse andre cool nyheder, som vi tester for tiden. Der er blandt andet en mørkelilla nuance, som jeg er ret vild med. Og så er der altså denne her dybe rødbrune nuance Mahogany. Min besættelse med den nuance startede faktisk med en øjenskyggepen fra NudeSTIX. Desværre var farven udelukkende del af en gaveæske sidste år, og jeg fik den brugt op med lynets hast. Siden da har jeg ledt efter noget i den nuance, og det er altså Mahogany. Selvfølgelig har eyelineren og den pågældende øjenskygge ikke samme konsistens, men den er mindst lige så anvendelig.

6. Benefit Cosmetics Blush i farven Willa
Længe inden Benefit kom til Danmark sammen med Sephora i 2012, elskede jeg deres blushes. Da de så endelig landede på det danske marked, forsøgte jeg at holde mig opdateret med farverne. Der er MANGE af mine favoritter, der er udgået i tidens løb. Heldigvis kender Benefit deres kunder, og nuancerne genopstår oftest med ganske få variationer. Derfor var jeg også ret spændt, da samtlige blushes blev erstattet med den nye Wanderful World kollektion*. Det er altså ikke en stavefejl, kollektionen hedder sådan, fordi den henter inspiration fra hist og pist. Endnu har jeg ikke fået fingrene i samtlige told nuancer, men der er MANGE pæne og virkelig klædelige nuancer.
Det sikre valg er Willa, der er sådan en fin gammelrosa nuance med pink, rose gold og gyldent perlemor. Ualmindelig smuk på kinderne og så fin som øjenskygge også.

7. CND Vinylux Long Wear Polish i farverne Absolutely Radishing #410 og Willow Talk #408¤
Efterårskollektionen fra CND kan du som sædvanlig finde både til hjemmebrug som Vinylux og hos din lokale salon som Shellac. In Fall Bloom hedder kollektionen, der består af seks forskellige nuancer, der er SÅ PÆNE. Det er længe siden, jeg har haft lyst til at give mig i kast med nailart selv. Denne kollektion ligefrem kalder på leg og kreativitet. Det er et bakkelandskab, jeg ser for mig. Så jeg skal lige have eksperimenteret en af dagene. Indtil videre er lakkerne blevet brugt alene eller som block colours på hver sin negl for lidt mere spræl. Tiden har desværre ikke været til de store eksperimenter og kunstneriske udfoldelser, men jeg må ind i kampen. Det er så fedt, når jeg først kommer i gang og det er kun fantasien, der sætter grænser.

8. Oriza L. Legrand Relique d’Amour Eau de Parfum
Det er afgjort den mærkeligste duft i hele min samling, men Relique d’Amour er fabelagtig. Det er den allerførste duft Ole præsenterede mig for i Ca’ d’Oro. Det lykkedes mig aldrig at glemme den igen. Beskrivelsen af den er mindst lige så cool og sær som duften. Relique d’Amour er en fortolkning af duften i kirken tilhørende et Cistercienserkloster. Den dufter af kolde, mosdækkede sten, af voksbehandlet træværk fra alter, bænke og udskæringer. Og af hørfrøolie, røgelse og myrra, pudder, hvide liljer og ikke mindst lyset gennem de blyindfattede ruder…
Duften åbner med urter og pinje, der bliver afløst af en intens note af peber. Egetræ, harpiks, myrra, en let røgelse, hvide liljer og en let pudret sødme lever længe på huden. Noten af peber holder til det sidste og udgør sammen med mos, træ og moskus duftens postludie.

9. Rituals… Happiness Foaming Shower Gel¤
Hvis det kommer bag på dig at finde Rituals… her blandt mine favoritter, har jeg virkelig fejlet! Det kan selvfølgelig også være, at det er et af de første indlæg, du læser her på bloggen. I så fald… hjerteligt velkommen! Det er selvfølgelig bare pjat, og en anden måde at skrive: jeg ELSKER Rituals… Mærket, konceptet, filosofien og langt de fleste produkter har for længst vundet mit hjerte.
Der er hele tre forskellige ritualer at vælge mellem i år. Både Love The Ritual of Kindness, Good Fortune The Ritual of Gratitude er skønne dufte, men Happiness The Ritual of Joy er min favorit. Det er en komposition af blomster, pink peber, sandeltræ og neroli, der skulle kunne løfte humøret. Umiddelbart virker duften helt efter hensigten. I hvert fald bliver jeg lidt gladere, når jeg forkæler mig selv med denne skønne duft.

10. Maria Nila Booster Masque
Hvis det skal være rigtigt, har jeg ikke prøvet Maria Nila Pure Volume Booster Masque, som er på billedet endnu. Det er Luminous Colour varianten, jeg har tømt, og den er genial. Desværre nåede jeg ikke at holde efterårsferie i denne omgang. Det skriver jeg alene, fordi jeg stort set altid mangler en hårkur, når jeg rejser. Med Booster Masque har Maria Nila løst det problem. Produktet lever naturligvis op til Maria Nilas sædvanlige standard, samtidig med at det er lanceret i en virkelig god størrelse. Uanset om ferien står på afslapning ved poolen, storby eller noget helt tredje. Er det virkelig rart at kunne forkæle håret, når man endelig har tiden. Booster Masque gør virkelig en synlig forskel, så det er klart en tilføjelse til hårforkælelse i fremtiden. Den er ret drøj i brug, synes jeg, så prisen er helt rimelig.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Dette påvirker dog ikke vores redaktionelle arbejde og holdninger, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
2 kommentarer
Lise

Skal man til København for at prøve parfumen? Er der andre butikker, der fører den? Historienørden (altså mig) bliver glad af at læse beskrivelsen, men jeg vil altså prøve den, før jeg køber. Kh Lise

Helene Randløv

Kære Lise
Prøv at ringe til Ca d’Oro, måske kan Ole hjælpe, jeg ved det desværre ikke.

Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *