Solcreme til følsomme øjne: La Roche-Posay Anthelios Ultra Creme SPF50+

15.04.18
La Roche-Posay solcreme til følsomme øjne

La Roche-Posay solcreme til følsomme øjne

Løber dine øjne også altid i vand ved kontakt med solcreme? Det gør mine. Enhver solcreme med almindeligt kemisk filter føles omtrent som at hakke løg.

I mange år har jeg af samme årsag udelukkende brugt solcremer med mineralsk filter i ansigtet, fordi de ikke svier på samme måde. Og jeg spidsede derfor ører, da jeg hørte, at La Roche-Posay lancerede en solcreme med deres sædvanlige gode kemiske solfiltre, men særligt til sensitive øjne. For hvordan kan det lade sig gøre? Enhver kontakt med en La Roche-Posay solcreme er normalt forbundet med svie og smerte for mine øjne.

Der er lavet ganske få ændringer i sammensætningerne af filtrene, men ikke meget. Det er helt overordnet det samme gode La Roche-Posay/L’Oréal solfilter med den solide bredspektrede UVA beskyttelse. Med masser af kemiske UV-filtre i, der normalt ville få mig til at græde som pisket.

Særlig konsistens
Ændringen ligger ifølge La Roche-Posay i konsistensen, der sidder ekstra godt fast og derfor ikke glider ind i øjnene. Jeg var derfor noget skeptisk, for hvis der er noget, jeg kan, så er det at pille mig i ansigtet og få skubbet solcremen ind i øjnene alligevel.

Konsistensen er da også speciel. Den er temmelig sej og tørrer mat ind. Men den fungerer godt på huden og virker let matterende.

Og jeg må konkludere, at det virker. Efter fire solskinsdage med La Roche-Posay Anthelios Ultra Creme SPF50+ har mine øjne hverken sviet eller løbet i vand endnu.

Jeg undrede mig så meget over, at jeg slet ikke kunne mærke noget i øjnene, at jeg tog et lag på af en af mine gamle La Roche-Posay solcremer på – bare for at tjekke om det nu var mine øjne, der var blevet spontant hårdføre. Det var det ikke! Den gjorde præcis lige så ondt i øjnene, som den altid gør.

Sarte øjne er noget besværligt noget, og jeg vil nødig garantere, at La Roche-Posay Anthelios Ultra Creme SPF50+ heller ikke vil genere dine øjne. Men i fire dejlige forårsdage har den ikke generet mine øjne. Og det er helt uhørt for en solcreme baseret på kemiske solfiltre.

Her kan du købe det (reklamelinks)
La Roche-Posay Anthelios Ultra Creme SPF 50+ til sensitive øjne koster 149 kroner på apoteket. Du kan også købe den på onlineapoteket Apopro, hvor den lige nu er på tilbud til 119 kroner. Escentual har French Pharmacy Sale og her koster den kun 11 britiske pund.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
30 kommentarer
Sofie

Jeg også problemer med at mine øjne begynder at svie og løbe i vand. Jeg bruger matas de stribede ansigtssolcreme er det pga. det kemiske filter. Jeg synes dog det er voldsomt at bruge spf 50+ så vil høre i har nogle andre i også kan foreslå?

Katja Moikjær

Ja, det er solfiltrene der svier.
Jeg kender desværre ikke andre kemiske solcremer der ikke svier end denne. Jeg vil anbefale dig at kigge på mineralske solcremer også.

Kirsten

Jeg har meget sensitive øjne, og har også prøvet la Roches’ nye solcreme til sensitive øjne. Men den svier desværre i mine øjne, ligesom alle la Roches’ andre solcremer og desuden deres almindelige ansigtscremer gør. Til gengæld kan jeg tåle Vichy’s ansigtssolcreme, faktor 50, ingen svien i øjnene af den. Det er åbenbart svært at blive klog på, og meget individuelt.

Sanne

Hej, er der parfume i denne? Tænkte om den kunne bruges til ungernes ansigt (de er 1 og 4 år). Prøvede den helt tyndtflydende sidste år, men var ikke begejstret… Eller er det ligeså godt at bruge deres almindelige solcreme til ansigtet også (det er “Garnier ambre solaire sensitive kids”)? Mvh

Helene Randløv

Hej Sanne
Nej, ikke så vidt jeg husker. Prøv lige at kigge på den på apoteket 🙂 Den tyndtflydende, der skal rystes, er jo til fedtet hud. Du kan bruge solcreme, hvor du vil, den almindelige kan sagtens bruges i ansigtet. Der er ikke andet at sige, end du må prøve dig frem. Uanset hvor gerne jeg vil, kan jeg ikke sige, om det passer dine præferencer.

Josephine

Kan man bruge den som dagcreme året rundt? Jeg leder efter en solcreme jeg kan bruge under min makeup, men kan ikke finde ud af om jeg skal bruge ansigtssolcreme? Eller dagcreme med spf. Er denne god nok? La Roche-Posay Hydraphase UV Intense Rich

Helene Randløv

Hej Josephine
Spørger du om den SPF, der er nævnt her, kan bruges under makeup, er svaret ja. Dagcreme med SPF bruger de færreste nok af med det resultat, at den reelt ikke beskytter huden tilstrækkeligt. Der er ikke SPF i den du nævner, så den ville jeg i hvert fald ikke bruge.
Kh. Helene

Anna

Jeg har lige checket den i kemiluppen app’en, og der er både hormonforstyrrende stoffer – og miljøbelastende stoffer. ØV! Den lød ellers god, jeg leder nemlig efter en solcreme der ikke svier i øjnene :-/

Helene Randløv Hansson

Hej Anna
Held og lykke med at finde sådan én med god nok beskyttelse.

Kh. Helene

Simone

De har lavet navnene lidt om, så nu kan jeg ikke identificere den her, kan I hjælpe?

Helene Randløv

Kære Simone
Ja, du skal gå efter de cremer med Netlock Technology (slå logoet op), desværre skal man have luppen frem, for at se det og de er heller ikke altid gode til at skrive det. Anthelios UVmune Ultra Creme SPF50+ har det i hvert fald, når jeg har resten opdaterer jeg lige kommentaren her og skriver nok også et indlæg om det.

Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *