Månedens Favoritter: December 2022

Månedens Favoritter: December 2022
06.01.23
Månedens Favoritter: December 2022

Så nåede vi 2023… Det forgangne år er på mange måder fløjet afsted, mens det på andre områder er gået i sneglefart. Det hele går stadig fremad, men det går altså lidt langsommere, end jeg har lyst til.
Produkterne, der har ramt Månedens Favoritter: December 2022, signalerer alle, at jeg har haft brug for mere omsorg og for at finde styrken i mig selv.
Blandt makeuppen er der både paletter, flydende øjenskygger, cremeblush og et dansk mærke der virkelig fortjener noget fokus! Der er hudpleje både som vingummier med et tarveligt kælenavn, en maske i brevform og en rigtig rar rensevand. Der er noget pleje og forkælelse til fødderne, holdbar volumen til håret og naturligvis en skøn duft.
2022 er året, hvor jeg lærte at sige ”nej tak”, nu skal jeg bare finde en balance. Det kommer nok…
Hvad har året lært dig?

Tekst markeret med * indeholder reklamelinks

Produkter markeret med ¤ er modtaget som anmeldereksemplar

Tekst markeret med $ er reklame for eget produkt

1. Zarko Beauty By Oli High Gloss i farven Pretty in Pink¤
Mens resten af verden taler om Rhode… synes jeg, du skal kigge på det her ret så skønne danske mærke! Det er ikke første gang, jeg er begejstret for Olivias produkter. Og det eneste, der er at sige, er… at det er jeg stadig! Faktisk var min første kærlighed fra mærket den behagelige, uklistrede og virkeligt plejende High Gloss. Alle nuancerne er pæne på, men den nye farve Pretty in Pink gør det bare lidt bedre. Siden jeg fik den tilsendt, er der ikke gået en dag uden, jeg har haft den på. Mine forventninger til fremtidige produkter fra Olivias hånd er tårnhøje, så ventetiden før der kommer flere nyheder, synes lang. På den anden side ved jeg bare, at der er noget godt i vente. Indtil da kaster jeg mig over de allerede lancerede produkter.

2. Lime Crime Aura og Glory Eye & Face Palette*
De to i mine øjne meget fine paletter har virkelig fået tæv på YouTube. Hvilke paletter, de plejer at bruge, gad jeg virkelig godt at vide… Det er da ikke sådan, at det er de bedste øjenskygger, jeg har prøvet i mit liv. Når det er sagt, er de sandelig heller ikke i nærheden af de værste. Pigmenteringen er aldeles glimrende og farvekombinationerne i de to paletter er virkelig cool. Det er selvfølgelig farverne, jeg er helt tosset med, og med gode pensler kommer man altså langt. Den lyseblå Aura har jeg brugt mest her i de sidste par måneder. Den lyserøde Glory er ligesom mere sommerlig og var flittigst brugt, da det var lidt varmere. Der er kun to matte nuancer i Aura, alligevel går det faktisk udmærket, selvom de begge to er ret mørke.

3. VitaYummy Collagen
Hjemme hos os har VitaYummy Collagen fået et lidet flatterende kælenavn. Det gode ved kælenavnet er, at jeg får vingummierne for mig selv. Det med kælenavne er en ting hos mig… man hedder faktisk sjældent sit navn i mine tanker. Dette kælenavn er dog så tarveligt, at jeg får helt dårlig samvittighed over det. VitaYummy er nemlig på alle måder kvalitetsprodukter, og Collagen er ingen undtagelse!
Yngsten har åbenbart fulgt med i timen, for han spurgte om VitaYummy Collagen er vegansk, som de øvrige vingummier. Og sådan kom det nye og virkelig gode kosttilskud med kollagen til at hedde flæskesværsvingummi. Derefter skulle han i hvert fald ikke nyde noget af at smage. VitaYummy har bestemt andre og mere velsmagende kosttilskud, men flæskesvær smager det altså ikke af. Det smager som tropejuice, men den noget seje konsistens afslører, at det er et kosttilskud med kollagen.

4. Exuviance Performance Peel AP25
For et par år siden lancerede Exuviance produkter til hjemmebrug… Performance Peel AP25 er dog nyt for mig, og det har i den grad overrasket mig. Efterhånden er vi nok lidt svære at imponere… Det er en naturlig følge af, at vi jo får masser af skønne produkter til test. Lige masker elsker jeg jo… det er desværre samtidig noget, jeg er blevet ret så dårlig til at få brugt. Det er ren dovenskab, måske kombineret med tidsnød eller i hvert fald en prioritering af søvn over hudpleje. Performance Peel AP25 er smart, fordi jeg kan have den med ind i stolen, når vi ser film. Allerede efter første gang var jeg så begejstret, at jeg har købt et lager, så jeg altid har den. I midten af januar glæder jeg mig helt vildt til at have den med i kufferten.

5. Max Factor Miracle Pure Infused Cream Blush i farverne 01 Radiant Rose og 02 Sunlit Coral*
Hold da ferie… Man skal sandelig ikke være gavmild med produktet, når man bruger Miracle Pure Infused Cream Blush. De er SINDSSYGT glitrede, hvorfor jeg er bedst venner med de to nuancer 01 Radiant Rose og 02 Sunlit Coral. Alle fire nuancer er smukke på, men prøv dem på underarmen. Når du vælger farve, kan du samtidigt se, hvor fint de toner ud. Miracle Pure Infused Cream Blush er de absolut mest glitrede cremeblushes, jeg har prøvet. En blush med den mængde glimmer kan både være ekstremt klædelig, men den kan virkelig også være det modsatte. Derfor er det vigtigt at prøve den på. Har du tekstur, ar, rynker og store porer, skal du være endnu mere forsigtig. Dup en lillebitte mængde på ad gangen, så produktet er nemmere at styre.

6. Diptyque Eau Capitale Eau de Parfum*
Det er ikke SÅ svært at regne ud, at jeg er glad for Diptyque. Egentlig havde jeg forestillet mig den hyggelige og bløde Eau Duelle som favorit i december… Eau Capitale er en rigtig powerduft, og det har jeg altså trængt mere til i den forgangne måned. Det har været et godt valg, for den er blevet kommenteret flittigt af dem, der har været lidt tættere på. Det er en rar, velkomponeret omfavnelse af rose og patchouli. Åbningen med krydret sødme fra rosenpeber og lidt syrlighed fra bergamotte baner vejen for en skøn pudret rosennote. Hjertet er en varm, intens og virkelig svulmende rose. På den ene side er den sart og pudret, samtidigt er den vild, sofistikeret og utæmmet. Den er med andre ord kun tøjlet ganske lidt af den næsten skovbundsagtige patchouli i bunden.

7. Dermaceutic Oxybiome Cleansing Micellar Water¤
Hver eneste morgen starter jeg dagen med rensevand på en klud. Det har simpelthen gjort så kæmpestor forskel for min hud. Særlig teksturen har ændret sig markant i de knap to år, jeg har brugt en klud.
I de sidste par måneder har jeg brugt Dermaceutic Oxybiome Cleansing Micellar Water. Og min hud har bare haft det SÅ rart. Det skyldes naturligvis ikke udelukkende en rensevand, selvom den på mange måder er virkelig god. Det er den både fordi den indeholder gode ingredienser… men især fordi den har en lav pH-værdi. Min huds bedring skyldes dog mest mere søvn, mangel på samme er en sand dræber for min hud. Hvordan den fjerner en omgang daggammel øjenmakeup ved jeg ikke, da jeg ikke bruger rensevand til øjenmakeup. Når jeg har haft noget genstridigt eyeliner eller lignende på hånden, har den klaret det udmærket.

8. NYX Professional Makeup Ultimate Glow Shots i farverne Grapefruit Glow og Golden Goji
Til den online præsentation af Glow Shots var jeg svært imponeret… Hos mig har NYX været i skammekrogen i nogle år. Det er nemlig SÅ irriterende at forelske sig i en masse produkter, man ikke kan tåle. NYX arbejder sig langsomt men sikkert mod at være et vegansk mærke, og de nyere formuleringer er naturligvis veganske. Derfor spidsede jeg ørerne under præsentationen… især da jeg så farverne.
Udover skønne nuancer som dem jeg har valgt i denne omgang, finder du en dyb rød, lilla og orange nuancer. Det er store sager for mig! Først og fremmest ELSKER jeg jo cremeøjenskygger og så i mine yndlingsfarver <3. Nu har jeg testet, at formlen holder, så skal jeg bare købe flere. Selvom det er øjenskygge, kan de altså fint bruges som highlighter andre steder end øjenlågene.

9. Lucia Care Nourishing Salt Scrub*
Forleden havde jeg smidt strømperne og sad med benene oppe ved siden af mig i stolen, mens vi så film. I et stille øjeblik i filmen kom jeg til at kaste et blik på mine hæle. Hvis andre så dem, ville de sætte spørgsmålstegn ved, om jeg bør have ret til at kalde mig Pudderdåse endnu. Helledusseda, hvor var de tørre. De blev straks smurt ind i indholdet fra den lyserøde tube, der var indenfor rækkevidde…
Kærlighed til fusserne består hjemme hos mig af denne fabelagtige scrub. Duften er bare så rar, og jeg slapper af både i hovedet og fødderne efter sådan en omgang fodmassage med Nourishing Salt Scrub. Det foregår, mens hårkuren sidder i håret og vandet er slukket. Da der er godt med olie i, sætter jeg mig altid ned på gulvet og giver fødderne en grundig massage.

10. Alt i en Stylingcreme*$
Måske kan du huske, at jeg ikke er ret god til det med stylingprodukter. Det skyldes at jeg er aldeles elendig til at dosere produkterne. For nogle måneder siden dukkede Alt i en Stylingcreme op i vores samtale til et møde… Der sad jeg og blev klar over, at jeg faktisk ikke kunne tale med om den. Det går jo ikke! Derfor har jeg stylet hår som aldrig før. Og nu er jeg altså blevet temmelig begejstret. Alt i en Stylingcreme giver ikke den vildeste volumen i bunden, men den holder til gengæld i flere dage.
Vores mål med Alt i en Stylingcreme var jo at skabe noget, der fungerer til hjemmestyling. Der er masser af produkter, der fungerer vildt godt i salonen, men når man så står der hjemme… Så er det, at doseringen, brugen, holdbarheden eller effekten lige pludselig ikke spiller.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Dette påvirker dog ikke vores redaktionelle arbejde og holdninger, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
6 kommentarer
Anna Regine

I toppen af min månedens favorit finder man jeres nye Azelainsyre 10%! Den er så god, at selv min hudplejeskeptiske kæreste troligt er begyndt at bruge den hver dag. Tak for den!

Helene Randløv

Eeeeej, hvor er det bare dejligt at høre <3 <3 <3 Tusind tak!

Kh. Helene

Maria

Hvad angår kollagen-kosttilskud, kan man så risikere, at kroppen/huden nedsætter sin produktion af kollagen, fordi man gennem længere tid har tilføjet det gennem kosttilskud?

Jeg tænker på, at man fx ikke må tage melatonin gennem længere tid, da man risikerer, at kroppen nedsætter produktionen af hormonet, fordi den vænner sig til at få det tilført.

Kh Maria

Helene Randløv

Hej Maria
Du skriver næsten svaret selv. Melatonin er et hormon, det bør man kun tage efter vejledning fra lægen.
Kollagen derimod er et protein, som du blandt andet får helt naturligt gennem kosten. Det er altså noget ganske andet. Så svaret er nej.

Kh. Helene

Maria

Super. Tusind tak, fordi du gav dig tid til at svare. Og så på en solskinssøndag <3

Helene Randløv

Selvfølgelig <3

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *