Gode mineralske solcremer med bredspektret beskyttelse

29.04.20
Mineralske solcremer

Mineralske solcremer

Mens vi reformulerer Alt i en beskyttelse, så vil vi gerne anbefale nogle andre gode mineralske solcremer til jer, der ligesom jeg foretrækker at få jeres solbeskyttelse i ansigtet fra de fysiske solfiltre

De findes to slags solfiltre:

Fysiske – også kaldet mineralske. Det er titanium dioxid og zink oxid. De lægger sig udenpå huden og blokerer solen, før den når huden.

Kemiske – også kaldet organiske. Det er alle de andre. De trænger ind i hudens øverste lag, hvor de absorberer UV-strålerne i stedet for huden.

Svier ikke i øjnene
De to fysiske solfiltre har den fordel i forhold til de kemiske solfiltre, at de ikke svier i øjnene, og derfor bruger jeg dem altid i ansigtet. Til gengæld er de tunge og svære at lave til lækre og lette konsistenser. Bagsiden er, at zinkoxid giver et lyseblåt skær til huden og også kan virke udtørrende på huden – denne udtørrende effekt sætter fedtede hudtyper nogle gange pris på.

Zinkoxid giver høj UVA-beskyttelse
Titaniumdioxid og zinkoxid er begge mineralske filtre, men de beskytter forskelligt. Kun zinkoxid giver bredspektret beskyttelse mod de lange UVA-stråler, og det er derfor vigtigt, at din solcreme indeholder både zinkoxid og titaniumdioxid. Man kan i teorien godt forestille sig en solcreme kun med zinkoxid, men jeg er endnu ikke støt på nogen – beskyttelsen vil være god, men konsistensen vil nok være alt for tung og blålig. Kig på ingredienslisten af din mineralske solcreme og led efter “zinc oxide” hvis du vil have bredspektret UVA-beskyttelse. Kilde.

Alle disse solcremer indeholder både zinc og titanium dioxide. Elizabeth Arden City Smart SPF50 er parfumeret, alle de andre er uden parfume:

IS Clinical Eclipse 50+ (475 kroner for 100 ml.)
IS Clinical laver en dejlig mineralsk solcreme med SPF 50. IS Clinical Eclipse 50+ findes i både hvid og “Perfect Tint Beige”. Sidstnævnte farvede version var en af to favoritter herhjemme, før vi producerede vores egen, og nu har jeg fundet den frem igen.

Elizabeth Arden Prevage City Smart SPF 50 Broad Spectrum SPF 50 Hydrating Shield (509 kroner for 40 ml.)
Den anden favorit herhjemme er Elizabeth Ardens mineralske City Smart SPF 50. Farven er let og diskret ligesom med IS Clinical. Det er ikke makeup, men bare nok til at skjule det blå skær, som uundgåeligt kommer, når der er zinc oxide i. Elizabeth Arden Prevage City Smart er parfumeret.

The Ordinary Mineral UV Filters SPF30 (ca 80 kroner for 50 ml.)
Okay, jeg er ikke kæmpe stor fan af The Ordinary Mineral UV Filters. Farven er lilla, og resultatet er en ikke ubetydelig spøgelsesfarvet hud. Dertil kommer, at som så mange andre af The Ordinarys produkter er de stort set konstant udsolgt. Så hvorfor har jeg dem med her alligevel? Fordi de virker, og fordi de er billige – og så mange mineralske solcremer med zinc oxide i det prisleje er der altså heller ikke lige at vælge imellem. Så hvis du kan finde den nogle steder, så er det et billigt, effektivt – og blåligt – bud.

Paula’s Choice Calm Moisturizer SPF30 (€34 for 60 ml.)
Der er ikke en finger at sætte på ingredienserne i Paula’s mineralske CALM-solcremer, og den udmærker sig ved ikke at gøre huden blå. Konsistensen er en lidt spøjs hvid gel, der hurtigt tørrer ind. Der findes en version til normal-tør hud og en til normal-fedtet hud, og der er faktisk forskel på fordelingen af solfiltre i de to, med mere zink i den til fedtet hud. Zink oxide bruges også på grund af deres udtørrende effekt i produkter til fedtet hud.

Her kan du købe det (indeholder reklamelink*)
Elizabeth Arden Prevage City Smart SPF 50 Broad Spectrum Hydrating Shield kan du købe i Matas*, Magasin, Lookfantastic* og mange andre steder.

IS Clinical Eclipse 50+ kan du købe på klinikker, der forhandler IS Clinical. Noscomed forhandler den på deres egen webshop og kan henvise til nærmeste forhandler.

The Ordinary forhandles i Magasin og online hos Matas*, DECIEMs egen webshop, Lookfantastic* og mange flere. Udfordringen er at finde en forhandler med produktet på lager.

Paula’s Choice kan du købe på Paula’s Choice’ europæiske webshop*.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Dette påvirker dog ikke vores redaktionelle arbejde og holdninger, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
44 kommentarer
Maja

Hej, endnu engang tak for jeres hårde arbejde og grundige undersøgelser. Vil det sige, at I ikke anbefaler ansigtssolcremen fra f.eks. Rudolph Care? Eller hvad med Tromborgs Deluxe sun protection med spf 30? Er det generelt de to fysiske solfiltre, man skal kigge efter i ingredienslister, hvis man vil have den mest optimale beskyttelse i ansigt? Kh Maja

Katja Moikjær

Rudolph bruger kemiske filtre og den fejler slet ikke noget. Helt almindelige gode kemiske filtre, som du også finder i fx. Derma eller Änglamark. Dem kan du roligt bruge – de giver god beskyttelse. Men de svier i mine øjne.
Jeg ved ikke hvilke solfiltre tromborg bruger pt.

Rie

Hejsan
Er stor fan af IS clinical og kan varmt anbefale deres produkter. Blot til info… en anden god solcreme til ansigtet, er dén fra The Organic Pharmacy- lækker konsistens, fin mild duft og den svier heller ikke i øjnene.

Helene Randløv

Hej Rie
Der er til gengæld masser af alkohol, allergene parfumestoffer og nanofiltre i :-/
Kh. Helene

Eva

Ift. kemiske solfiltre, så virker det til, at Karmameju er meget kritiske over for disse – noget med at solens stråler omdannes til varme i huden – https://karmameju.dk/blogs/guides-rituals/forskellen-pa-fysiske-kemiske-og-nano-solfiltre. Er I enige?

Helene Randløv

Hej Eva
Karmameju er jo Mettes baby, og derfor bliver alle produkter formuleret efter Mettes principper og overbevisning.
Vores Sololie SPF 30 indeholder netop kemiske filtre for at den passer til vores overbevisning 🙂
Kh. Helene

Rikke

Hej Pudderdåser!
Øj hvor jeg savner jeres spf40😞 Håber den kommer snart🙏 Er der nogen af dem I anbefaler ovenfor, der er uden parfume? Vh Rikke

Helene Randløv

Hej Rikke
Det er kun EA Prevage, der er parfume i 🙂
Kh. Helene

Nanna

Hej med jer.
Tak for nogle skønne produkter. Jeg er dog lidt forvirret over, at I skriver, at Titanium Dioxide ikke beskytter alene, når Paula Begoun siger det er fint alene, også som bredspektret: https://www.paulaschoice.com/ingredient-dictionary/sunscreen-actives/titanium-dioxide.html
Hvad bygger I jeres anbefaling på? Det udelukker jo lige pludselig en masse gode solcremer.

Katja Moikjær

Kære Nanna. Du kan se links til vores kilder i denne historie. Kh. Katja

Elma

Hej, hvad med dermalogicas Solar Defense Booster SPF50 50 ml? Er det en som kan gå an vedr. ordentlig beskyttelse?

Jeg elsker at bruge den grundet dens nemme måde at påføre på, samt følelsen af den.

Helene Randløv

Hej Elma
Du kan med fordel læse indlægget om UVA-beskyttelse her: https://pudderdaaserne.dk/2018/06/26/tjek-selv-uva-beskyttelsen/ og tjekke INCI’en 🙂

Kh. Helene

Heidi

Hejsa. Min dreng på 9 år kan åbenbart ikke tåle en eneste solcreme fra apoteket eller andre, som ellers er Svane, astma og allergi mærket. Så jeg finder dit indlæg her meget interessant. Men dem du anbefaler her med Titaniumdioxid og zinkoxid er jo vanvittig dyre og de små tuber er jo brugt i løbet af ingen tid, når min dreng skal have smurt hele kroppen ind 2 gange, da han jo render ude og leger/ bader. Du skriver også selv, at der ikke er mange billige med det indhold og anbefaler The Ordinary, som jo er udsolgt. Har du kendskab til andre “billige”? Som førtidspensionist har jeg ikke råd til de andre mærker du anbefaler og det er virkelig synd for min dreng, at han ikke kan komme ud og bade/ lege med hans venner i det gode vejr. Håber snart, at høre fra dig. Mvh Heidi

Helene Randløv

Hej Heidi
Du skal da i supermarkedet, der kan du helt sikkert finde produkter, der har de mærkninger, du leder efter og mineralske filtre.

Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *