Tirsdagstip: Tag SPF med hjemmefra

FUNSCREEN
01.02.22
FUNSCREEN
FUNSCREEN
Foto: Bare Republic

Foto: Bare Republic
Mens jeg skrev om de farvede stifter fra firserne, fandt jeg FUNSCREEN Mineral SPF 50 Neon Sunscreen Stick fra det californiske mærke Bare Republic

Endnu et ufærdigt tirsdagstip er landet i bunken, fordi der er noget andet, der er lidt vigtigere i denne uge. Det er vigtigt med SPF hele året, men det lader til, at folk stadig glemmer alt om det på skiferien. Måske er læberne heldige at få lidt beskyttelse, men så er det mest i forhold til kulden. Lige i øjeblikket er der masser af skiferiebilleder i mit feed, og omkring vinterferien er der sikkert endnu flere. Tag SPF med hjemmefra er altså et huskeindlæg til dig, der skal afsted nu eller i hvert fald snart. Der er gode og tungtvejende grunde til at slæbe SPF med i kufferten eller købe de kendte mærker i lufthavnen. Forbrændinger og på sigt solskader er, hvad der kommer ud af at glemme eller simpelthen undvære SPF. Og det kan virkelig ikke betale sig, hverken nu eller på den lange bane.

Det rige look
Da jeg var barn, var det i hvert fald i min verden kun de rige, der tog afsted til de eksotiske skidestinationer (hihi, sammensatte ord FTW). Når de kom hjem havde de, det klassiske ”jeg har været på skiferie”-look. Altså ret solbrune med en helt bleg skibrille om øjnene og ret så tørre læber. Det var i midten af firserne, men jeg kan også sagtens huske looket fra gymnasiet ti år senere. Dem, jeg kender, der havde det look, har alle som én udfordringer med hyperpigmentering i dag. Desværre er der også et par stykker, der har måttet mere alvorlige ting igennem af den grund. Det er ikke bare unødvendigt, det er direkte dumt, hvis man ikke har lært lektien. Hvis du er ligeglad med din egen hud (og helbred), så lær i det mindste dine børn at beskytte huden.

Tag SPF med hjemmefra
Det startede med en læser, der sendte et billede af nogle sol- og vejrbidte børnekinder. Det var en SPF, der var købt på hotellet, der var skyld i dette. Det var nu også en sært formuleret SPF, så der kan være mange årsager til den reaktion. Spørgsmålet gik på, hvad hun skulle vælge, når hun nu selv skulle pakke kufferter. Hver gang jeg bliver stillet det spørgsmål, har jeg lyst til at nøjes med at skrive RIGELIGT. Det er nemlig den vigtigste faktor, når vi taler SPF. Hvilken én, du vælger, er nærmest ligegyldigt (så længe du køber i EU)… Køb den du har gode erfaringer med, den børnene kan holde ud, eller den der ikke får øjnene til at løbe. Så længe du bruger rigeligt af den, gør den sit job.

De farverige firsere
I de glade og farverige firsere, var der sådan nogle farvede stifter med SPF… sikkert en såkaldt sun block SPF 10 eller 15. Mærket kan jeg ikke huske, men det var VIRKELIG smart, synes jeg … Ååååhh, Google fortæller mig, at denne type stift og solbeskyttelse åbenbart er retur.
Du kan tegne et blåt overskæg, pink hjerter på kinderne eller hvad du nu har fantasi til med din SPF. Det er et koncept, jeg forestiller mig, at særligt børn er glade for. Det er også dejlig nemt for forældrene, fordi farven gør det nemt at se, om der er nok produkt på huden. Hvis du er typen, der undgår farvestoffer og lignende til dine børn, er der masser af solstifter uden farve! Sådan én skal under alle omstændigheder i samtlige lommer, så alle har noget til beskyttelse af læber, kinder eller næse.

I god form
Da min veninde lige havde mødt sin mand, skulle hun for første gang på RIGTIG skiferie. Det var så hyggeligt at følge alle hendes forberedelser. Der var daglig træning og øvelser for knæ, hofter og ryg. Der var alle sammenligningerne af skistøvler, skibriller og alt mulig andet udstyr. I skrivende stund er jeg faktisk i tvivl, om det samtidig var sidste gang, hun var med. Uanset hvad var hun SÅ velforberedt! Det er slet ikke en fjollet tilgang til ferier, uanset om de forgår i sneen, på havet, i sandet eller i byen. Husk huden i de forberedelser. En hud i topform er måske lidt vanskeligt at opnå, men sørg i det mindste for god pleje. Hvis huden er i god form er den mere modstandsdygtig overfor belastninger og strabadser. Ren sheasmør, olie eller en rig creme til hele ansigtet efter pisterne gør underværker.

RIGELIGT!
For lige at vende tilbage til min lidt irriterende anbefaling af SPF, så er jeg faktisk seriøs. Den SPF, der fungerer for mig, fungerer ikke nødvendigvis for dig. Det ved jeg godt er en virkelig træls ting at skrive. Det er nemlig ikke en brugervenlig anbefaling. Det er nemmere at pege på et billede eller gentage et navn, end det er at prøve sig frem selv. På skiferien plejer det ikke at gøre noget, at SPF’en er lidt mere fedtet, fordi kulden også godt kan være en udfordring.
De gængse mærker på apoteket har altid fungeret godt for vores familie. Efter knægtene er blevet større og selv har præferencer, tager jeg selvfølgelig højde for det. Personligt er jeg jo helt tosset med EVY Technology, som jeg blandt andet nævnte i Månedens Favoritter: Januar 2022.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
7 kommentarer
Caroline

Sol er en faktor i sneen men hvad med KULDE.. jeg har testet diverse fedt cremer er landet på Scenes Cicalfate.. men kunne virkelig godt bruge et tip til sensitive børnekinder

Helene Randløv Hansson

Hej Caroline
Det står også i indlægget, hvor jeg anbefaler ren sheasmør.

Kh. Helene

Nanna

Hej begge.
Jeg har downloadet appen kemiluppen og kan blive overrasket over, hvor meget den Ikke anbefaler en at bruge. Eksempel Paulas Choice BHA salicsylsyre, den siger salicsylsyre kan forringe en forplatningsevne. Er det virkelig rigtigt? Det samme gælder så jeres fremragende salicsylsyre? Jeg fornemmer at jeg tager den app for tungt, men ønsker snart at blive gravid derfor jeg spørger. Kh

Katja Moikjær

Kære Nanna. Ja, der er ikke meget tilbage, hvis man skal undgå alt det, de fraråder. Men jeg vil sige dig det, at al den hudpleje og kosmetik, som du kan finde på de danske og europæiske hylder SKAL være sikre for gravide og alle andre at bruge. Ellers må de ikke sælges.

Det er EU’s videnskabelige komité, der har bestemt hvilke koncentrationer, vi må bruge salicylsyre i og i hvilken type produkter, og de har vurderet det sikkert. Hvis du vil være meget teknisk kan du læse sikkerhedsvurderingen her: https://www.cosmeticsdesign-europe.com/Article/2019/01/16/EU-s-SCCS-gives-safety-nod-to-Salicylic-acid?fbclid=IwAR2Pn4-hS4A7yAaeijL0quG92QXo09EPEqVDH0l0OG1kkM9IXl28qZ0L_FE#

Held og lykke

Kærlig hilsen Katja

Helene Randløv Hansson

Kære Nanna
Du kan læse vores holdning til kemiluppen flere steder her på bloggen. Vi tager blandt andet højde for formen og koncentrationen, så med mindre du har tænkt dig at spise produkterne, kan du roligt bruge dem.
Kh. Helene

Nanna

tusind tak for jeres altid gode svar. kh nanna

Helene Randløv Hansson

Selv tak Nanna og velbekomme <3

Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *