Gode mineralske solcremer med bredspektret beskyttelse

29.04.20
Mineralske solcremer

Mineralske solcremer

Mens vi reformulerer Alt i en beskyttelse, så vil vi gerne anbefale nogle andre gode mineralske solcremer til jer, der ligesom jeg foretrækker at få jeres solbeskyttelse i ansigtet fra de fysiske solfiltre

De findes to slags solfiltre:

Fysiske – også kaldet mineralske. Det er titanium dioxid og zink oxid. De lægger sig udenpå huden og blokerer solen, før den når huden.

Kemiske – også kaldet organiske. Det er alle de andre. De trænger ind i hudens øverste lag, hvor de absorberer UV-strålerne i stedet for huden.

Svier ikke i øjnene
De to fysiske solfiltre har den fordel i forhold til de kemiske solfiltre, at de ikke svier i øjnene, og derfor bruger jeg dem altid i ansigtet. Til gengæld er de tunge og svære at lave til lækre og lette konsistenser. Bagsiden er, at zinkoxid giver et lyseblåt skær til huden og også kan virke udtørrende på huden – denne udtørrende effekt sætter fedtede hudtyper nogle gange pris på.

Zinkoxid giver høj UVA-beskyttelse
Titaniumdioxid og zinkoxid er begge mineralske filtre, men de beskytter forskelligt. Kun zinkoxid giver bredspektret beskyttelse mod de lange UVA-stråler, og det er derfor vigtigt, at din solcreme indeholder både zinkoxid og titaniumdioxid. Man kan i teorien godt forestille sig en solcreme kun med zinkoxid, men jeg er endnu ikke støt på nogen – beskyttelsen vil være god, men konsistensen vil nok være alt for tung og blålig. Kig på ingredienslisten af din mineralske solcreme og led efter “zinc oxide” hvis du vil have bredspektret UVA-beskyttelse. Kilde.

Alle disse solcremer indeholder både zinc og titanium dioxide. Elizabeth Arden City Smart SPF50 er parfumeret, alle de andre er uden parfume:

IS Clinical Eclipse 50+ (475 kroner for 100 ml.)
IS Clinical laver en dejlig mineralsk solcreme med SPF 50. IS Clinical Eclipse 50+ findes i både hvid og “Perfect Tint Beige”. Sidstnævnte farvede version var en af to favoritter herhjemme, før vi producerede vores egen, og nu har jeg fundet den frem igen.

Elizabeth Arden Prevage City Smart SPF 50 Broad Spectrum SPF 50 Hydrating Shield (509 kroner for 40 ml.)
Den anden favorit herhjemme er Elizabeth Ardens mineralske City Smart SPF 50. Farven er let og diskret ligesom med IS Clinical. Det er ikke makeup, men bare nok til at skjule det blå skær, som uundgåeligt kommer, når der er zinc oxide i. Elizabeth Arden Prevage City Smart er parfumeret.

The Ordinary Mineral UV Filters SPF30 (ca 80 kroner for 50 ml.)
Okay, jeg er ikke kæmpe stor fan af The Ordinary Mineral UV Filters. Farven er lilla, og resultatet er en ikke ubetydelig spøgelsesfarvet hud. Dertil kommer, at som så mange andre af The Ordinarys produkter er de stort set konstant udsolgt. Så hvorfor har jeg dem med her alligevel? Fordi de virker, og fordi de er billige – og så mange mineralske solcremer med zinc oxide i det prisleje er der altså heller ikke lige at vælge imellem. Så hvis du kan finde den nogle steder, så er det et billigt, effektivt – og blåligt – bud.

Paula’s Choice Calm Moisturizer SPF30 (€34 for 60 ml.)
Der er ikke en finger at sætte på ingredienserne i Paula’s mineralske CALM-solcremer, og den udmærker sig ved ikke at gøre huden blå. Konsistensen er en lidt spøjs hvid gel, der hurtigt tørrer ind. Der findes en version til normal-tør hud og en til normal-fedtet hud, og der er faktisk forskel på fordelingen af solfiltre i de to, med mere zink i den til fedtet hud. Zink oxide bruges også på grund af deres udtørrende effekt i produkter til fedtet hud.

Her kan du købe det (indeholder reklamelink*)
Elizabeth Arden Prevage City Smart SPF 50 Broad Spectrum Hydrating Shield kan du købe i Matas*, Magasin, Lookfantastic* og mange andre steder.

IS Clinical Eclipse 50+ kan du købe på klinikker, der forhandler IS Clinical. Noscomed forhandler den på deres egen webshop og kan henvise til nærmeste forhandler.

The Ordinary forhandles i Magasin og online hos Matas*, DECIEMs egen webshop, Lookfantastic* og mange flere. Udfordringen er at finde en forhandler med produktet på lager.

Paula’s Choice kan du købe på Paula’s Choice’ europæiske webshop*.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Dette påvirker dog ikke vores redaktionelle arbejde og holdninger, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
42 kommentarer
Mie

Tak for en fin artikel – jeg er selv flittig bruger af Alt i En beskyttelse men også glad for It Cosmetics CC cream som vel mere er makeup end solcreme selvom den indeholde faktor 50. Men hvad med Karmamejus nye til ansigtet – er den ikke også et godt bud når man ikke kan få fat i jeres? Jeg mener bestemt at den også er med fysisk filter og den synes at få generel ros 🙂 Tak igen for jeres hårde arbejde 🙂

Helene Randløv

Hej Mie
Konsistensen er virkelig rar, men jeg kan bare ikke ret godt med duften desværre, og så savner jeg zink oxid (der beskytter op til 400nm).
Kh. Helene

Rikke

Ih, hvor spændende og tak for lidt mere info om de fysiske filtre. Jeg synes det er super interessant at dykke ned i. Har I haft fingrene i Karmamejus nye sollinie, som også har fysiske filtre? Og her et tankemyld til overvejelse (og måske mere googling ;-)), mon der kommer en kortlægning af de fysiske filtres opløsning i havvand, og potentiel påvirkning heraf? Jeg synes jeg havde læst et sted at titanium dioxid kan påvirke luftvejene negativt – man skal jo heller ikke inhalere solcreme, selvfølgelig – men hvis det er tilfældet, ville man så aldrig kunne lave en spray solcreme med fysisk filter pga risikoen for at man indånder de små partikler? Blot en masse spørgsmål og refleksioner omkring de mineralske filtre. 🙂

Helene Randløv

Hej Rikke
Som skrevet i en anden kommentar, er konsistensen virkelig rar, men jeg kan bare ikke ret godt med duften desværre, og så savner jeg zink oxid (der beskytter op til 400nm).Fysiske filtre er indtil videre fine for havmiljøet. Vi kan jo kun forholde os til de undersøgelser, der allerede foreligger. Nu vil jeg ikke udelukke, at der er nogen, der har knækket koden i forhold til fysiske filtre i SPF på spray… men det er i hvert fald ikke en ret praktisk kombination, da dysen simpelthen stopper til.
Kh. Helene

Camilla

Hvad med Origins ginzing SPF 40 Energy-Boosting Tinted Moisturizer? kunne den også være et godt bud?

Helene Randløv

Hej Camilla
Den indeholder en kombination af kemiske og fysiske filtre. Så den er ikke umiddelbart en god erstatning, hvis man vil undgå kemiske filtre.
Kh. Helene

Camilla

Jeg er også faldet over Avène Tinted Mineral Fluid SPF50+, vil den være god?

Helene Randløv

Hej Camilla
Hvis man ikke bekymrer sig om filtrene er nano eller ej, så er den fin. Avènes farver er desværre alt for mørke til, at jeg nogensinde har haft glæde af deres farvede dagcremer.
Kh. Helene

Anette

Jeg har rocacea og kan ikke tåle kemiske solfiltre. Jeg bruger coola baby 50+ og Neutrogena baby 60+. De er ikke nemme at arbejde med så derfor blev jeg fristet af Avene antiage solcreme og har nu udbrud igen. Øv. Glæder mig til at se hvad i kan byde ind med

Helene Randløv

Hej Anette
Vores Alt i en Beskyttelse SPF 40 har været på markedet siden sommeren 2017, den bliver “bare” reformuleret.
Kh. Helene

Laura

Hej Anette har du prøvet Rens Clean Screen ansigtssolcreme? Den er med ikke-nano zinkdioxid og efter min mening virkelig god. Og ikke enormt dyr 🙂

Mette

Ja jeg vil give dig ret i at Alt i en beskyttelse godt kan tørre huden ud. Men hvad er det så der gør at den svier i øjnene?
Jeg har i den senere tid brugt den stribede børnesolcreme fra Matas. Den synes jeg ikke svier. For det gør deres ansigtssolcreme nemlig også. Jeg bruger altid parfumefri.

Helene Randløv

Hej Mette
Det kan være at dine øjne ikke er glad for C-vitamin? Det kan sagtens være det…
Vil du linke til både den der svier og den der ikke gør?
Kh. Helene

Sara

Jeg håber at jeg denne gang kan tåle alt i en cremen- jeg er nemlig vild med ideen. Men min hud er ikke – jeg tørrer så kraftigt ud at det føles som at jeg har en pose over hovedet og efter en time må jeg give op og vaske den af. Jeg får hverken udslæt eller noget, men kun en ulidelig ” ørkenfornemmelse” i ansigtet. Er mineralske filtre bare ikke noget for mig?

Helene Randløv

Hej Sara
Det er svært at sige. Hvad bruger du under?
Kh. Helene

Sara

Jeg bruger jeres aha peeling, antiagecremen3som serum og så alt i en cremen. Åh ja også lige hyaleronsyren.

Helene Randløv

Hej Sara
Det lyder ekstremt helt ekstremt. Det ER en meget tør creme, men det er bevidst, da der er så mange af de andre på markedet. Du må få en prøve, når den nye kommer, ellers ville jeg nok holde mig fra de mineralske filtre.
Kh. Helene

Ida

Hvad kommer det til at betyde for produktet at det det bliver reformuleret? Vil det blive en anderledes produktoplevelse for mig som forbruger? Jeg ELSKER den, og har helt “droppet makeup” efter jeg har mødt jer: jeres skønne hudpleje under (her er det om morgenen t-zone peeling, niacinamid og anti-age cremen) og så et godt lag af jeres beskyttelse. Hvis man giver den et godt lag, skal den bare lige have 5-10 min til at tørre og så ligger den som den smukkeste base! Hvis man er fræk og giver den lidt hourglass dim light og lidt diskret rouge på toppen, så ligner man seriøst en der bare er født liiiidt for urimeligt heldig. Og jeg plejede altså ellers at køre fulddækkende makeup…

Helene Randløv

Kære Ida
Du kan læse lidt om det her: https://pudderdaaserne.dk/2020/04/23/hvor-er-alt-i-en-beskyttelse-spf-40/
Selv bruger jeg Alt i en Beskyttelse SPF 40 hver eneste dag, du kan stole trygt på, at jeg er kritisk, når jeg tester. Så den kun bliver bedre!
Kh. Helene

Marlene

Hej med jer. Jeg er på jagt efter en super god solcreme med min. faktor 50, der kan blokere for solen og forhindre mine pigmentpletter bliver værre. Jeg har langs læbekanten (ligner en skæv brun lipliner) og lidt på kindbene. Er 26 år. De kommer igen hver sommer selvom jeg bruger faktor 50 fra avene.
Apoteket har anbefalet ducray melascreen UV, og en klinik har anbefalet ZO BROAD SPECTRUM SUNSCREEN SPF 50 (679 kr.). Denne fra ZO skulle også blokere fra blue light fra skærme. Har I erfaringer med nogle af disse to, eller hvad anbefaler I? 🙂 Tusinde tak. Mvh Marlene

Helene Randløv

Hej Marlene
Har du hyperpigmentering, du gerne vil minimere, er det bedste valg for dig at købe den billigst mulige SPF. Min favorit er denne her: https://pudderdaaserne.dk/2019/06/14/fredagsfavorit-evy-technology-sunscreen-mousse-spf-50/. Den er billig nok til, at du bruger nok, det tør jeg godt vædde med, at du ikke kommer til med så dyre produkter.
Kh. Helene

Marlene

Hej Helene. Tak for dit forslag! Det er naturligvis en god pointe, men jeg kan love dig for, at jeg bruger meget. Når jeg kan slippe afsted med det, går jeg rundt med et hvidt overskæg af tyk solcreme, fordi jeg så gerne vil forhindre pigmentetplettterne langs læben i at komme frem. Men mener du, at det nærmest er ligegyldigt hvilken solcreme jeg bruger? at det ikke giver mening at købe de lidt dyrere til de områder med pigmentpletter, der efter sigende, skulle blokere bedre? Jeg sætter meget pris på dit svar og jeg er flittig bruger af jeres produkter om aftenen. tak <3

Helene Randløv

Hej Marlene
Nej, jeg mener ikke det er ligegyldigt, hvilken SPF du bruger, men de dyre solcremer kan ikke nødvendigvis blokere bedre. Det afhænger hundrede procent af, hvilke filtre de anvender. Prisen spiller altså INGEN rolle i denne sammenhæng. Køb dig en stick med SPF 50, du drømmer ikke om, hvor hurtigt SPF forsvinder, når man spiser osv. Du kan få syn for sagen her: https://pudderdaaserne.dk/2019/05/14/tirsdagstip-undgaa-soleksem/
Det er især UVA beskyttelsen, du skal være opmærksom på, derfor skal du altid tjekke at filtrene går op til 400nm.
Kh. Helene

Marlene

Hej Helene. Mange tak for dit svar. Jeg har ledt og ledt efter en solstick med mineralsk solfilter, det gør ikke noget jeg bliver lidt hvid, bare det, der beskytter bedst for mine pigmentpletter langs læbekanten. den behøver heller ikke være mineralsk, hvis kemisk er bedre. Har du et forslag? 🙂 Tusinde tak,

Helene Randløv

Hej Marlene
Vores læbesalve SPF 30 er megahvid…og sådan er det, når det er mineralske filtre. Derfor er der ikke ret mange, der benytter de mineralske filtre. Dem med kemiske filtre er der derimod mange af: Derma, Avéne, LA Roche-Posay, Vichy, Shiseido, Meraki, Clarins er bare dem jeg lige kan komme i tanke om. Det er vigtigt, at du selv lige tjekker, at filtrene dækker op til 400nm. Desværre er indlægget ikke helt opdateret med de nyeste oplysninger/forskning, men du skal kigge efter disse filtre: https://pudderdaaserne.dk/2018/06/26/tjek-selv-uva-beskyttelsen/
Kh. Helene

Kathrine

Hej Marlene, jeg døjer selv med et overskæg og selvom jeg gør ligesom dig og smører som en sindssyg kommer jeg heller ikke meget længere. Er begyndt at følge nogle hudlæger fra England på insta (DrSamBunting bl.a) og via dem har jeg fået fortalt at hvis der er jern oxid i solcremen så er man bedre dækket ind. Jeg har investeret i en mineralsk solcreme med jernoxid nu (betyder vist bare den er farvet, og jern oxid står næsten i bunden af inci). Håber på det bedste og håber det måske også hjælper dig. 🙂 de mener jern oxid giver bedre refleksion og derfor kan forhindre pigmentering på en anden front.

Marlene

Hej Kathrine. Tusinde tak for din kommentar, og beklager det utroligt langsomme svar. Har du en konkret solcreme, du har haft gode erfaringer med? Jeg har selv brugt ducray melascreen UV på læbekanten, og den har holdt det ok nede, men har så også gået rundt med hvidt overskæg hele sommeren og set smart ud 😀

Eva

Hej. Vil det sige, at Karmamejus solcreme ikke giver tilstrækkelig beskyttelse mod UVA-stråling (som vist er den værste)?? Jeg har lige købt deres solcreme i dyre domme, så der føler jeg mig godt nok snydt… 🙁

Katja Moikjær

Jeg ved det ikke…. Så skal de have fået deres Titanium Dioxid til at præstere på en unik måde… Det kan jeg selvfølgelig ikke udelukke. Clinique bruger også primært titanium dioxid.

Laura

Hej! Jeg er meget glad for Rens Clean Screen spf 30. Den er også med zinkoxid. Den er virkelig rar og god når man som mig har tendens til at komme til at skinne lidt. De første fem minutter fremstår man en lille svag anelse hvid. Det forsvinder dog hurtigt. Kender I den?

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *