Solcreme til følsomme øjne: La Roche-Posay Anthelios Ultra Creme SPF50+

15.04.18
La Roche-Posay solcreme til følsomme øjne

La Roche-Posay solcreme til følsomme øjne

Løber dine øjne også altid i vand ved kontakt med solcreme? Det gør mine. Enhver solcreme med almindeligt kemisk filter føles omtrent som at hakke løg.

I mange år har jeg af samme årsag udelukkende brugt solcremer med mineralsk filter i ansigtet, fordi de ikke svier på samme måde. Og jeg spidsede derfor ører, da jeg hørte, at La Roche-Posay lancerede en solcreme med deres sædvanlige gode kemiske solfiltre, men særligt til sensitive øjne. For hvordan kan det lade sig gøre? Enhver kontakt med en La Roche-Posay solcreme er normalt forbundet med svie og smerte for mine øjne.

Der er lavet ganske få ændringer i sammensætningerne af filtrene, men ikke meget. Det er helt overordnet det samme gode La Roche-Posay/L’Oréal solfilter med den solide bredspektrede UVA beskyttelse. Med masser af kemiske UV-filtre i, der normalt ville få mig til at græde som pisket.

Særlig konsistens
Ændringen ligger ifølge La Roche-Posay i konsistensen, der sidder ekstra godt fast og derfor ikke glider ind i øjnene. Jeg var derfor noget skeptisk, for hvis der er noget, jeg kan, så er det at pille mig i ansigtet og få skubbet solcremen ind i øjnene alligevel.

Konsistensen er da også speciel. Den er temmelig sej og tørrer mat ind. Men den fungerer godt på huden og virker let matterende.

Og jeg må konkludere, at det virker. Efter fire solskinsdage med La Roche-Posay Anthelios Ultra Creme SPF50+ har mine øjne hverken sviet eller løbet i vand endnu.

Jeg undrede mig så meget over, at jeg slet ikke kunne mærke noget i øjnene, at jeg tog et lag på af en af mine gamle La Roche-Posay solcremer på – bare for at tjekke om det nu var mine øjne, der var blevet spontant hårdføre. Det var det ikke! Den gjorde præcis lige så ondt i øjnene, som den altid gør.

Sarte øjne er noget besværligt noget, og jeg vil nødig garantere, at La Roche-Posay Anthelios Ultra Creme SPF50+ heller ikke vil genere dine øjne. Men i fire dejlige forårsdage har den ikke generet mine øjne. Og det er helt uhørt for en solcreme baseret på kemiske solfiltre.

Her kan du købe det (reklamelinks)
La Roche-Posay Anthelios Ultra Creme SPF 50+ til sensitive øjne koster 149 kroner på apoteket. Du kan også købe den på onlineapoteket Apopro, hvor den lige nu er på tilbud til 119 kroner. Escentual har French Pharmacy Sale og her koster den kun 11 britiske pund.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
30 kommentarer
Christina

Jeg har også købt den og er meget begejstret. Den virker fantastisk.

Anne-Sofie

Det lyder som noget der skal prøves af! Ved I om der er alcohol i den, det synes jeg ofte der er i deres solcremer, og det er noget jeg prøver at undgå 🙂

Charlotte Jensen

Tjekkede lige, da jeg også selv forsøger at undgå alkohol (dog kun på huden 😆) og der er desværre alkohol denat. i…

Katja Moikjær

Der er ikke ret meget i. Ikke nok til at give problemer.

Timothy Benjamin

Der er alkohol i, ja.

Nanna

Bliver den hvid, når den tørret op? Jeg har haft en der ligner den her tube, og som rigtigt nok var usædvanligt mat, men som samtidigt gav et svagt hvidt skær

Marie

er den ligesom den “firkantede” de har lavet ? som man kan bruge til lidt fedtet hud?

Katja Moikjær

Nej helt anderledes konsistens. Den firkantede er helt tyndtflydende og meget sprittet. Denne er tyk.

Charlotte Henriksen

Jeg brugte den sidste sommer og var glad for at den hurtigt tørrer ind, men jeg fik SÅ uren hud. Er jeres bedre ift til det?

Katja Moikjær

Den er først lige kommet på markedet i år – det kan ikke have været den, du har brugt?

Louise

Hej, jeg står og skal købe ny dagcreme. derfor vil jeg høre I kan hjælpe lidt 🙂 Jeg vil prøve jeres Anti-age dagcreme. Efter rens og Rønsbøl Mist bruger jeg Cliniqe’s Even better dark spot controller. Vil I anbefale at jeg også bruger en fugtserum med C vitamin eller/og med hyloronsyre under jerrs Anti-age creme? Mvh Louise

Katja Moikjær

Hej Louise
Der er hyaluronsyre i vores antiage. Hvorfor vil du gerne bruge C-vitamin?

Mai

Hej
Kan i anbefale en øjencreme med spf. Gerne fysisk filter, da mine øjne reagerer på de kemiske

Helene Randløv

Hej Mai
Svaret er nej, du skulle tage at få en prøve på denne her, vores øjne reagerer nemlig også på de kemiske filtre… men her kommer de ikke i øjnene.
Mvh. Helene

Kim

Jeg har samme problem med alle de solcremer med kemiske filtre, som jeg har prøvet. Men nu er jeg faldet over denne billige solcreme SUN dance Ultra Sensitive Sonnenbalsam 50plus , som jeg har købt i Østrig. Den svier heller ikke i øjnene. Men kan I vurdere om beskyttelsen er god nok? På forhånd tak for hjælpen.
Link: https://www.meindm.at/SUNDANCE/SUNDANCE-Med-Ultra-Sensitive-Sonnenbalsam-LSF-50%2B/233450/2_10036530.action

Katja Moikjær

Den ser helt fin ud. DM er en stor tysk Matas-lignende kæde. Deres eget mærke er lidt som at købe de stribede fra Matas eller Apotekets eget mærke. Dem ville jeg trygt bruge.

Camilla

Er den perioral dermatit-venlig?

Katja Moikjær

Det er svært at sige – jeg har ikke reageret på den endnu

Camilla

Er den perioral dermatit-venlig

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *